Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 182 425
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Здравей,Лети!Жалко,че се вписваш в тази тема,но ние сме насреща!За Ризела мога да ти кажа, че към момента го ползвам!Успях от Чехия да се набавя с два имланта през месец май тази година!Мацката, която ми ги купи обаче каза, че наистина са й обяснили, че и там в аптеките е на изчерпване!Купували са ми го и от Букурещ, но и там го няма!Сега проверявам в Австрия!На мен ми изписаха и Меноимплант, като разновидност на Ризела!Имаш вариант за алтернативи на Ризела - пластири Климара или Оестрогел, които би трябвало да ги има тук в БГ.А пък не е задължително да ползваш тези хормонозаместителни препарати, ползвай с фитоестрогени-соя,ремифимин,фемовита и много други...Аз съм на 30, а бях на 25, когато ме оперираха, така че хормоните са ми важни, иначе се чувствам ужасно - дисбаланаса е много неприятен. За спорта мога да ти кажа, че е добре да спортуваш винаги, дори и да не беше оперирана.Пробвай с йога, танци...Важното е да ти доставя удоволствие!За секса-другите момичета са ти написали Wink
Хубав ден на всички!

# 541
Здравейте моми4ета .Аз искам само да кажа за цитонамаската на мен ми правиха след операцията в онкологията видях я пишеше 2 група без изменения преди операцията бях 3б.Ина4е ходих малко на моренце стоях на сянка и малко в водата дано не ми стане нещо не съм показвала на слънце облъ4еното място.ПОЗДРАВИ НА ВСИ4КИ.

# 542
  • София
С тези Цитонамазки... ooooh! едни казват прави се, други не се прави...ходи разбери , къде е истината.

Здравей и от мен Лети По всички твои въпроси немога да съм полезна. Секса при мен е още мираж. Течение имам. Ризела само в Швейцария го търсих, но там държат лекаря, който го изписва да го поставя, което при мен естествено няма как да стане.

Аз горе-долу съм добре. Уморявам се бързо. Искам да ходя на народни танци, но не знам дали е подходящо, минали са 3 месеца.

:
hug
: Ви.

# 543
Привет момичета! :-* За секса аз страдам от вагинизъм заради шока който преживях относно диагнозата...(знаете как е) и ми е много трудно но съм в лека форма на това състояние. Качила съм още килца и от една седмица съм блондинка.Grinning Но съм твърдо решена да си върна старата форма.B-)

# 544
  • Пловдив
Мили момичета, разчуствахте ме,благодаря за топлото посрещане!
Не съм имала време да изчета цялата тема,не съм ви научила никовете...
Ризела не можах да го намеря,от 2 дни съм с Климара и за сега се чувствам добре ( не се потя толкова). Ще се радвам,ако някоя от вас  открие Ризел и сподели с мен в коя държава да го търся..
При мен излязоха и др.неща.Откриха ми инсулинова резистентност и сега съм на специална диета, Сиофор и трябва  нещо да спортувам.Операцията за сега е проблем-трябва да е нещо по щадящо,както вие ме посъветвахте-йога,танци или бързо ходене..
Сексът все още ми е мираж, въпреки че от операцията вече минаха 2 месеца..Сега съм си навила на пръста- да си намеря някакъв лубрикант и тогава да пробваме ( доста интимно стана Embarassed)..
Най-ме забива това,че в момента съм без работа-ужасно се депресирам на тази тема ( не че др. е по-малко депресиращо..) Стискайте ми палци до 15.09. да намеря нещо,защото в сферата на образованието,ако не ме вземат до началото на уч.година-още 1 година ще си стоя вкъщи..
Иначе се чувствам добре,нищо не ме боли или дърпа, единствено, когато ходя много пеша ( или цял ден съм била на крак) вечерта ме наболява кръстът..
Радвам се, че сте тук!  bouquet

# 545
  • София
Кики няма значение какво е махнато цитонамазка се прави на всеки 3 месеца.:-S Ох станала съм хипохондрик:-S  
Здравейте! Аз съм с хистеректомия от близо две години, но за първи път чета, че се прави цитонамазка след това?! На какво като матката заедно с шийката е махната, а влагалището е зашито като пръст на ръкавица?!
На мен ми казаха да ходя периодично на ехография на останалия ми единствен яйчник, за да не направи и той кисти, както другия, който замина заедно с матката и прилежащите й миоми.
Освен в случаите на субтотална хистеректомия когато е запазена част от шийката - само тогава има от къде да се вземе материал за цитонамазка.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 18:42 от Morgana

# 546
  • София
Моргана,на мен точно това ми обясни професора  Peace

Лети,успех ще стискам палци дано намериш работа  Praynig Hug

# 547
Моми4ета незнам какво да кажа за тези цитонамазки .Доста се притесних защото аз ве4е 9 месеца както съм оперирана и поне 3 пъти сами взимали цитонамазки.От това което пишете излиза 4е са ме лъгали до сега ли моята диагноза е карцином на мато4ната шийка .Имам и досие в онкологията и резултатите са ми там вси4ки които са ми правили . Следващия път като отида ще питам деректно от каде се взима тази цитонамазка .javascript:void(0);

# 548
  • София
Ако е махната шийката няма от какво да взимат за цитонамазка. Може би при онкодиагноза взимат клетки от горната част на влагалището, но къде е логиката когато при операция се отстранява до "чисто"? Може би на границата на операцията се следи да не се случи промяна в клетките?

Аз лично имах само миоми и хистологията ми беше чиста. Но категорически нямам шийка - лекарката изрично каза, че е напълно отстранена с цел превенция от бъдещи проблеми.

# 549
Да на мен и влагалището ми е изрязано и наистина може би се взима от влагалището. Не знам дано е така .Ако има някои с моята диагноза нека сподели.Успех на вси4ки.

# 550
Привет мацки!B-) Относно цитото е от влагалището ми взимат секрет и моето е силно скъсено...Но да ви кажа толкова естествено ми се вижда това изследване че никога не съм се замисляла като нямам маточна шийка какво правят. Моят се води втори стадй но като първи без разсейки.Може би всичко има значение незнам. На три месеца ми взимат кръв и правят цито и ехограф. После ще е на шест месеца и на края на година. Така ми каза д.р. Желязкова Simple Smile

# 551
А и нищо нямам оставено нито част от влагалище нито яйчник нищо но знам че от бременноста там се е виждало нещо страшно.

# 552
Гена аз също съм 2 стадий без разсейки .Също ходя на три месеца на преглед. За сега вси4ко е наред дано да е така ве4е и работя .Благодаря успокой ме.

# 553
  • София
Имате ли представа дали мога да сменя наблюдаващата в онкологията. искам да я сменя с Желязкова.

# 554
  • София
Marinska,аз съм с ка коли утрир също и карцинома ми беше премахнат оещ с конизацията но за застраховка ми беше премахната и матката в последствие!
Горчев ми каза,че трябва да се следя на 3 месеца през първата година ,а след това на 6 месеца Peace
Цито каза,че на такива като мен взимат от влагалището но каза,че е абсолютно безмислено Grinning само някой си пълни джобовете и му вярвам.
Не мисля да ходя при други лекари тук в софия,че мнго мнения..... и става много объркващо  Wink

Общи условия

Активация на акаунт