Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 181 362
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
Ох, ми нищо не пия - никой нищо не иска да ми предписва - "Гледай се каква си машинка, никаква химия не ти трябва".. Само по литър бириШшшшка на ден, определено си възвръщам лекото гъделичкане, но няма нищо общо с истинските позиви.. Мислех, че не е кой знае каква драма, но вчера, например, тръгнахме към едно заведение, час в колата, и после като станах по рязко.. няма да ви разказвам как набързо си се върнах в колата и си тръгнахме.. Те такава изцепка още веднъж няма да преживея  Embarassed

Правя упражненията.. забравих ги как се казват, със стискане и отпускане, дали ще има ефект?

Зори, разреза ми е вертикален, но преди него този от секциото е хоризонтален - имах известно време подуване от дясната страна, и на мен ми казаха, че е от конците - за месец всичко се изчисти..

# 181
Бързаците от ТЕЛК-а ми изпратиха писмо-викат ме на 22 май в 8,30ч.Който е минал ако може да разкаже как протича .Искат ми консулт от онколог АГ , трудова книжка и производствена характеристика ,която се попълва от Личен състав.Повече ме притеснява как да хвана на къс пас доктора -днес не преглеждал , утре отивам направо пред кабинета му да вися и няма да успее да ми се измъкне.
Относно пишкането все още трябва да се понапъна за да се изпишкам напълно, но сякаш това не ме притеснява особено.

# 182
  • София
Здравейте.
За съжаление и аз се записвам в темичката.
На 10 май ми махнаха матката и ми направиха Лимфна дисекция.....изписаха ме вчера и сега чакампак Хистология Rolling Eyes  Оперира ме проф.Горчев с робота,чувствам се много добре вече,имаше зор пьрвите 2    дни.Яйчницие прецени и остави.Диагнозата на болничния е Карцином коли утери,а на хистологията от Конизацията е Микроинвазивен карцином.Моля се да ми се разминелъче Praynig
Аз нямам проблем с пишкането но сигурно при отворена операция е друго......
За телка нищо не знам newsm78 сега болничния ми е за 35 дни,какво следва след това? На 29   ти съм отново на преглед при Горчев и ще си взема епикризата с резултата от Хистологията.

# 183
Здравей и тук, Димяни, радвам се, че се възстановяваш бързо  Heart Eyes На теб вероятно не са ти правили пластика на влагалище, а и при такова бързо възстановяване надали си седяла като мен десет дена с катетър, така ти се разминава купона с пикочния мехур:))

Прочети малко по-назад в темичката какво сме коментирали за ТЕЛК - накратко с диагноза карцином имаш право на до 90 процента инвалидност,на пенсия и др. придобивки, но за да не се повтарям порови няколко странички назад Simple Smile Аз чакам писмо от тях, като мине всичко отново ще пиша, за да се знае кое как върви, и какви документи искат..

Бързо възстановяване, и стискам палци да ти се размине лъчетерапията  Praynig

# 184
  • София
Нямам пластика,а катеръра беше за няма и 24 часа.Даже не мога да повярвам колко леко мина всичко....е не мога да тичам,наболява ме но търпимо.Искам да ви питам някоя от вас имала ли е изтръпване на крак от свивката посока коляното почти нямам чувствителност Shockedдали е от дисекцията Thinking
За Телка ще прочета, а след тези 35 дни ли трябва да подам документи за телк?

# 185
Бързи отговорчета - ТЕЛК - след изтичане на болничния, имаш право и на още 6 месеца болничен - ако не ги ползваш, тогава ТЕЛК. Ако ти е по-изгодно-ползвай ги, аз съм в майчинство, и затова пускам директно пенсийката.
Изтръпването е от лимфната дисекция - нормално е, донт уори, при мен имаше и в слабините почти месец - ще мине :*

# 186
  • София
Мерси  много ще се поинтересувам но пък аз съм на минималната работна но като погледнеш процента май пак с болничния ще взимам повече ..... ще видим то има време за всичко най-вече да сме здрави! Hug 

Викаш от лимфната ще да е.... ясно  Rolling Eyes

# 187
Ако не ти правят проблем и не се налага да се връщаш на работа - по-добре сиползвай болничния, ТЕЛК няма да избяга.. Ако не гоползваш сега, после не можеш да ползваш по същата диагноза. Има опция с решение на ТЕЛК да се продължи и след тези 6-месеца, зависи каква договорка си направиш с работодателя си..

# 188
  • София
Защо да не може да се използва след 6  месеца с тази диагноза?

# 189
Ако не го ползваш сега, минаваш комисия за намалена трудоспособност, и получаваш инвалидност. Ако искаш, разбира се, това е само една опция, от която аз и някои от момичетата тук се възползваме. Няма как да си пазиш ползването на болничния за когато ти потрябва  Wink

# 190
  • София
Аз мислех,че след шест мес не мога да се ява на телк Grinning

# 191
Дамяни имай предвид, че ако минат 6 месеца няма да ти платят със задна дата, а от момента в който подадеш документи в ТЕЛК.
Иначе ако е в рамките на 6 месеца когато излезе решението и има отпусната пенсия я изплащат със задна дата от датата на инвалидизация / която в същност не знам как се определя/

Днес си пуснах туморен маркер SCC. Ще взема резултатите края на месеца. Дано всичко да е наред.  Praynig

# 192
  • София
 Ю.Николова,мерси Hug
Какви са тези туморни маркери..... Rolling Eyes

# 193
♥ Димяни ♥  може би още не са ти казали, но след първия контролен преглед на всеки 3 месеца се пуска този туморен маркер. Поне на мен така ми казаха. С това изследване отивам при хирурга и според него и прегледа нататък.
Питай какви изследвания ти престоят за проследяване от тук нататък. Все нещо трябва да ти правят и ти и с карцином като мен. Преди операцията бях коли утери, а след ин ситу. Дано и ти да си така Simple Smile

# 194
  • София
НА 29 май съм при проф.Горчев в Плевен на консултация и ще го питам за всичко даже трябва да си направя един списък с въпроси Rolling Eyes
Да и при мен диагнозата е Коли утери....
УСпех на теб миличка Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт