Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 555
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 300
Винаги, когато наближи датата за прием в детските градини и особено, когато има и година с местни избори се пускат в пресата и интернет пространството статии от типа на по-горе цитираната.  "Щели да останат празни сградите" .... .Не могат да оправят настоящето състояние, а вече помислили и за доста по-напред във времето.  Twisted Evil
Да, традиция стана да четем горещи обещания, аз още помня онова на Гуцито, че 2009-та проблемът с ДГ щеше да е решен  Joy
Градините празни няма да останат - веднага могат да се трансформират в старчески домове - с тези темпове на имиграция все повече възрастни хора ще имат нужда от грижи  Cry

rbrbo99o, нямам точна статистика на неприетите, но по груби сметки около 400 са неприетите от набор 2009. Но имам една друга статистика - онази с реалните деца в ЦДГ според МОНМ...
За Господарите само да вметна, че е писано до тях, но е нямало никакъв отзвук. Аз лично не очаквам реакция от тях, защото детето на техен варненски репортер е в градинска възраст в момента. Предполагам, че няма да се отзоват....
Но все пак, ако ти пишат, обади ми се Simple Smile

# 301
"23.04 10:00 - Първа копка на строителството на детска ясла в кв. Владислав Варненчик, в която ще бъдат настанени 100 деца, разпределени в 4 групи - ул. „Ниш”, зад пощата"

Градините празни няма да останат - веднага могат да се трансформират в старчески домове - с тези темпове на имиграция все повече възрастни хора ще имат нужда от грижи  Cry

Представям си как старците следят сайта и чакат да ги приемат в общинското тото за старчески домове. Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 23:16 от roumenf

# 302
За Господарите само да вметна, че е писано до тях, но е нямало никакъв отзвук. Аз лично не очаквам реакция от тях, защото детето на техен варненски репортер е в градинска възраст в момента. Предполагам, че няма да се отзоват....
Но все пак, ако ти пишат, обади ми се Simple Smile
И да се навият да разгледат една градина,това няма да реши проблемите,нито ще се вдигнат 10 нови детски градини за невлезлите.Винаги е имало и ще има влезли и по втория начин деца.Така е навсякъде,не само по градините.Всеки от нас е имал или има поне един колега назначен с връзки.Защо градините да правят изключение на общия фон Thinking

# 303
Днес последно преди да подам документи хвърлям поглед в сайта на градините и виждам това:
12.04.2013
НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ!! Изискването за представяне на документ за осигурителните права на единия родител се отнася само за здравна осигуреност. Документът се проверява по електронен път от директора на детската градина в присъствието на родителя.

Под "представяне на документ" са имали предвид проверка на ЗО на родителя на място, в момента на подаване на заявлението, нали?

# 304
Да на място проверяват ЗО на единия родител.
Успех на всички!

# 305
Има ли работно време за подаване на документи в градините? Или всяка директорка си определя такова?
От три градини ми казаха в рамките на работния ден и уточниха от 08,00 часа до 16,30 часа

# 306
Мисля, че в градините целодневно се приемат документи. На вратата на яслата "Щастливо детство", обаче, пишеше, че се приемат документи от 10 до 12ч.
За ЗО- на място директорката проверява по електронен път статуса на подаващия документите родител.

# 307
Във Форума не съм влизала от както родих, днес се поразрових защото живо ме интересува темата с набор 2010 и приема за детски градини и наистина имам какво да кажа (т.е. напиша) по въпроса.

В цялата тема никъде не намерих нищо за ОДЗ Чайка, а нещо не ми изглеждат нещата ок... Моя приятелка подава документи за ясла, при въпрос защо има само 10 места открити за набор 2011 и отговарят, че намалят яслените групи за да увеличат другите (понеже, чистите ясли имали капацитета да се справят с този набор). Бърз поглед върху свободните места ми показва, че това е ОДЗ-то с най-малко обявени свободни места за прием 2010 в цяла Варна - колосалните 12! На мен ли ми куца елементарната математическа логика или... Или не напразно ОДЗ Чайка е позната под nick name-a "Кметската"! Аз тъпо и упорито ще си я сложа на първо място, защото буквално се намира на края на блока където живея, аз съм отраснала там и искам и детето ми да има макар и почти равен на нула шанс да учи там.

Интересно ми е какво се случва с бившият Малък Принц, 2-ра година вече го ремонтират за да стане общинска детска градина - при положение, че е била частна такава какво, за бога, й ремонтират?!?!?

Относно приетите с предимство ги разбирам - колкото и да ме е яд, че най-вероятно заради тях детето ми няма да бъде прието, все пак всеки се спасява по единично и ако има вариант да си спестиш нервите и влаченето с години по N-ти класирания - го правиш. Тъпото е само, че са на страшно бюрократично ниво - никаква гъвкавост, никакво влизане в положение от страна на Общината и управата на детските градини...

# 308
и аз съм любопитна какво стана с Малкия принц? Доколкото знам в момента се води като филиал на ОДЗ Чайка и има две действащи групи набор 2009, ако някой има повече информация моля да пише

# 309
Именно заради 12-те места в ОДЗ Чайка се отказах да пиша тази градина сред желанията си. Подобно е положението и в градината в кв.Виница - 15 места за първа група набор 2010г.
Подадох в Мечо Пух днес. Не останах с хубаво чувство. На вратата има звънци, не може да влезеш изобщо, ако някой не ти отвори. Вътре абсолютна тишина. Не се чуваха никакви гласове. Отделно ме скастриха, че съм влязла с бебешката количка  Rolling Eyes   Така ли е и в другите градини?

# 310
Подадох в Мечо Пух днес. Не останах с хубаво чувство. На вратата има звънци, не може да влезеш изобщо, ако някой не ти отвори. Вътре абсолютна тишина. Не се чуваха никакви гласове. Отделно ме скастриха, че съм влязла с бебешката количка  Rolling Eyes   Така ли е и в другите градини?
Винаги ще се намери кой да ти отвори щом звъниш. Точно това е идеята - контрол на влизащите в ДЗ-то. За количките - някъде може, стига да има по-широк коридор или място вътре за количката. Или аз съм влизала, когато за първи път кандидатствахме за ясла преди 2 години. В сегашната ясла на дъщеря ми не може. Помня, че ми беше направило лошо впечатление, когато подавах там документи. Но това не ми пречи да харесвам яслата сега. А и виждам, че вътре съвсем няма място за много колички. Laughing

# 311
  • Варна
Количките и в нашата ясла(Русалка) се оставят навън. Също само след позвъняване и представяне се отваря вртатата. Като ходих да подавам в ДГ "Звънче" беше отключено и влязох направо, не знам дали по принцип е така там. Хубаво е да има контрол на влизането, според мен.
Аз ОДЗ-та изобщо не писах. Бройките са малко, защото децата от яслата преминават директно. Отделно най-вероятно ще се запълнят с деца с предимства.
Много ми е чудно и на мен как така обявяват примерно 30 места, а групата се оказва с 32-33 деца в последствие?! Никой ли не следи за това и нищо ли не може да се направи наистина!?

# 312
Малкият принц е пригодено за 2 градински групи, които са там от ноември 2012(набор 2008 и набор 2009). Толкова е имало като е била частна. Останалата част от сградата е функционирала като училище, помещенията не са подходящи за детска градина. Ремонта се предвижда това лято, по думи на директорката, когато ще направят сборни групи в основната сграда. Не знам дали няма да се отдели като самостоятелна градина или ще остане филиал, ще се разбере след ремонта.

Аз като подавах в ЦДГ Мечо пух документите,никой нищо не ми е казал за количката, но входа си беше непригоден за колички. В ОДЗ 4 няма звънци и направо се влиза, не навсякъде има контрол на достъпа.

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 10:40 от Five magnificent

# 313
Много ми е чудно и на мен как така обявяват примерно 30 места, а групата се оказва с 32-33 деца в последствие?! Никой ли не следи за това и нищо ли не може да се направи наистина!?
Няма кой - общинарите сами себе си да уличат в корупция  Joy. Няма воля за човъркане по темата.
Аз преди Коледа бях решила и подготвила много инфо да занеса на прокурор, но детето ми беше у дома, а си имам принцип да не влача малки деца по институции, не се гледа с добро око на майки с деца, каквото и да си говорим. После ми се размина, а и се сетих за майката-прокурорка, чието дете ходи в Незабравка, естествено прието не чрез тотото.......изпратих данни на един журналист, срещнахме се, обясних гаврата с приема и когато трябваше да се видим пак журналиста се покри.....
Разбира се, че връзкари има навсякъде, но връзкарството, засягащо малки 3-годишни деца е гнусно. Защо е тогава регистъра?! Само и единствено да замести опашките?!

И предишните 1-2 години се е коментирало и настоявало за квоти за децата с предимство, за отделно случайно число за 4-те желания, но властимащите не възприемат тези предложения.
Ще ми е интересно да разбера дали някой от канещите се да водят дела срещу общината ще го направи, че тук на думи всички са силни  Mr. Green - пенят се само докато уредят детето си....

# 314

Общи условия

Активация на акаунт