БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 359
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
HAPPY_QUEEN , като имаш алергии към шампоани , защо не пробваш . Има нова българска серия шампоани с хума, като хумата е основна съставка, чувала съм доста добри отзиви за тях. А може и само с хума да пробваш да си миеш косата или нещо от сорта. Или само то Алверде се алергизираш?

За този български шампоан с хума ли става дума:

Скрит текст:

Ако да - лично аз дори за измиване на плочките в банята не бих го ползвала - само едно око на съставките и категорично НЕ:

Цитат
Състав: Humus, Sodium Chlorid, Bronopol, Cocoamidpropyl Betaine, Aromat

За съжаления бронополът (2-бром-2-нитропропан-1 ,3-диол) е съставка с голям риск, тъй като може да се разложи до формалдехид (токсичен е за имунната система, предизвиква респираторно дразнене и може да причини рак) и да предизвика образуването на канцерогенни нитрозамини при определени условия.

# 301
HAPPY_QUEEN , като имаш алергии към шампоани , защо не пробваш . Има нова българска серия шампоани с хума, като хумата е основна съставка, чувала съм доста добри отзиви за тях. А може и само с хума да пробваш да си миеш косата или нещо от сорта. Или само то Алверде се алергизираш?
Това е несериозно, все пак сме 21и век!
А показания пример с т.нар. шампоан с хума... без повече коментари!
Всъщност, и с 2-3 яйца може да се измие косата, това сериозно.
Но днешната хигиена и естетика мисля изисква съвсем друг подход.
Да сумаризирам - истински био шампоан надали има въобще. Натурални на 100 % - има категорично.
Въпросът е да е хубав продукта и да върши работа, а не това към какво точно се/може да се класифицира. За всеки човек е различно и индивидуално. Алергии знаете как се доказват - трудно, болезнено и продължително. Останалото са лафове да си запълним времето.

# 302
  • Sredets/Burgas
Да сумаризирам - истински био шампоан надали има въобще. Натурални на 100 % - има категорично.
Въпросът е да е хубав продукта и да върши работа, а не това към какво точно се/може да се класифицира. За всеки човек е различно и индивидуално. Алергии знаете как се доказват - трудно, болезнено и продължително. Останалото са лафове да си запълним времето.

Точно мислех да напиша нещо в този дух  Wink ....

Относно лютевината върху очите... Аз имам горчив опит с измиващ гел, от който най-малко се очаква подобна реакция - Tepfer Babycare hair and body... сертифициран по BDHI, OKO test - zehr gut, дрън-дрън-дрън... От него два дни ходих с кървави и болящи очи, отделно ми влоши акнето...  Купих го за дъщеря ми, която е на 6 месеца... добре че го пробвах... Иначе откъм състав уж е ОК и с "най доброто"-
Aqua, Coco-Glucoside, Caprylyl/Capryl Glucoside, Glycerin, Parfum, Betaine, Xanthan Gum, Triticum Vulgare (Wheat Bran) Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Glyceryl Oleate, PCA Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Sodium Phytate, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, d-Limonene.

Сега си ползвам гел с този състав - Aqua(Water), Ammonium laurylsulfate, Cocamodipropylbetaine, Anthemisnobilis(Chamomille) flowerwater*, Glycerin, Decylglucoside, Bisabolol, Calendula officinalisflowerextract, Nupharluteumrootextract*, Saponaria officinalis extract, Parfum, Sodium benzoate, Potassium sorbate.
Мога да си сложа и по една шепа върху лицето, но дразнене няма - факт... въпреки лошата слава на Амониевия сулфат... И Бебка къпем с него, която с атопична кожа...
Бях питала CI за този продукт и каза, че бил "слабичък"... Да не ставам досадна не попитах какво точно има предвид, но аз съм повече от доволна!

Гел с подобен състав ползвам и за тялото - AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, AMMONIUM LAURYL SULFATE, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, COCAMIDOPROPYL BETAINE, BENZYL ALCOHOL, SODIUM COCOAMPHOACETATE, PARFUM (FRAGRANCE), SODIUM BENZOATE, PHYTIC ACID, MARIS AQUA (SEA WATER), CORYLUS AVELLANA (HAZEL) LEAF EXTRACT*, POTASSIUM SORBATE, LIMONENE.

Другият душ-гел, който използвам уж е с по-"добрият" състав: вода, коко глюкозид, натриев коко сулфат, лаурил глюкозид, глицерил олеат, глицерин, инулин, сок от алое вера*, сорбитол, бетаин, натриев кокоил глутамат, динатриев кокоил глутамат, екстракт от кокос*, лимонена киселина, морска сол, глицерил каприлат, натриев PCA, етерични масла, калиев сорбат, PCA етилов кокоил аргинат -
Също не ми действа добре, както този с евтиния пенител...
Особености на кожата... това е!

# 303
И Бебка къпем с него, която с атопична кожа...
Кой олигорен постави такава диагноза на 6 м бебе??? И на моята щерка искаха да и лепнат слънчева алергия или нещо от сорта, да ме "насочат" към еди-какво-си. От уважение не им теглих една дълга, па звучна и си оправих детенце за 2 дни!

# 304
  • Sredets/Burgas
E, не... няма олигофрени тук...
При нас нещата са ясни...
Родители с хранителни алергии и контактни дерматити, атопичен дерматит при първото дете...
Съвсем очаквано и сега...
Много добре изразена клична картина - силното зачервяване по бузите, зад ушите и врата със засилено излющване няма как да се сбърка...
Атопичният дерматит се проявява до втория месец след раждането, няма нищо учудващо...
При някои деца се израсва до втората годинка, както стана с голямата ми дъщеря, при някои остава до пубертета и в най-лошия случай - остава завинаги...
За съжаление тук био-мио не върши работа...
При обостряне само крема за атопична кожа на Avene, друго не помага...

