Гледане на новородено от всички :)

• 18 781
  • 260
  •   1
Отговори
# 60
Божке, доживях да съм съгласна с Андариел...

Лизет, която мисли, че машинките са по-добри от човешки допир, хич няма да я коментирам. Освен зрение и слух, бебетата имат да развиват сетива и като обоняние, тактилност и т.н., което с машинки не става. Хич. Жив човек си трябва. Естествено, има темерутчета, които спят 20/24, но не са мнозинство. То и сред възрастните има подобни.

За другите ви опасения - тези, носените, след 3-4-годишна възраст често пъти са по-самостоятелни от много неносени. За по-голяма възраст да не говорим. Последното изречение обединява личен опит и чужд, който е пред очите ми.
За едно дете на 1 година би било притеснително, ако е самостоятелно.
За едно дете на 16 би било притеснително, ако не е.

# 61
  • София
Нее, сега е е модерно бебето да е зависимо до 16-тата година от майка си, и все още да се нарича бебе, дори и след първият цикъл или среднощна полюция.
Ето това е изказване на човек който или и хал хабер си няма от деца, или просто не му се занимава и гледа да се отърве от това тежко майчино бреме. Никой тук не говори за 16 годишни тийнейджъри, а за бебета, които нито могат да ходят, нито да се обслужват, нито да говорят!!! И да, естествено че са зависими от майката! Естествено е да се носи, да се гушка, да почувства любовта, допира както казва ПАРАХОД. Simple Smile
Носенето на ръце на бебето, дори когато става големичко, му дава предимството да си разшири визуалното поле най-буквално - колкото по-изправено е детето и на по-високо, толкова повече неща вижда и успява да направи "карта" на действителността. Колкото вижда един възрастен човек, лежейки твърде дълго време, толкова, че и по-малко вижда и едно бебе. Както възрастният иска да се изправи, така и бебето. Това най-прагматично, извън емоционалното за допира и контакта.

Имам чувството че някои майки зорлем си правят работата покрай бебе къртовска за да има после от какво да мрънкат...
Този метод на възпитание сама съм си го избрала. Може да ми е трудно понякога, но не съм мрънкала, все пак за това държавата ни дава тия 2 години майчинство за да си гледаме децата! Не да си ходим по заведения дискотеки и кафенца пък бебето да го захвърлим на бабите. Не че бабите са лоши, но никога не съм оставяла Виктория с баба си, за да отида да се забавлявам. Когато порасне достатръчно тогава.

# 62
Не виждам какво ще й стане на Виктория, ако майка й се позабавлява.

# 63
  • София
Аз се забавлявам с нея Simple Smile Не съм свикнала да ходя по барове и дискотеки ако това имаш предвид Simple Smile Може би си падам малко домошар, харесвам уюта и да съм с любимите си хора. За мен забавление е да отидем със семейството на разходка в парка, да изядем по една торта в сладкарницата или да обядваме/вечеряме в ресторант. Но всички тези неща не ги виждам без детето Simple Smile

# 64
Не виждам какво ще й стане на Виктория, ако майка й се позабавлява.
Tова му казват постродилна депресия. Всички не са достатъчно добри да ти гледат детето. И ако майката реши да отдели няколко часа за себе си е извършила най-ужасното нещо на света. Най-важното е да е 24 часа на разположение на детето. И аз го изживях моята траеше 1,5 години. Тогава оставих детето за първи път за цял ден у баба му. Сега от позицията на времето ми е ясно, че по-голяма глупост за всеотдайност на дали има. Но тогава не съм мислела така. С второто се надявам да не я карам тази депресия Peace

# 65
Нее, сега е е модерно бебето да е зависимо до 16-тата година от майка си, и все още да се нарича бебе, дори и след първият цикъл или среднощна полюция.
Ето това е изказване на човек който или и хал хабер си няма от деца, или просто не му се занимава и гледа да се отърве от това тежко майчино бреме. Никой тук не говори за 16 годишни тийнейджъри, а за бебета, които нито могат да ходят, нито да се обслужват, нито да говорят!!! И да, естествено че са зависими от майката! Естествено е да се носи, да се гушка, да почувства любовта, допира както казва ПАРАХОД. Simple Smile

Това е изказване на човек, който е с голяма и невероятно добра душа! Човек с главно Ч, който прави всичко възможно всички малки човечета и дребни душички да се почувстват добре, значими, знаещи и можещи. Ти така се чувстваш, нали?!  Hug

# 66
  • София
Касите, не те познавам, както и ти мен не познаваш. Не мога да говоря за себе си дали съм добър човек и какви добри неща правя за хората. Това го казват другите, които ме познават. а сега ще ти кажа как се чувствам. Благословена. Защо? Защото имам невероятен съпруг и едно слънчице което изгря преди 9 месеца. Защото съм жива и здрава и защото имам невероятни приятели за които бих направила всичко както и те биха направили всичко за нас.  Peace А ти така ли се чувстваш? Simple Smile

# 67
Не, не разбира се, не се чувствам така. То Господ не може да благославя всеки.

# 68
Не, не разбира се, не се чувствам така. То Господ не може да благославя всеки.
Моля те Касита да се спреш. Жената все още незнае къде се намира. Има 9 месеца тежко майчино бреме, ти сега и говориш за 16 годишни.
Всеки има свое мнение по въпроса. И мисля че всички във форума са наясно че докато детето не стане на 2-3 години , всяка майка смята че е незаменима. Всичко с времето си.

# 69
Хич не съм се смятала. На 40 дена го оставих. Какво травми съм им нанесла на тези деца.

# 70
Първо, аз не говоря на нея. Второ, и да станат на 56, все ще съм незаменима за децата си, но те няма да са зависими от мен. Нито сега са. Трето, ако някой се припознава в думите ми и от това се чувства зле, защото осъзнава, че начинът, по който гледа децата си е неправилен, е негов проблем. Четвърто, ако подлагайки на съмнение моите чувства, грижа и умения, свързани с децата ми, се чувства повече жена и майка, то отново проблемът не е мой.

# 71
  • София
 Hope for Two, за мен детето ми не е бреме и никога не е било. Пак ще кажа, че този начин на отглеждане и възпитание сама съм го избрала.
Касита, на колко години е детенцето ти? (Или децата ти? ) Simple Smile

# 72
  • София
Да ви кажа, при мен се получаваше едно стълпотворение при първото дете понякога.
Съвсем не по мое желание.
И виждах как съвсем малко бебенце се изнервя ужасно от всички тия хора покрай него.
С една дума - ужас!

# 73
  Ау какви захарни потоци се леят тукаааа Laughing Споко,  и ние сме минали през тизи хормонални пристрастености.

По темата - бебето на въпросната позната явно винаги  има кандидати да го разнасят и мачкотят, така че вероятно ще си е екстра.
 Моето дете също е  доста носено, друсано, гледано и глезено от баби и лели, само дето аз не съм такава добра душа да ги отглеждам у нас.

# 74
Аз друго не схващам.
В съседната тема е престъпление да заминеш за 6 месеца на работа в чужбина, ако случайно имаш деца под 18 години. Независимо, че тази работа може да е решаваща за битието на семейството и децата ти.
Тук - приблизително същите клакьорки - са готови на 18-ия ден да го заметнат в шезлонга (по-добър от човешки ръце! гарантирано от Фишър прайс!!! Simple Smile) и да тръгнат ежедневно и целонощно по дискотеки. Всичко различно от това е "депресия", естествено.

Последно?
Все ми се струва, че наличието на много свободно време не е задължително обвързано с липса на логика...

Общи условия

Активация на акаунт