Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 037
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
За захранването - ще съм много внимателна! С каката захраних в началото на 6-ия месец, сега пак ще е така. Страх, лозе пази!  Simple Smile Почвам със зеленчуково, после другите...
Четете внимателно, има различни мнения и всеки да си преценява!

# 76
Въпрос към ЛЛЛ

Вече почти седмица шушката прави един режим на ядене, който е чудесен но ми обърква тотално идването на кърма и не знам как да постъпя...

Значи - прави супер дълга нощна пауза - 22-5, 23-6, 00-7 - нещо подобно - но средно по 7 часа. След това изяжда лъвска доза - 150-170гр кърма като ме изсуква докрай..., след това спи 4 часа и пак изяжда 140-160гр, след това започва за реве гладна на всеки 2-2,5 часа и така я караме до довечера, където пак прави огромната пауза, след това 4ч и така... Проблемът е че през нощта буквално тека, след това през деня като започне да иска на 2ч - не ми стига кърмата и трябва да дохранвам със замразена... Засега правя така - въпреки че бебето прави нощна пауза, аз не правя - ставам в 2-3ч през нощта да цедя, след това изцедените около 100гр й ги давам през деня, когато не ми стига кърмата...

Правилно ли постъпвам или трябва да се подчиня на режима, който налага тя и да чакам организмът ми да свикне?

Притеснява ме, че ако й се подчина на режима, за през деня трябва да размразявам кърма и ще си свърша запасите за 7-8дни и ако не свикна, трябва да започна да дохранвам с адаптирано мляко... а не ми се иска...

Моля, посъветвайте ме какво да направя... Може да пуснете и някоя статия за увеличаване количеството кърма - ако ми остава кърма на всяко кърмене, също ще си правя запаси и няма да стигам до адаптирано мляко...Засега тя ме изсуква и ако не ставам през нощта да цедя, няма да имам запаси... Пия чая на ХИП за кърма по 2-3-4 чаши на ден + всеки ден по часа жито със стафиди и сурови орехи и лешници + много вода, разбира се (понякога и сок от ябълка).

# 77
Въпрос към ЛЛЛ

Вече почти седмица шушката прави един режим на ядене, който е чудесен но ми обърква тотално идването на кърма и не знам как да постъпя...

Значи - прави супер дълга нощна пауза - 22-5, 23-6, 00-7 - нещо подобно - но средно по 7 часа. След това изяжда лъвска доза - 150-170гр кърма като ме изсуква докрай..., след това спи 4 часа и пак изяжда 140-160гр, след това започва за реве гладна на всеки 2-2,5 часа и така я караме до довечера, където пак прави огромната пауза, след това 4ч и така... Проблемът е че през нощта буквално тека, след това през деня като започне да иска на 2ч - не ми стига кърмата и трябва да дохранвам със замразена... Засега правя така - въпреки че бебето прави нощна пауза, аз не правя - ставам в 2-3ч през нощта да цедя, след това изцедените около 100гр й ги давам през деня, когато не ми стига кърмата...

Правилно ли постъпвам или трябва да се подчиня на режима, който налага тя и да чакам организмът ми да свикне?

Притеснява ме, че ако й се подчина на режима, за през деня трябва да размразявам кърма и ще си свърша запасите за 7-8дни и ако не свикна, трябва да започна да дохранвам с адаптирано мляко... а не ми се иска...

Моля, посъветвайте ме какво да направя... Може да пуснете и някоя статия за увеличаване количеството кърма - ако ми остава кърма на всяко кърмене, също ще си правя запаси и няма да стигам до адаптирано мляко...Засега тя ме изсуква и ако не ставам през нощта да цедя, няма да имам запаси... Пия чая на ХИП за кърма по 2-3-4 чаши на ден + всеки ден по часа жито със стафиди и сурови орехи и лешници + много вода, разбира се (понякога и сок от ябълка).

Здравей, Leda!

Чудесно е, че се опитваш да си увеличиш кърмата, за да задоволиш оптимално нуждите на бебето. По какво съдиш, че не й достига кърмата на шушката в часовете, когато настоява да суче през 2.0-2.5 чАса? Това се счита за напълно нормален интервал между кърменията за бебе на нейната възраст.

Сигурно си чела от нас и от други места, че е препоръчително бебетата да имат и нощно хранене. Дали не би ти било по-удобно вместо да ставаш и да изцеждаш, да придърпаш шушката както е спяща, да й предложиш гърда и да посуче от теб? Ако е необходимо, може съвсем леко да я посъбудиш, но повечето бебета засукват много добре в почти спящо или в много сънено състояние.

Колкото повече даваш замразена кърма, толкова по-малко тя суче от теб, което от своя страна води до по-малка стимулация на гърдите ти и оттам по всяка вероятност и до по-малко кърма. А ти целиш точно обратното. Как ти се струва да й даваш да суче всеки път, когато тя поиска, от двете гърди, а ако е необходимо, след това отново да ги редуваш? Т.е. даваш от първата, после от втората и после пак от първата, ако тя продължава да е недоволна и да не дава признаци на ситост.

Млякото се произвежда в гърдите непрекъснато, така че докато суче от едната гърда, в другата се събира мляко, а и от кърмещата гърда слизат нови порции мляко.

Как е наддала шушката за първия месец след раждането? Тази статия може да ти е полезна за увеличаването на количествата кърма.

Успех ти желая!   bouquet

# 78
До ЛЛЛ

Здравей, Евридика!

Това е първото, което пробвах. Пробвах да я сложа на гърда докато спи, даже няколко пъти... пробвах в 1ч, после в 3ч - повярвайте ми, щом тя реши, че ще спи - спи и нищо не може да я трогне. Изстисквам малко вкарвам зърното в устичката й с мляко по него... няма никаква файда... Просто й се стича навън от устата и не засуква... Тотално отпусната е, все едно е упоена, особено по време на дългия сън... През деня, сутринта рано дори да е, винаги мога да я разбудя и в някакво полусънно състояние да й дам да суче, но нощем, особено късно през нощна нямам шанс.

Че не й стига кърмата през деня съм сигурна. Първо - меря я преди всяко кърмене и виждам, че количеството е по-малко от редовните й порции. Второ - още докато суче, започва да се ядосва, да дърпа зърното, да издава звуци, да ме драска с ръчичка... Винаги, когато кърмя давам и двете гърди, като през деня я сменям по няколко пъти... горе долу по три пъти давам всяка гърда преди да се откажа. На всяко подаване тя засмуква с голямо настървение, защото е свикнала, че при смяна на гърди, винаги има нова порция кърма, т.е. дърпа яко. Отказвам се чак когато още при първите засмуквания почва да се ядосва, това обикновено значи, че от самото начало на подаването, вече в гърдата няма нищо. Все пак пробвам на ръка да изцедя поне капка и като не иска... тогава й давам от цедената преди това кърма.

Има ли изобщо шанс организмът ми да се нагоди към нейните нерегулярни дълги нощни и кратки дневни паузи? Ако не - ще я мъча през дългите паузи и ако тя не иска, ще цедя... то е ясно. до последно ще се боря да не минаваме на адаптирано...

# 79
Leda,

Поздравления за мотивацията и усилията!
След като дъщеричката ти е по-склонна да засуче в ранните сутрешни часове, може да опитваш тогава. Може също да й предлагаш в сънено или почти спящо състояние да суче късно вечер, преди ти да си легнеш.

Споменаваш, че мериш шушката преди и след всяко кърмене. Дали би могла да сумираш количествата приета от нея кърма (само от гърда, без това с което я дохранваш) за 24 чАса и да ги споделиш? Май с теб коментирахме, че обичайно за бебета между 1 и 6 месеца количествата варират от 570 до 900 мл. Сама виждаш колко големи са границите!

Както ти писах и в предишния пост, всяко кърмене е стимулация на гърдата, дори на празни гърди, когато бебето почти не успява да приеме мляко. Това все пак е сигнал за организма да произвежда още кърма. Чудесно е, че предлагаш гърда толкова често на дъщеря си и сменяте гърдите, а след това дори се опитваш да изцеждаш! Може преди всяко кърмене да си приготвяш по една чаша с любима напитка, да се опиташ да се отпуснеш, да се отдадеш изцяло на кърменето и на дъщеря си. Ако нямаш други деца, които да изискват непрекъснатото ти внимание, може да опиташ да изоставиш за малко всякакви други ангажименти и домакинска работа и да посветиш няколко дни на бебето и на кърменето - да изпробваш кърмене на 2 чАса през деня (включително и сутринта, когато казваш, че тя сама си прави по-голяма пауза), кърмене в тиха и притъмнена стая, да опиташ компресия на гърдата, за да прецениш дали това ще ти помогне за приток на повече мляко.

Успех ти желая и сподели, ако някоя от идеите ти е била полезна или ако си открила други средства за справяне със ситуацията.   bouquet

# 80
Здравейте мили мамчета как сте
не съм ви чела но ще гледам да ви изчета ама и вие доста сте изписали де
аз нямам никакво време с бебе и с учене и много съжелявам че не съм активна
ние иначе сме добре, растем, кърмим, цедим и така
хайде целувки на вас и на малките съкровища

# 81
  • София !
Добро утро  morning !! Ние днес ставаме на 2 месеца   Flowers Sunflower , кога минаха не знам - толкова бързо ми се видя !!!!!!!

# 82
Честито bunny и ние днес правим 2 месеца,  smile3501  да са ни живи  и здрави,да растат щастливи и послушни smile3525

# 83
Честито на  bunny и  sesil77. На нас изобщо не ни действа инфакола,и млякото против колики също, спрях ги. Три дни пищи от колики само се друсаме. Днес сме по спокойни на сабсимплекс сме и нан1  и кърма да видим до кога ще е спокоен. Вече не знам кое има ефект, май само друсането.   bouquet

# 84
  • София !
Благодаря   bouquet

sesil77 - Честита 2-ра месечинка и на вас , да е жива и здрава малката и много да ви слуша  Hug

# 85
Честита месечинка и от нас да са ви живи и здрави бебчовците,Да споделя и аз моя проблем бцж (мантуто)стана голяма пъпка с гной ако има някои същия проблем да сподели,първо се изплаших но после като се разрових из нета видях че било нормално при някои бебета ставало така голяма пъпка с гной.Макар че ми е второ дете с каката нямах такав проблем тъй като неното бцж от болницата не се хвана и ни правиха пак мисля 4е беше кам 6 ти месец.Сега слагаме лепенка като го къпем и 4акаме да мине,дано е по скоро че все пак се шашкам като гледам как му се е издуло раменцето на горкото ми слънчице и все си мисля че го боли:))

# 86
  • София !
Пете - Значи относно пъпката с гной искам да ти кажа че няма страшно !! Мен в болницата още като и сложиха ваксината лекарката ме предупреди че е възможно да излезе пъпка с гной , каза ми че няма страшно да не я пипам тя щяла от само себе си да мине  Peace .. И ние сме така сега първо на мястото стана червено и няколко седмици беше червено , но от няколко дни гледам че започна да има гной .. Само ми казаха че не било хубаво да се пукне и аз за това уж все гледам да внимавам , дано да не стане беля .....

# 87
  • Страната на чудесата
Честито на всички празнуващищ!
Днес Никола направи 40 дни, ходихме в църквата за молитва, правихме и погача у дома. Момчето се държа геройски и беше много послушно! Е, по-късно вечерта си навакса, но така е, трудно се оотглежда едно ново човече!

# 88
един запис че не съм влизала с месеци.
Ние сме добре растем и хубавеем понякога ме сразява с ядене в количеството на изпитото понякога се плаша че малко е хапнал.Е примерно вчера изяде 1.250гр. с 16 яденета това.А днес само 600мл.Нямаме ден с ден в това ядене Simple Smile

# 89
Mimi89 с какво се храните?На АМ ли сте?Ние с моето момиченце успяхме малко време да се кърмим и сега сме предимно на АМ. Както и при вас, и ние ядем все различно количество мляко и без никакъв режим, т.е на поискване, само че с АМ. Имам една книга много хубава за храненето на децата и в нея пише, че този начин на хранене също е добър, защото така детето само преценява колкото и когато поиска, с което се избягвало прехранването.Детето само определя своите нужди.Важното е да наддава сладурчето  Simple Smile
Ние на 5.04 станахме на 1 месец  Simple Smile, защото сме от закъснелите бебоци и без да искаме минахме в другия месец.Май аз съм последната от февруарските мами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт