Отговори
# 360
  • Добрич
Момиченцааа, пиша ви от моренцето Simple Smile Тук е тоолкова тихо и спокойно, само крясъците на Камен развалят тишината из комплекса.  hahaha Милия днес му беше много емоционален деня - ту луда радост, ту истерии, преди да легне такава игра падна и накрая се изтърси по очи на пода и си сцепи джуката. Кръв, сълзи, сополи - от всичко по много.
Мериджейн, отразявам те Simple Smile в понеделник сме на ортопед с Майчин дом в 15:30 и след това ще се помотая в Гранда. Ще се радвам да се видим на по кафе, отнася се и за всички варненски мами, разбира се. Simple Smile Сами, Месечинке, Койчева и останалите да не ви изброявам поименно, в 16:30 ще съм в кафето срещу Зара, че Крамера нали хлопнаха кепенците.
Аз вчера сефте му дръпнах пишлето на Матей по-сериозно и да ви кажа направо се притесних. Бая мат'рял се беше събрал и като се приберем ще я досвърша, че да ми е мирна главата.

# 361
Здравейте прекрасни  Laughing

Аууу Бюти,много сте сладки на снимките от фотосесията. А тази - Анди с костюмчето панда е просто божествена  Hug И малкия много прилича на теб  Heart Eyes
Дафи, на мен нещо не ми се отваря снимката на Ина - може ли пак да я пуснеш ?
Фери, и ние / тоест Дани / има същия албум. Наистина е много хубав и позволява да запишеш хубавите моменти на бебчо. Засега не съм попълнила много, и снимки не съм сложила изобщо, но ще наваксам.  Peace И при нас няма смегма, май по-добре да не се появява  newsm78 newsm78
Диди, честито второ зъбче !!! Ти явно си секси детегледачка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes А циганки по пазарите дето се мотаят много мразя  Twisted Evil Още по-малко да ме заговарят.
Блонди, това ГХИ - всъщност изврялото масло ли е ? Това, което обясняваше вчера ? Много чистичко изглежда - това от една опаковка 250 гр ли се получава ? Верно ли 2 часа го вари ?
Калисто, мерси за инфото за пюренцата и изобщо детските храни. Ще мина тези  дни и през Пикадили и през Славейков, че пак идва ред да се купуват пюренца.
Иглу - сливи на Гербер съм давала.
Месечинка, аз въведох първо месото и после овеса. Не съм чакала никакво време между двете.  Peace
Галка, милата ти Снежка - бързо да и минава цицинката  Hug Кажи, кажи колко свали  Crazy На мен днес ми е едва 5-ти ден  Tired
Мари Джейн, честит ваучер, айде сега и една хубава фотосесия - сподели после снимките  Hug  Whistling Ухуу, колко педиатри си имате, ще ви побъркат от съвети  Laughing
Кик, много ми беше приятно и забавно да прочета за малкия - каква е фурия, че вече и бели прави. Много е весело при вас  Laughing Що така за БГ, нещо не ми звучиш добре, притеснена и без желание... а за отбиването, щом ще спирате да се гледате скоро / предполагам имаш предвид, че ще почваш работа / е по-добре постепенно да почнеш да го отбиваш, за да не е стресиращо за него и за теб също. Е, няма как в живота непрекъснато настъпват промени, но трябва да сме готови да се справяме с тях и да гледаме от хубавата страна на нещата, макар и понякога да не я виждаме веднага. Hug Hug Hug
Ивка, честито пропълзяване  newsm30 на Велито !!! Ами незнам дали е време за 4-рикратно хранене, но може би ние скоро ще преминем към такова, ама още не ми се е избистрило в главата. Ивка,прочетах ви режима, а защо даваш кашата толкова късно - чак 19ч - аз я давам смесена с плодовото пюре в 16,30-17,00ч, а преди това обедното пюре ни е пак като вас в 12,30-13,00ч. А вечерното мляко е 20-21ч и после в 22ч го слагам да ляга.Според мен проблема е, че паузата между кашата и вечерното мляко е малка и при това вечерно време. Пък до колкото знам организма по-бавно преработва храната вечер. Незнам, според мен пробвай малко да издърпаш по-рано часовете. Дано има ефект  Hug
Деситка, във вашия случай, и след като не можеш да се консултираш с лекар, по-добре за застраховка, давай НА мляко - Аптамил са много хубави. Незнам дургото мляко на Милупа - Милумил - май и те имат НА формула, а и Топфер са добри, така че пробвай с едно, пък дано се приеме добре.  Peace
Тефи да оздравявате вече с Яворчето, а обясняненията ти за смегмата бяха просто  Sick Добре,че беше в скрит текст  hahaha
Блонди, успех с диетата. Уфф, да сега като имаш гости определено не се получава да си на диета. Нашата кошара още е на най-горното ниво. Засега е добре, но Дани още не се изправя, така че чак като се научи тогава ще го пускаме долу. Едва ли ще е скоро и той още не стои стабилно на дупето си.
Лино, може праскова. Аз вече съм я въвела.
Десисита, какво има интересно в Лидл, ако ми остане време ще отскоча да разгледам тези дни. А случайно да знаеш дали е още валидна промоцията им за Голямата Нутела ?
Марли, приятно изкарване  Hug Дано успееш да си починеш и ти !

