Може ли да вземеш майчинство докато си на борсата?????

• 1 526
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте мами имам един въпрос и много ще се радвам ако ме просветлите.Тъй като от началото на месец май ще съм освободена от работа а за да изляза по майчинство ми трябват още 3 месеца трудов стаж до датата 27юли когато трябва да излизам болнични.Та мислата ми е ако след като ме съкратят ако отида веднага на борсата              дали ще ми се считат тези месеци за стаж и дали ще мога да се уредя да взимам майчинство????  искренно се надявам да може

# 1
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте мами имам един въпрос и много ще се радвам ако ме просветлите.Тъй като от началото на месец май ще съм освободена от работа а за да изляза по майчинство ми трябват още 3 месеца трудов стаж до датата 27юли когато трябва да излизам болнични.Та мислата ми е ако след като ме съкратят ако отида веднага на борсата              дали ще ми се считат тези месеци за стаж и дали ще мога да се уредя да взимам майчинство????  искренно се надявам да може

Времето на БТ ще ти се зачете за осигурителен стаж, но в този случай оставаш на социално майчинство по 100лв. за 1 година, ако отговаряш на критериите за доход.Най-добре да намериш някой да те назначи на трудов д-р.
Освен това за да получаваш обезщетение при безработица трябва да имаш пълни 9 месеца осигуряване от последните 15.

# 2
имам 6 години трудов стаж сега съм бременна и безработна от 5 дни ако отида и се запиша в бюрото по труда какво майчинство ще получавам

Общи условия

Активация на акаунт