Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хистерeктомия?
Какви са промените след хистеректомия?
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хистерeктомия?
-
Какви са промените след хистеректомия?
След хистеректомия настъпват промени като липса на менструация, невъзможност за забременяване и раждане на деца, липса на оплаквания, свързани с болки и нередовни или обилни менструации. Освен това операцията не води до промени в сексуалността, тъй като влагалището запазва своята дълбочина, а останалите ерогенни зони са извън обсега на хирургическата намеса.
-
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
Препоръките за възстановяване след хистерeктомия включват редовни упражнения, физическа активност, използване на болкоуспокояващи и избягване на тежки физически натоварвания. Важно е да се консултирате с вашия лекар за персонализирани съвети и насоки за възстановителни упражнения. След хистеректомия възстановителният период може да варира в зависимост от индивидуалните обстоятелства. Обикновено се препоръчва избягване на тежки физически натоварвания и сексуални дейности за определен период. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да не прекалявате. Пациентките трябва да се консултират с лекар относно подходящи дейности и поведение по време на възстановителния период.
-
Какво се случва с пикочния мехур след хистеректомия?
-
Защо е важно да се отстрани катетърът след операция?
, едва ли ще е повече от 3 часа .Така ,че споко -"ножа е дървен" !
Много ми помогнаха момичетата от форума, буквално за дни ми се стопиха всичките тревоги, и вече нямам търпение да се приключи и да го забравя:) Ще се радвам ако и аз успея да бъда полезна за някого. Вероятно няма да се засечем на живо на 6-тия етаж, надявам се бързо-бързо да ме изпишат, макар че десетдневната пътека май на 15 точно изтича, така че не се знае:) И като ме видиш да пърхам по коридорите, за нула време стъпила на крака, да кажеш едно "здрасти"
)
Ще видим, аз десет дена отпуск съм си планирала, таткото да стяга дупарата
После в деня на операцията не се яде. Колкото до банана: с млекцата ми трябваше нещо за обем, а той е добър за червата според съпруга ми, който е лекар. За мен комбинацията беше подходаща.