Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 561
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Цитат
След 2010-та раждаемостта намалява и строените сега детски градини могат да останат празни
hahaha
Сори, ама не се стърпях.
Празни щели да останат.Те сега децата наблъскани като сардини по 30 и кусур в група, в най-добрия случай ще станат по-нормални бройки - по 20-25 в група.

И после:
Цитат
Най-много деца в историята на Варна са се родили през 2010 г. - 4000.
Laughing Да ме извиняват пишещите статията, ама това не е вярно.Набор 2009 беше бейбибума и сега много от децата, които сме този набор си ги гледаме у дома.
Абсолюно съм убедена, че ще има много и 2010 дето ще останат извън градините, но статистиката упомената в статията просто не е реална.Бройката за 2010 не е вярна също, а тази за 2009 беше почти 6000 по спомени Peace

# 286
Здравейте! Бясна съм на хората, които районират.Ние живеем до частната автогара, района ни е Младост. Най-близкото ЦДГ е Пролет и Синчец- на половин час път пеша.Построиха филиал на Теменужка- на ул. Капитан Райчо- под носа ни е , но първо не ни е по район, второ нямало да има първа група в градината.  Синът ми е последна година в Пролет, после ще искам да учи в Цар Симеон. Представям си как ще търча от единия край на града да водя малкото до другия да водя голямото.... newsm78   Даже нямам избор да са поне в една посока .После искат деца да има... Бясна съм.
Синчец ви идва доста отдалечена ДГ..
"Успех " е в района на глухите. Защо не пишеш и нея. "Изворче"  е в Трошево , пак ти е по-близо оа Синчец. Моряче също ти идва по-близо , до спортен комплекс Младост.
Само предлагам, с най-добри чувства  Peace

И аз днес подадох документи. Успех на всички!!!!!

# 287
  • там където думите не стигат ...
Винаги, когато наближи датата за прием в детските градини и особено, когато има и година с местни избори се пускат в пресата и интернет пространството статии от типа на по-горе цитираната. Целта е абсолютно ясна. Не мога обаче да си обясня как ги мислят тези неща управляващите ни .... "Щели да останат празни сградите" .... ами как ще останат празни като години наред 600-700 деца не са приети, ... Ами това са грубо 28 групи от по нормалните 25 бр. деца в група, а приетите са по 30 и повече наблъскани в бази с капацитет за по 25. Спят на походни легла и играят на катерушки, които са от времето на техните родители, част от сградите са пригодени под блокови пространства, бунгала и пр. ... Не искам да изброявам кое още не наред със сегашните условия в градините. Не могат да оправят настоящето състояние, а вече помислили и за доста по-напред във времето.  Twisted Evil

# 288
  • Варна
Подадох документи след 3 -часово чакане в Изчислителния.. Писах Синчец на 1-во място заради 90-те места там и заради това, че ми е близо, но много ме притесняват отзивите за тази градина..а и материалната база ме постресна, макар че по групите може би не е така? Морска звездица също ми е удобна, но са само 41 места там, а сигурно ще има доста деца с предимства. Много ми се иска да се включи някой с впечатления от Синчец, благодаря ви! Hug

# 289
на приятел детето е там. Каза , че е доста доволен от персонала. Питах го за материалната база- каза , че не може да каже нищо лошо. Аз бях чувала също , че е старичка.

# 290
  • Варна
ами дано..благодаря ти!

# 291
Здравейте мами,
Имам питане относно документите за подаване. Ще ги подавам от името на съпруга.Съпругът ми работи в чужда фирма,осигуряват го там /CH/,какъв документ да представя за ЗО? Нали директорката ще  ги проверява.Когато ходи на лекар там няма проблем ,при тях излиза някакъв параграф или член и го обслужват.Но в къщи като го проверя от дом. компютър излиза с прекъснати права.
И друго някой знае ли колко деца набор2008- 2009 останаха извън класирането? Чудя се дали   "Господари на ефира"не могат да ни помогнат?
Благодаря предварително:)

# 292
  • Варна
И моят съпруг в България е със прекъснати здравни права, въпреки че се осигурява в Швейцария и е на постоянен ТД. Трябва да си ги оправи тук като предостави документ, че отсъства определени дни от страната. Точната процедура и документи не знам какви са, все не намираме време да ги оправим и ние. Но има вероятност да ви създадат проблем сега при кандидатстването за градина. Сподели, какво са ти казали в градината. Интересен ми е казуса.

# 293
и ние сме от набор 2009,вече 2ра седмица гледам и се чудя къде да ги подам тези документи,местата са все за най-далечните ни квартали,просто ми се струва абсурдно да се пътува по 1 час преди и след градината,съответно да ставаме в 6 сутринта,а гледам и в темата за размяна,никой не  иска да направи размяна за тези  градини  #Crazy то не че ще ни приемат с това тото(дали изобщо е тото само те си знаят) направо смешна работа -по 2места на седмица  newsm78

# 294
  • Варна
Аз не подавам за много далечните градини.Нямам възможност да ходя чак до Вл-вово, Златните или Аспарухово, особено не си го представям зимно време.
Но така или иначе те и бройките не стигат....
Тези 2 места не решават проблема на 300 деца/ даже не знам колко точно в момента са останалите извън градините 2009'/.

# 295
Тането, имам спомен че ти водеше статистиката за децата . newsm78
Знаеш ли колко деца останаха извън градините?
Ако някой знае ,моля да напише. Praynig
Аз изпратих едно писмо до "Господари на ефира" ,затова ми трябват бройките на децата извън класирането.
Поне да опитаме и там,нали надеждата умира последна...

# 296
Тането, имам спомен че ти водеше статистиката за децата . newsm78
Знаеш ли колко деца останаха извън градините?
Ако някой знае ,моля да напише. Praynig
Аз изпратих едно писмо до "Господари на ефира" ,затова ми трябват бройките на децата извън класирането.
Поне да опитаме и там,нали надеждата умира последна...

Аз мисля, че бяха около 500, дано не подвеждам. За това някой с по точни данни да се включи  Peace

# 297
  • Варна
Има ли работно време за подаване на документи в градините? Или всяка директорка си определя такова?

# 298
Има ли работно време за подаване на документи в градините? Или всяка директорка си определя такова?
Върти ми се в главата от 10.00 до 12.00ч, но не съм сигурна.

# 299
  • Варна
Върти ми се в главата от 10.00 до 12.00ч, но не съм сигурна.
Аз подадох документи около 15ч.

Общи условия

Активация на акаунт