Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 182 584
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Маринска, по повод на питането ти за Цикатридина, аз мога да ти кажа, че ми беше изписана от гинеколог. Препоръчаха ми я, защото заради многото бактерии и гъбички, които имах влагалището имаше нужда от "подхранване" на лигавицата!Общо взето това е дейсвието на цикатридината, мисля че в нея има хилуронова киселина. Ползвах я около месец и след това ми казаха по един - два пъти в седмицата да си слагам овула! Simple Smile

# 496
  • София
Kики,аз също имам леки болки около датата на цикъла и се чудя дали е от това или е от самата операция  Rolling Eyes

# 497
За цитонамаската преди операцията ми беше 3б.Но след това пак ми правиха нали все пак има благалище мисля 4е от там се взима.Туморния маркер ми е0.8 за сега е добре незнам на моменти изпадам в една депресия само лоши неща си мисля .Благодаря 4е ви има за кураж и съвет.

# 498
Цикатридина и на мен ми го изписа гинеколог .Иаз ще го ползвам по същия на4ин .А за морето ще си ме4тая с тази лъ4е неможе тази година на слънце.

# 499
Здравейте момичета.
Отдавна не съм писала и чела.... Много неща ми се струпаха на главата през тези дни.
Моя контролен преглед беше ОК. Следващия септември.
И аз имам някакво бяло течение. Доцента ми изписа кремче за слагане и 3 хапченца. Интересното е, че се появява началото на месеца когато ми беше и цикъла... после изчезва. Може би е съвпадение.
Моят мъж се върна и сега се опознаваме на ново  Embarassed Нали съм новичка вече  Laughing
Ходя си на работа и е вече доста натоваряно. По 12 часа съм на крак/спокойно само 15 работни дни в месеца са Simple Smile / , няма време за ядене дори. А гърбът ме боли ужасно....
Ходя си на фитнес и се чувствам много добре от това. Така ме разтоварва. Движението е хубаво нещо. Препоръчвам ви ако имате мъничко време да пробвате някакъв спорт. Нищо прекалено натоварващо или с подскоци и разни резки движения. Просто повече движение.
Плажчетата вече зачестиха. Пека си се и не ми пука въобще от шева. Да се вижда... на който не му харесва да не гледа  Laughing Мажа с висок фактор и се надявам да няма проблем. Simple Smile

И една смешка... моята щерка ми вика ... мамо ти да не си изяла седемте козленца и да са ги извадили от коремчето ти?  Joy  Е просто паднах  Joy

# 500
  • София
Здравейте.
Жалко, че групичката ни се увеличава,  но такъв е животът! Поне сме се събрали със сходни проблеми и искрено можем да споделим или попитаме нещо. Аз не обичам да говоря много за моята ситуация с околните. Някаква бариера явно подсъзнателно имам.
Не съм писала, но няма нищо ново. Замислих се за един пост на Джеси тези дни , и както тя каза около 30-я ден си бях напълно "човек"! Simple Smile
Антри Аз нали съм Калитко, та ето при Тошева съм. Тя дори не отговаря, прави се , че не чува.
Димяни Ти записа ли се и при коя?
Болки Леле даже ме беше срам да пиша за тези менструални болки.. Embarassed Явно не съм аз, но мен никой не ми е обяснявал нищо.
Туморен маркер Тошева нищо не ми каза за стойностите, даже не знам кога трябва пак да отида на преглед и ще звъня да попитам.
Цикатридина и на мен са изписвали за подхранване на влагалището след раждането.
Море Утре заминавам на Арапя за няколко дни. Няма да се къпя още, не са минали 60 дни.. newsm78 Но ще заведем малкото тамагочи на бабата и ще остана около седмица.
Белега голям си е. Не си купих цял бански, обаче! Mr. Green
Пожелвам успех на всички на които им предстоят операции! Всичко минава. Hug
 Hug ви

# 501
  • Plovdiv, Bulgaria
Ето и аз при вас.Накратко-уголемена матка за 6 г.с. с два възела единият от които 20/25+пролапс на матката -шийка достигаща до средата на влагалището.Чести инфекции на шийката поради близостта и с входа на влагалището.Шийката ми е проблемна отдавна с множество интервенции по нея.Сега сложих халка за да поддържа матката нагоре,но това е временно решение на въпроса,защото тя много тежи/матката/  и създава допълнително напрежение в шийката.Та пред мен стои въпроса- хистеректомия ли?От медицинска гледна точка друг избор няма,но аз все пак съм човек и имам право да помисля,преди да взема решение за оперативно лечение.На всичкото отгоре имам един куп други болести,които хич не са за подценяване.
  Като се замисля то цикъла скоро може и да спре, но обилните кръвоизливи не са за подценяване и ниското желязо също.Трудно ми е да се реша/като на всяка от вас/Дадоха ми време да помисля до есента......

