КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

  • 67 956
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 11 607
Да се включа и аз за тези колачи. Като съм ходила в Румъния изяждам огромни количества, пробвала съм с най-различна поръска /какао, орехи, захар, канела/. И аз много се бях вманиачила да намеря рецепта, но исках като тях да ги пека на жар, а до скоро нямах условия. Миналата година си направихме пещ с барбекю и мисля да се пробвам с едни Simple Smile. Виждала съм, че ги навиват на дървени дебели оси, които се въртят подобно на чевермето. Ако скалъпя нещо, задължително ще покажа.

Явно техниката на печене е като скаутския хляб - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/PIC_0598-1.jpg - ммммммммммммм...размечтах се!!!!!

# 466
  • Мнения: 340
Elli9502, а ти брашно сложи ли? Защото пишеш само мляко и яйце, ако няма брашно няма кой знае колко да мръдне маята, няма какво да яде Wink.
Да, сол и захар също.

# 467
  • София
  • Мнения: 8 497
Elli9502, а ти брашно сложи ли? Защото пишеш само мляко и яйце, ако няма брашно няма кой знае колко да мръдне маята, няма какво да яде Wink.
Да, сол и захар също.

Сол ? При маята ?

# 468
  • София
  • Мнения: 12 217

Elli9502, сол не ми е ясно защо си сложила.  newsm78 В маята се слага малко топличко прясно мляко+ 1с.л.захар + 1с.л брашно до гъста кашичка. Важно е да има захар, тя е причината да става втасването. Тя храни маята.  Също като бозата, когато е направена със захар става резлива т.е. вид втасване, а когато е направена с подсладител никога няма да стане резлива.  Peace

# 469
  • София
  • Мнения: 1 374
 Привет! Simple Smile Тази седмица ще правя козунак,но с кое ли брашно да започна...Споделете, тази година как са брашната,от кое сте доволни? То,нали променят ,уж подобрени....

# 470
  • тук
  • Мнения: 510
Привет! Simple Smile Тази седмица ще правя козунак,но с кое ли брашно да започна...Споделете, тази година как са брашната,от кое сте доволни? То,нали променят ,уж подобрени....

Аз три пъти месих с Екстра на СофиМел, тази година става. Днес и солено тесто сложих, идеално си е Simple Smile

# 471
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Не се чудете токова за солта при активирането на маята, има много рецепти със сол.  Wink
мм, ползвай София мел екстра или класик примерно.

# 472
  • Мнения: 340
Да, при маята сложих сол. Много ли е грешно? Shocked
http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html - Ето тук например пише, че се слага сол при хващането.  Rolling Eyes Или когато ще се прави козунак не трябва?

# 473
  • София
  • Мнения: 12 217
Привет! Simple Smile Тази седмица ще правя козунак,но с кое ли брашно да започна...Споделете, тази година как са брашната,от кое сте доволни? То,нали променят ,уж подобрени....
Има едно италианско  в Метро. Питах тук в темата и ми казаха, че е добро и съм взела на количество. Но, иначе можеш и с бяло българско пшенично и пише: "Брашно пшеничено: Козунаци" на София Мел. Добро е! Почвай!  Hug

# 474
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз от години само Екстра на София мел ползвам. Наблюденията ми са, че в брашната  подобрения няма, само наизлизат нови боклучави марки.
Тази година за първи път ще меся с италианско. Simple Smile

# 475
  • Мнения: 3 450
Поредната доза козунаци този път на Елексир със сметана.Втасаха много добре но плетката се обезформи при втасването  newsm78 не станаха и на конци.Абе нещо не ги уцелих и това е.

# 476
  • София
  • Мнения: 12 217
Поредната доза козунаци този път на Елексир със сметана.Втасаха много добре но плетката се обезформи при втасването  newsm78 не станаха и на конци.Абе нещо не ги уцелих
Много са си хубави! Ти като не ги харесваш, ние ще ги хапнем... Simple Smile То нали всичко си е в тях, а как ухаят....чак тук се усеща.

# 477
  • София
  • Мнения: 1 374
  bouquet,благодаря,многооо! А това италиянското как се казва,един вид ли е в Метро,да го потърся... Ще пробвам, ако има с него и с българското ,както споделихте Simple Smile Peace

# 478
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Да, при маята сложих сол. Много ли е грешно?
Не само за козунак, изобщо не е нужна солта за активирането на маята.
В каквото и да е тесто, слагам солта в последния въможен момент.

# 479
  • Мнения: 1 681
На мен много ми харесват козунаците. просто са малко по плътни и затова така ти се струва. браво !И си имат конци.

Общи условия

Активация на акаунт