КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

• 68 072
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Да ви споделя за опита ми със замразеното тесто.Замесих в петък  и към 15h  го сложих във фризера.
Извадих тестото днес към 6h и исках да наблюдавам как се размразява и втасва.Беше увеличило 2 пъти обема си около 15h, при нормална стайна температура.Вече са изпечени , чакаме  малко да
изстинат и ги нападаме. Grinning

# 316
Хаджията е виновен......

Сметанов козунак с картоф и извара.....

# 317
  • София
Хаджията е виновен......

Сметанов козунак с картоф и извара.....

Да бе да аз съм и бил виновен.  smile3534
И как е на вкус (виж за изварата не се бях сетил днес, ама и това дето турих е достатъчно, че ся комшиите ме превъзнасят до небесата. Па ако бях турил и извара ...

# 318
  • В най - голямото село
Тава със замразяването на тесто, от миналата година си го правя. Използвам рецептата на Venetta, меся го в машината за хляб и после във фризера. (това само около Великден де).

Страхотни вкуснотии сте показали.

# 319
  • В една слънчева къща...
От мен днес скромно само един брой:

# 320
Аз съм католичка и правя шарен асеновски козунак. Рецептата я има в сайта на Иван Звездев, само печенето е на по-малко градуси за повече време. Ако искате опитайте много е вкусен.

# 321
  • Балчик
Оо, супер, мерси за снимките на шарения асеновски козунак. Миналата година исках да го пробвам, но не стигнах до него. Тази ще опитам.

# 322
Пак красоти браво момичета. Покрай Великден ще стана 100кг Blush

# 323
Искам да попитам на колко градуса и на кой ред във фурната печете козунаците?

Правих за първи път козунаци по рецептата на Тандури от първия пост в темата, месенето и втасването беше в машината за хляб, тестото стана страхотно. Пекох ги както тя е указала в загрята фурна на 140 градуса, като ги сложих във фурната усилих до 200 градуса. Станаха леко клисави, няма добре оформени конци. Освен това сложих още в началото на печенето фолио и кората не се опече много добре, но и аз пекох на най-долната решетка, уж да не загорят, може би с това сбърках.

# 324
  • Sofia
Микеланджела, на долен вентилатор, 160-170градуса,  2ра степен. Не ми се налага да слагам фолио.

Мен пък този асеновски козунак не ме предизвиква да го пробвам, същата работа само сиренето е различното.  Wink

# 325
  • Балчик
А мен точно сиренето ме привлича.

Микеланджела, последно на 140 или на 200 градуса пече.Как така хем си пякла на 140, хем още при слагането си усилила на 200 гр? 200 гр е прекалено много за козунаци. Конците са от месенето и брашното, не от печенето.

# 326
  • Sofia
То аз обичам сладко и солено по принцип, но в козуначеното, толкова сладко тесто - сирене... някак не ме изкушава... за момента разбира се.  Laughing

# 327
  • Балчик
Аз пък нищо сладко и солено не комбинирам,странно ми е и не обичам. Но точно козуначено тесто със сирене е убийствена комбинация. Това е вкусът на сиренките от детството ми, когато си ги купувахме за закуска от училищната лавка.

# 328
  • София
А по китайските ресторанти ядете сладко - кисел сос - аааа ?  Wink

Между другото надявам се още не е измислена версия на козунак с кисели краставички.

# 329
tany3dj по коя рецепта го направи този красив козунак? изглежда много пухкав.

моите първи козунаци със сметана по рецепта на елексир станаха. за съжаление не смогнах да ги снимам. взимам си, обаче 2 заблежки: да ги пека в по-тясна тавичка, защото станаха широки, но не и бухнали и да ги пека на по-ниска темпретаура - пекох на 160 градуса с вентилатор и ми загоряха отдолу newsm78.

имам питане: в рецептата на елексир пише захар 160 гр. аз сложих 200 гр, но пак не ми е достатъчно сладко (ползвам захар на Захира). Дали ако увелича захарта ще трябва да променя количеството на маята (на 200 гр. захар и 750 гр брашно сложих 1 пак. суха мая)?

мерси много   bouquet
като запърви опит, иначе е добре  Mr. Green
важното е, че се изяждат

Общи условия

Активация на акаунт