Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 027
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Дани постоянно се напъва и има много газове,вчера от напъване повръщаше доста  и то 2, 2 часа и половина след хранене.  Не е плакал от колики  а само че е гладен , но има много газове такова пърдене пада, не знам това нормално ли е. Ако не спи се напъва да пърди по цял ден, давах му сабсимплекс ,но взех и инфакол да не привиква и да видим ще спре ли напъването. В аптеката имаше
колийф на 26 и нещо , та ще видим инфакола как ще подейства и мисля да взема колийф.  Не е акал от вчера , но не е бил досега запечен , но се напъва все едно е.  Като се изака ака меко , нормално ако , но зелено. Като се изака пак напъва да вади газове,бе постоянно се пърди или напъва такова чудо не бях виждала, от капките за колики ли е . Вашите сладури и те ли така имат газове, как е при вас. Но и с и без капки пак сме така.

# 61
  • София
ЛЛЛ:
Случи ми се нещо много неприятно-получих защипан нерв на дясното рамо.Проблемът е,че може би има разместване и трябва да се направи снимка.Не ми се иска да я правя,но има вероятност да нямам възможност за избор.
Искам да попитам,дали трябва да спра да кърмя след снимката и за колко време???Бебо е само на кърма и кърмя на поискване.Имам съхранена кърма,макар че бебо не признава друго освен гърда и ще ми е много трудно.
Как да поддържам лактацията/колко време,по колко пъти да се цедя и т.н./,докато не кърмя и възможно ли е после да си влезе всичко отново в стария ритъм???

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 10:46 от Л_Дани

# 62
...

Благодаря ти, Евридик@
Не мога да кажа, че болката и засукването са свързани, просто не съм сигурна, само предполагам. Но вчера бяхме при педиатърката на консултация и тя явно не видя признаци за млечница, защото нищо не каза.
А ако е това няма ли да имам проблем и с двете гърди и да не е на периоди, а постоянно?
Не откривам никои от изброените признаци за болестта, освен изтръпването и малко ми се зачервява зърното като суче понякога, но после минава. Няма нацепване или разраняване. При бебето определено няма никакви симптоми. Суче си и от двете гърди
Ако няма симптоми как се открива заболяванто? Какви изследвания се правят?

dangel_85
,

Чудесно е, че педиатърката не е намерила симптоми на млечница при Йоана!
Тогава това отпада като евентуална причина за дискомфорта ти засега. Ако искаш, опитай няколко дни с промяна на позите и да разваляш вакуума всеки път, когато засукването е плитко и неоптимално. Надявам се да има промяна към добро.

Поздрави и успешно преминаване през тази трудност!   bouquet

ЛЛЛ:
Случи ми се нещо много неприятно-получих защипан нерв на дясното рамо.Проблемът е,че може би има разместване и трябва да се направи снимка.Не ми се иска да я правя,но има вероятност да нямам възможност за избор.
Искам да попитам,дали трябва да спра да кърмя след снимката и за колко време???Бебо е само на кърма и кърмя на поискване.Имам съхранена кърма,макар че бебо не признава друго освен гърда и ще ми е много трудно.
Как да поддържам лактацията/колко време,по колко пъти да се цедя и т.н./,докато не кърмя и възможно ли е после да си влезе всичко отново в стария ритъм???

Здравей, Л_Дани!

Съжалявам за болежката ти!
Рентгеновата снимка при майката не е контраиндикация за кърмене. Обикновено рентгенолозите покриват с една жилетка торса и гърдите на кърмещите жени, така че да няма директно облъчване.

Бързо оздравяване ти пожелавам!

# 63
  • София
Благодаря за бързия отговор.  bouquet

# 64
petq*, и ние имаме много газове и почти постоянно, когато е будна се напъва. Аз й давам инфакол. Имам чуството, че от него ака по-рядко. Не мога да преценя още.

# 65
  • София !
petq*, и ние имаме много газове и почти постоянно, когато е будна се напъва. Аз й давам инфакол. Имам чуството, че от него ака по-рядко. Не мога да преценя още.

И аз съм с такова наблюдение че от Инфакола ака по рядко и по трудно .. Иначе не е запек , акито си е нормално каквото си ни е , просто по рядко ака , а когато не давам толкова често Инфакол си ака по редовно  Wink .. Чудя се защо така  Thinking ..

# 66
  • София
При нас е същото с Инфакола, вчера не съм давала- нито коликите оправя, нито нищо, само се запича милата Sad Иначе си пъшка и поплаква точно толкова, колкото когато и го давах!

# 67
И ние сме с инфакол и като се замисля, последните два дни му давам само веднъж на ден и наистина не се напъва, когато ака, както преди, а и ака почти след всяко хранене. Когато му давах редовно Инфакол определено по-рядко акаше. На нас коликите мисля, че минаха и май ще спирам инфакола изобщо.

# 68
Скрит текст:

dangel_85
,

Чудесно е, че педиатърката не е намерила симптоми на млечница при Йоана!
Тогава това отпада като евентуална причина за дискомфорта ти засега. Ако искаш, опитай няколко дни с промяна на позите и да разваляш вакуума всеки път, когато засукването е плитко и неоптимално. Надявам се да има промяна към добро.

Поздрави и успешно преминаване през тази трудност!   bouquet

Евридик@, благодаря ти, дано нещата се оправят!
Има още нещо, което забравих да споделя. На зърното на същата тази проблемна дясна гърда имам една бяла точица. Това запушен канал ли е? Както и да се въртим, в която и поза да суче, точицата си стои и не се маха. Това дали е възможно да има нещо общо с проблемите ми?

# 69
  • Страната на чудесата
Lucky Plam - Много сладко детенце  Hug и количката ви е много хубава , а това там долу куче ли  newsm78  Laughing

Да, куче-дъщеря ми има астма, четох за ползите от отглеждане на йорки с цел десенсибилизация и си взехме куче, когато забременях с Никола-сега разхождаме съвместно Grinning
Резултатите ни от вчерашната консултация са чудесни-за 37 дни качени 1200 и 8 см! Боцнаха го с противохепатитната ваксина и спа повечко тази нощ, но днес вече е бодър и суче добре Heart Eyes

# 70
...
Евридик@, благодаря ти, дано нещата се оправят!
Има още нещо, което забравих да споделя. На зърното на същата тази проблемна дясна гърда имам една бяла точица. Това запушен канал ли е? Както и да се въртим, в която и поза да суче, точицата си стои и не се маха. Това дали е възможно да има нещо общо с проблемите ми?

dangel_85,

Да, напълно е възможно с това да са свързани проблемите ти. Тази бяла точка на върха на зърното се нарича блистер и се касае за запушен точно в края си канал. Оттам и тази бяла точка, която е всъщност "тапичка" от втвърдено мляко.
Много майки споделят, че им е помогнало в такава ситуация да накиснат зърното на гърдата в топла до гореща вода с няколко кристалчета морска (може и обикновена, ако нямаш морска) сол вътре.
Друг вариант е да сложиш тампонче за почистване на грим или парче обикновен памук, напоен с оцет, върху бялата точка на зърното. Млякото съдържа калций, а оцетът разгражда калция, така че е вероятно да помогне.

Нека Йоана да суче от тази гърда колкото може повече, а ти може да й помагаш с компресия на гърдата, за да оказваш и лек механичен натиск върху запушения канал и така да подпомогнеш дренирането му.

Надявам се, че някое от предложенията ще помогне и ще се радвате двете на дълго и безоблачно кърмене!   bouquet

# 71
Здр. да се отчета и аз от днешната консултация моя сладурко е качил цял 1,600 и вече тежи 6 кг,пораснал е 5 см,и сме 60 см,явно кърмата му понася доста добре,боцнаха ни и двете ваксини поплака малко засега е спокоен дано и довечера спинка споконо,дадоха ни направление за ортопед и другата седмица мисля да го закарам и ще пиша подробности.Ние пак се запекахме от саб симплекса и три дни не беше акал.Засега толкоз от нас отивам да се приспиваме:)))

# 72
страхотна темичка Simple Smile
и ние много пръцкаме,такова напъване има понякога,много се мъчи Sad аз й давам капки бонисан на хималая за коликите и съм доволна Simple Smile
много се страхувам как ще се справи с двете ваксини,знам,че са доста болезни,на първата поплака доста,но няма начин ще трябва да се справи Simple Smile трябва да питам и нашата педи за тези лепенки,дали да купувам,какво й е мнението за тях

# 73
Хей момичета, какви са тези две ваксини на втория месец? На мен педиатърката нищо не ми е казала. Не могат ли да се разсрочат в два месеца?
За коликите-И ние пръцкаме като за световно, направо като голям човек. Капки давам само на Ентерокид профилактично 3 пъти на ден. и чай давах, но го спрях. Мисля, че няма полза от нищо, но давам и пак имаме колики.Не сме запечени, но ми прави впечатление, че вече не ака на всяка смяна на памперса. Коликите ги борим със спане по коремче, много и харесва. Като я сложа по гръб веднага се събужда, започва да се криви, да се напъва и накрая рев. И най-вече чакам края на третия месец Laughing
За ортопеда - вчера ходихме на ортопед. Прегледа мина за 5 минути. Нищо общо с клипчето, което бяхте пуснали. Прегледа ябълките на двете крачета на видеозон, не са ни карали да си го плащаме, и и хвана стъпалата. Това е. Каза всичко е ОК, детето е здраво, може да го носите в слинг, в кенгуру, дори било желателно, че бебето да гледало на света отвисоко и да вижда всичко, а да не е забито в земята с тези колички и да не усеща майка си или изобщо човешка топлина. А аз си мислех, че в кенгуру може чак след 6 месец, той ми вика - това са глупости, щом може да си държи стабилно главата не е проблем и за кръста да стои седнало.
За захранването- аз мисля да захранвам в края на 4 месец или началото на 5 месец и изобщо не мисля, че е рано. То както се вкарва по една храна на 10 дена смятай колко време ще отнеме заместването на всичките хранения. Така поне ще стане постепенно и ще имам време да реагирам ако нещо не и харесва и ще давам кърма. Какво мислят останалите мами?

# 74
Виждам, че сте обсъждали дали Инфакола запича - да всички капки на основата на симетикон запичат - поне така каза педиатърката. Ние имаме този опит с Саб Симплекса - реално те са същото като Инфакол, но малко по-концентрирано... Само той й действа на нашата шушулка, но я запича... Ако ще ви успокои - педиатърката каза, че ден не акане не е запек, а досега повече от ден не сме правили без да акаме, дори в дните, в които съм й давала на всяко ядене капки..

Ако ще ви помогне моето проучване за видовете капки - ето го - видовете капки са 4 на брой:
- на основата на лактаза - Колийф
- хомеопатични - Ентерокинд (това е комбинация от камомила и разни други), Камомила, Магнезия фосфорика и т.н.
- на основата на симетикон - Инфакол, Еспумизан, Саб Симплекс, като последните са най-силни, т.е. с най-много от активното вещество - симетикон.
- гръцките капки НОПАР - силни са, не са хомеопатични и в състава им пише, че имат парабени (не че знам какво значи това, но лекарката беше негативно впечатлена от този факт). Бъни ги ползва и е супер доволна. Аз още не съм давала от тях.

Няма смисъл да редувате Саб Симплекс с Инфакол или Ескпумизан - те са едно е също нещо но с различна концентрация. Саб Симплекс са най-силните, при тях активното вещество симетикон е над 60% по мои спомени.

Точно си помислих, че са ни пооминали коликите и от два дни направо ни побърка... Трябваше да правим разни сладки за питката й в неделя, тя не ни оставя за миг... голямо кривене. Сега й дадох Саб Симплекс и заспа...

Общи условия

Активация на акаунт