# 502
Здравейте момичета. Мина и моята операция.Беше на 19.07. лапароскопска. Премахнаха ми матката,шийката и тръбите. Слава Богу оставиха ми яйчниците. Станах още на първия ден,няколко часа след операцията.Макар,че все още не се чувствам напълно възстановена, излизам всеки ден,разхождам се,карам кола, върша лека домакинска работа и се опитвам да не обръщам внимание на остатъчния дискомфорт след такава интервенция. И на мен ми изписаха Цикатридина,но за 10 дни. Около месец след операцията ще отида на контролен преглед. От тук нататък се надявам и аз да мога да помогна на тези,на които им предстои такава интервенция и в тази връзка към
porastnala mama решението дали да се оперираш, или не ще го вземеш единствено ти самата. Аз за себе си реших,че е по-добре да изтърпя няколко дни,или седмици на болки и дискомфорт,отколкото още години наред мъки. Ако все пак решиш да се оперираш (виждам,че си от Пловдив) мога да ти препоръчам най-искрено АГ Селена. Аз се оперирах там, въпреки,че не съм от Пловдив, а и от 8 години живея извън България. На мен също ми препоръчаха клиниката,както и доктора,който ме оперира и съм много доволна. Мога да ти дам всякаква информация (от моя опит,разбира се), която те инересува.
На теб и всички други момичета  Hug

# 503
Здравейте момичета ,
Виждам че темичката е позамряла в жегичките.Това може и да е добър знак-значи всички сме добре !
Аз вчера малко се притесних -забелязах съвсем леко зацапване -кафеникаво,преди да си легна.Сутринта почти нямаше , сега пак съвсем малко има .Не разбирам на какво може да се дължи -почти пет месеца след операцията.Странно е откъде се взе пък сега това.Ще изчакам някой друг ден и ако продължи ще трябва да ходя пак при лекаря  #Cussing out А така ми се искаше всичко да е наред вече -то на кой ли не му се иска. Sad
Ако някой е имал нещо такова да сподели .
На тези , които наскоро са били оперирани ще кажа ,че най-страшното е минало ,и ще пожелая сили и търпение докато нещата си дойдат на мястото,както и на онези , на които им предстои да тръгнат по този път -кураж момичета!  bouquet

# 504
Здрасти. По повод зацапването на мен доктора ми каза 4е може да е от вътрешните конци .Аз ве4е 8 месеца както съм оперирана миналия месец като ходих на преглед каза 4е има конци който още не са паднали и ако прокърви да не се притеснявам.

# 505
Зори, зацапване след секс, примерно, и на мен ми се намира.. Все го намирам за нормално, ама все пак не е лошо лекар да ти каже.. аз пък съм се стресирала от едно бяло течение, дето и след хистерото пак си го има.. Уж чаках, чаках, ма не минаава.. Чак се зачудих дали не са ми оставили матката Grinning

# 506
Здрасти. По повод зацапването на мен доктора ми каза 4е може да е от вътрешните конци .Аз ве4е 8 месеца както съм оперирана миналия месец като ходих на преглед каза 4е има конци който още не са паднали и ако прокърви да не се притеснявам.
Thinking Бях изключила за тази възможност.Сега като каза ми звучи разумно .
Зори, зацапване след секс, примерно, и на мен ми се намира.. Все го намирам за нормално, ама все пак не е лошо лекар да ти каже.. аз пък съм се стресирала от едно бяло течение, дето и след хистерото пак си го има.. Уж чаках, чаках, ма не минаава.. Чак се зачудих дали не са ми оставили матката Grinning
Антри , за секса ясно само дето не бях правила и затова се зачудих.Иначе бялото течение си го имам и аз , дори последния път поисках да ми направи микробиология, но той още докато ме погледна и ми каза че имам гъбички  #Cussing out

# 507
  • София
И на мен ми се случва вечер, след по-натоварен ден да има леко зацапване - 6 месеца след операцията.Не повече от 1-2 пъти месечно.  Имам съмнение точно за нерезорбиран конец Thinking

# 508
Привет на всички.Simple Smile Да се похваля минах дежурният тримесечен преглед и имам отлични резултати а цитото ми е пап 1.Grinning  В събота тръгваме за Балчик и съм спокойна. Относно какво трябва или може д.р. Желязкова е ми каза един виц та ще го споделя с вас.Grinning  Отишъл един човек на лекар и казал: -Докторе храня се здравословно, водя правилен начин на живот, не пия, не пуша, ще живея ли много? А доктора му отвърнал да но за какво:-D Много поводи за усмивки и до скоро:-*     

# 509
  • София
Здравейте сладуранки.

Гена: Какво Цито? Нали са ти махнали всичко? Желязкова беше тази в Онкологията, нали? Ще търся начин да се прехвърля при нея, стига да е възможно. Не искам да съм при Тошева, тя дори не ми каза , кога пак да отида и ще звъня да попитам.
Приятно изкарване на почивката. ooooh! Вица, нещо не го разбрах.  Embarassed

Аз съм добре. Ежедневието ми минава в разходки с детето.

Джес , Антри , хайде въщайте се в София за срещичка!  Heart Eyes

Хубаво лято момичета.

Общи условия

Активация на акаунт