ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -тема 12

• 136 744
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички,нова съм в сайта, но реших да пиша, тъй като , прочетох доста полезни неща . Е , аз също съм с гадното ПР от няколко години, попринцип никога не са ми пречели цигарите и кафето на ПР , но уви ето 4е  днес след глътка кафе и половин цигара започна замайване,меки крака,сърцебиене,чувство за припадане, страх....  въпросът ми е дали се е случвало и при вас?  ooooh! Thinking

# 121
Аз бях дълги години така от кафето. От цигарите пък ми се гади и ми се вие свят, та от години не пия кафе, нито пуша. но си пия зелен чай и други кофеиносъдържащи и нищо не ми става. Така, че вероятно не кофеинът е проблемен.

# 122
И аз отказах кафето и колата, но от цигарите ми е трудно. То и шоколад не е много хубаво да се яде, ама падне ли ми кръвното-няма как...
Аз съм на АД и от тях имам страхотен апетит и не се сдържам. качвам много килограми, не знам вече какво да правя и с това, много е трудно да се ограничавам.
Тези , които не са го изпитали, няма как да знаят какво е . И моя мъж все си  мисли, че преувеличавам и от най-малкото охкам. Само дано не му дойде в повече мойто охкане, че сигурно наистина е досадно през 1 час от нещо да се оплакваш.
А аз въпреки, че съм на хапчета-пак ми е лошо, чудя се дали да има пак на преглед, може да ми ги смени. Но не виждам смисъл да пия хапчета и пак да ми е зле..

# 123
о0о0 разбирам те на моя му е писнало да са оплаквам   Embarassed, а със сигурност не го правя нарочно,аз също пия антидепресанти, но проблема е ,че апетит не апетит , не мога да ям тъй като трябва да свалям килограми.... кво да кажа....то ни така ,ни така.... Tired

# 124
Здравейте, ще съм благодарна ако някой ми даде съвет, чувствам се в безисходица...
От декември месец не мога да се съвзема, с агорафобия съм и е рецидив. 1-вият път мина по-лесно с лекарства, сега обаче не се получава. В момента пия 3-ти АД , сменяха ми ги през месец, за да намеря моя АД, който да ми помогне, но уви.... В момента съм на Ленуксин и освен чувството за нереалност имам и една слабост в краката, като пияна съм... Почти не излизам, защото сега физически не мога, това с краката пак ли е ПА или е от лекарствата.... Чувствам се изморена, незнам къде да отида вече..., смених 3-ма лекари... Ходя и на психолог.. Дайте ми съвет, моля ви...

# 125
Вас боли ли ви глава, мойта ще се пръсне буквално. Много ме боли и пулсира.

# 126
Вас боли ли ви глава, мойта ще се пръсне буквално. Много ме боли и пулсира.

Все едно аз съм го писала това днес цял ден съм така имам чувството, че ще ми се пръсне мозъка Mr. Green
Ще мине ама понякога е доста продължително време вярвам, че утре ще е по-добре Wink

# 127
аз също имам много дни в които, просто не се чувствам добре,примерно днес цял ден сам като пияна, друг път ,пък ако сам имала срес може да ме държи и по 2-3 дни,според моята психоложка за ПР е напълно логично да има дни в които се чувстам така..все едно сам болна... не ми става от леглото,като стана ми е замаяно,това не е паническа атака поне не при мен, но имам такива състояния често ... Rolling Eyes

# 128
Да ви кажа и аз да имам до себе си човек,който само да се оплаква и ще се изнервя.Просто ако.не си го изживял неможе да съчустваш,аз никога не съм првдпилагала,че съществува подобно нещо:-( Айде давайте идеи за изчистяане на напрежението,защото аз го.приемам като чувал в който сме натъпкали толкова нерви и напрежение,че сега прелива от боклуци,ами айде да го чистим.Момичета,които пиете хапчета недейте,аз тръгвам на работа като застреляна,страх,ужассс,още пивече че говоря с мн.хора пи.цял ден и категорично отказвам.за сега да пия АД.Преди 2 мес ми стаба пак мн зле и взех от баба лексотан,нищо само ми се приспа,сега когато ме вкараха е кардиология зарвди пулса пак ми дадоха успок. и п.ак ми се доспа като ми си беше лошо,е аз такова неискам то си е прах в очите.Наистина когато ми е зле сякаш си.отивам и въпреки че мина мб време няма свикване,но пак си е до нагласа.Ето аз си откривам грешката НЯМАМ ХОБИ!!!Моето.ежедневие.е робство на шеф,на деца и т.н ми мн ясно че тялото ще ту каже стига!Естествено е че когато само взимаш а не оставяш има и свършване,явно е дошло.време ние да сме на първи план!Правете това което ви е приятно и повече усмивки!!!

# 129
Не съм "ЗА" АД, но в момента имам нужда от тях, за да си стъпя на краката. Не отговаряте ли на хора, които пият АД. Пиша вече няколко пъти в темата и не получавам никакъв отговор. Ако не може да кажете нищо, пяоне това ми напишете. Знам, че повечето сте постоянно тук, но аз не мога да бъда.... А и не мисля, че това трябва да е водещото и това дали пиша за 1-ви, 2-ри или 3-ти път мисля, че няма значение. Би трябвало хората, които имат по-голям опит с ПА да дават съвети на нуждаещите се. Да, знам, че ще ми кажете, че сте против хаповете, мислите ли че аз искам да ги пия, но има моменти в които се налага.
Ако някой намери желание да отговори на жена, която явно все още няма сили да се спребори сама, а разчита на лекарства, ще му бъда благодарна.
Благодаря ви и бъдете благословени!

# 130
много е лошо ,когато никои около теб не те разбира,защото просто не го е изпитал,за хората е странно как така ти е лошо - пък нищо ти нямало.... странно е как уж ти е зле , пък физически си здрав примерно, или си мислят ,че си го внушаваме или го правим нарочно.... разбрала съм отдавна ,че много малко хора могат да вникнат и да разберат хората с ПР.Аз затуй вече не си правя труда и да обеснявам,за близките говоря.... те си знаят тяхната .Отделно ,че човека до мен и той си мисли ,че преувеличавам и само се оплаквам..... ooooh! Tired

# 131
Рокси,аз също сам на антидепресанти и без тях не мога....
не се справям сама... но при мен и малките дози помагат,поне в повечето случей.
Но има дни в,които просто сам като парцал,като днес например.....
 Embarassed

# 132
Момичета, много ви съчувствам, защото знам, какъв ад е! Sad Аз бях с ПР години наред. Изобщо не съм вярвала, че нещо може да ми помогне. При мен нямаше добре дни. Нон стоп си бях зле и постоянно лежах. Накрая реших, че ще пробвам с лекарства. Изобщо не очаквайте подобрение след пиене на антидепресант за 1-2 месеца. На мен ми трябваше година и половина, за да се оправя! А бях наистина тежък случай. Никого не агитирам да пие лекарства, а казвам при мен как стана. Не можех изобщо да излизам. Тръгвах и се връщах. Ад! Чувството на нереалност беше при мен постоянно, денонощно. Сега обикалям света и наваксвам с огромно удоволствие! Пожелавам го и на вас! Hug

# 133
Мама и бебе. Не от всички антидепресанти се пълнее. Например от Феварин и сертролиновите / золофт и стимулотон/ се отслабва. Обикновено АД, които са предназначени за лечение на хранителни разстройства имат апетитопотискащ ефект.Това, че пиеш АД и не се чувстваш добре, показва, че не са ти улучили АД€ понякога се налага да се пият няколко , докато се стигне до истинският. Но щом няма ефект, значи трябва да се пробва нов. Понякога трябва дори и групата да се смени. Обикновено когато се получи рецидив може симптомите да са различни и тогава Ад , който е помогнал преди може и да не помогне. Нямам идея какъв АД пиеш и какви си пила преди, но явно трябва нов. Много е важен и изборът на добър психиатър. Късмет, момичета не се отчайвайте!

# 134
Roxssy ти сама пишеш че АД не ти помагат особенно.Как се чувстваш като не ги пиеш и като ги пиеш???На мен невроложка ми е казала никакви хапчета,може само валидол,той действа поне на мен доста.Опиши повече аз поне съм на среща ако исйаш с някой да споделиш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт