Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 244
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
ВКлючвам се със следния въпрос... Какво мислите за ваксината срещу ротавирус?Мислите ли да я давате. Аз бях твърдо решила, но днес в аптеката като я поръчвах и малко ме разколебаха.

Много ще се радвам ако споделите някакво мнение..  Simple Smile

# 376
За пъпчето на мен ми казаха, че не е хубаво да се държи и след много мислене го метнах в къщи в ЗДРАВЕЦА да е здрав ,че здравето е най-важно. На баткото го изгубих. На нас  памперсите  спряха да ни пропускат като почна да спи по гръб. Ползваме памперс премиум  белите защото са тънички, и пуфис взех сега,че ги нямаше памперса от тези колекцията защото са по тънички. Още сме със запушен слъзен канал слагам капки в нослето и мехлем в окото, и да го ставям да си поревава за да се спука мембраната.

# 377
И аз се чудя за ваксината...защо се разколеба и колко струва?

# 378
Фармацевтката, каза че според нея били достатъчно задължителните, че да се слагат и допълнителни. Освен това, тя не хваща всички рота вируси.... Незнам, много ми е трудно да взема решение. Една мама тук от блока е сложила и към момента казва че нямат ядове ( те са на 1 годинка вече )... Опитах да чета в нет-а, но не ми помогна.

# 379
Здр. мами искам да попитам вие вече почнахте ли да давате сокчета на вашите бебчета ние почнахме 4-тия месец и сме изцяло на карма и се чудех дали да не го пробвам с сокчетата че чух доста мами да дават от 2 рия месец още но мен ме е страх заради коликите да не вземе пак да се свива и да се възвърнат отново.

# 380
аз съм от лудите дето дават Simple Smile Може да пробваш с домашно изцеден ябълка. Моята технология е: стържа на рендето, изварявам една марля и прецеждам. Започни с една чаена лъжичка, утре две и така докато сигнете 30-40 грама, ако не му понася на детето, то ще си проличи и ще спреш. Аз й го давам сутрин и следобед, давам по малко сокче и после давам да си суче. Една мед. сестра ме посъветва да го давам между храненията, но сякаш така и е добре за сега Simple Smile

# 381
mislq da probvam s morkov 4e mi kazaha 4e ne draznel tolkova stomaha qbalkata draznela uj pove4e no to si e do dete,6te probvam utre nqkolko dni 6te dam ako se sviva 6te gi sprem:))

# 382
  • София !
Добър вечеррррррррррррр  Mr. Green

Ваксини - Аз също мисля че задължителните са достатъчни , и не мисля да слагам други  Wink .
Като е станало въпрос : примерно мамите с момичета мислили ли сте за Церварикс ??

Захранване - Аз пробвах със сокче от ябълка ( то всъщност като пуснах ябълката на сокоизстисквачка , ябълката беше по месеста и стана повече пюре от колко сокче ама както и да е  Laughing ) . Та дадох и една лъжица - започна да се мръщи , дадох втора - плюе . На следващия ден пак не и хареса , но после на 2-ра/3-та лъжичка и хареса и ги хапна . Да ОБАЧЕ вечерта като почна да се свива и да плаче , ми стана ясно че я боли коремчето , давах и капки за колики , и се отказах от ябълката  Wink . Сега ще изчакам известно времето и ще пробвам пак , но този път мисля да започна със зеленчук  Wink .

Пъпчето - Както казах искам да го хвърля в университет и мислех за Софийския : ) . Някой беше писал за друга държава , аз лично не мисля да го хвърля на хиляди километри от мен , мисля че живота е твърде кратък че да си пратя детето толкова далеч от мен ( МОЕ МНЕНИЕ ) !! Пък и то честно казано един пъп не решава какво ще е бъдещето на даден човек Wink . Просто ми беше интересна вашата гледна точка : ))))))))))

Активност - Както казах ние сме МНОГО активни !! Вдига си главата на 5-6см. от възглавницата , стъпва с крачета и с гъзето се избутва на зад  Laughing , като и дам да се хване се повдига иска да сяда вече . Върти се в легъцлето , винаги я намирам с краката в решетката - главата др. дъска , т.е. тя си спи на широко не на дълго  Joy . Ама тя си е такава жилава от както се е родила  Wink , никога не ми се е налагало да и държа главата още от новородена си я държи сама , само когато и се спи си клюмва , първия ни преглед лекарката в нас като я сложи на повивалника тя тръгна да пълзи направо  Laughing .
Някъде на долу четох за сядане ( пак не помня коя мам го беше писала ) - Мисля че е прекалено рано за сядане , дори факта че те искат според мен няма значение !! Има кога да се седи и да се ходи и т.н. , аз не бих сложила 3-4 месечно бебе да седи  Naughty  Stop . Всеки си знае де , това е моето мнение  Rolling Eyes .

Друго , друго май няма  Laughing , уж гледах да се включа по всички теми : ))))

Вили как е малкия юнак ????? По кротък ли е вече или още си плачака милото  Confused  Hug

# 383
нов ден, нов късмет ... вече се обръщаме и по корем  Hands Clap

# 384
Вили как е малкия юнак ????? По кротък ли е вече или още си плачака милото  Confused  Hug

Бъни, мерси че питаш  Hug! С доста старание успях да го променя и вече е доста различен. Не се носим на ръце и в повечето време стои или в шезлонга, или в кошарата. Май в кошарката обича повече - занимава си се с играчките над кошарата му, рита, мята се ..... въобще голямо скачане става, придружено със сериозно озвучаване  Laughing. Вече си заспива сам в кошарата и съм много щастлива. Още ни е проблемно излизането на вънка, защото там иска да се носим. Ще се справим и с това Wink.
За захранването - по-добре пробвай първо със зеленчуково. Нашето педи каза, че се започвало с тях, защото плодовите били сладки и после отказвали да ядат зеленчукови. Аз ще пробвам в края на месеца, когато ще сме навършили 4 месеца и сме влезли вече в 5-я. Ще го пробвам с тиква Wink.
Да ви кажа какво е измислил сега, просто падам от смях с това дребното  hahaha - като си лапне бибата с ръчичките си набутва в устата цялата една страна на бибката, т.е бордчето, което би трябвало да стои отстрани на устичката. Е да, ама не - той си е решил, че трябва цялата биба да я навре в устата. Кога ли ще го намеря с налапана цяла биба  baby_neutral?!
Summer7ime - честито ви първо завъртане  Party! Малееее сега ще падне едно въртенееее хихихи.

# 385
Добър ден,мамчета Hug
Малките съкровища малко по малко стават все по интересни,толкова са сладички всичките и почват толкова бързо да растат и да ни изненадват все повече Heart Eyes
Ние от около 2 седмици не сме сладали шината,милото реве до посиняване и си опъва крачката надоло,просто е мисия невъзможна....бяхме онзи ден на ортопед и доктора каза че не се е възтановила напълно...Чудя се дали да не пробвам с повиване вечер от кръста надолу?На всичкото отгоре ми каза че и главичката и е малко накриво...
Беше ми толкова болно и мъчно докато чакахме в болницата за ортобеда.Малки невинни душици в инвалидни колички,дечица с изкривявания....Това трябва да имаш много стабилна психика за да издържиш да ти е пред очите 2 часа...Наистина много мъчно.Дано дечицата ни да са живи и здрави и Бог да ги пази Praynig
За памперсите-ние през деня сме с най-обикновенни памперси(90 бр.-10 евро) сменям и ги редовно и за сега няма проблем,когато излизаме и вечер когато спи и слагам на Памперс.
Ние вече и дадохме една от ротавирусната ваксина и началото на другия месец ще и дадем другата заедно със задължителната Simple Smile
Още мислех да пиша но бебенцето е решило че ще плаче.....Отивам да дундуркам Grinning

# 386
Стискаме палци всичко да се оправи, детенце да се възстанови напълно, че и мама да си отдъхне!

Момичета, тези дни ще сте ми единствените социални контакти! Сядам да уча за сесия - стискайте палци бебка да кротува и всичко да мине добре ! smile3529

# 387
Summer7ime стискам палци  Praynig! Дано бебка наистина да слушка, за да можеш да се подготвиш добре.
floret234 ти си една силна майка  Hug! Дано мъничето да се оправи съвсем скоро и това да бъде един тежък спомен. Знай, че това е едно изпитание, което ще направи малката сладуранка най-силното момиченце на света  Heart Eyes. Наистина това са най-тежките препятствия, през които трябва да преминаваме. Няма по-лошо нещо от това да гледаш как детенцето ти страда. Искрено се надявам скоро да приключат тези тежки моменти. Хубавото е, че бебка ще оздравее скоро и няма да помни какво е преживяла.

# 388
Благодаря! Засега вървим добре с ученето, занимавките покрай бебка и всичко останало, още 2 седмици зор и ще забравя, че съм имала изпити. Най-кофти е, че докато пиша курсовите не мога да я изкарвам, но пък все има навити баби, комшийки, лели, каки, които си умират да я тикат насам натам с количката Simple Smile)))

# 389
  • София !
Привет от нас : )))  Crazy

Та сега да кажа  Simple Smile . Ходихме на ваксина тоя път изобщо не е плакала  newsm44 , влезнахме в кабинета - смее се , гука си , закача се , лекарката вика направо като я гледам колко е весела не ми се иска да я боцна  Crazy . Е боцна я - изобщо ВСЕ ЕДНО НИЩО , дори продължи да се смее - ГЕРОЙ МИ Е ТЯ ГЕРОЙ ♥  Heart Eyes !!!!!!!! Това от баща си ще да го е наследила , аз игла да видя ме е страх пък като ме боцнат лошо ми става   smile3517  newsm62

Summer7ime - Чакам като вземеш изпитите  smile3529 smile3523 да ''почерпиш'' smile3508 Grinning !!

Момичета аз май и преди питах  newsm78  Simple Smile ама нищо ...
Кака сте със с*ска  luvbed , престрашихте ли се вече ? ( особено тези който родиха нормално ) И как беше имаше ли дискомфорт ??
Мен още ме е страх  Blush ... Е не е като да не сме опитали де  Laughing , ама честно казано избягвам - не знам само аз ли съм така   Thinking Embarassed .........

Общи условия

Активация на акаунт