# 305
E, не... няма олигофрени тук...
При нас нещата са ясни...
Родители с хранителни алергии и контактни дерматити, атопичен дерматит при първото дете...
Съвсем очаквано и сега...
Много добре изразена клична картина - силното зачервяване по бузите, зад ушите и врата със засилено излющване няма как да се сбърка...
Атопичният дерматит се проявява до втория месец след раждането, няма нищо учудващо...
При някои деца се израсва до втората годинка, както стана с голямата ми дъщеря, при някои остава до пубертета и в най-лошия случай - остава завинаги...
За съжаление тук био-мио не върши работа...
При обостряне само крема за атопична кожа на Avene, друго не помага...

бебетата имат суха кожа, така че... Кремчето на Талодерма Еудермол 10 и невеново вазелинче, БодиД имат такъв.

# 306
Какво мислите за този слънцезащитен бебе крем?
Моята дъщеричка изгаря за секунди, тъй като е много светла, налага се да я мажа с нещо, въпросът е с какво, та да избегнем  максимално химията.
Предварително благодаря!
http://www.biogcosmetics.com/shop/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%B … %BA%D0%BE-spf-30/

# 307
Не, нямам алергия към шампоани, защото до сега не е имало такъв шампоан, който да ми причини такъв род дразнене. Предполагам, че алергията е към съставката Sodium Coco- Sulfate. Другите шампоани, които съм ползвала с обикновен и вреден СЛС или СЛЕС (не съм сигурна кое е) не ми причиняват никакво дразнене. Този на Алверде ми е първия шампоан в живота, който ми предизвика дразнене.
Отправих въпрос към CI, защото ми е интересно дали ще се окаже прав, че дразненето идва от високата концентрация на съставката или наистина имам алергия. Но пък не съм чула друг да се оплаква от този шампоан (и в нета четох отзиви), а на мен съставката СЛС във висока концентрация не ми причинява проблеми или дразнене.

А иначе се ориентирах към Алверде, защото нашето дете също от бебе имаше проблеми с кожата - много му се лющеше, а понякога му излизаха и ситни пъпчици. Педиатъра изписваше медицински мазила и продукти за къпане, но те все му изсушаваха кожата. Ето с това на АЛверде кожата му се оправи, после го мазах с крем на Алверде и нямаше никакви проблеми (да не ме биете - крем на Алверде за бременни против стрии). Всички проблеми по кожата му минаха с тези 2 продукта.  Затова останах с добро впечатление от тази марка. Сега погледнах съставките на крема, с който го къпем (само тялото) и видях, че няма съставката, която ме дразни. Мисля и за себе си да го взема в такъв случай.

http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produ … e-duschcreme.html

Aqua, Coco-Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Xanthan Gum, Disodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid
*ingredients from certified organic agriculture

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 17:45 от HAPPY_QUEEN

# 308
Моята дъщеричка изгаря за секунди, тъй като е много светла, налага се да я мажа с нещо, въпросът е с какво, та да избегнем  максимално химията.
Предварително благодаря!
http://www.biogcosmetics.com/shop/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%B … %BA%D0%BE-spf-30/

От този състав:
 Ingredients /INCI/: SILVER WATER, SESAME OIL, CARROT SEED OIL, PRUNUS DULCIS OIL, CACAO BUTTER, ELASTINE, ZINK OXIDE, TITANIUM DIOXIDE, ALANTOIN, GREEN TEA EXTRACT, BEESWAX - категорично не може да стане мляко, а ТС
(TC: 47-22-КХ-0036) отпаднаха още преди 10г.

# 309

Моята дъщеричка изгаря за секунди, тъй като е много светла, налага се да я мажа с нещо, въпросът е с какво, та да избегнем  максимално химията.
Предварително благодаря!

От този състав:
 Ingredients /INCI/: SILVER WATER, SESAME OIL, CARROT SEED OIL, PRUNUS DULCIS OIL, CACAO BUTTER, ELASTINE, ZINK OXIDE, TITANIUM DIOXIDE, ALANTOIN, GREEN TEA EXTRACT, BEESWAX - категорично не може да стане мляко, а ТС

Хм, значи вероятно укриват част от състава...
А какво мислите за този?
http://www.badgerbalm.com/p-468-spf-30-baby-sunscreen-cream.aspx

# 310
Предварително благодаря!

От този състав:

Laughing това е поредната "рожба" на "корифея" Христина... Тц-тц-тц... newsm78

# 311

Предварително благодаря!

От този състав:

А какво мислите за този?

не, просто си е неграмотна женицата... козметичка, какво да я правиш...

# 312

Предварително благодаря!

От този състав:

А какво мислите за този?

И все пак...моля някой вещ в химията да ме насочи към добро и щадящо  био кремче за бебе, кокосовото масло определено не върши никаква работа и както разбрахме не пази от слънце, а детето изгаря дори на шарена сянка и то не в силните слънчеви часове, просто такъв му е фототипа на кожата.
Благодаря предварително!

# 313
Аз ползвам Badger.

# 314

Предварително благодаря!

От този състав:

А какво мислите за този?

И все пак...моля някой вещ в химията да ме насочи към добро и щадящо  био кремче за бебе, кокосовото масло определено не върши никаква работа и както разбрахме не пази от слънце, а детето изгаря дори на шарена сянка и то не в силните слънчеви часове, просто такъв му е фототипа на кожата.
Благодаря предварително!
Бебето няма работа ИЗВЪН дома в часовете от 11 до 17, особено юли-август!!! Алверде имат кремче фактор 30, бебешки, добър е.

Общи условия

Активация на акаунт