Втори клас - втори срок - 5

• 40 183
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
В клас са 24 деца.Бяха 22 миналата година,но имаме 2 нови момиченца от 2ри клас. Peace
Днес му е последното изходно по ОС.Нищо върнато няма от направените.В събота няма да учат,а ще ходят в някакъв Музей (още нямам инфо в кой точно).
Ваканцията си дойде! Simple Smile

# 481
Бе не знам колко е навреме - те вече живеят с мисълта за ваканция и са доста разконцентрирани. Thinking А може и аз така да си мисля, де да знам. newsm78
Аха. Нашите преди изходните нива, имат да "отхвърлят" и друг вид дейности - концерт на у-щето, където ще се изявят децата, които пеят и танцуват, турнир по футбол, разни тържества и в класовете и т.н....... А пък моето има и рожден ден. Grinning Пък и времето все по-често напомня за предстоящата лятна ваканция..... Накратко : тези изходящи тестове, ще бъдат един чудесен показател и за концентрация.  Mr. Green

Гледам, има и нови попълнения в групата майки на второкласници. Добре дошла, pettesa!  Simple Smile

# 482
О,моя този месец трябва да е максимално концентриран,освен изходни нива има турнир по футбол в Неделя и испит за колан по таекуондо на 28 този месец.Вчера са правили изходно ниво по БЕЛ,по матечатика онзи ден,обаче днес го правят наново,защото задачите им били сложни и са им пуснали по лесни,за днес имат и тест по англ.ез това е за сега от нас.

# 483
  • София
Изходните нива май ги минаха, още не са нанесли оценките, по данни на Никол има 6 на всичко, отделно две оценки допълнителни по математика, защото "много внимавам".  Rolling Eyes
Юни месец ще ходи на училище, по програмата "Успех" им го изтеглиха след края на учебната година, поради липса на стаи. Не разбрах съвсем как ще бъде, май по половин ден. Все е нещо, да не ми се мотае в краката. Обаче следващите месеци са ми тъмна Индия.

# 484
  • София
Здрасти банда,
добре дошли на новодошлите мами и деца !
Моите минаха изходни нива. Още нямам резултати, но класната им казала, че на едното не била хич доволна от целия клас. Нещо са се пооакали май.
Мина и концерта на училището.  ooooh! ooooh! ooooh! Много хубав беше, обаче културния ни дом е обграден от строеж на метро станция, паркирах се на 100 м и влачих носии, униформи (те, единствени имаха и танц и песен, и двете с различни костюми #Crazy ), дрехи, щото бяхме на р.д. след това, малката, чантата на малката, букет от еднометрови гладиоли ( казах на мама купи нещо компактно, а тя избрала най-дългото). Добре, че и тя беше с мен, че иначе закъсвация голяма, щото баща им дойде за веселата част. Mr. Green
Аз не зная даже кога завършват. ooooh! на 31.05 имат екскурзия до Копривщица, а през нощта тръгваме на море.
После юни ще имат проект, после ме врънкат от 28,06 да ходят на синьо у-ще (разбирай лагер) на Китен. Още се колебая.  Rolling Eyes
В класа са 22 деца , защото 2 се преместиха в друг град след първи клас. Събота е редовен учебен ден, нали ?!?

# 485
Да Биби, в събота се учи по програмата за четвъртък.Поне на нас така ни казаха.

# 486
  • Варна
Нашите изходни нива не са ясни, г-жата дава много тестове, без да им казва кое е изходно ниво... та и аз не знам кое как. Сега офанзивата е за изложба от ПП Успех на всичко фолклорно, което са правили. Последно декорираха едни каручки, които на мен лично много ми харесаха, но една кукла малко ме озори (там трябваше да се включа и аз, а съм забравила разните бодове). Последните три дни се отвори възможност да са първа смяна, бях забравила какво е да ходиш към училище рано сутрин Simple Smile

# 487
  • софия
Нашите изходни минаха преди ваканцията и на родителската ни ги показаха.Госпожата каза ,че имало шанс някой деца с по ниски оценки да си ги поправят.Ние само по български имаме 5, но аз съм много доволна.Деца от класа които допълнително ходят на английски курс,имат 4.Иначе и ние сме с програмата за четвъртък на 18 май.

