Банята - 19-та тема

• 116 399
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Не разбирам какво ви претеснява в липсата на плочки.
Има бои за бани все пак.
И дори не е задължително да имаш стъклено ограждение около душа. Това е банята на вилата. Малка е, но нито е мухлясала, нито се е случило нещо кой знае какво екстраординарно.
Скрит текст:
Доколкото си спомням, плочките около душа са метър на метър. Самата баня е към 4кв.м
Само дето банята е на вилата (не се ползва ежедневно) и има прозорец. Тези две подробности са доста важни смятам.  Peace
Боите за бани са влагоустойчиви, но ако се обливат ежедневно с вода, колкото и да са качествени няма да издържат достатъчно дълго.

# 616
Само дето банята е на вилата (не се ползва ежедневно) и има прозорец. Тези две подробности са доста важни смятам.  Peace
Да и аз това си помислих. Естествено, че не бих обливала с вода, но не съм сигурна колко влагоиздържливи са, затова попитах за наистина качествени бои

# 617
  • Варна
Явно прозорецът е ключът към палатката.
В сегашните ми бани също имам. Но пък и не мисля, че ако банята е с размер, малко по-голям от 2х2 би имало проблеми с мухъл.

# 618
  • София
DULUX имат боя за баня. Може би вентилатор е достатъчен, не е нужен прозорец.

# 619
  • Sunshine state
Аз не бих го направила. За банята само плочки или някакъв такъв материал. Останалото ще мухлясва,колкото и качествен да е материалът.

# 620
А таваните защо не мухлясват?

# 621
Явно прозорецът е ключът към палатката.
В сегашните ми бани също имам. Но пък и не мисля, че ако банята е с размер, малко по-голям от 2х2 би имало проблеми с мухъл.
За мухъл може би да. За да няма проблем с него, банята трябва да има възможност да изсъхне изцяло след ползване, да не остава непрекъснато влажна, не толкова от значение размера. Thinking

Плочки само при душа е друга тема и ми се струва удачна единствено, ако душкабината се затваря изцяло и има вентилатор в нея (при условие, че няма прозорец). Би било добре да е и по-голяма разбира се Simple Smile

# 622
  • Варна
Аз нямам душ-кабина, при майка ми също Peace

# 623
  • Sunshine state
О,и таванът може да мухляса,а и се люспи от влагата. Въобще мухълът е голям проблем за баня без прозорец,пък дори и да има добра вентилация. Аз съм си решила радикално проблема с опънат таван-няма мухлясване,нито люпене и е с 10 години гаранция. Ние нямаме прозорец и сме се опитали всячески да избегнем подобни проблеми-душ кабина,врата с решетка,вентилатор...Дано да не ми се появи мухъл,че ...  baby_neutral #2gunfire

# 624
Никога в баня не ми е мухлясвал или подпухвал таван, нито някога съм имала прозорец.

# 625
Това незначи, че на другите не се люпят и мухлясват Simple Smile
Зависи от много неща, ако щеш от жилището и сградата, в които се намира въпросната баня.

# 626
И от съседите над вас зависи дали ще имаш влага по тавана. Thinking
Pupitka, би ли казала какъв точно е таванът с 10г гаранция?

# 627
  • Sunshine state
Казах вече-опънат. Говорила съм и по-назад в темата за него. Peace

# 628
Въпросът беше за стените и за това, че при добра боя и вентилация не следва да има проблем.
Не става въпрос нито за сграда, нито за съседи. Щото от спукана тръба у съседите и плочки от стената са ми падали.

П.П Казвам го, понеже и аз исках плочки само при душа в кабината, но моя мъж не се съгласи, въпреки аргументите ми Simple Smile

# 629
Здравейте момичета,
Тъй като темата е 19-та поред от по 50 страници направо ще си призная че изобщо не съм я чела...
Смятам, че тук мненията са най-разнообразни и обективни и за това ще задам директо няколко въпроса, тъй като ми предстои ремонт на баня а нито аз нито съпруга ми имаме опит и знания в тази насока....
Разполагаме с един бюджет от около 2000 лева, може и мъничко повече. Банята мъничка...тесничко е и високо, което искам да скъсим.
Първо - мислите ли че това са достатъчни финанси за да се направи едн прилична баня?
Второ - колко струват услугите на фирми които да ми изготвят проект, тъй като ние и идеи нямаме....
Трето - ако сред вас има някой от Хасково да ми предложи такава фирма ще съм безкрайно задължена. Искам да дойдат, да премерят, да направят проекта и да монтират всичко.
В тази цена ще има и замазка или гипсо картон защото стените са криви.
Но в банята няма да има нищо освен най-нужното - моноблок, мивка, душ , шкафче иневентуално етажерка в сухото помещение .
Няма да има душ кабина или вана, няма и да има никакви други шкафове или плот и т.н...
Благодаря предварително на всички които ще се включат.
Снощи харесах едни плочки от 29 лева и сметнахме че ще излезе около 600 лева само плочките. От там нагоре смятате ли че ще се вместим в парите..?

Общи условия

Активация на акаунт