КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

  • 67 990
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
  • Мнения: 22 561
Хайде добро утро! Simple Smile
Тинки, София мел Екстра е екстра. Simple Smile  Това на Хасково не го знам... или не се сещам, но щом е тип 500, също трябва да става.

Браво Силви, чудни козунаци! Simple Smile

# 406
  • Мнения: 1 688
Издрах София мел и не съжалявам Simple Smile От страх да не се проваля, замесих 1/3 доза козунак с кисело мляко на еликсир, че в момента нямах време да излизам за сметана. Стана малка топчица. сега го сплетох. За първи път забелязах балончета в тестото, които се пукаха при оформяне Crazy
Станаха ми малко слабички фитилчетата към края, но още не съм се научила как да ги разпъвам. Та сега влизам да ви попитам колко време да фрасва, че определено има нужда още. Между другото използвах мая Вива или вибо и сложих към 12-15гр мая на 220гр брашно. Как мислите е съотношението?

# 407
  • Sofia
  • Мнения: 22 561
Тинки, за втасването няма време всичко е относително. Въпросът е да си удвои обема тестото.
Мая Виво(42г) е за 1кг брашно, значи за 500г - 1/2 кубче (21г), за 250г - 1/4кубче (10г).  Могло е и по малко да сложиш, но освен да ти мирише на мая после (аз с това нямам проблем, не ми е правило впечатление да мирише, но пък и все гледам по малко мая да слагам де Simple Smile ), друго няма да стане като си сложила 14-15г. Simple Smile

# 408
  • Мнения: 1 688
Аз гледах да е точно 10 гр но май малко повечко дойде няма как с точност да кажа, отивам да пека стискайте ми палци Praynig

Ето го и него. Мирише убийствено, но аз май пак нещо не съм доволна от себе си... Rolling Eyes




Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 13:37 от tinki_15

# 409
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
ssiillvvyy, перфектни козунаци. Hug

Justel, от дозата за сметанения козунак ми излязоха 3 средни козунака. Нито са малки, нито са огромни:

Скрит текст:


tinki_15, перфектно ти е било тестото, щом са пукали мехури.което личи и по конците. Hug От какво не си доволна,единственият кусур е виждам външният вид,а той се постига с малко тренировки. Peace
А и още малко е трябвало да втаса, прибързала си леко с печенето.

# 410
  • Мнения: 1 688
Джемма много благодаря. Мен именно външния вид ме притесняваше. Някак се поразвали в средата. Вкуса този път обаче надминава миналия. Ще тренирам по- усърдно. Хареса ми че усетих мекотата на тестото никога да спра да меся.
Всичко е благодарение на вас тук Hug
Определено имам нужда от уроци за плетене и оформяне. май п- рехави ги правя и затова newsm78

# 411
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 246
Джемма твоите са си супер,а моите защо така станаха  не можаха много високи да станат хем цяла нощ ги оставих да втасат,иначе на вкус са супер пък и конци имат.Къде може да съм сбъркала ?

# 412
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма много благодаря. Мен именно външния вид ме притесняваше. Някак се поразвали в средата. Вкуса този път обаче надминава миналия. Ще тренирам по- усърдно. Хареса ми че усетих мекотата на тестото никога да спра да меся.
Всичко е благодарение на вас тук Hug
Определено имам нужда от уроци за плетене и оформяне. май п- рехави ги правя и затова newsm78

Един съвет. Как се учих аз да плета -правиш си едно тесто от най-калпавото брашно и вода (което после ще изхвърлиш и няма да ти е жал за него). И започваш тренировки - двойка, тройка, четворка, шестица, кранч, каквото ти душа сака Simple Smile . Peace


Джемма твоите са си супер,а моите защо така станаха  не можаха много високи да станат хем цяла нощ ги оставих да втасат,иначе на вкус са супер пък и конци имат.Къде може да съм сбъркала ?

Сбити ли са или са пухкави? Ако е второто- всичко си е наред. Ако е първото, маята е била недостатъчна.

# 413
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 246
Май май е първото  Embarassed,следващия път ще сложа  1/2 кубче мая,благодаря Джемма

# 414
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Май май е първото  Embarassed,следващия път ще сложа  1/2 кубче мая,благодаря Джемма

Половин кубче? Че ти по-малко ли сложи?

# 415
  • Мнения: 1 874
Благодаря ви момичета! Embarassed Днес ще си изфукам с тях пред свеки и моята майка! Grinning

tinki_15 - според мен си се справила чудесно с козунака! Simple Smile  

# 416
  • Варна
  • Мнения: 1 579
Здравейте момичета,записвам се да ви следя  Grinning
И едно въпросче-добре ли ви се опичат отдолу козунаците във йенско стъкло?От предни години имам някакъв спомен,че не ми се получаваха сякаш..или се бъркам  Rolling Eyes

# 417
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами то не е от тенджерата, от фурната е.

# 418
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 246
Май май е първото  Embarassed,следващия път ще сложа  1/2 кубче мая,благодаря Джемма

Половин кубче? Че ти по-малко ли сложи?

Да сложих 3/4 от кубчето нали така е по рецепта.

# 419
  • Варна
  • Мнения: 1 579
Ами то не е от тенджерата, от фурната е.
Твоят определено се е изпекъл равномерно Peace
Аз сякаш имам спомен за някакъв по-малък козунак,който като цяло съм пекла по-кратко и за това явно е останал по-светъл отдолу..Иначе като пека погачи в нормални тавички,слагам на най-долна решетка.За 40-50 мин е абсолютно равномерно опечена.Все пак,ще пробвам някой път,пък да видим Thinking

Общи условия

Активация на акаунт