Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 238
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
  • Sredets/Burgas
Здравей Butterfly_Lovehunter Simple Smile Радвам се,че се разписа Simple Smile Без да се опитвам да ти се меся мисля ,че е по-добре да се изчака със захранването щом сте с атопичен дерматит.Разбирасе детето е твое и ти си решаваш  Peace

Stelico, принципно си много права,
но понеже и каката беше с атопичен дерматит, мога да кажа,
че вече сме печени в това отношение Simple Smile...
Тоест, абсолютно доказано при нас причините за обостряне са екзогенни за кожата - слънце, вятър, сух въздух, конвенционални, перилни и миещи препарати, полени и т.н.
Изкарахме почти 3 месеца на хипоалергенна храна и не се появи разлика, връщайки се към нормално АМ...

За зъбките - на нас ни е подут венеца и се плюнчим много от известно време, търкаме здраво с бибата, но още явно е рано за поникване, защото не се отразява върху доброто ни настроение и сън.

За ранното захранване мнението ми е, че е индивидуално, ако можете да карате само на мляко до 6+ месеца - супер!
Аз на практика се принудих да почна преди няколко дни проби с пюре, защото не можех да седна да ям без Бебка да ме гледа в устата и да млящи...
(Педиатри и психолози смятат, че това е един от признаците, че детето е готово за захранване.)

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 12:59 от Butterfly_Lovehunter

# 406
Здравейте,аз съм от януарските мами.Гледам че обсъждате ранното захранване,даването на сокчета и кисело мляко.

Да кажа и аз моето мнение.На бебка и давам сокчета от 3-ти месец.Започнах с ябълка по 3-4 л.,после 7-8,12-15 и така до 40мл.Добавих постепенно морков,круша.Сега вече пием сокчета от череши и пъпеш ...общо взето каквото има на пазара.Правя го на сокоизтисквачка.Давам го между храненията по веднъж на ден (само 40мл,доки каза повече от 50 да не давам)Понесе го доста добре.Нито сме имали колики,нито нищо.Даже реве за още.Черешите ги обича най-много.

За киселото мляко.Пробвах да давам от 2 месеца и половина.Не го прие добре.Изпиваше го.Но след това рев,свиване и т.н.Изчаках доста време.Към 3 месец и половина пробвах пак.Същия резултат.Сега вече сме на 4 и половина и го пие и няма никакъв проблем.Давам и АМ.Един път кисело,един път АМ.Киселото е домашно приготвено.За мен е добре да се дава и от двете,защото в киселото мляко няма желязо,пък в АМ има.

За пюретата.Започнах от 3 месец с плодови.Първо с домашно приготвен банан.Пак го прие добре.После включих кайсия,праскова,синя слива,шипка и ябълка,тиква и ябълка ...най-различни.
Давах го като за десерт на следобеното хранене.По няколко лъжички.

От 4 ти месец започнах с зеленчуковите пюрета.Пак домашно приготвени.Първо с картоф.После картоф и морков.Давах го на обяд,по няколко лъжички.Така постепенно изместихме обедното хранене.Изяжда по почти цяло бурканче.Понякога не го иска пюрето,тогава му давам мляко.Понякога го изяжда цялто пюре,без мляко.Всеки път различно.Разреждам ги с прясно мляко.Вече ядем картофи,моркови,тиквички,лапад,царевица,спанак,домати и праз лук  Laughing
Постепенно ще вкючвам и други продукти.

И от 4 месец и няколко дни започнах за следобед да правя кисел.Пак домашен с пшенично нишесте и прясно мляко.Добавям или готово пюре или домашно си.Зависи каквото имам.Два пъти в седмицата доки каза да давам каа.Купила съм на Слънчо,бананова.Нея веднъж я яде,веднъж не иска.

