Банята - 19-та тема

• 116 395
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Каква тема намерих Simple Smile Здравейте!
Имам баня 2х2, като около 1кв.м от нея е на по-високо ниво и точно там е вратата. Искам да преградя с плексигласова плоскост едно "перално" - от едната страна да са пералнята и над нея бойлера, а от другата - душът. Идеята ми е техниката да не се мокри от директна струя вода. Не знам и откъде мога да си взема плексиглас, как да го монтирам и как му вървят цените. По-високото ниво с вратата е неизползваемо - вратата се отваря навътре и зад нея е тоалетната. Искам да преместя и умивалника да е до тоалетната, има къде да го сложа.  Колебая се за преградата - дали вместо обикновена преграда да не изградя душ-кабина, за да не пръска и по мивката и тоалетната, но засега не виждам особен смисъл, а и ми се струва, че дори с преградата между душа и пералното ще загубя пространство за движение.
Някоя от вас правила ли е нещо подобно с такава малка баня?
Виж една пералня отделена със стена http://rumen1972.snimka.bg/daily/bila.638511.25760300

# 646
При мен тоалетната е на мястото, на което е пералнята от снимката. А там, където е тоалетната от снимката, искам да сложа пералнята; в момента там се намира бойлерът - под него искам да я наместя. Мисълта ми е, че банята ми не е толкова малка, колкото изглежда, но се колебая дали преградите няма да ограничат движението ми в нея и така реално да я смалят. Защото едно е да имам 4 квадрата баня, друго е да имам 3 парчета по един квадрат с препятствия между тях Simple Smile
Другият проблем е, че всъщност стената, където ще опират душът и пералното, е външна. Досега не е имало уж проблеми, но знам ли...
Ето това си харесах:
Скрит текст:
Пространството между кабината, тоалетната и пералнята при мен е повдигнато и не искам да го бутам, само да му преналепя други плочки евентуално.

# 647
  • Нейде из лудите гори...
На моята баня днес й правят последната стена и се почва - избрала съм мебелите вече, паравана, дори мисля, че плочки харесах, за мазилката вчера говорих с един майстор , препоръча ми венецианска мазилка - гладка, лесна за почистване, като разбира се основата е водоустойчив гипсокартон. Може би и самата мазилка е подходяща за мокри помещения. Само да вметна , че в банята имам прозорец метър на метър и като цяло помещението е просторно , за това крайно реших, че няма да е цялата в мразовити плочки  Mr. Green ( никога не съм харесвала плочки...за това и искам да ги огранича до максимум в дома ни)

Някой има ли растения в това помещение? Много искам да сложа нещо влаголюбиво, което да краси банята  Rolling Eyes

# 648
  • София
Някой има ли растения в това помещение? Много искам да сложа нещо влаголюбиво, което да краси банята  Rolling Eyes

На прозореца в банята съм поставила орхидея,  на пода имам висока ваза с 5 стръка бамбук, а на плота с умивалника от време на време украсявам с цветове от сезонните цветя, които отглеждам (в момента са хризантеми).

# 649
Меденка, представих си една прекрасна баня  Heart Eyes За бамбука се досетих и най-вероятно ще фигурира и в моята баня, с орхидеи нямам опит и все си мисля, че са претенциозни Simple Smile

# 650
  • София
Орхидеите изобщо не са претенциозни. Имат нужда само от любов, светлина и поливане веднъж седмично.   Wink
Влагата им се отразява добре и цъфтят почти непрекъснато. Според мен са много красиви и удачен избор по принцип, включително и за баня.
Виждала съм някои да си отглеждат аспарагус в тези помещения, но вероятно има и други възможности.
Каквото и да избереш ще добавиш доза шик в новата ти баня!  Peace

# 651
  • Варна
И аз съм замислила бамбук за банята. Simple Smile

Моля за мнение! Как ви се струва цена от 1400 лв. за направа на баня от 3,5 кв.м. ново строителство като няма нищо в нея. Тази цена включва труд и строителни материали, както и хамалска работа и т.н. Замазка, мрежа, изолация на 2 от стените, тъй като от другата страна ще има гардероб, лепило за плочките, окачен таван и лунички, скриване на вградено казанче, изграждане на праг за параван и местене на сифон. Ние трябва да купим само плочки, батерии, мивка и тоалетна, шкаф и параван. Строителните материали са на Церезит. В тази цена влиза и изравняване на под и лепене на плочки само на пода на 2 кв.м. суха тоалетна.

