КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

  • 67 975
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да се похваля с моя първи опит - козунака ми втаса много добре, изпекох и разчупих ..... а там конец до конец  Crazy За съжаление нямам как да ги снимам, но реших - за Великден домашни ще са козунаците  Peace

Това е добре, само внимавай да не се окаже късмета на начинаещия.

# 436
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Това е добре, само внимавай да не се окаже късмета на начинаещия.
Затова - поне още един опит до Великден. Simple Smile

# 437
  • Мнения: 21
Да се похваля с моя първи опит - козунака ми втаса много добре, изпекох и разчупих ..... а там конец до конец  Crazy За съжаление нямам как да ги снимам, но реших - за Великден домашни ще са козунаците  Peace

Това е добре, само внимавай да не се окаже късмета на начинаещия.
Записах си рецептата веднага след като го омесих. Взех рецептата от интернет, като малко добавих и от себе си   chef /както обикновено правя/. Надявам се да мога да повтора козунака след няколко дни, ще репетирам до празника няколко пъти.

# 438
  • Мнения: 11 607
Здравейте! Влизам с питане.....

Да сте правили и да знаете рецепта и начин на приготвяне на козуначени коминчета?

# 439
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Колко са големи тези коминчета? За какво служат, каква е идеята? И сигурна ли си, маме, че козуначеното тесто е подходящо за тях?

Иначе от маслено тесто съм правила такива "тръбички" с ето тези форми за канелони:

Скрит текст:



Редактирам се, прочетох в нета за тях.

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 22:02 от Джемма

# 440
  • Мнения: 22 867
Здравейте! Влизам с питане.....

Да сте правили и да знаете рецепта и начин на приготвяне на козуначени коминчета?


Маме, аз ги знам като унгарски козунаци, тия дни се изтрепах да си търся рулцата, върху които ги пека. Тая рецепта съм ползвала вкъщи, иначе се пекат по по-особен начин, разказвали са ми, че дори на въглени. Ето да им се полюбуваш! Grinning   bouquet

# 441
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, намерих и аз това:
http://www.povarenok.ru/recipes/show/71048/

labrex,  Hug

# 442
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Тези коминчета съм виждала че ги продават в месния мол, но децата ми никак не са по слакото и не сме купували. Имат ли някакъв пълнеж вътре или са си само като тръбички от козунак?

# 443
  • Мнения: 22 867

Джемм, има доста рецепти за тоя вид кюртеш калач, аз даже не знам защо така го знам като унгарски козунак. newsm78 А моите формички са от нарязана хартиена/картонена тръба, отделните тръбички обвивам с алуминиево фолио и така пека. Става и с рулцата от тоалетна хартия, прочетох го някъде из темите, пак така обвити с фолио и предварително извадени Grinning. Правих ги, сториха ми се интересни, пък и стават оригинални и дори красиви, като ги наръся с разни семенца. Търсих снимка в компа, ама нали съм го задръстила с такива (синковецът така се изразява), не открих. Но някъде трябва да има, едва ли съм пропуснала да снимам, освен, ако е била лоша снимка с телефон, че преди с него снимах.

Linkata, само тестото е, аз съм си мислила дали не може да се напълнят с някакъв крем, но не съм пробвала. Peace

# 444
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ще взема да го пробвам тоя калач. Оригиналният с какъв размер е, че по снимките трудно се разбира? С диаметър на тоалетната хартия или на канелоните? Да знам дали да събирам празни ролки. Laughing
Досега не бях го ни виждала, ни чувала тоя калач.

# 445
  • София
  • Мнения: 2 531
Преди малко изхвърлих една картонена тръба от стреч фолио, много плътен картон и е с по-малък от тоалетната хартия диаметър, прилича на тръбичките за канелоните......
И аз в мола съм виждала таквиз козуначени коминчета, но не съм ги пробвала.

# 446
  • София
  • Мнения: 8 499
Една румънка ме е черпила с такова произведение. Увива картонена тръба с алуминиево фолио и така ги прави. Значи дължината е картона е такава, че да може да стои изправена във фурната на печката върху решетката на първия ред. После ги пече на долен реотан с вентилатор. Разправяла е на жената, че ги е правила и със стъклени бутилки, ама моята не помни подробности.

# 447
  • Мнения: 11 607
Лабрекс Heart Eyes, Джемма Heart Eyes, Хаджи, благодаря ви от сърце!!!!!


Джемма, на Великден ще съм при мама.......ще дойда да те сурвакам......

# 448
  • Мнения: 22 867
Ще взема да го пробвам тоя калач. Оригиналният с какъв размер е, че по снимките трудно се разбира? С диаметър на тоалетната хартия или на канелоните? Да знам дали да събирам празни ролки. Laughing
Досега не бях го ни виждала, ни чувала тоя калач.

Джемма, не знам дали има точно определена дължина, аз писах на мамето, че тия дни си харесах ТАЯ РЕЦЕПТА, но май вече се разколебах, много ми се сториха жълтъците, пък доста яйца тия дни употребих. Ще потърся с по-малко яйца рецептичка или по старата. Погледни темичката,  като имаш време. А моите първи цилиндърчета правих от намачкано алуминиево фолио, после отгоре пак обвивах с алуминиево, за да станат по-гладки. Толкова разсипах от него, че бях овикана от майка насериозно за разсипията.

Ето и унгарски, печени на огън, чудничко изглеждат Heart Eyes

# 449
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ти все обещаваш, разходи се до морето  най-после де. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт