Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 181 348
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
"ММ"-Вагилакт лекар ли ти го изписа?Само при проблеми(сърбежи,течения)ли се ползва или профилактично от време на време си слагаш свещичка?

# 151
  • София
  Айрън, вагилакта ми го изписа докторката от диспансера-онколожка,поради оплаквания от моя страна,за дисконфорт,сухота/бактерии нямам/ слагам си,но не последователно както пише,а като се сетя,макар че май не е правилно...

# 152
Здравейте момичета,
Аз на 19-ти ходих на контролен.Всичко е нормално ,мога да се завърна полека лека към предишния си начин на живот.След 3 месеца туморен маркер и пак на преглед.Днес мисля да отида до танцовата и да се включа на по-бавните хора.Няма да се напъвам още.Почнах малко коремни ,по принцип не съм любител на повтарящите се упражнения.Живея извън града и преди правех обиколки на житената нива до нас -като питката от приказката , може би ще започна само с ходене и постепенно ще започнаа да увеличавам скоростта .
Рая ,какъв е този скенер ,който минаваш.На мен ми казаха , че проследяването ще е с този маркер и през посещение ще ме гледа на ехограф.
Свързах се с Асоциацията на Онкоболните ,благодарение на Антри   bouquet, отговориха ми , че не било задължително да си ползвам целия болничен за да имам право да се явя на ТЕЛК,но за моята диагноза процентите били 50 и срока -1 тодина.Не знам дали след това се явявам пак или след тази една година отпадам от класациите .Другата седмица като отида при АГ-ът ,който според мен имаше голяма вина за сегашното ми състояние ще се разправяме , защото точно той твърди , че трябвало да си ползвам целия болничен само че аз разполагам с член Grinning-чл. 70 /от асоциацията ми го казаха/.
Относно връщането ми на работа -може би наистина е малко раничко , но работата ми не е тежка , а и обстоятелствата са форсмажорни .Естествено ако не се чувствах добре и готова не бих рискувала здравето си , но аз се чувствам във форма.
Идеята за среща е супер но за съжаление е приложима само за момичетата от София.Ако все пак я осъществите ще се радваме да споделите темите , които сте коментирали на нея. Heart Eyes

# 153
  • София
Защо да не е осъществима срещата и за другите,които не са от София,казва се дата,идвате,за спане има къде,само казвате- ще ви поместим!!!  Peace

# 154
  • София
Скенер не се ли налага при терапия,преди и след, за да се проследи ?

# 155
"zizivoli"-Няколко дена след операцията си писала ,че имаш подуване в слабините ,евентуално от извадените лимфи и са ти изписали някакви хапчета.Преминали ти това състояние и какво си пила?Вече трети месец след операцията(02,02,2013г.)в слабините се подувам предимно вечер след ходене и цял ден на крака,болезнено е.Аз нямам извадени лимфни възли,но разреза ми беше 24см.над пубисната кост.Възможно ли е да е от срязаните лимфи?Дали ще мине от самосебе си?

# 156
Зори, диагнозата ти не беше ли като моята - РМШ? Чета сега всъщност, че си била "начален стадий", за ин ситу ли иде реч? Че той и моя е в начален стадий хванат, ама си беше гаден карцином.. Писаха ми, че съм две години на 90 процента, а си мисля, че сме с еднакви диагнози..
Ама и коремни преси вече правиш, ааааа?Simple Smile) Браво, на мен ми се струва малко раничко, ама да ударя месечинка, и пак ще съм машинка Simple Smile

# 157
Предлагам тези които са минали ТЕЛК и имат желание да споделят с нас диагнозата и процентите които са им дадени. Някои са и с други заболявания също може да се опишат. За да знаем ние и другите на които им предстои какви са възможностите.

Четох това:
"2. Малигнен тумор на матката или маточната шийка в първите 5 години:

2.1. при отстраняване в ранен стадий: 70 – 90%

2.2. иноперабилни или с далечни метастази до 5-ата година: 70 – 100%"

във  http://www.dokumentacia.com/%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0 … 1%80%D0%B3%D0%B8/

Мислех, че дават повече проценти на нас с онкологична диагноза. Споделете моля ви. Аз ще ходя другия месец на ТЕЛК.

# 158
  • София
Процентите при мен бяха-
  1 ва и 2 ра - 85%
  3 та - 72 %
  4 та -64 %
  5 та- 53%
  6 та- 53%,
 Миналата година реших да обжалвам и не само, че не увеличиха процента,ами го намалиха,само хабих нерви и време.... Sick

# 159
мм твоята диагноза беше карцином, нали? Имаш ли други заболявания заради които може да са ти дали проценти?

Твоите %ти ми звучат по-нормално. По принцип знам, че ако няма рецидив след 5та година няма вече пенсийка. Водят ни "като нови"  Simple Smile Не, че сега не сме  Crazy

# 160
  • София
Da,taka e карцином,уж абразиото показа инситу,а после...си беше карцином. След операцията като от нищото се появиха дископатия,свана ми се кръста,за нея дадоха 10%,получих и хипофункция на щит.жлеза-компенсирана с хормон, болки в коленете-износване на хрущяла. И не мога да си обясня защо всичко това след операцията...Та процентите ги събират и нещо сборно ли е,но не излиза по моите сметки,явно си имат начин на изчисления.
  За лимф.възли,ще ви минат болките.. .!!! Мен ме боляха месеци наред,без да са вадени и пипани,пих антибиотик няколко месеца и ми мина.
  След 5 тата година има процент 50%,заради онкологичното  заболяване,независимо дали има или няма рецидив.

# 161
Ето ме и мен!Събота и неделя се радвах на малката принцеса вкъщи и не писах,но сега ще ви разкажа!Този скенер е т.нар. компютърно томографско изследване, при мен е на малък таз,заради хестеректомията и се гледа дали има някакви изменения!Резултатът не го знам, днес трябва да ми напишат епикризата, но аз не останах в болницата,въпреки че по клинична пътека трябваше да съм там, но доцентката ме пусна.Тя предложи да направим този скенер, като стъпка към петскена,защото лекарска комисия трябвало да прецени според състоянието ми до момента и резултатите от изследванията/кръв, урина и въпросния скенер/ дали да ме изпратята на петскен. Според нея на този петскен можело да се види дали имам сраствания/това не знам дали е така наистина/!Лудницата беше пълна,болницата е препълнена,направо ми прилоша като влязох,но не съм спала там,ходих само за изследването...е скарахме се с мед.сестрата, която ме приемаше, т.к.тя държеше всички да е по Закон и да остана в болницата,но аз съм дебела глава Laughing та,така...докторката естествено нямаше време да чуе всичките ми оплаквания и болежки, за това ще си отида тук при местната гинеколожка, че пак са ме нападнали гъбички SadИска ми се да кажа, че се чувствам добре,ама  не е така,все си ме боли долу в слабините и един Господ знае от какво е...а за този вагилакт ще чета и ще питам гинеколожката дали да си го взема! Хубав ден от мен! Simple Smile

# 162
Според болничния лист диагнозата е Карцинома коли утери -на хистологията пишеше Карцинома ин ситу/не са ми много ясни все още тези понятия/.
Относно подутините /особено отдясно е бая голяма/,които имах след изписването ми -все още ги имам.На контролния докторът  ми каза , че не са лимфни възли ,нито сраствания , а някакви мастни образувания около вътрешните конци , които щели да се резорбират с времето.Иначе като вървя си ме боли -не операцията , а по надолу отстрани на двете сгънки .Забравих да питам това от какво е .Иначе той още първия път като отидох с тези оплаквания ми изписа Ендотелон 150 мг , който пия вече повече от 14 дена.Имам още 3 хапчета и го спирам.Не виждам особен ефект,ама вече взех и да не обръщам особено гтолямо внимание на всички болежки.Щом боли значи съм жива.
Коремни преси -силно казано ,правих веднъж от петък насам и то без да се изправям напълно.Въпреки уверенията на лекаря , все още изпитвам страх.Не съм се престрашила и за секса все още. Blush
Това с ТЕЛК-а ми е тъмна Индия.Диагнози , проценти .....усещам , че ще бъде игра на нерви.

# 163
На Зелена линия /в скайп/ ми казаха, че щом пише ин ситу давали 50% за 1г.
На моята диагноза пише първо коли утери, а после ин ситу. Ин ситу значело, че съм излекувана така да се каже.
Аз ще се пробвам, пък да видим. Чудя се дали за тези проблеми с пикочния мехур няма да дадат нещо. При мен си продължават. Имам някаква беееегла чувствителност, но е още много малка, направо странно усещане.

# 164
Здравейте!
Неочаквано и аз попадам в тази тема Sad
След направена конизация и резултат от Хистологията се оказа,че имам Микроинвазивен карцином Confused и лекаря прецени,че трябва да ми се направи Хистеректомия на матката и лимфна дисукция/не знам казвам ли го правилно/ Матката ще ми бъде премахната с робота Да Винчи и поне това ме успокоява. Praynig Praynig Praynig
Има ли някой който е опериран по този начин?

Общи условия

Активация на акаунт