# 652
  • София
добрa е ценaтa.стигa дa използвaт см11 и дa не лепят плочките
нa няколко точки a пльтно.

# 653
Ще покажеш ли какъв сте избрали? Аз моята баня ще я ремонтирам чак напролет, имам си основната идея, но събирам по-конкретни Simple Smile Сега умувам душ кабина, параван или вана с параван.
В тази връзка - има ли малки ъглови вани, ок. 1х1,20? Поне едната страна трябва да е не повече от метър.

# 654
  • Варна
добрa е ценaтa.стигa дa използвaт см11 и дa не лепят плочките
нa няколко точки a пльтно.
Точно на твоя отговор се надявах. Благодаря. Но май не го разбирам.  Embarassed Embarassed Embarassed см11 някой продукт на Церезит ли е? И изобщо има ли вариант да не се лепят плътно плочки? Да не би да искаш да кажеш, че е съмнително ниска цената?! По принцип се разбрахме за 10-годишна гаранция, в която ще ми оправя всичко без пари, ако не е по моя вина, разбира се. Не знам доколко може да се разчита на това, но пак е нещо.

Бонбонбон, нямаме още конкретен параван, на който да сме се спрели. По принцип ще е ъглов, 80х80 или 90х90. Умувам още дали да е овал с плъзгащи врати или с 3 страни, средната да е врата. Посъветваха ме без душ корито, тъй като след време се пукали, мъжа ми не е лек, а и не ми харесва по принцип душ коритото. Място за вана няма, а и да има пак не искам. За вратите се чудя. При плъзгащите мухлясвало долу при релсата и почти нямало начин да се изчисти. При отваряема врата, колкото и бързо да я затваряш след душа, пак се стича вода в сухата част на банята и има опасност някой да се пребие. А аз много държа на суха част, в която да си влизам спокойно и да не внимавам как стъпвам, че то колко пребивания вече съм имала, мразя чехли и т.н.  Peace

# 655
Ясно. Аз пък досега търсих плексигласови плоскости и все се чудя защо не намирам каквото търся Laughing Чак като прочетох думата "параван", се усетих, че проблемът е в моя телевизор.  ooooh!
Но намерих доста скъпи паравани и започнах да мисля дали да не изградя кабината. Нормално ли е за две плъзгащи врати да искат 500 лв и повече newsm78 При положение, че готова душ-кабина съм виждала по 200 лв newsm78

# 656
  • София
Lady April
СМ 11 е продукт на Церазит
За една баня при плътно лепене отиват 10-15 чувала по 11лв
окачен таван плюс траф и лунички  около    150лв
Цената от 1400лв е добре ,а за гаранция от 10години дано не ти се налага.
То Елдом бойлерите дават 5 години и ако стане нещо с бойлера става едно
ходене по мъките.

Бонбонбон в Сико имаше стъкло с лайсни около 180лв май му беше цената.

# 657
Ние вчера си купихме мивка с долен шкаф, огледало и колона , мислехме и параван да купим,  но май оставаме на варианта да си го направим от PVC и стъкло  Peace В една квартира имахме такъв и като цяло бяхме доволни, а излиза по-оферта от предлаганите... още не сме поръчвали и има малко време за обмисляне, но към този момент сме на този избор.
Изглежда така, но с плъзгащи се врати
Скрит текст:

# 658
  • София
Дайте предложения за бг производител на мивка със шкафче. Не искам китайско .

# 659
И аз съм замислила бамбук за банята. Simple Smile

Моля за мнение! Как ви се струва цена от 1400 лв. за направа на баня от 3,5 кв.м. ново строителство като няма нищо в нея. Тази цена включва труд и строителни материали, както и хамалска работа и т.н. Замазка, мрежа, изолация на 2 от стените, тъй като от другата страна ще има гардероб, лепило за плочките, окачен таван и лунички, скриване на вградено казанче, изграждане на праг за параван и местене на сифон. Ние трябва да купим само плочки, батерии, мивка и тоалетна, шкаф и параван. Строителните материали са на Церезит. В тази цена влиза и изравняване на под и лепене на плочки само на пода на 2 кв.м. суха тоалетна.
Цената е добра,съдя по нашата баня,на нас ни излезе около 4000 лв и все още ми липсват аксесоарите и паравана.Аз съм се спряла на параван с врата,искат ми 480 лв за него.
А това е моята все още незавършена баня

Общи условия

Активация на акаунт