Гледане на новородено от всички :)

• 18 735
  • 260
  •   1
Отговори
# 225
Интересно е как оценявате себе си с положителна оценка като човек и възпитание, в същото време отричате да сте възпитавани правилно от родителите или бабите си. И въобще не иде реч за натрапване или изземване на функции, което е съвсем различно.
Но кое например е грешно – като изключим попарата с вино, дето все за пример се дава  Stop

Грешно е да се осолява детето, пък ако го омажеш и с масчица след това, направо може и кожата да му падне ooooh! Грешно е да се тъпче детето с каквото им падне по всяко време на деня, независимо,че си има режим и си е изяло порцията за обяд примерно Rolling Eyes И още много има, но ти това добре го знаеш.

Страшно много сте изписали, не съм влизала от дни и се връщам да чета Grinning

# 226
  • София
За някои е грешно, за други не. Не знам как така поставяте етикети кое е грешно, без да споменете, че според вас е грешно.
И как така се нападате и обиждате, че някой го е срам да кърми на обществено място, а друг не... Ориенталско било... ми може пък някой да е възпитан с ориенталски навици. Това по-глупав и нисш човек ли го прави? Всеки има право да си постъпва и да се чувства както прецени за добре.
Не отричам помощта на бабите, но държах като новородена дъщеря ми да си е при мен в по-голямата част от денонощието, защото исках да се опознаем и свикнем една с друга. Исках да й дам всичко. Не съжалявам и не го смятам за грешка. Никога не съм отричала напълно съветите, които са ми давали бабите. Не им се меся, когато дъщеря ми е при тях, те преценяват как да се справят със ситуациите. Приемам съвети винаги, когато са казани по мек и любезен начин. Не обичам думата "трябва" и "ще стане така".

# 227
В първите седмици и дори месеци от живота си бебето има нужда от двамата си родители. Малко повече от майка си.  В този период за него е изключително важно да опознае родителите си, да се настрои към тях физически и емоционално. Място за баби, прабаби, лели и изобщо всякакви други роднини за мен не трябва да има при едно новородено.

Колкото до въпроса за кърменето, мнението ми се припокрива изцяло с това на Лизет. Трудно ми е да разбера позицията на жени, които считат кърменето  на обществено място за неприлично, или предизвикващо отвращение ( това от една друга тема). Нима като майки не знаете, че кърменето има за цел да откликне на една от най-важните нужди на бебето?! Тук четат и жени, които още нямат деца. Не мислите ли, че така им насаждате вредни идеи спрямо кърменето. Нима един ден ще посъветвате дъщеря си да се крие в миша дупка, за да нахрани пищящото си от глад бебе? И да не помислите, ме съм някоя фанатичка на тема кърмене - с нетърпение чакам шестия месец, за да отбия дъщеря си.

# 228
Тикет, всичко, което ти се натрапва не е приятно.
Не знаех, че темата се е превърнала в кърмаческа.
В този ред на мисли-неприятно ми е да гледам срещу мен кърмещи, а не, че отричам кърменето. Не ми допада груповото кърмене. Има хора, на които им е приятно-практикуват го. Не бива да го натрапват на такива, на които не им е приятно просто, нищо повече. И няма общо с отвращението или отрицанието на кърменето, нещо мнооого смесвате нещата.
Навремето, апропо, една нападателна личност ме отказа от кърмене на голямата ми дъщеря, толкова ме пресираше с версиите си. ooooh!
У дома не е миша дупка, нито на уединена пейка в парка е миша дупка. Преекспонирате и преиначавате нещата незнайно за мен защо.
Давай досвидания от мен....

# 229
Офф, вече наистина превземате с това кърмене... Tired
Кърмете си там, но се съобразявайте на обществени места, защото има хора които им е неприятно да ви гледат..

# 230
[quote author=Jizzlobber link=topic=712605.msg24887454#msg24887454
У дома не е миша дупка, нито на уединена пейка в парка е миша дупка. Преекспонирате и преиначавате нещата незнайно за мен защо.
[/quote]

Наистина ли ако детето ти огладнее и си на 30 минути от вкъщи или усамотенитр пейки са заети ще го оставиш да пищи половин час, докато се прибереш, защото на Шантелчето примерно и е неприятно да те гледа?
Въпросът ми е риторичен.
Извинявам се за това ми включване не по темата. Последно е.

# 231
Няма значение дали кърми или не кърми-нямам желание да гледам огромни издути гърди на друга жена. Става въпрос за кожа, за гледка.Не става въпрос за кърмене. Съвсем нормално е жена да си накърми детето,но ако го прави на обществено място е редно да го направи дискретно.Имам предвид като разкопчаване на дреха, изваждане на гърдата. 
Плюс това всеки човек е различен, може и да има погнуса от самото кърмене и не виждам нищо осъдително. Никой, койти го е гнус от кърмата няма да ви дойде у вас да ви мрънка, че така да скачате.
Дори ми се струва, че защитничките на кърменето прекалено преекспонират нещата и са по-нападателни. Това си е личен избор, някои кърмят, други не.На всеки причината е основателна за самия него. Въпросът е да не се натрапва едното или другото.
Както не ща да виждам женски гърди, така не искам и мъже голи нагоре да ми се разхождат.Едно и също е за мен и връзка със самото кърмене няма.

# 232
  • София
Кърмя все още. Но не ми е приятно да кърмя навън и пред хора /освен най-близките/.
Така че съм гледала да го избегна. Уж първата година бяхме все навън, но съм кърмила навън 10тина пъти и то съвсем дискретно.
И по темата, направо полудявах, като у нас се изсипят 4мата дядовци  Shocked и аз се чудех къде да се завра!

# 233
Не съм против кърменето - това е естествен процес.
Но съм от хората, които не се чувстват комфортно, дори изпитвам гадост, ако някой кърми на масата пред останалите. Повечето хора не се чувстват ок и се чудят къде да гледат, но нали сега е модерно да се прави демостративно и ако кажеш нещо си смотан и не разбираш, та затова си мълчат или го обръщат на шега.
Доза дискретност няма да е излишна.

# 234
съвсем разводнихте темата!

Кой, както иска да си кърми. На който му е удобно, да кърми навън, на който не - да си стои вкъщи. На който му е неприятна гледката на кърмеща майка или на голи гърди, ами да не гледа, какво толкова, главата може да се върти, както и погледа.
Не мога да разбера какво се карате толкова.... всеки има право на избор.

# 235

Наистина ли ако детето ти огладнее и си на 30 минути от вкъщи или усамотенитр пейки са заети ще го оставиш да пищи половин час, докато се прибереш, защото на Шантелчето примерно и е неприятно да те гледа?
Въпросът ми е риторичен.
[/quote]

И ти не знаеш кога кърмачето вероятно ще огладнее, за да го предвидиш и с кърмаче и количка сте поне на 3-5 километра от дома? Вероятно и насраните памперси си сменяте по пейките и в заведенията тогава...

# 236
  • Варна
Като стигнахме до памперсите, няма да забравя как една майка смени памперса на бебето си - наакан на съседната маса   в Макдоналдс, независимо че в тоалетите има места  за тази тази цел.

# 237
Това със сменянето на памперси ме отврати в едно
кафене , а редовна гледка е да се прави по градинки и пейки.

# 238
  • София

Въпросът ми е риторичен.

И ти не знаеш кога кърмачето вероятно ще огладнее, за да го предвидиш и с кърмаче и количка сте поне на 3-5 километра от дома? Вероятно и насраните памперси си сменяте по пейките и в заведенията тогава...
[/quote]
Ами аз моето кърмаче не знам кога огладнява. Когато и да е това си знае, че ще е нахранено. И сме били на мноооого повече километри от дома. Simple Smile Пример: Малката е на месец и отиваме на профилактичен преглед на ортопед в Горна баня. Нямаме кола. Пътуваме с влак. Е много ясно че си кърмя детето когато огладнее и във влака и в парка и хич не ми пука на кого му е било приятно и на кого не. Вие ако огладнеете и си вземете сандвич нима извършвате нещо което е супер неприятно?!?!? И се криете никой да не ви види? Както за нас е съвсем естествено като огладнеем да се нахраним и навън, така съвсем естествено е бебето като огладнее да се накърми.
А относно памперсите: Отскоро има места за повиване на бебета по моловете най вече, но не знам защо са ги сложили точно при тоалетните?!?!? Ами съжалявам, няма да преобуя детето си там, където преди това някой е умирисал помещението  Sick и си е стоварил мръсните чанти върху плота за повиване  Crossing Arms
Това надявам се беше последен спам от мен  Whistling

# 239
O, на мен ми е ясно, че на новоизлюпено майче мириса на екскрементите на отрочето не миришат лошо, а на теменужки. И е най-умилителната гледка посрано пеленаче.
Какви майки сте, като не знаете кога огладняват децата ви?
Айде нови 50 страници сега за това викам аз. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт