Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 238
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Summer7ime благодаря WinkИ още едно въпросче Simple SmileАз и давам на всяко хранене по 150 мл АМ,след като и дам евентуално ако си изяде лъжичките пюре на колко горе доло трябва да и намаля АМ?

# 421
Ами аз кърмя и съм скарана с милилитрите, но предполагам, че детенце ще си покаже, като за първи път си и направи дозата, и вече постепенно ще нагаждаш по нея. Не мога да кажа тук, по-скоро някоя мама, която дава АМ по-може да бъде полезна по въпроса..

# 422
  • Sredets/Burgas
Summer7ime благодаря WinkИ още едно въпросче Simple SmileАз и давам на всяко хранене по 150 мл АМ,след като и дам евентуално ако си изяде лъжичките пюре на колко горе доло трябва да и намаля АМ?

Ами, най-лесният начин е да намалиш първо една доза,
тоест правиш 120мл вода с 4 лъжици мляко и следиш колко точно е изял малкия лакомник..
След 4-5 лъжици пюре ние изяждаме половината мляко... около 75мл...
Само че не е уточнено 150мл вода или готово мляко,
 че има разлика, да не стане объркване?

# 423
Благодаря ви Hug

# 424
Някоя мама използва ли сусамов тахан в менюто си?  Как го приемате, как го комбинирате ? newsm78

# 425
Здравейте момичета  wavey!
Доста сте се разгорещили на темата със захранването. Мисля, че всяка мама си решава сама за детето си и не е редно да критикувате останалите майки  Peace. Аз лично ще се доверя на нашата педиатърка и мисля, че няма да сбъркам.
За стерилизацията - аз пък да ви кажа от отдавна не стерилизирам. Мия всичко с Бочко и нямаме проблеми. В крайна сметка бебчо трябва да си изгради имунитет към всякакви бактерийки и мисля,че вече е време. Все пак постоянно си лапа ръцете, които едва ли са идеално чисти  Wink.

# 426
Здравейте момичета  wavey!
Доста сте се разгорещили на темата със захранването. Мисля, че всяка мама си решава сама за детето си и не е редно да критикувате останалите майки  Peace. Аз лично ще се доверя на нашата педиатърка и мисля, че няма да сбъркам.
За стерилизацията - аз пък да ви кажа от отдавна не стерилизирам. Мия всичко с Бочко и нямаме проблеми. В крайна сметка бебчо трябва да си изгради имунитет към всякакви бактерийки и мисля,че вече е време. Все пак постоянно си лапа ръцете, които едва ли са идеално чисти  Wink.

newsm10 newsm10 newsm10

# 427
Някоя мама използва ли сусамов тахан в менюто си?  Как го приемате, как го комбинирате ? newsm78
Хапвах го докато бях бременна заради калция, смесва се 1 към 1 с мед и така се яде, че е много гадно иначе.
Относно стерилизацията, от самото начало стерилизирам по 1 път дневно, а м/у храненията мия с Бочко. За сега няма проблеми.

# 428
Аз преди много ядях сусамов тахан, защото много добре ми действа на стомаха (а аз съм с нередовен стомах от малка). Обърквах си 1 лъжица тахан с 1 лъжица мед. От Гърция съм си купувала и сусамов тахан с портокал и много ми хареса, но тук в БГ не съм го виждала. Откакто се кърмим обаче, не смея да го хапвам да не направи някаква алергия бебо. И мен ме интересува, ако някой си хапва тахан и докато кърми.

# 429
  • София !
ДобЪр деннннннннннннн  Mr. Green

Захранване : Всеки сам си решава и преценява какво да прави с детето си , по въпроса с ранно или късно захранване може да се изчете много , съответно и МНОГО различни миения ! Едно време като не са чели и не са имали информация и АМ , па ето ни живи здрави  Wink . Както и да е , това е моето мнение - и мисля всеки сам си има такова  Wink !

Стерилизация - Първия месец на всяко хранене , на всяко цедене с помпата - стерилизирах , биберона и него поне няколко пъти в деня  Crazy  Simple Smile . Сега вече мия с препарат за бебешки съдове и веднъж в седмица стерилизирам , дори понякога пропускам  Simple Smile . Стига толкова стерилизация , и аз съм на мнението на Вили че детето трябва малко по малко да изгражда имунитет  Wink . Аз имам позната детето е на 10месеца и още стерилизира всичко на всяко хранене , шишета , лъжици , и прочие - извинявам се ама за мен това не е правилно , дете което пълзи и пипа на всякъде и си бута ръцете в устата какъв е смисъла от такава стерилизация ?? Всеки си знам сам за него де , лично на мен ми се губи логиката ( или аз съм crazy  Crazy  Simple Smile ) .

# 430
не си, не си , много си ти е правилна логиката ...или ставаме две crazy-та  #Crazy

# 431
  • Sredets/Burgas
И какво сега...
 Аз трябва да се засрамя, защото сутрин като стана първата ми работа е да попаря цялата бебешка посуда Blush...

# 432
Нееее, в никакъв случай! Това си е въпрос на гледна точка, и никой ама никой няма право да те кара да се засрамваш или нещо от сорта. А и не си направила престъпление, просто  си имаш концепция  как да се грижиш за бебето си , както имам аз и всяка мама тука. Всеички знаем, че каквото и да правим, го правим с убеждението, че е добро за децата ни  Peace   bouquet

# 433

Една полезна статия-поне за мен,относно стерилизацията.

# 434
  • Sredets/Burgas
А, относно прането?
Гладите ли?

Навремето гладих на каката всичко до годинката...
Ама, нямаше тогава такива антибактериални прахове, добавки и омекотители...
Сега на практика с тези неща няма и нужда...
Аз ползвам "Тотс Ботс"+ добавката на Бамбино Мио
...
(Нали сме с атопичен дерматит, та при нас дезинфекцията за кожата трябва да е на ниво...) Tired

Статията я четох преди няколко дни,
 даже от работа беше ми я пратил по мейла, не кой да е, ами моят съпруг... Да ми ръси сол с нея Mr. Green...

Общи условия

Активация на акаунт