Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хистерeктомия?
Какви са промените след хистеректомия?
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хистерeктомия?
-
Какви са промените след хистеректомия?
След хистеректомия настъпват промени като липса на менструация, невъзможност за забременяване и раждане на деца, липса на оплаквания, свързани с болки и нередовни или обилни менструации. Освен това операцията не води до промени в сексуалността, тъй като влагалището запазва своята дълбочина, а останалите ерогенни зони са извън обсега на хирургическата намеса.
-
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
Препоръките за възстановяване след хистерeктомия включват редовни упражнения, физическа активност, използване на болкоуспокояващи и избягване на тежки физически натоварвания. Важно е да се консултирате с вашия лекар за персонализирани съвети и насоки за възстановителни упражнения. След хистеректомия възстановителният период може да варира в зависимост от индивидуалните обстоятелства. Обикновено се препоръчва избягване на тежки физически натоварвания и сексуални дейности за определен период. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да не прекалявате. Пациентките трябва да се консултират с лекар относно подходящи дейности и поведение по време на възстановителния период.
-
Какво се случва с пикочния мехур след хистеректомия?
-
Защо е важно да се отстрани катетърът след операция?
На мен от ЛКК ми казаха, че като изтекат 180дни ще ми подготвят документи за ТЕЛК. Не са ми казвали нищо за допълнителни болнични.
Щом нямате другия вариант е Горчев нещо да трябва да напише или да се регистрирате в Онкологията и оттам да ви издадат решението на лъчето та разсъждаваш в правилна посока.