Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 172
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мммдаммм..и ние сме така с бабите и лелите. Тя не държи изобщо да я носят на ръце, даже леко се изнервя, но многото хора не и действат добре и ако не си тръгнем мрънкащи, като дойде време за нощтно лягане понякога ( като снощи например) се реве до откат! Ама какво да направя...ще свикне, то пък не става и да го изолираш детето.

# 616
Аз пък да се похваля - моята кокона сама си направи режим. Вечер яде последно в 20.00 ч. и в 20.30 ч. вече спи в кревата. Към 4.00 - 5.00 ч. се буди, ставам, храня я за около 5 мин., сменям й памперса и я оставям да спи - заспива веднага. И спи до към 8.00 - 9.00 ч. После на обяд яде в 12.00 - 12.30 ч. и ляга да спи до към 15.30 - 16.00 ч. Направо се родих  newsm44. Обаче не се ли наспи на обед /като днес/ направо ми се грабва акъла после - няма такова мрънкане и киселеене майкоооо  ooooh!

А иначе за пюретата - първото, което й дадох беше само картоф. Второто вече картоф с тиквичка и много й хареса. Взела съм едно на ХИП с няколко зеленчука и утре мисля да го дам него - така ще я захраня с няколко вида зеленчук едновременно  Peace

Пък и от както започнах с пюретата малката намали изхожданията от 6 на ден на 1 - 2. Че иначе беше голямо чудо  ooooh!

Бъниии - взе ли новата количка? Нали ме знаеш, че съм луда на тази тема - да вземеш да качиш снимки после да я видим  Heart Eyes

# 617
Вяра-А, не избързваш ли малко със захранването? Да не й дойде малко в повече това захранване с толкова зеленчуци на веднъж? Все пак това малко коремче до сега е било само на млекце и изведнъж няколко различни вкуса са си шок за него. Разбира се, ти си знаеш най-добре и не бих искала да ти се бъркам  Wink. Само споделям мнение, че малко интензивно захранване ми се струва.
Иначе поздравления за режима  smile3501. С това обедно спане как няма да се родиш? То почти целият ден ти е свободен  Laughing!
Аз пък да ви кажа, че нашия дребосък е с колики  Confused. Реве ужасно нощно време и направо се виждам в чудо. Снощи се събуди в 4ч  и такъв рев беше, че не можах да го успокоя доста дълго време. Дадох му малко Нурофен и се кротна и заспа. Днес взехме пак Саб симплекс и пак ще даваме капки  Sad. След всички тези изпълнения с колики и запек смятам да отложа захранването. Явно коремчето още не е готово за друга храна. Смятам да опитам след 2 седмици как ще е като ще започна пак по малко - в началото 2-3 лъжички и постепенно ще увеличавам. Просто се измъчихме тези дни  ooooh!!

# 618
  • София !
Бъниии - взе ли новата количка? Нали ме знаеш, че съм луда на тази тема - да вземеш да качиш снимки после да я видим  Heart Eyes

Да , да Вярче взех я   Hug , ей сега ще я намеря някъде да я пусна , не е нищо особено , но аз такава си исках - харесва ми , удобна е , и според мен това е най - важното !! Пък и нямах толкова голяма възможност за нещо по скъпо , от това което взех !!
Ето :

# 619
Здравейте, момичета!  Hug

Леле, колко сте изписали! Тука бяхте на темата за захранването, а ние нали сме далече от нея - още сме само на кърма и аз мисля, ако устискаме, така да сме до 6м, та аз се изкуших и ви поизневерих с други подфоруми, а именно - онлайн пазаруването Simple Smile  newsm68 Срам не срам, да си призная, че аз последните две седмици съм като зомби - само това чета. Голяма краста - все едно живея в магазина! Simple Smile Не че съм купила кой зна какво, но всяка жена знае, че 90% от удоволствието е в разглеждането  Joy
Шуши, Галето - благодаря за отговора! Ще го издиря през амазона - аз оттам ми купиха за подарък бебефона - с монитор е и е жесток, на моторола - тук го намерих за 500лв, там излезе 300лв . Преди време като стана така с бебефона и си бях казала, че ще проуча въпроса -  В бг-мамма има цял подфорум за онлайн пазаруването, може би вие сте попадали. Не можете да си представите за какви разлики в цените става въпрос - а не говоря за ментата - малък пример - шампоана на бебка, на мустела е, от френска аптека, която продава онлайн - с 13лв по-евтин от БГ!!!   Shocked Е, извинете - от Франция - всички знаем за разликите в качеството на козметиката правена за нас и за Западна Европа... Някой ако иска да му споделям открития, да ми пише на лични, тука да не занимавам всички.

Вяра-А, благодаря   bouquet , точно такъв термометър си търся. Слава богу, до момента не ни е трябвал, но искам да съм подготвена и затова ми трябват препоръки, за да е проверен, че мери точно.  

Бъни, честита количка! Много е хубава! Ние сме с количката, която подарих на брат ми за неговата малка - спомням си, че беше много скъпа - той като си я хареса и като попитах колко е, за да му дам парички се ококорих и му викам - Ама чакай сега, кола ли купуваме или количка??? Joy Ама какво да правиш, нали съм кака ... А пък сега се кефя, че си избрал яка количка, че и на мен върши работа.  1stroller

Ние сме на памперс сенситив, т.е. белия - яко мирише на ... машинно масло примерно... не знам защо така... но съм си доволна, бебка й понася добре... пропуска от време на време, ама то нашето ако много рядко, нали сме само на кърма... А ми бяха казали, че не е добре да се сменят много докато е малка, та докато сме на 3ката ще остана на него, щом казвате, че от 4ката нататък нямат мрежа, може да потърся алтернатива.

И последно да  кажа за алергиите - навремето като съм  се родила са казали на майка ми, че ще съм алергична (имала съм някакви петънца, от които са преценили)... Тя обаче ме помъкнала по планини, след това в 6тия месец хубаво ме захранила с истински от село малини и къпини и ...  нищо. Докато не пропуших - тогава отключих някакви алергии, ама не е кой знай какво. Та по тая логика - аз сега като кърмачка хапвам някоя и друга ягодка, позволявам си чаша мляко, както и шоколадче - пък да свиква през кърмата бебето, после да няма ядове  newsm03 надявам се да не бъркам Simple Smile

А забравих и аз да се похваля - обръщаме се настрани самички - надясно повече, но днес и наляво имахме успех. Хващаме играчките и естествено всичко до което се докопаме врем в устата... Пипах с пръстче - аз опипвам венците, тя ми гризе настървено пръста и гука щастливо, защото явно доста я сърби, но нищо не напипах...  newsm78

Целувки от нас - отивам да лягам, че тя ме вдига в 5:30 да хапваме... Тррябва да се науча да спя, когато тя спи през нощта, че иначе  smile3507 Пробвах да направя другото - да спя, когато тя спи през деня и цял ден ходих като замаяна ... все ми се струва, че е постоянно будна, а то се оказа, че бебето си спиии и то доста  Joy

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 07:16 от Leda

# 620
  • София !
Вили аз чак сега виждам поста ти ... Много ми стана мъчно за малкия , дано скоро му отминат тия колики вече , че това си е голяма мъка  Confused  Hug !!!

Leda - Браво за пазаруването  smile3501 , продължавай в същия дух  tooth   Hug !!

Вяра - А заместваш ли вече едно хранене с пюре  newsm78 .

Ние сме добре , малката ми гъба вчера хапна 3 лъжички от пюренцето , много не и хареса и с право , е не беше пък и чак толкова лошо де , сигурна съм че има и по гадни  Simple Smile . Днес продължаваме със захранването , пък да видим до къде щя докараме !!
Времето е хубаво днес   Nature Sunny за разходки е чудно хехе , след вчерашната бурия - направо беше нещо страшно , такива гръмотевици че Габи се уплаши милата и запонча да плаче  Sad ......
Да оползотворим времето тези дни , че в петък ще идват да ни сменят дограмата в хола , после не знам ще почваме ли направо с ремонта или ще чакаме ММ да излезе отпуска ( демек към началото на Август ) , не знам и аз  newsm78 , със сигурност знам обаче че в къщи ще е лудница голяма  Crazy  Mr. Green !!!

# 621
Vili_R - благодаря ти, че сподели мнение  Hug, наистина ме накара да се замисля и реших за сега да поотложа захранването с това пюре. Днес ще дам картоф със сметана и спанак. Ще гледам да наблягам на пюретата с картоф плюс още един зеленчук, като за начало

Leda - радвам се, че помогнах. Термометъра наистина е страхотен и мери много точно. Ще останеш доволна  Peace
Я метни насам линк към този магазин, от който пазаруваш - да метнем и ние по едно око  Wink

bunny : ) - още не съм го заместила. Смятам докато навърши 5 месеца да давам по 1 - 2 лъжички на ден /чаени лъжички/ от различни видове пюрета, за да опитва различни вкусове и да привиква полека към тях. Хранене ще заместя чак след, като стане на 5 м. и е опитала от повечето зеленчуци. Но, както каза Вили, ще гледам да са по 1 - 2 зеленчука в пюре - не повече, за да не я натоваря много
И честито за количката - много е хубава. Дано ти е удобна вече  Hug

Момичета я да прехвърля темата за летните кошове и тук - сложихте ли вече летните кошове на количките и ако да - как го понесоха дечицата  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 11:02 от Вяра - А

# 622
  • Sredets/Burgas
Момичета я да прехвърля темата за летните кошове и тук - сложихте ли вече летните кошове на количките и ако да - как го понесоха дечицата  Heart Eyes

Ние сме с летен кош още от Април, обаче имаме сериозен проблем с него...
Изобщо не обичаме в количката...

# 623
  • София
И ние сме с летен кош от два дни. Има пълно легнало положение, но е куцо ( поне за мен), че не я виждам и непрекъснато протягам шия Simple Smile Не се бунтува много, но в зимния вече не става- по-тясно е и запарява....

# 624
Ние сме на памперс сенситив, т.е. белия - яко мирише на ... машинно масло примерно... не знам защо така... но съм си доволна, бебка й понася добре... пропуска от време на време, ама то нашето ако много рядко, нали сме само на кърма... А ми бяха казали, че не е добре да се сменят много докато е малка, та докато сме на 3ката ще остана на него, щом казвате, че от 4ката нататък нямат мрежа, може да потърся алтернатива.
Leda, вчера взехме 4-ка на Памперс Премиум кеър (белите) и изобщо не ми харесват  Crossing Arms. Нищо общо с по-малките размери - нямат мрежичка, материята е една като раздърпана и нямат лентичката отпред, която показва колко е пълен памперса. Всъщност са подобни на зелените, като тези обаче са доста по-зле от зеленият памперс. Чудна работа  newsm78! Със сигурност няма да взимам от тях и ще се чудя сега какви да търсим. Малко ни идват големички, ама бързо ще ги напълним Wink.

Vili_R - благодаря ти, че сподели мнение  Hug, наистина ме накара да се замисля и реших за сега да поотложа захранването с това пюре. Днес ще дам картоф със сметана и спанак. Ще гледам да наблягам на пюретата с картоф плюс още един зеленчук, като за начало
Мила, аз пак ще се бутна по темата с пюретата  Laughing. Аз имам една брошурка с пюретата на Хип, в която пише кое кога е подходящо да се хапва, какво съдържат и т.н. Много ми е полезна. Та сега погледнах за това - картоф, спанак и сметана и съдържа млечен протеин. Подходящо е за бебета над 5 мес. Не е много добре да го даваш в началото на захранването. Надявам се да не ми се разсърдиш вече  Hug. Не, че съм много компетентна, ама понеже покрай Калоян взех да чета доста по тази тема, та да ти споделя мнението си. Ти, разбира се, ще си прецениш Simple Smile. Дано да няма проблеми за беборанка!

Вили аз чак сега виждам поста ти ... Много ми стана мъчно за малкия , дано скоро му отминат тия колики вече , че това си е голяма мъка  Confused  Hug !!!

bunny : ), мерси за загрижеността  Hug Heart Eyes! Калоян е малко по-добре като че ли, но определено ще му спра захранването, докато не се оправи на пълно. Наистина се притесних с последните случки!
Поздравления за количката! Струва ми се доста добра и дано да ти върши работа. Ние си караме с тази, която купихме първоначално и всичко и е супер, само дето е доста тежка и ми е голяма мъка като тръгнем да излизаме. Но пак не бих я сменила - има страхотни гуми, амортисьори и коша й е страхотен. Аз отдавна изкарах летния кош, че нашето клюкарче иска постоянно да гледа. Е, пак не се задържаме много в количката, но е по-добре Simple Smile.

# 625
Ами аз прочетох какво пише на бурканчето.Пише, че е идеално меню за захранване и е подходящо за бебета над 4 м.
Мисля, че няма да има проблем. Дадох две чаени лъжички и на малката страшно много й хареса. С голям апетит го хапна, хем й го дадох след храненето с мляко, защото беше много гладна и в началото си искаше млякото  Grinning

# 626
Ами аз прочетох какво пише на бурканчето.Пише, че е идеално меню за захранване и е подходящо за бебета над 4 м.
Мисля, че няма да има проблем. Дадох две чаени лъжички и на малката страшно много й хареса. С голям апетит го хапна, хем й го дадох след храненето с мляко, защото беше много гладна и в началото си искаше млякото  Grinning
Радвам се, че и е харесало  Grinning! Не вярвам да и стане нещо от 2 лъжички Wink.
Този моя бандит чак сега заспа  Tired. От 3 часа се гоним да спим, та чак сега се кротна. Дано да поспи повечко!

# 627
  • София !
Благодаря ви   bouquet , да много ми е удобна количката , и то в крайна сметка това е най - важно , колко и да е поне 2 години ще се возиме  Simple Smile !!

Добре момичета а кога мога да въведа каши ?? Аз гледах днеска в Т-Маркета на Сънчо от 4м. - банан , банан и ябълка , някакво асорти - 3/4 плода и други нямаше там , май няма много избор там  Simple Smile . Та мисълта ми е сега като давам на обяд пюренце ( от вчера почнахме ) , кога мога да въведа и каша , и може ли примерно на обяд пюренце , след обяд каша ? И друго ако до седмица/две заместя едно хранене с пюре проблем ли ?? Питам ви защото в тая сфера нямам никакъв опит , а ми се иска да не и натоварвам много коремчето наведнъж , та ако може да ми помогнете малко от малко ще съм МНОГО благодарна   Hug !!

# 628
Според мен, когато заместиш едното хранене с пюре може да въведеш каша на следобедното хранене. С каша не се захранва - директно се замества следобедното ядене с цяла порция каша  Peace

# 629
Вяра А, , аз за момента съм пазарувала само от един сайт, въпреки че разглеждам много, но съм пазарувала само от http://www.pharmashopdiscount.com/
Това е сайт за френска бяла козметика - наистина всичоко което съм гледала, което ние ползваме е на страхотни цени - Uriage, Mustela, Ducray, Avene... В пъти по-ниски от БГ. Няма доставка до Бг, но има варианти с превозвач и др. Иначе са ми направили впечатление още няколко сайта един за парфюми - http://www.fragrancedirect.co.uk/, китайските - те са много но аз гледам един основно - http://www.aliexpress.com/ щото дава някакви гаранции за плащанията ллл иначе всички са в този подфорум - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=79.0. За всеки сайт има тема и всичко е обяснено.  newsm10

Термометъра още днес ще го поръчам от този сайт, който си ми пратила. Проверих в онлайн сайтовете и никъде точно тая марка не я намерих на по-добра цена, освен в търговете на ибей, ама там са ползвани тия, които са на по-добра цена. Така че благодаря още веднъж...

Момичета, да ви се оплача - голям проблем! Вчера ми се поду китката на дясната ръка от едната страна, аз нещо не й обърнах внимание. Днес обаче боли и е подута още повече... Ходих на лекар - тендовагинит съм направила с това носене на 7кг шушулка напред назад...  #Cussing out Явно дясната ми ръка като по-слаба (аз съм левичарка) и не е издържала на напрежението. А тендовагинит е възпаление на сухожилието - много боли, трябва да се обездвижи ръката и да се спре движението, което го е предизвикало... е, как да стане!  newsm78
това е болест, която рецидивира и има склонност към хронифициране, затова трябва да се вземат мерки навреме, но аз нито мога да спра да вдигам биляна, нито мога да пия лекарства. така че пия някакви хомеопатии, избягвам да я вдигам от неудобни за мен положения и се надявам да ми се размине. PraynigАко знаете някакви илачи бабини или ви се е случвало, помагайте...

Общи условия

Активация на акаунт