БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 286
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
А на каква цена е?

# 376
Аз съм ползвала един общ за коса и тяло, но нещо не ми допадна - май главата ме сърбеше от него. Видях, че съставките са същите като на този шампоан. Четох, че този големия от глава до пети не е със същия състав (аз мислех, че са еднакви, но видях, че не са съвсем еднакви), затова ме интересува мнението за големия от глава до пети:

Скрит текст:

Toзи големия е 7 лв за 500 мл. Шампоана май беше 200 мл за 4 лв, а общо за коса и тяло в една тубичка има един за 3 и нещо 200 мл.

# 377
Пробвах големия душ-гел. Първо върху малкия  Laughing Снощи си измих с него лицето след като си махнах грима с тоалетно мляко. Не усетих никакво изсушаване. Сега си измих и косата. Определено измива добре. Дори я усещам някак по-силно измита в сравнение с шампоаните на Алверде. Сега чакам да изсъхне и ще пиша как е.

# 378
Хм, аз пък снощи си измих косата с душ-крема за чувствителна кожа на Алверде и много ми хареса каква мека и нежна ми стана косата след това, пригладена. Днес дори нямаше нужда да слагам олио за коса (по принцип слагам ежедневно за приглаждане на косата). Затова се чудя дали изобщо да взимам от този бебешкия душ гел, но може и да го пробвам.  Rolling Eyes Единствено на душ крема на Алверде не ми харесва това, че не се пени и върви по много. Ако този душ гел върви по по-малко, може би ще ми допадне повече.  Laughing

# 379
Косата ми е супер въздушна и перушинеста, въпреки редовната маска и финиш, които винаги слагам  Mr. Green Но предполагам е нормално за продукт без никакви кондиционери.

# 380
Е значи ме отказа.  Laughing Ще си остана на душ крема, поне крайния ефект ми харесва.  Laughing

# 381
Някой мислил ли е за тези цени от 5- 6 лв за продукт, който е био или органик - това не може да бъде изобщо. Все търсим ниски цени ама какво получаваме срещу това?
CI ,  ти разбираш от съставките в продуктите, имаш ли представа цените  адекватни ли са на качеството? Аз съм силно скептична към ефтини продукти, които имат в състава си скъпи масла и съставки, нещо не ми изглежда вярно.......Също така съм още по подозрителна към силно рекламирани продукти и известни марки, защото там голяма част от цената отива за реклама.

# 382
А мен пък много ме дразни това био с надутите си цени. Като е био трябва да е достъпно - за всички. Мисля, че био-то е поредния рекламен трик за лековерните потребители. И тук в БГ не внасят почти нищо яко, все някви гадни, лепкави субстанции, сложени в малки шишенца, с ееей такива цени и консултанти прилични на сектанти някви, сложени в едни съмнителни магазинчета.  hahaha Peace

# 383
  • Пловдив
Някой мислил ли е за тези цени от 5- 6 лв за продукт, който е био или органик - това не може да бъде изобщо. Все търсим ниски цени ама какво получаваме срещу това?
CI ,  ти разбираш от съставките в продуктите, имаш ли представа цените  адекватни ли са на качеството? Аз съм силно скептична към ефтини продукти, които имат в състава си скъпи масла и съставки, нещо не ми изглежда вярно.......Също така съм още по подозрителна към силно рекламирани продукти и известни марки, защото там голяма част от цената отива за реклама.
Ами когато става дума за производство в големи размери, е възможно постигането на сравнително ниска цена... Примерно Алверде по този начин си докарват приемливи цени на масовите продукти. От друга страна самите дистрибутори за България умишлено надуват цените ooooh!

# 384
HAPPY_QUEEN, различните коси реагират различно. Може за твоята да е ок. Ако не е за тяло ще си го ползваш.
На Алверде душ-геловете имат масълца и затова косата ти е мекичка. От техните шампоани последно ползвах с някаква ябълка. Беше 500 мл и ми хареса. А аз отскоро всеки ден си приглаждам косата с двуфазния спрей балсам с алое и хибискус. Мирише страхотно и "омаслява" добре.

# 385
Ами когато става дума за производство в големи размери, е възможно постигането на сравнително ниска цена... Примерно Алверде по този начин си докарват приемливи цени на масовите продукти. От друга страна самите дистрибутори за България умишлено надуват цените ooooh!
Много зависи от самия продукт, съставките и т.н. Но по принцип за 5-6 лв е мнооого съмнително, освен ако разбира се както е споменато, не е в огромен мащаб. Алверде са натурални, с нисък % органик, това също трябва да се има предвид. Цените на органик сертифицираните съставки са от 2 до 10 пъти по-високи от конвенционалните.

# 386
Моля, обяснете ми, че съм невежа в това отношение - каква е разликата между натурално и органик?  newsm78 (Натурално био ли е или органик е био?  newsm78)

# 387
Моля, обяснете ми, че съм невежа в това отношение - каква е разликата между натурално и органик?  newsm78 (Натурално био ли е или органик е био?  newsm78)
Всяко био/органик е натурално, но освен това се изисква проследяемост и сертификация по цялата верига на производство - например: масло-технология на получаване-суровина (семки, листа и т.н.) - отглеждане на растението (пръскане, торене) - посадъчен материал- място (географско) на отглеждане.
Натуралните не се интересуват от цялата верига, но има изискване да се използват само определени химически реакции на преобразуване, суровината е задължително от растителен произход. За органик/био също се допускат определени видове химически преобразувания.
В органик/био се допускат определен % несертифицирани, поради факта, че иначе почти е невъзможно да се произведе продукт.

# 388

У нас много се бъркат тези термини. Четох, че в немскоговорящите страни "натур" е био, в англоговорящите "органик" е био, в испаноговорящите "еко" е био, у нас за продукт без химикали и био сертификат е приет терминът "био".
Натурално означава с натурални съставки като масла и екстракти, но без гаранция, че не съдържа и някой и друг химикал (както обикновено се случва), а био означава продукт без синтетични добавки и съответен сертификат за качество Simple Smile   bouquet

# 389
Много благодаря за разясненията! Доколкото знам Алверде имат сертификати, за някои продукти дори няколко, пък са евтини.  Rolling Eyes А дали е възможно да има продукт без абсолютно никакви химически добавки? Доколкото знам има определени добавки, които са разрешени в натуралната козметика. Био козметиката няма ли такива? Или разликата е по-скоро в процента - в натуралните може да има по-голям процент такива добавки, а в биото е по-малък?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт