Банята - 19-та тема

• 116 396
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
В повечето случаи, модерните бани са първоначално проектирани с очакването, че ще има душ-кабина. Ето няколко полезни съвета за дизайн на вашата баня

http://cooledeko.de/badezimmer-ideen/moderne-duschkabinen-aus-glas.html

# 631
В повечето случаи, модерните бани са първоначално проектирани с очакването, че ще има душ-кабина. Ето няколко полезни съвета за дизайн на вашата баня

http://cooledeko.de/badezimmer-ideen/moderne-duschkabinen-aus-glas.html

Благодаря, само че моята ще е без душ кабина  Hug

# 632
  • София
Здравейте момичета,
Тъй като темата е 19-та поред от по 50 страници направо ще си призная че изобщо не съм я чела...
Смятам, че тук мненията са най-разнообразни и обективни и за това ще задам директо няколко въпроса, тъй като ми предстои ремонт на баня а нито аз нито съпруга ми имаме опит и знания в тази насока....
Разполагаме с един бюджет от около 2000 лева, може и мъничко повече. Банята мъничка...тесничко е и високо, което искам да скъсим.
Първо - мислите ли че това са достатъчни финанси за да се направи едн прилична баня?
Второ - колко струват услугите на фирми които да ми изготвят проект, тъй като ние и идеи нямаме....
Трето - ако сред вас има някой от Хасково да ми предложи такава фирма ще съм безкрайно задължена. Искам да дойдат, да премерят, да направят проекта и да монтират всичко.
В тази цена ще има и замазка или гипсо картон защото стените са криви.
Но в банята няма да има нищо освен най-нужното - моноблок, мивка, душ , шкафче иневентуално етажерка в сухото помещение .
Няма да има душ кабина или вана, няма и да има никакви други шкафове или плот и т.н...
Благодаря предварително на всички които ще се включат.
Снощи харесах едни плочки от 29 лева и сметнахме че ще излезе около 600 лева само плочките. От там нагоре смятате ли че ще се вместим в парите..?

1во, харесала си си скъпи плочки. Има прилични и на по-ниски цени, все пак трябва да се наместиш в тия 2000 лв. В магазина за плочки изготвят безплатно проект. Но ти трябва да си измериш стените.

Най-малкото за лепенето майсторът ще ти вземе по 15 лв/кв, а трябва и теракол. Да не говорим че ще се изправят стени. Гърне може да се намери за 100-150 лв, мивка- 100лв, смесители за душ и мивка - по 100 лв, ако не са китайски.

# 633
  • София
около 150лв вик мaтериaли

# 634
  • Бургас
Здравейте момичета,
Тъй като темата е 19-та поред от по 50 страници направо ще си призная че изобщо не съм я чела...
Смятам, че тук мненията са най-разнообразни и обективни и за това ще задам директо няколко въпроса, тъй като ми предстои ремонт на баня а нито аз нито съпруга ми имаме опит и знания в тази насока....
Разполагаме с един бюджет от около 2000 лева, може и мъничко повече. Банята мъничка...тесничко е и високо, което искам да скъсим.
Първо - мислите ли че това са достатъчни финанси за да се направи едн прилична баня?
Второ - колко струват услугите на фирми които да ми изготвят проект, тъй като ние и идеи нямаме....
Трето - ако сред вас има някой от Хасково да ми предложи такава фирма ще съм безкрайно задължена. Искам да дойдат, да премерят, да направят проекта и да монтират всичко.
В тази цена ще има и замазка или гипсо картон защото стените са криви.
Но в банята няма да има нищо освен най-нужното - моноблок, мивка, душ , шкафче иневентуално етажерка в сухото помещение .
Няма да има душ кабина или вана, няма и да има никакви други шкафове или плот и т.н...
Благодаря предварително на всички които ще се включат.
Снощи харесах едни плочки от 29 лева и сметнахме че ще излезе около 600 лева само плочките. От там нагоре смятате ли че ще се вместим в парите..?

Здравейте, препоръчвам ви фирма Черком - Бургас. Наблюдавайки пазара, те са стъпка напред в предлагането на широка гама гранитогрес, фаянс, теракота и санитарна керамика, произведени във водещи италиански, испански и китайски фабрики.
За по-доброто обслужване на клиентите фирмата предлага: интериорен дизайн – проекти и визуализация, консултация с водещи дизайнери и транспорт до дома или обекта на територията на България.
Контакти: 0885/ 83 71 02

Тук можеш да разгледаш една малка част от техните артикули:

https://www.facebook.com/pages/Cherkom/526076430788884?ref=ts&fref=ts

# 635
  • Sunshine state
Според мен също плочките са скъпички.Явно помещеието не е чак толкова малко,че да ви излязат 600лв само те. Нашите бяха 20лв/кв.м. и дойдоха към 450лв. за средно голяма баня без тоалетна. Ако трябва и шпакловка да правите,не мисля,че ще се вместите в този бюджет. На нас ни излезе малко над 4000лв. Да,имаме душ кабина,но тя е 400лв с лайсната за нея.
За работата-ВиК,лепене и монтаж на всичко ни взеха 1000лв.  Peace

# 636
Каква тема намерих Simple Smile Здравейте!
Имам баня 2х2, като около 1кв.м от нея е на по-високо ниво и точно там е вратата. Искам да преградя с плексигласова плоскост едно "перално" - от едната страна да са пералнята и над нея бойлера, а от другата - душът. Идеята ми е техниката да не се мокри от директна струя вода. Не знам и откъде мога да си взема плексиглас, как да го монтирам и как му вървят цените. По-високото ниво с вратата е неизползваемо - вратата се отваря навътре и зад нея е тоалетната. Искам да преместя и умивалника да е до тоалетната, има къде да го сложа.  Колебая се за преградата - дали вместо обикновена преграда да не изградя душ-кабина, за да не пръска и по мивката и тоалетната, но засега не виждам особен смисъл, а и ми се струва, че дори с преградата между душа и пералното ще загубя пространство за движение.
Някоя от вас правила ли е нещо подобно с такава малка баня?

# 637
  • София

Здравейте, препоръчвам ви фирма Черком - Бургас. Наблюдавайки пазара, те са стъпка напред в предлагането на широка гама гранитогрес, фаянс, теракота и санитарна керамика, произведени във водещи италиански, испански и китайски фабрики.
За по-доброто обслужване на клиентите фирмата предлага: интериорен дизайн – проекти и визуализация, консултация с водещи дизайнери и транспорт до дома или обекта на територията на България.
Контакти: 0885/ 83 71 02

Тук можеш да разгледаш една малка част от техните артикули:

https://www.facebook.com/pages/Cherkom/526076430788884?ref=ts&fref=ts

Хайде стига вече с този Черком. Голяма реклама, голямо нещо! Момичето каза, че търси в Хасково.

Зависи и колко ще ви отидат за майстори, стара баня ли е или нова, защото в старата ще имате доста разходи за къртене и извозване, също и за смяна на инсталацията и ВИК.

# 638
  • Sunshine state
Те щом плочки са избрали и шпакловка ще правят,къртене и извозване ще има. Въпросът е сами ли ще си къртят или майсторите ще правят това?  newsm78 При нас майсторите си къртиха и беше включено в офертата.

# 639
  • София
Е, ако е нова банята, няма да има къртене Wink

# 640
Този Черком,  който толкова рекламирате, дали е дистрибутор на някоя от водещите български фабрики за смесители или санитарен фаянс?

# 641
Каква тема намерих Simple Smile Здравейте!
Имам баня 2х2, като около 1кв.м от нея е на по-високо ниво и точно там е вратата. Искам да преградя с плексигласова плоскост едно "перално" - от едната страна да са пералнята и над нея бойлера, а от другата - душът. Идеята ми е техниката да не се мокри от директна струя вода. Не знам и откъде мога да си взема плексиглас, как да го монтирам и как му вървят цените. По-високото ниво с вратата е неизползваемо - вратата се отваря навътре и зад нея е тоалетната. Искам да преместя и умивалника да е до тоалетната, има къде да го сложа.  Колебая се за преградата - дали вместо обикновена преграда да не изградя душ-кабина, за да не пръска и по мивката и тоалетната, но засега не виждам особен смисъл, а и ми се струва, че дори с преградата между душа и пералното ще загубя пространство за движение.
Някоя от вас правила ли е нещо подобно с такава малка баня?
Трудно е да се каже, защото няма чертеж, но в общи линии аз препоръчвам душ кабина,  за да не се мокри всичко. Има акрилни душ кабини с плъзгащи врати.  Ако има как да се сложи, разбира се

# 642
Е, ако е нова банята, няма да има къртене Wink

Стара баня е. Ще се прави нова инсталация. Ще се скъси и помещението, че едновремешна висока 2.70 е нагоре....
Принципно искам майсторите да направят всичко от инсталацията през плочките до монтажа на всичко...
за това казвам че ако не се вместя в тия пари ще гледам малко повечко....примерно 2 500 лв....защото слагам и за труда повече....

# 643
  • София
Зa 2500 ще ти стигнaт зa еднa нормaлнa бaня

# 644
Зa 2500 ще ти стигнaт зa еднa нормaлнa бaня

Благодаря, надявам се и аз да се вместя...
Сега остава да си намеря и читава фирма която да направи всичко...

Общи условия

Активация на акаунт