Всичко което съм давала е по съвет на докторката (без кравето мляко).Нямам нищо против ранното захранване.Моята бебека понесе всичко много добре.
Яде си всичко.
Сега сигурно ще се включат и компетенти хора (които захранват след 5-6 месец).На тях ще кажа че всеки си преценява какво детето му да яде.Много ясно че ако детето не иска,няма как да го насилстваш да яде.Всяко дете е различно,по различен начин приема храната.

# 407
  • Бургас
Е, тва ме утрепА с прясното мляко и пшеничното нишесте!  Shocked  #Crazy

Kalinka Malinka цедя се, но не иска от биберон да приеме нищо. Интересното е, че си подбира какво от какво да яде, в смисъл кърма иска само от гърда, няма чаши, няма лъжици. Сок от ябълка пие само с чаша, а нектарче от бананче само слъжичка. Сменях шишета, сменях биберони - не ще ! И затова съм се видяла в такова чудо, докато ме няма, майка ми разправя, че капка не иска да опита, в промъждутатците докато реве и си отваря устата ако успее да и излее някоя лъжичка кърма. И сега понеже няма да ме има повече дни, търся нещо което по един или друг начин да яде. 
Според мен АМ е по-добре от киселото.
Имайте предвид, че кърмените бебета не харесват всякакви АМ. Сега не знам кои млека са на пазара, но преди 4 год с каката ползвах едно холандско, в синьо -зелени кутии. Тя се отби към 10-11 месец, исках да пие мляко поне до годинката. Та това го харесваше, но пробвах няколко, докато стигнем до него. пиеше го вечер, преди лягане.

Ехее, Бъни, честито зъбче!

# 408
Буф, много хубава информация даваш за слънцезащитния крем, макар че в друга статия съм чела обратното... да не е минерален крема трябвало. Иди ги разбери. Не обичам никакви кремове да цапотя. Кажи какво е това слънцезащитно облекло, което споменаваш. Бих заложила на него Simple Smile

За захранването преди 4-5 навършени месеца ще споделя 1 статия, която даде друга мама - http://www.spamer-na-lichni.eu/e-experience.eu/babyfeeding/Feeding.htm А какво приело бебето добре и какво не приело не означава, че няма да има здравословни проблеми в бъдеще, защото храносмилателната му система не е била готова за това, което сме му дали преждевременно. В идеалния случай захранването става на 6м, когато бебето може:
1. да седи самостоятелно (направо изтръпвам от гледката на легнало бебе а майката отгоре тъпче с лъжицата. То плюе, тя обира и отново тъпче, милото пак плюе, но не може да се движи да избяга и понася това нещо насила...че кой може да яде легнал)
2. да има интерес към храната и да посяга към храната на възрастните
3. да отваря уста към подадената лъжица и да е загубило рефлекса на избутване с език (който рефлекс природата го е измислила неслучайно и действа до 4-5м)
4. да може дори и само да поднесе към устата си парче храна - за бебетата, чиито майки ще приложат захранване водено от бебето.

Нощното спане - от 21.00 до 2.00-3.00 това си е цяло нощно спане, Бъни Simple Smile предполагам означава, че яде в 20.00, което прави 7ч пауза между храненията, т.е. пропуска едно ядене. По-дълга пауза означава да пропусне 2 яденета и не всеки го може на 3-4месечна възраст Simple Smile Сега чета отчетната тема на баткото и гледам още има деца да пият мляко в 3.00 и 6.00ч, а са на 2г.

Македонския крем, който се споменава и купих от магазин Дундьо - той е на Фитофарм: Bella. Оказа се, че се стопява като олио по кожата и не оставя дебел слой, който да предпазва кожата от акитата. Не става.

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 16:40 от Шуши-

# 409
Здравейте,
ВКлючвам се със следния въпрос... Какво мислите за ваксината срещу ротавирус?Мислите ли да я давате. Аз бях твърдо решила, но днес в аптеката като я поръчвах и малко ме разколебаха.

Много ще се радвам ако споделите някакво мнение..  Simple Smile

На баткото я сложих, защото педи каза колко тежко обезводняване може да получи дете под 1г от такъв вирус с повръщане и диария. Лежало се в болница на системи дори, за да се хидратира. С 2 думи успя да ме наплаши и да ме убеди. Сега някоя от майките тук каза, че това не са точно ротавируси, а други и тази ваксина няма да го предпази от това типично лятно драйфане и диария...знам ли. Досега не ми е боледувал от такова чудо, но дали ваксината го спаси не мога да знам.

Бъни, честито зъбче  tooth малко раничко, но то не пита Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 16:30 от Шуши-

# 410
Бъни, честито ви първо зъбче Simple Smile. Твоята мома май ни е първото озъбено бебе  Party. Дано и другите зъбки да изкара така незабелязано и без проблеми  Hug.
За захранването - и аз вече споделих, че ще изчакам да навършим 4 месеца, за да започнем с пюренцата. И аз не смятам да бързам по няколко причини:
1. И аз съм на мнение, че бебо трябва сам да си поиска и да си покаже, че се интересува от храната на мама и тати. Още не е така осъзнат като ни гледа да ядем. Гледа ни с внимание и си личи че му е интересно, но нищо повече.
2. Аз съм на мнение, че темпото, с което бебчо качва килцата също ще си покаже дали му е време за захранване. Ако започне да не му достига кърмата, то значи е време да започваме с пюренцата. Е, ние в това отношение сме +1,5 кг за последният месец, с което абсолютно си показва, че нямаме нужда от захранване на този етап. Към момента сме изцяло на кърма и в редки случаи додавам АМ.
Та по тази логика мисля към края на месеца да започнем пюренце, като няма да бързам да въвеждам различните зеленчуци и давам големи количества. Ще започнем с 1 лъжичка, на другият ден - 2 и така ...

# 411
  • София !
Нощното спане - от 21.00 до 2.00-3.00 това си е цяло нощно спане, Бъни Simple Smile предполагам означава, че яде в 20.00, което прави 7ч пауза между храненията, т.е. пропуска едно ядене. По-дълга пауза означава да пропусне 2 яденета и не всеки го може на 3-4месечна възраст Simple Smile Сега чета отчетната тема на баткото и гледам още има деца да пият мляко в 3.00 и 6.00ч, а са на 2г.

Е да прави пауза , яде към 20:30 или 21:00 зависи кога е банята , и ако яде в 20:30 съответно в 21:00 заспива , ако яде в 21:00 заспива в 21:30 . Иначе е имало случай в 21:00 яде и заспива чак в 23:00 примерно - общо взето все различно !! Че прави пауза , прави , но мен ми се искаше да я прави от 00:00 до 6:00 примерно ( ''малко'' съм нахална  Mr. Green ) .

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 22:51 от bunny : )

# 412
Шуши теб кога са те захранили?

Аз на моито дете не му давам да яде легнал.Не го насилвам,ако не иска пюре съм приготвила и мляко и му го давам веднага.Самичак си отваря устата когато тръгна с лъжицата  Simple Smile

На мен самата са ми давали сокчета от 2рия месец.Кисело мляко от 3тия.До ден днешен,нито имам храносмилатлни проблеми,нито алергии и такива неща.Почти не боледувам,дано и занапред да е така.И не само аз съм била така,а всички деца.

А на теб ако ти дават АМ 6 месеца дали няма да ти писне само това да ядеш?

# 413
Първо да кажа ,че аз нямам нищо против ранното захранване...към 4-ти месец примерно.Когато прочетох първия пост на Ивето,си помислих , че тука една майка н хвърля бомба и после иска да н и гледа сеира в дебати.Обаче сега чета втория и ...май май наистина си го е захранила от 2-рия.Ами пожелавам и детето ѝ да ѝ е живо и здраво.Наистина децата оцеляват въпреки родителите си.Иве-не го приемай като критика , в никакъв случай няма да ти казвам как да си гледаш детето.Просто според мен е трябвало да изчакаш и да се въвеждат храните по-бавно...не ,че нещо но как ще го "разнообразиш"това дете след 3 месеца , като вече си му дала всичко?
Пеперудке-Радвам се , че нямате проблем със обикновенното АМ , успех в захранването и ако имаш време споделяй как се приема Simple Smile да обменяме опит  Wink  Hug

# 414
Bunny : ) Честито зъбче. И ние се лигавим и киселачим понякога, побелял ни е венеца, но още не боцка!
За интереса на детето към храната... определно има, даже миналата вечер я бях взела в мен докато хапвахме и си натопи ръцете в супата ми, облиза ги и се хили все едно разбира, че е направило дяволийка. Но не съм агресивна с пюретата, давам морков, картоф, пъщарнак, но не сме изместили хранене, а по няколко лъжички и се дохранваме.

# 415
Summer7ime И ние не ядем от шише,а аз ходя на курсове всеки ден-направо е кошмарно .Опитвам се да го нахраня непосредствено преди да тръгна и като се разпищи много ми се обажддат да се прибирам ... къса ми се сърцето като го видя ....
Работата  е там, че аз съм в друг град и не мога да се прибирам като ми се обадят Sad много кофти така, два дена пробвам ааптамил...но засега без резултат - нито шише, нито чаша, нито лъжица.

# 416
Vili_R благодаря Hug
Ние сме добре Simple Smile На гости при родителите ми сме и тук е супер студено, навън е 7градуса и вали дъжд Sad милото сигурно му се е свило душичката по цял ден вкъщи.
На мен нашета докторка ми каза да се опитам да я захраня от края на месеца с морков.Обаче незная и искам да ви попитам, каза на третото и ядене за деня да се опитам да и дам 2-3 лъжички пюре,това означава ли че не трябва след това да и давам мляко, ако евентуално изяде пюрето?

# 417
Според мен след 2-3 лъжички пюре, трябва да се дохрани, когато започне да изяжда по почти бурканче  вече може да се каже че сте изместили храненето и няма нужда да се дохранва. За сега аз  давам по почти половин бурканче и си я дохранвам Simple Smile

# 418
  • Sredets/Burgas
Здравейте и днес!

Абсолютно съгласна съм с мнението на СамърТайм...

За захранването още веднъж казвам - строго индивидуално. Когато дойде момента, всяка Мамма сама ще разбере...

За рефлекса на езичето- той не е абсолютно показателен, дали детето иска от новата храна... Следете изражението на лицето.
На бебоците им личи, кое им харесва и кое не...
Когато в началото давах капки Саб Симплекс,
Кат така хубаво си облизваше и отваряше широко уста...
Което си им харесва... си им харесва.

Първоначално опитахме бананово пюре Gerber, егати и кислока! Sick
Аз не го харесах, камо ли да става за бебе... Естествено, че плюеше...
Сега хапваме кайсия и бабан на Hipp и е ОК.
Чух добри отзиви за пюрета Слънчо, смятам да ги изпробвам...
За съжаление не съм от Добрите Мамми, които ще варят зеленчуци и плодове...

Захранването от 4 до 6 месец може да е и с шише...
Това не е проблем, лъжицата може да се въведе малко по-късно,
пак си зависи от детето...
Аз отрязах един бибарон и така с пюрето всичко е нормално...
Няма рефлекси, няма нищо буквално, тоест не се цапаме даже...

За стерилизацията - намалихте ли я вече? Достатъчно е веднъж дневно и постепенно и веднъж седмично.
На мен ми четоха конско, че си гледам детето в стерилен инкубатор... Blush

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 10:46 от Butterfly_Lovehunter

# 419
Аз от самото начало съм на веднъж дневно ( шишето с водата ), то друго шише май не ни трябва. А сега вече само го изплаквам и  на 2 - 3 дена стерилизирам. Има една лъжица, една кафяна чашка, които мия с Бочко и да речем пак  на 2-3 дена ги заливам с вряла вода.

Общи условия

Активация на акаунт