БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 396
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Именно на упътването пише за суха и атопична кожа, което ме учуди,защото не са ми казвали, че е с такава кожа като ми изписаха крема. Имаше на веждичките зачервени грапави петънца, както и доста крусти. А впоследствие бузките от студа започнаха да стават доста сухички. Честно казано мазах с тоя крем и тъй като имаше неприятен мирис след мазане го спрях. Излекува петънцата на веждичките. Сега мажа само бузките с Веледа за лице и тяло или просто с ланолин. Реших докато не разбера за какво е крема да не го ползвам повече. Не разбирам много, педиатър ми го изписа, но май не сме с толкова атопична кожа, като имам предвид горните показатели.
Благодаря, CI, определено ми помогна в решението дали да го ползвам. В този смисъл Веледа с невен от бебешката серия за лице и тяло правилно решение ли е според теб?

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 22:50 от caramelle

# 631
Именно на упътването пише за суха и атопична кожа, което ме учуди,защото не са ми казвали, че е с такава кожа като ми изписаха крема. Имаше на веждичките зачервени грапави петънца, както и доста крусти. А впоследствие бузките от студа започнаха да стават доста сухички. Честно казано мазах с тоя крем и тъй като имаше неприятен мирис след мазане го спрях. Излекува петънцата на веждичките. Сега мажа само бузките с веледа за лице и тяло или просто с ланолин. Реших докато не разбера за какво е крема да не го позлвам повече. Не разбирам много, педиатър ми го изписа, но май не сме с толкова атопична кожа, като имам предвид горните показатели.
Благодаря, CI, определено ми помогна в решението дали да го ползвам. В този смисъл веледа с невен от бебешката серия за лице и тяло правилно решение ли е според теб?
Лекарите нищичко не разбират от козметика, ама нищичко. И при нас нашата се пробва (а е много добра педиатърка) да ми пробута нещо, но я отрязах, след като ми каза, че е дехидратирана кожа. Първата и диагноза бе слънчева алергия, на което се възпротивих, защото първо съм виждал, второ - детето не бе извеждано на слънце. И вие имате дехидратирана кожа, на студа откритите части - нормално още повече. Ланолин само е ОК, но ако намерите този невенов вазелин на БодиД също е прекрасен за случая.
Веледа е класика в жанра, но както казах- те са натурална козметика, а тя в състава си няма вазелин и течен парафин, нещо, което в случая ви е витално нужно. И не страдай от стереотипи за натурална козметика, щом се касае до детето ти- всеизвестно е, че пчелния мед е безценен, но за бебе??? Не, нали!

# 632
Благодаря ти, CI, знаех си, че питам на правилното място.  Hug

# 633
  • Sredets/Burgas
Мен пък ме вълнува ето този състав на бебешки душ-гел Bio secure:

Aqua, aloe barbadensis gel*, polyglyceryl-4 caprate, decyl glucoside, glycerin, sodium cocoamphoacetate, xanthan gum, prunus cerasus flower extract, coco-glucoside, glyceryl oleate, gluconolactone, sodium benzoate, parfum, citric acid, calcium gluconate, hydrogenated palm glycerides citrate, tocopherol.

Всичко наред ли му е? Забележки?
Някои съставки ми се струват не толкова често срещани в резонните такива измивни продукти,
по-точно подчертаните...

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 12:31 от Butterfly_Lovehunter

# 634
Дами, моля пишете имената и марките на продуктите, за които питате.

# 635
Извинявам се за пропуска, моето запитване беше за Frezyderm atoprel emollient cream.

# 636
  • Стара Загора
Здравейте, не знам дали е тук мястото, но някой ползвал ли е коректор и пудра ла Lily Lolo?

# 637
Здравейте, не знам дали е тук мястото, но някой ползвал ли е коректор и пудра ла Lily Lolo?

Имам и коректор и фон-дьо тена съм ползвала.Коректора покрива добре,но трябва да си нацелиш точно цвета,че аз си взех по светъл и ефекта е лице на светли петна.Не дава брашнян ефект,от фондьотена съм доволна също,покривен няма брашнян завършек.Но аз предпочитам  и ползвам Everyday minerals.Лицето изглежда като копринено,а като се насложи повече не става грозно ами седи като хайлайтер.

# 638
  • Стара Загора

Имам и коректор и фон-дьо тена съм ползвала.Коректора покрива добре,но трябва да си нацелиш точно цвета,че аз си взех по светъл и ефекта е лице на светли петна.Не дава брашнян ефект,от фондьотена съм доволна също,покривен няма брашнян завършек.Но аз предпочитам  и ползвам Everyday minerals.Лицето изглежда като копринено,а като се насложи повече не става грозно ами седи като хайлайтер.
От къде поръчваш Everyday minerals?Има ли го в български сайтове?

# 639

От къде поръчваш Everyday minerals?Има ли го в български сайтове?

От Iherb.com.Не съм ги срещала в Бг.

# 640
  • Стара Загора
Видях ги там, но избора на цвят ме притеснява, иначе не е проблем да си поръчам.

# 641
Тъкмо щях да питам как си улучвате цвета без проба.

# 642
Видях ги там, но избора на цвят ме притеснява, иначе не е проблем да си поръчам.

По едно време имаше безплатни мостри,а и от сайта на Everyday Minerals си бях поръчала безплатни мостри плащаш само доставката 3.85$,аз поръчах до английски адрес.А и там има един цвят multi tasking neutral,който си става за светли кожи със всякакъв подтон.(аз ползвам него)

# 643
  • Пловдив
запис, чакам си на ербавива лосион, душгел, както и паста за зъби и някои неща на кодали от натурисимо  Grinning

# 644
  • София

Поръчала съм си 4 тестера фон дьо тен (за да си определя цвета), четка за фон дьо тен, червило, сенки и коректор за сенки под очите. Все още не мога да дам отзив, защото не съм ходила да си взема пакета от пощата, който ме чака от вчера Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт