Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 181 349
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Мамадама въпреки обстоятелствата ,които са те довели при нас те приветствам с добре дошла. HugХубаво ще е ако има момичета ,които са били оперирани по този метод да споделят опита си.На теб също ще сме ти много благодарни ако споделиш с нас това , което знаеш , а и след това ,за всички ,които идват след нас/за съжаление такива ще има/.

# 166
Момичета,какво взимате за имунната система?Аз след операцията си съм вземала и алое и цитросепт и знам ли още какво, в един момент спрях и реших,че вече съм си наред, особено като мина и химиотерапията..е, да, ама не!Състоянието ми в момента на е цветущо-бактериална инфекция-еширихи и коли със симтоми на имуноартрит-според доцентката, която ме наблюдава и след празниците пак на изследвания!Седем дена с температура и възпалени крак и ръка,направо ми иде.... Sad Та, имунитетата трябва да засилвам с всякакви средства?Предложения!? Simple Smile

# 167
Здравейте!
Неочаквано и аз попадам в тази тема Sad
След направена конизация и резултат от Хистологията се оказа,че имам Микроинвазивен карцином Confused и лекаря прецени,че трябва да ми се направи Хистеректомия на матката и лимфна дисукция/не знам казвам ли го правилно/ Матката ще ми бъде премахната с робота Да Винчи и поне това ме успокоява. Praynig Praynig Praynig
Има ли някой който е опериран по този начин?

Да,аз съм оперирана по този начин,с робота Да Винчи,не се притеснявай,всичко ще мине леко за теб,изписват по-рано и най-важното е ,че възстановяването е в пъти по-бързо.Белезите са няколко дупчици,които с времето почти няма да се виждат.Горчев е единственият лекар,на когото аз се доверявам,невероятен професионалист и Човек.Успех ти желая! Peace
ПП.Казва се лимфна дисекция  bouquet

# 168
Момичета,какво взимате за имунната система?Аз след операцията си съм вземала и алое и цитросепт и знам ли още какво, в един момент спрях и реших,че вече съм си наред, особено като мина и химиотерапията..е, да, ама не!Състоянието ми в момента на е цветущо-бактериална инфекция-еширихи и коли със симтоми на имуноартрит-според доцентката, която ме наблюдава и след празниците пак на изследвания!Седем дена с температура и възпалени крак и ръка,направо ми иде.... Sad Та, имунитетата трябва да засилвам с всякакви средства?Предложения!? Simple Smile
Току що си поръчах БиоБран1000 -90 сашета ,които ще ми стигнат за 3-месечен курс .Скъпо е -489 лв струва цялото количество , но е по препоръка на мой мтого близък доцент ,който оказа огромна помощ на цялото ни семейство.Според него това в момента е доказано най-добрия продукт на пазара и 3 месечен курс за моята ситуация е достатъчен.
Аз миналата седмица прокървях /според дежурния лекар било просто кръвоносно съдче , което се е спукало и на операцията й няма нищо/-вечерта обаче вдигнах 37,5-38,00-38,8 градуса,не знам дали беше следствие на прокървяването или просто ме гепа тещо вирусно.На другия ден до обяд още имах температура , после както дойде така си и отиде без да съм се лекувала с нищо.Сега от два дена съм с болки в гърлото ,абе не е много розово положението-надявам се това лечение да ми помогне да си засиля имунитета.
Днес трябваше да сее върна на работа ,но не се чувствам готова и си пуснах отпуска още някой ден.
Подадох си документите за ТЕЛК и сега ще чакам писмо до 3 месеца.

# 169
За съжаление операцията премахва рака , но слабата имунна система си остава и той отново може да атакува ,на друго уязвимо място .Първоначално бях против да изсипвам толкова пари , които и без това нямам , но като се замислих ми прозвуча логично и разумно.

# 170
Здравейте, момичета, надявам се хубаво да сте се напочивали по празниците:)
Аз също се чудех дали не е добре да засиля имунната си система, просто след операцията все още не ми е съвсем у ред перисталтиката, и апетита ми съответно драстично ми изневерява.. Регистрирах се в онкологията, и утре ми е първият контролен преглед, след който ми казаха, че ще ме "представят" на онко комисия - на него, надявам се, ще попитам и за имуностимуланти..

Зори, много бързо стигна до ТЕЛК, на мене ми казаха, че първо трябва да мина преглед /един месец след операцията/, после комисия, и след това стигам до ТЕЛК.. Моткат ли ме нещо, или просто ти си по-оправна? Макар че наистина операцията ти беше преди моята, но все пак май по едно и също време се задвижихме  newsm78.. А, всъщност при теб крайната диагноза беше ин ситу, може пък затова по-бързичко да действат.. Ще пиша като има и при мен развитие..

Целувам ви, и продължавам да си настоявам да една срещичка на софийските, поне, хистеректомийки.. че по форумите да разпитвам за мнения за..
Скрит текст:
вибратори
ми е мъъънинкко серт  Embarassed

Гуш  bouquet

# 171
Току що си поръчах БиоБран1000 -90 сашета ,които ще ми стигнат за 3-месечен курс .Скъпо е -489 лв струва цялото количество , но е по препоръка на мой мтого близък доцент ,който оказа огромна помощ на цялото ни семейство.Според него това в момента е доказано най-добрия продукт на пазара и 3 месечен курс за моята ситуация е достатъчен.
Аз миналата седмица прокървях /според дежурния лекар било просто кръвоносно съдче , което се е спукало и на операцията й няма нищо/-вечерта обаче вдигнах 37,5-38,00-38,8 градуса,не знам дали беше следствие на прокървяването или просто ме гепа тещо вирусно.На другия ден до обяд още имах температура , после както дойде така си и отиде без да съм се лекувала с нищо.Сега от два дена съм с болки в гърлото ,абе не е много розово положението-надявам се това лечение да ми помогне да си засиля имунитета.
Днес трябваше да сее върна на работа ,но не се чувствам готова и си пуснах отпуска още някой ден.
Подадох си документите за ТЕЛК и сега ще чакам писмо до 3 месеца.
[/quot

И аз четох за биобрана ,много обещаващи и хубави неща пише за него,дано да е наистина ефективен.Засега само цената ме спира да го купя.Ще е от полза да споделиш как се чувстваш при приема му. Peace

# 172
Наминавам само да се отчета:)

Както вече писах, регистрирах се в онкологията веднага, щом си взех епикризата. Днес минах на преглед - онкокомисия /д-р Желязкова е най-страхотната и небюрократична лекарка  bouquet/, с протокола - в ТЕЛК, и чакам до 20 дни да ме извикат на комисия. С никой не съм се борила, всичките стъпки досега минават плавно и с абсолютно разбиране от страна на документоприемащиете:)

Прегледа показа съвсем малко некротирала тъкан pна влагалището, намаза ми го с нещо лекарката, ама така и не запомних с какво..  newsm78 Попитах дали да приемам допълнителни имуностимуланти, каза ми, че няма нужда да се тъпча с химия, да си ям плодове, зеленчуци, и каквото давам на бебката - и аз да го ям  Laughing

Прегръдки  Hug

# 173
Здравейте и от мен. Хубавото време дойде и изоставихме малко темичката Simple Smile

Аз започнах работа вчера. Минаха 4 месеца. Броя, броя ... и 4 станаха Simple Smile как бързо минава времето.
Малко множко ми дойдоха 12 часа, че и днес пак, но мисля, че ще се справя. Има толкова за наваксване, че не ми остава никакво време и това е супер. Мисля, че бързо ще се справя с кофти мислите които са много жилави и не щат да се махат Simple Smile

А да ви питам аз вас. Започнахме с плажовете обаче какво ще кажете за белезите? Трябва ли да се пазят? Нещо може ли да им стане? Примерно ако се мажа с по-висок фактор достатъчно ли ще е като защита?

# 174
  • София
Здравейте.
Пиша в темата за цитонамазките, но..
за съжаление според резултатите и аз постъпвам при вас , като още един член!

На 7-ми ми беше съобщено , че имам РМШ!

Ето и диагнозата: Маточна шийка-Два обозначени съда. Биопсия: Слузест кюретажен материал.Материал от порциото с фокуси от CIN III, ин ситу компонента и нискоди диферинциран плоско клетъчен карцином с разпространение в жлези и цепки.
Диагноза: Ниско диферинциран плоскоклетъчен карцином на шийката.

Цервикален канал- Канал-дребни фрагменти. Цервикални елементи и лента от плосък епител с ниско диферинциран плоскоклетъчен карцином.
Диагноза-Инфилтрация от ниско диференциран полоскоклетъчен карцином ЖЗ.

Постъпвам за цялостно премахване на ВСИЧКО на 23-ти във болница, но операцията, ще бъде на 27-ми. След това за сега лъчетерапия.

Четох ви и ви моля, за мнения!
Според моята диагноза, задължително ли е премахването на яйчниците според вас?

ПС. Резултата от абразиото е също в епикризата , но пише "коли утери" и нещо друго...Вече е много късно за да прочета и напиша тук,
Скрит текст:
а мен сън не ме лови, тази тежест в гърдите е ужасна. Питам се защо Господ ни праща тези изпитания.
но се надявам всичко да съм написала ясно.

Понеже вече получих голяма подкрепа от темата за цитонамазките, няма да пропусна и тук да благодаря на антри и джеси  Heart Eyes които за съжаление също се подвизават тук.

Пожелавам на всички здраве и спокойствие.

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 10:24 от Kиkи

# 175
Кики, и тук ще те приветствам с "Добре дошла", макар че .. по-добре щеше да ми е да не срещам момичета от едната тема в другата, но.. съдба - остава ни само изпитанието да ни направи по силни  Hug

За съжаление не мога да ти кажа - "ми намен не ми махнаха яйчниците, диагнозата е сродна, може и на теб да ти се размине".. Строго индивидуално е, зависи освен от развитието, и от практиката на лекаря.. При мен Славчев ги остави, но нямаше никаква инфилтрация на карцинома в други тъкани, и беше микронвазивен.. Повдигна ги, и "ги е пообърнал" /цитирам д-р Желязкова, която ме наблюдава в онкологията/, като това е направено с цел при евентуална лъчетерапия да не бъдат засегнати.. В повечето случаи при отварянето и бързата хистология се взима решение дали да бъдат запазени яйчниците, или риска е твърде голям.. Надявам се всичко при теб да е хваната навреме Heart Eyes

Тази схемичка ще ти помогне да разчетеш резултата от диагнозата си - и сегашния, и после, след операцията - http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1946027800 … amp;sb=5&vc=1

И! Знаеш си - голяяяяяяяяяма прегръдка, силна си - това ще остане много скоро зад гърба ти.. Познавам страха ти, заяждах се с моя - най-важното е да останеш права, и да не се поддаваш на черните мисли! И аз исках да имам второ дете, но сега още-повече оценявам чудото на първото - живот и здраве, по-нататък за осиновяване мисля - има толкова деца, без късмета да имат родители..

АКо имаш въпроси - спокойно ги разискваме тук - от реда на операцията, до пишкането след нея - няма неудачен въпрос, стига да можем - всички сме го преживели и ще ти отговорим   bouquet

# 176
  • София
Антри  Heart Eyes Благодаря за подкрепата. Макар да се отклонявам "лирично", искам да ти кажа, че те заобичах без да сме се виждали, макар да пишем от скоро в тези кофти теми. Останалите , ще ме разберат. Силата от постовете ти дават най-ценното в такъв момент..кураж и надежда! Heart Eyes

Все си мисля, че тази категоричност за тотална ХЕ на доктора е именно заради инфилтрацията и изречението в Епикризата "нискоди диферинциран плоско клетъчен карцином с разпространение в жлези и цепки". Тези жлези и цепки..явно не са ок. Но , каквото Господ ми е отредил! Praynig

# 177
А, спокойно - и да не беше разпространен, щяха да ти ги махнат тези "жлези и цепки", аднексите си вървят в комплект с хистеректомията..  Wink Честно казано, преди операцията и аз си мислех за вариантите с лъче и химио да се пребори гадината, още повече, че бях прочела и една статия, в която твърдяха, че процентът на излекуване след терапия е същият, като след ХЕ. Може би не е лошо да я изкопая, най-малкото може да се покоментира тук.. Макар че за проблем като нашия не мисля, че бих направила компромис - липсва ми матката, беше една такава мила, симпатична и безпроблемна доскоро, но риска гадинката да се развие не бих го понесла..

Лирично и аз ще се отклоня, радвам се, че успявам на някой да съм полезна  Hug Момичетата и в този, и в другия форум ми бяха такава голяма подкрепа, че се чувствам длъжна да предам нататък :*

И малко за себе си - и сега колко време всъщност да очаквам да няма чувствителност на пикочния мехур? Не че ми пречи особено, ходя си редовно до тоалетната, ама иде пролет, почвам да кихам, а с кихането едни други изненадки..  Embarassed

# 178
Кики,съжалявам че се е наложило да преминеш в тази тема,мъничко завиждам на онези , които сперат да пишат още в предходната , но това е .
Антри , относно пикочниия мехур аз все още не мога да кажа ,че имам кой знае каква чувствителност , но определено се подобрявам.Пиеш ли нещо -ние с Юлия пием Калимин,аз смятам да изпия всичките 100 таблетки и приключвам-имам още малко.След тов разчитам на времето.
Все още ми е изтръпнал корема над разреза/хоризонтален е /,а под него от двете страни твърди големи топчета , които дпоред доктора не били нито лимфни възли , нито сраствания ами някакви мастни образования около конците newsm78.Ужасно твърдо е .
Относно Телк-а -въобще не съм оправна даже -след като ми изтече първоначалния болничен от 41 дена , личната ми написа протокол и отидах.Приеха ми документите и това е .Ще видим какво ще стане.
Относно именостимулаторите Биобран 1000 вече 5-ти ден пия,засега нищо не усещам-мъчи ме гърло от 7 дена ,суха кашлица вечер и влажна ,къртеща сутрин -надявам се да се преборя без допълнителни медикаменти.В петък се връщам на работа , и там да видим какво ще става -оставам сама в офиса . #Crazy

# 179
Относно  пикочния, аз още нямам позиви. Имам някакви далечни усещания като за пълен мехур, но трябва да съм спокойна за да ги "хвана". Иначе се сещам като ме заболи Simple Smile
Пия Калимин все още - втора опаковка. Сякаш като не ги пия по-трудно ходя. Знам ли. Като свършат ще пробвам да не пия, да видим.

След като се сблъсках с този проблем все по-често покрай мен излизат нови случаи. Много жалко, че не ни лекуват навреме, а понякога от глупост някои не ходят редовно на лекар /не, че в моя случай ходенето редовно помогна/ ...

Общи условия

Активация на акаунт