КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

• 67 975
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Балчик
Да се похваля с моя първи опит - козунака ми втаса много добре, изпекох и разчупих ..... а там конец до конец  Crazy За съжаление нямам как да ги снимам, но реших - за Великден домашни ще са козунаците  Peace

Това е добре, само внимавай да не се окаже късмета на начинаещия.

# 436
  • Sofia
Затова - поне още един опит до Великден. Simple Smile

# 437
Да се похваля с моя първи опит - козунака ми втаса много добре, изпекох и разчупих ..... а там конец до конец  Crazy За съжаление нямам как да ги снимам, но реших - за Великден домашни ще са козунаците  Peace

Записах си рецептата веднага след като го омесих. Взех рецептата от интернет, като малко добавих и от себе си   chef /както обикновено правя/. Надявам се да мога да повтора козунака след няколко дни, ще репетирам до празника няколко пъти.

# 438
Здравейте! Влизам с питане.....

Да сте правили и да знаете рецепта и начин на приготвяне на козуначени коминчета?

# 439
  • Балчик
Колко са големи тези коминчета? За какво служат, каква е идеята? И сигурна ли си, маме, че козуначеното тесто е подходящо за тях?

Иначе от маслено тесто съм правила такива "тръбички" с ето тези форми за канелони:

Скрит текст:

Редактирам се, прочетох в нета за тях.

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 22:02 от Джемма

# 440
Здравейте! Влизам с питане.....

Да сте правили и да знаете рецепта и начин на приготвяне на козуначени коминчета?

Маме, аз ги знам като унгарски козунаци, тия дни се изтрепах да си търся рулцата, върху които ги пека. Тая рецепта съм ползвала вкъщи, иначе се пекат по по-особен начин, разказвали са ми, че дори на въглени. Ето да им се полюбуваш! Grinning   bouquet

# 441
  • Балчик
Да, намерих и аз това:
http://www.povarenok.ru/recipes/show/71048/

labrex,  Hug

# 442
  • Пловдив
Тези коминчета съм виждала че ги продават в месния мол, но децата ми никак не са по слакото и не сме купували. Имат ли някакъв пълнеж вътре или са си само като тръбички от козунак?

# 443

Джемм, има доста рецепти за тоя вид кюртеш калач, аз даже не знам защо така го знам като унгарски козунак. newsm78 А моите формички са от нарязана хартиена/картонена тръба, отделните тръбички обвивам с алуминиево фолио и така пека. Става и с рулцата от тоалетна хартия, прочетох го някъде из темите, пак така обвити с фолио и предварително извадени Grinning. Правих ги, сториха ми се интересни, пък и стават оригинални и дори красиви, като ги наръся с разни семенца. Търсих снимка в компа, ама нали съм го задръстила с такива (синковецът така се изразява), не открих. Но някъде трябва да има, едва ли съм пропуснала да снимам, освен, ако е била лоша снимка с телефон, че преди с него снимах.

Linkata, само тестото е, аз съм си мислила дали не може да се напълнят с някакъв крем, но не съм пробвала. Peace

# 444
  • Балчик
Ще взема да го пробвам тоя калач. Оригиналният с какъв размер е, че по снимките трудно се разбира? С диаметър на тоалетната хартия или на канелоните? Да знам дали да събирам празни ролки. Laughing
Досега не бях го ни виждала, ни чувала тоя калач.

# 445
  • София
Преди малко изхвърлих една картонена тръба от стреч фолио, много плътен картон и е с по-малък от тоалетната хартия диаметър, прилича на тръбичките за канелоните......
И аз в мола съм виждала таквиз козуначени коминчета, но не съм ги пробвала.

# 446
  • София
Една румънка ме е черпила с такова произведение. Увива картонена тръба с алуминиево фолио и така ги прави. Значи дължината е картона е такава, че да може да стои изправена във фурната на печката върху решетката на първия ред. После ги пече на долен реотан с вентилатор. Разправяла е на жената, че ги е правила и със стъклени бутилки, ама моята не помни подробности.

# 447
Лабрекс Heart Eyes, Джемма Heart Eyes, Хаджи, благодаря ви от сърце!!!!!

Джемма, на Великден ще съм при мама.......ще дойда да те сурвакам......

# 448
Ще взема да го пробвам тоя калач. Оригиналният с какъв размер е, че по снимките трудно се разбира? С диаметър на тоалетната хартия или на канелоните? Да знам дали да събирам празни ролки. Laughing
Досега не бях го ни виждала, ни чувала тоя калач.

Джемма, не знам дали има точно определена дължина, аз писах на мамето, че тия дни си харесах ТАЯ РЕЦЕПТА, но май вече се разколебах, много ми се сториха жълтъците, пък доста яйца тия дни употребих. Ще потърся с по-малко яйца рецептичка или по старата. Погледни темичката,  като имаш време. А моите първи цилиндърчета правих от намачкано алуминиево фолио, после отгоре пак обвивах с алуминиево, за да станат по-гладки. Толкова разсипах от него, че бях овикана от майка насериозно за разсипията.

Ето и унгарски, печени на огън, чудничко изглеждат Heart Eyes

# 449
  • Балчик
Ти все обещаваш, разходи се до морето  най-после де. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт