Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 176
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • София !
Според мен, когато заместиш едното хранене с пюре може да въведеш каша на следобедното хранене. С каша не се захранва - директно се замества следобедното ядене с цяла порция каша  Peace

Така , а може ли да не давам пюре , а само каша или задължително трябва да е захранена първо с пюре ??
Ние се запекохме , голям рев , голямо пищене му удуари малката ми гъбка , и се чудя дали не е от моркова . Сега не знам дали да не спра захранването , или какво да права не знам вече ...........

# 631
Оооо Бъни, съчувствам ти  Confused! Със сигурност е от моркова. Моркова и картофа по принцип имат затягащо действие. Ти само морков ли и даде или беше в някаква комбинация? Колко е яла и от кога не е акала? Спри да и даваш сега морков или друго пюре, докато не се оправи. Ако от много време е запечена можеш да и вземеш една клизмичка - това е за по-бързо действие, или да я пробваш със сиропче. Сиропът, обаче има действие до 6ч. Е, знаеш нашите премеждия какви сериозни бяха и колко време продължиха. Дано при вас да не е така.
Нашето педи каза, че ако бебо не ака повече от 24ч трябва да се предприемат мерки - например да му дам сироп. По-голям интервал, в който не е акал е вече проблемен и не трябва да се чака. Даже ми каза, че много съм го чакала - беше вече трети ден като отидохме при нея.

# 632
  • Sredets/Burgas
Ааа, Мами, избихте рибата...

Първо яко тъпчете бебоците със спичащи, зеленчукови пюрета
 и после се виждате в чудо да търсите ефективни лаксативи ooooh!...
Тя, Годайва донякъде с право използва остър тон...

Аз тогава не се "обадих",
 но също бях меко казано шашната от всичките тия сиропи, клизми
 и каквото беше още там... но реших, че не е моя работа да се меся...

Зеленчуковите пюрета са ми дива Индия,
 ама опитвайте се да ги комбинирате с други зеленчуци,
 да се неутрализира това запичащо действие...

За мен поне нещата стоя така - никакви спичащи плодове и зеленчуци,
 докато няма достатъчно двигателна активност на детето...
 Иначе зор Rolling Eyes...

# 633
  • София !
Вили от вчера до одеве не беше акала , в крайна сметка се изака ама акито беше твърдо , едва са изака милата с много рев и пищене - хубаво поне че успя !!

Относно захранването - Аз и преди казах ВСЕКИ сам си преценява , аз не мисля че съм си натъпкала детето , аз давам/пробвам ако го понесе продължавам , ако ли не - спирам !! Питам тук за съвет защото определено има по опитни мами от мен , особено пък тези с две дечица !!
Butterfly_Lovehunter - Ни най - малко искам да го приемеш отправено към теб това  Wink ! Просто според мен всеки сам си решава какво да прави , и после сам да си носи отговорността . А това че се питаме една , друга не виждам нищо лошо !! А иначе ако се върнеш малко назад ще видиш че Годайва  Heart Eyes ни препоръча сиропа ( за което МЕРСИ , сега го взех и се надявам да помогне ) !!
Просто вече ще си имам едно на ум , специално за моркова ( колкото и глупаво да звучи , наистина не знаех че той запича  Blush ) .

Ще спра с пюретата за известно време , но ми е интересно после мога ли да дам директно каша или трябва да е захранена с пюре първо  newsm78 .

Редактирам си поста за да кажа нещо друго : Имам приятелки захрани ли си дечицата в 6ти/7ми месец и пак се запичат . И ако да речем спра сега , и го отложа за тогава , и тогава каква е гаранцията че няма да стане така ? И ако стане , какво трябва да спра и да отложа и след месец пак да дам ?! Е вярно че ми е гадно сега че има запак , но пак казвам гаранцията каква ми е че ако в 6тия месец я захарния няма пак да я хване запека .... Не знам това е мое мнение де , но май запека е неизбежен колко и да е това е ново за техните стомахчета , напълно го осъзнавам , но нали трябва и да се учиме . Аз съм решила по рано да захраня , ако видя че и за напред е така - ще почакам , но ако от други пюрета няма проблем , не виждам защо да не давам : )) . Пак искам да подчертая че ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯВА какво да прави !!!!!!!

Лека вечер    smile3524

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 21:46 от bunny : )

# 634
Ааа, Мами, избихте рибата...

Първо яко тъпчете бебоците със спичащи, зеленчукови пюрета
 и после се виждате в чудо да търсите ефективни лаксативи ooooh!...

Тя, Годайва донякъде с право използва остър тон...

Аз тогава не се "обадих",
 но също бях меко казано шашната от всичките тия сиропи, клизми
 и каквото беше още там...
но реших, че не е моя работа да се меся...

Зеленчуковите пюрета са ми дива Индия,
 ама опитвайте се да ги комбинирате с други зеленчуци,
 да се неутрализира това запичащо действие...

За мен поне нещата стоя така - никакви спичащи плодове и зеленчуци,
 докато няма достатъчно двигателна активност на детето...

Иначе зор Rolling Eyes...

Разберете,че ме сърбят ръцете да дам пюре,но прекарах зор с баткото,заради това ранно захранване(след 3ти месец).Разбирам ви стремежа бебчовците да ядат "човешка" храна,ама не смятате ли,че 4 мес. на мляко си е много малко време?Нека поне разполовят 5ти месец,ще видите,че и запичането ще е по-малко и,че няма да бутате лъжици,а бебчовците с  желание ще хапват. Пожелавам бързо да се изакат тея малки барбарони  Heart Eyes

# 635
Здравейте всички февруарки!!!!Може ли и ние да се запишем?Бебе Радина,родено на 13ти февруари Simple Smile is in the house Simple Smile

# 636
  • Sredets/Burgas
Добро утро, мамчета!

Добре дошла, на новата мама pum_pall...

Бъни, не знам защо "тъпчете" си го интерпретирала толкова буквално...
Просто използвах малко по-лежерен език с образно действие...
Уж, с лъжичка хумор, ама на` #Puppy dog

Никъде поне аз не съм споменала, да не даваш пюре...
Напротив!
Като цяло обаче си има деца, които са по-запечени
и други по-разстроени...
И храната за такива, не е толкова определяща...
Голяма ми дъщеря до две години си беше вечно с онова второто "щастие"...
Племенницата пък обратното...

Обърнала си внимание на една, използвана метафорично думичка,
но си пропуснала същественото - "идеята" да подбирате внимателно пюретата...

Казваш, искате съвети и опит от другите мами...
ОК, аз просто "дадох" своето мнение...
Съжалявам, най-искрено, че изказа ми, не Ви се нрави и не мога да се отпусна да пиша така,
както принципно се изразявам в реалния си живот...  Tired

Виждам имате интернет, използвате го...
Четете и се интересуйвайте повече за всичко - това е към всички! Hug
Не търсете отговорите само тук! (В едно гнездо на усойници, кобри, оси, пчели и всякакви такива жилещи и хапещи същества... Mr. Green)

Има много сайтове - български, в които освен съдържанието на пюрето,
пише и неговото действие - запича, разхлабва или нормализира...
Прочетете повече за въздействието на всеки отделен зеленчук или плод било,
върху организма на детето... Чичо Гугъл поне тези неща ги знае...  Mr. Green

Специално мога да кажа за тиквата, крушата и ябълката,
че действат индивидуално.
Тоест имат запичащо или разхлабващо действие при всеки отделен индивид...
Бананите - зелените и неузрели запичат, тези вече с кафявите точки - разхлабват...
Това е от моя, скромен, личен опит.

p.s. (Нарочно слагам зелени човечета, за да раберете,
че всичко, което пиша е с добър тон, с положително чувство...
Нямам никаво намерение, нито време да споря/ да се заяждам/
да се обосновавам допълнително за всяка своя, лична мисъл... Peace
)

Успешен ден на всички! И
нека има повече слънчеви и топли емоции
в нашата, малка, февруарска групичка!

# 637
Ние почнахме пюретата защото педито ни каза да почваме с плодовите пюрета, защото сме изцяло на сухо мляко. Мога да кажа , че детето ги харесва и хапваме 1 бурканче на 2 дни. Вече отваря устата и хапва сладко сладко. Е запича се понякога но явно си е до дете , той и като беше на кърма се запичаше и на сухо и с пюрета се запича. Като се замисля никога не е акал редовно 1 на ден или 1 на 2 дни . Е случвало се и да е по редовен , но идеята ми е ,че и пюретата които подбирам не промениха нещата.
Относно захранването доверявам се на педито, каквото ми каже това правя. То децата са различни и реагират различно всеки  да си преценява сам Hug

# 638
И в книгата на д-р Спок го пише, и в други книги за бебетата и децата също, а и педиатрите, които са учили с години също го казват - бебетата се захранват между 4 и 6 месец по преценка на педиатъра, в зависимост от това дали наддава добре, дали е на кърма или АМ и т.н.
Това, че бебката на Бъни се е запекла - ами нормално. Не е нищо страшно. Дала е морков - запекла се е, сега ще й даде тиква или слива и ще се оправят нещата. Няма нищо страшно в това. В крайна сметка бебетата могат да се запекат и от АМ.
Всяка майка сама си преценява кога, как и дали да захранва. За това има и педиатри - който иска да попита, да се консултира или да се посъветва с тях да го направи - поне знае, че ще получи компетентно мнение на специалист  Peace
Просто при всяко дете нещата са различни и не може всички деца да се гледат по един и същ начин

# 639
Добро утро!
Добре дошла на pum_pall1 Hug
Бъни много хубави предложения за заглавия на темата.Като пуснат анкетата ще гласуваме.
По повод така горещата тема за захранването,аз няма да бързам.Мисля да почна захранване като навърши 5 месеца поне.Одържам фронта с малко кърма и АМ.
Все пак до 1 годинка основното хранене на бебето е мляко.

# 640
  • София !
Butterfly_Lovehunter  - И по горе ти казах НЕ ИСКАМ ДА ПРИЕМЕШ ТОВА ЛИЧНО !!!!! Изобщо далеч да сме от тази мисъл че искам да навлизам в спорове и скандали , напротив приемам забележки , още по малко казах че нямам опит , тепърва го трупам  Simple Smile . Ето сега видях че това не и подейства добре , ще почаквам 2 седмици примерно и пак ще пробвам с друго , ако пак стане така ще разбера че не е готово детето , и ще чакаме до към 5-6м. !! Ето аз примерно както казах колкото и тъпо да звучи не знаех че моркова запича  Blush ! Та така не искам да се приема нищо лично , извинявам се ако сме се разбрали погрешно  Hug !! МИР  gydi   bouquet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Та така ето сега например ще ви по питам по опитните , с какво е най - подходящо да започна  Thinking . И пак да по питам може ли например да започнем с каши без да е яла пюрета ? Или трябва да е захранена и тогава да вкарам и пюретата  Thinking .

А и друго искам да кажа , започнах със зеленчук , защото ми казаха че е по добре детето да свикне на по лошото , а после на сладкото . Но па ако видя че не върви ще почнем със плодовите и това е !!!

Ааа да взех този сироп Лактулоза , снощи и дадох и сега сутринта детето си се изака нормално  newsm44 !! Много се радвам защото голяма мъка и беше това  Confused ! Сега вече напълно съчувствам на тези който са имали запек , особено тези малки душички който от самото начало са с АМ и са се запичали !! Макар че има случай и бебе на кърма да се запече !! Не знам дано да не се сблъскваме повече с тоя проблем !!!!!!

И  welcome на мама pum_pall1   bouquet !!!!!!!!

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 10:50 от bunny : )

# 641
  • София !
И в книгата на д-р Спок го пише, и в други книги за бебетата и децата също, а и педиатрите, които са учили с години също го казват - бебетата се захранват между 4 и 6 месец по преценка на педиатъра, в зависимост от това дали наддава добре, дали е на кърма или АМ и т.н.
Това, че бебката на Бъни се е запекла - ами нормално. Не е нищо страшно. Дала е морков - запекла се е, сега ще й даде тиква или слива и ще се оправят нещата. Няма нищо страшно в това. В крайна сметка бебетата могат да се запекат и от АМ.
Всяка майка сама си преценява кога, как и дали да захранва. За това има и педиатри - който иска да попита, да се консултира или да се посъветва с тях да го направи - поне знае, че ще получи компетентно мнение на специалист  Peace
Просто при всяко дете нещата са различни и не може всички деца да се гледат по един и същ начин

Съгласна съм Вярче  Hug !!

# 642
  • Sredets/Burgas
Бъни, много се радвам, че  най-накрая ви е олекнало!
Ние може да си кудкудякаме цял ден, но важното е децата да са добре!

Всяка майка сама си преценява кога, как и дали да захранва....
За това съм абсолютно съгласна!

За това има и педиатри - който иска да попита, да се консултира или да се посъветва с тях да го направи - поне знае, че ще получи компетентно мнение на специалист

Е, за това съм малко резервирана Thinking,
защото е (без)крайно относително колко е "компетентен"
и колко е "специалист" съответния педиатър #2gunfire ...
Да не говорим, че вижда децата веднъж месечно,
колкото да му надупчи Д-то, да ви вземе размерите и да ви изшитка възможно по-бързо Whistling (Mr. Green)...

(Не слагам всички в медицинска престилка под един знаменател,
просто и такива има!)
...Peace

Отделно, точно тук в BG-mamma, най-честото изречение,
с което се започва е:"Хюстъъън, имаме проблем!",
"Помощ! Казвайте какво да правя!?", "Дайте съвет!"...

И после като дадеш... ти се сърдят  Mr. Green ...
И не ми се връзвайте толкова млади мамчета!

# 643
  • София !
Цитат на: Butterfly_Lovehunter link=topic=712196.msg25407826#msg25407826
[color=blue
И не ми се връзвайте толкова млади мамчета![/color][/b][/color]

Е що бе ти да не си стара  Mr. Green  Hug

# 644
  • София
Момичета, вашите бебета обръщат ли се сами от гръб по корем ? Мойто Шуши хич не обича да стои по корем, пък една рехабилитаторка от Майчин Дом, като ме почна..." Ама на 4 мес. трябва да се обръща, как иначе ще започне да лази.." и някакви ей такива! И сега взех да се тревожа Sad Обръща се само на една страна.

Общи условия

Активация на акаунт