Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хистерeктомия?
Какви са промените след хистеректомия?
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хистерeктомия?
-
Какви са промените след хистеректомия?
След хистеректомия настъпват промени като липса на менструация, невъзможност за забременяване и раждане на деца, липса на оплаквания, свързани с болки и нередовни или обилни менструации. Освен това операцията не води до промени в сексуалността, тъй като влагалището запазва своята дълбочина, а останалите ерогенни зони са извън обсега на хирургическата намеса.
-
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
Препоръките за възстановяване след хистерeктомия включват редовни упражнения, физическа активност, използване на болкоуспокояващи и избягване на тежки физически натоварвания. Важно е да се консултирате с вашия лекар за персонализирани съвети и насоки за възстановителни упражнения. След хистеректомия възстановителният период може да варира в зависимост от индивидуалните обстоятелства. Обикновено се препоръчва избягване на тежки физически натоварвания и сексуални дейности за определен период. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да не прекалявате. Пациентките трябва да се консултират с лекар относно подходящи дейности и поведение по време на възстановителния период.
-
Какво се случва с пикочния мехур след хистеректомия?
-
Защо е важно да се отстрани катетърът след операция?

Така ми казаха докторите професор и доцент
Ами как се справям мента глог и валериан докторката ми каза от голям прием по три пъти дневно постепенно да намалявам и така било по лесно но аз го пия май рядко като се изнервя или сетя изобщо
А топлите вълни са отвратителни и много гадни нали се сещаш от претъпкана с хормони заради бременността изведнъж нищо
но майната им така или иначе или ще минат или аз ще свикна
Само мустаци да не ми поникнат
Всъщност истината е че аз много плачех. Много, но с времето всичко ще си дойде на мястото надявам се:) А на момичето което иска плочки на корема си ...и аз искаааааам в момента корема ми е като виснала торба ама полу празна
Спирам че много глупости започвам да пиша
,ама...пък за вълните нямам думи, като ме почнат-потене,зачервяване, срам ме хваща
Днеска моят любим доц. Славчев предупреди сестрите, че утре вероятно ще си ме пусне да си ходя при бебето, пък в понеделник ще ме изпишат
Дано да стане така, не че съм пушка, ама вкъщи, с мъжа да ми разтрива крачетата, си е друга работа:) Лошото е, че ще ме изпишат с катетър, но се надявам да не разнасям повече от седмица торбичките.. Ще си направя джоб като на кенгуро, че да ми гледа народа карантиите като си разхождам бебето
А сега само чакам да мине тази терапия и още две седмици за да започна сексааааааа 
, ама си е така ..
А още ли си с дренаж ?
. Заключение - за радикална оперативна интервенция.