# 488
Ние минахме финала  Simple Smile
Не са им върнали още изходните нива, но са съобщили оценките, след което класната е оформила годишните оценки.
София има 6-ци и на трите изходни, сравнено с входните (3 -математика, 4-ОС, 5-БЕЛ, на това последното вече усетих, че нещата са зле и я понатиснах).
Завършва с 6.00, още не мога да повярвам  Crazy доста труд положихме (и двете Twisted Evil), докато навакса, но си струваше, защото това са основите...

В събота по принцип имат физическо и рисуване, и понеже заради подготовката за изходните им бяха взели 2 часа от тях, сега ще им ги върнат, така че ще имат само тези 2 предмета целия ден, кеф  Mr. Green

Успех на всички, на които им предстои оформяне  Hug

# 489
При нас днес е последното изходно ниво.... Както разбрах, не ги проверява госпожата ни,  за да няма субективизъм и съответно децата разбират оценките си, но още не сме виждали  какви са тестовете .
Госпожата се оплака че са много разсеяни, липсва всякаква концентрация и ще се опита да ги оформи до края на тази седмица, защото после ще е страшно (моето дете, не е седнало да учи от началото на май, отказва дори да си напише домашните... играе се пред блока и това е)!

# 490
  • Варна
Вчера им е върнала изходните и 3те.По БЕЛ и ОС е с пълни 6ци ,без грешка,а по мат. и той учуден "по любимата ми математика" имал 5.80. Simple SmileИмат и характеристики ,раздадени.По точката "Пазя и се отнасям отговорно към тетрадките и учебниците си" е с точка по-малко и е съвсем вярно. Confused

# 491
Отдавна не съм влизала в темата , но при батко седмокласник нямам време за малкия Embarassed
При нас изходни са правили по Бел и Мат.По бел има 6, по мат. още не е върнато, но и там очакваме същата оценка.Не мисля обаче, че годината ще завърши с 6.00 Rolling Eyes, най-вероятно по английски ще е 5/има ужасна дисциплинаConfused Иначе и тази година ученето  с него е една м-ъ-к-а Mr. Green

# 492
  • край голямата локва
  Получихме резултатите от изходните нива още миналата седмица. Сега имат възможност който не е доволен да повишава. Не знам как точно ще ги изпитва, аз съм от доволните. Party Оценяването е по точковата система и няма никакъв начин госпожата да не е обективна.

# 493
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Ние вчера направихме изходното по ОС, по нейни думи е било същото като тези от нета, които и принтнах за упражнение.Имало го е и въпроса за розата.Тя е писала - храст.Обсъждахме го с баща й и той настоя да пише храст, ако и  го изкарат грешно ще има разправия в училище.

Днес ни е изходното по английски, снощи направихме 4 теста от нета та да видим.

По БЕЛ още не знаем кога ще е, но определено най-много ме притеснява диктовката ooooh!

Не знам за какво оформяне говорите  newsm78, при нас госпожата е казала - каквато е оценката на изходното, такава ще е и за годината.

Tonita  Hug

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 08:42 от pettesa

# 494
  • София

Не знам за какво оформяне говорите  newsm78, при нас госпожата е казала - каквато е оценката на изходното, такава ще е и за годината.

Това, по мое мнение, е най-неправилният начин за оформяне на годишна оценка. Представям си как някое дете цяла година е учило старателно, на изходното ниво нещо не се чувства добре, притеснява се, изкарва петица или четворка и айде това е годишна оценка. Да, оценките не са най-важните, но все пак имат значение.
Класната на моето дете още през април на родителска среща ни каза, че долу -горе оценките на децата за годината са и ясни. Каза ни още, че изходните нива ...е, не че нямат никакво зцначение, но определено не и решаващо. А и като им гледам задачите- ми през годината имаха далеч по-трудни контролни.
На нашите върнаха по математика и английски- без грешка са.

Общи условия

Активация на акаунт