КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

• 68 014
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
... несмея да вляза в темата  Joy
А такаааа... изловихме те, сега чакаме снимки.  smile3508
Процеса е дълъг  Joy Joy Joy Joy Joy Уж нямаше да влизам ама пак наредена да ви видя  ooooh! ooooh! чудни козунаци сте направили.
Аз купувам лидълското брашно много ми харесва. Сега са пуснали и готова смес за хляб във машината и е супер.
KIKI_nik разкошни са ти козунаците.

# 361
  • Балчик
А кое е това лидълско брашно? Аз преди време вземах от там едно, но то не беше бяло, беше тип 700. някакво в жълти опаковки ли беше, не се сещам. Отдавна не съм ходила в Лидъл.

# 362
# 363
От мен още една доза Козунак

# 364
на вентилатор ли е печен ?

# 365
# 366
За козунака със заквасена сметана:
За да съм максимално точна,спазвам точно тази последователност,описана тук  http://angellovescooking.blogspot.com/2012/04/sour-cream-easter-bread.html  ,дори и мазнината се прибавя преди брашносто,което ме учуди.Всъщност то всичко ей така се изсипва вътре.Вие говорите за добавяне на мазнината след омесване....виждам ,че има няколко варианта за приготвянето на тази рецепта. Кой е точният?

Повтарям питането.Има няколко варианта за приготвянето.Вие кой точно правите и ви се получават супер??    Още един въпрос-плънка от шоколад искам да направя.Как точно да стане това? Няма ли да изтече? Течен шоколад ли да е или...?  newsm78   chef

# 367
  • Балчик
Аз съм писала нееднократно, че съм привърженичка на традиционната технология.- прибавям мазнината след сформиране на топка тесто. След мазнината никога не прибавям повече брашно.
За шоколадовата плънка от опит не мога да кажа, комбинацията шоколад и козуначено тесто я ненавиждам (мразя кифли и понички със шоколад), но няма да изтече като завиеш добре плънката в тестото.

# 368
  • София
За козунака със заквасена сметана:
За да съм максимално точна,спазвам точно тази последователност,описана тук  http://angellovescooking.blogspot.com/2012/04/sour-cream-easter-bread.html  ,дори и мазнината се прибавя преди брашносто,което ме учуди.Всъщност то всичко ей така се изсипва вътре.Вие говорите за добавяне на мазнината след омесване....виждам ,че има няколко варианта за приготвянето на тази рецепта. Кой е точният?

Повтарям питането.Има няколко варианта за приготвянето.Вие кой точно правите и ви се получават супер??    Още един въпрос-плънка от шоколад искам да направя.Как точно да стане това? Няма ли да изтече? Течен шоколад ли да е или...?  newsm78   chef

Аз го правя, като прибавям мазнината разтопено масло по лъжичка постепенно накрая.

За плънка шоколад не съм правила, не ми допада.

# 369
  • Там, където ме обичат
Момичета, спешно питане. Cry
Започнах козунака на Лебедуна, обаче ако ще го чакам да се изпече, ще стане 2-3.
Мога ли тестото да оставя в хладилника до утре и в кой етап, след като го е омесила машината или след изчакването му още 50 мин в машината или след като го оформя?
Ужас!!! Що ли ми трябваше точно днес да се захващам.
Пуста лакомия.  ooooh!

# 370
  • Балчик
Или остави тестото в хладилника, или вече сплетеният козунак. До рано сутринта, на студено няма да превтаса, ще го довършиш сутринта, няма страшно.

# 371
  • Там, където ме обичат
Или остави тестото в хладилника, или вече сплетеният козунак. До рано сутринта, на студено няма да превтаса, ще го довършиш сутринта, няма страшно.

Мерси много. Ама и сутринта не става, че ще ходя на работа, рано при това. Ако го оставя до следобеда?

# 372
  • Балчик
Тестото дори и на студено втасва. До следобед е много според мен.

# 373
  • София
Ако го оставя до следобеда?
Май много ще му дойде.  newsm78 Ще превтаса.

# 374
  • Там, където ме обичат
Значи прежалвам тестото или себе си. Ама и аз съм една, що ми трябваше точно днес да са Фащам.

Общи условия

Активация на акаунт