Дани от скоро / вече повече от седмица / започна да си хапва доста - на обяд зеленчуковото/ месното пюре изяжда 250-280 гр и следобед кашата с плод пак толкова. Това ми се вижда доста, но примерно като си му давам бурканче 190 гр и като свърши се почва един рев, чак със сълзи и докато не получи още храна не спира.  Whistling

Аз да ви питам за съвет, понеже скоро смятаме да пътуваме с ММ и ще ходим на гости на неговите родители - за 3-4 дни най-много, се чудя през това време да си въвеждам ли нова храна ?  newsm78 Така или иначе вече си въвеждам нови неща / плод или зеленчук имам предвид / за по 3, максимум 4 дни, та през тези 3-4 дни ми се пада да си въведа нещо ново. Ама дали е подходящо докато детето е на ново, непознато място. Дали няма да се стресира от пътуването и да му подейства някакси новата храна ??  newsm78

Днес ходихме да избираме столче за колата 9-36кг в Хиполенд - чудя се между едно на Cosatto, което си бях харесала отдавна / само дето няма зелено, а само розово и оранжево - така че е ясно, че можем да вземем само оранжевото / и още едно на Чиполино - Продавачката го препоръча като най-продавано. И двете стават и са хубави. Като цена Cosatto е два пъти по-скъпо, аз съм си го харесала и честно казано искам него да вземем. Само ме притеснява, че материята му е една такава - плюшена, велурена и се притеснявам да не спарва. А тази на Чиполино е една като мрежеста - тя със сигурност няма да спарва, но пък не е толкова мекичко и хубаво като другото. Чудих се в магазина сто часа и накрая реших да не взимам днес. Друг магазин с по-голям избор от столчета от тях не се сещам  newsm78 И сега съм в чуденка,  newsm78 но май ще е Cosatto макар и оранжево. Вече я обсъждахме тази тема за столчетата, ама явно е трябвало да си водя записки, щото нищо не помня  ooooh!

Айде лека ви нощ, че пак написах един ферман  Wink

# 362
Блонди,Лино,мерси Hug
Bobur4e ,май проблема наистина е в кашата,давам я по-късно,защото следобед обикновено сме на разходка и ми е по-лесно плодово пюре да давам.Утре ще пробвам да дам кашата към 16 часа,а плодовото ще го давам между храненията.За въвеждането на нова храна-според мен не е проблем да си въвеждаш през тия дни,не вярвам да му се отрази негативно на Дани.
Прасковата днес я въведох аз.
Тайра не е писала от вчера,дано Емма е добре.
Лека ви нощ от мен!

# 363
Ивка, вземи готово пюренце каша с плод и пак си продължете с разходката  Peace

# 364
Ето и една сладка статия с бебешки хитринки http://jenite.bg/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8/20-% … 7524.html#gallery

# 365
  • София
Здравейте момичета  Hug
За сефте сядам днес на компютъра  Crazy Не съм чела,влизам само да се отчета за малката.Вече е много добре милата,кашля още съвсем малко и много рядко,не е повръщала от вчера сутринта,още е на мляко,но утре ще започвам и каша пак да й давам.Както си дойде изневиделица кашлицата,така си и отиде.Вчера се бях притеснила много,че страшно много започна да кашля и тръгнахме за контролен преглед и още на излизането тя намаля кашлянето.Докторката я преслуша и каза,че малко тежко диша и че има леко хъркане и ни изпрати да направим снимка,че се притесни да не слезне надолу.Отидохме в Токуда за снимка и после я занесохме на докторката,погледна и каза,че леко синузите били увеличени,но нищо повече.Нямало нужда от АБ и каза да продължаваме сиропа и останалите неща.После като се прибрахме беше много весела,изведнъж ужасно се вкисна и 1 час само плака,но после заспа.С яденето е още леко скарана.Почти не яде,но поне хапва нещо...Днес беше на разходка на въздух и вече си е същата Емма,само на моменти малко по-кисела от обикновено  Heart Eyes Сега лягам а утре ще наваксвам  Hug

# 366
МериДжейн,
Галка, ти ще си ми стимул за диетата! И аз още кърмя и не искам да го отбивам, направо се пристрастих! Но трябва да сваля килограми до края на лятото, иначе на кръщенето на малкия ще се търкалям Mr. Green Както е ли я спазваше или в олекотен вариант? Пиши ми на лични, моля те, като имаш време!

Да, мога да кажа, че бях стриктна относно комбинациите на храните. Нарушавах: Вечеря до 20.00часа, така и не ми се случи; Едно и също на обяд и вечеря; Големината на порциите вечерта спрямо обяда; не пиех бульон. Общо взето за 90 дни прегрешенията са ми около 5 пъти, но накрая вече чувствам много глад. Самобичувах се с воден ден, защото много прегрешавах  последната седмица и се реших. Самият ден мина спокойно, нооо на сутринта не можех да стана от леглото. Ами това е, то и резултата не е много голям като кг, но на см е просто осезаем от всички. Това, което си мисля, обаче е че Снежка си е нервна от тази диета, незнам ще го потвърдя другата седмица. Факт е, че кърмата ми се засили след водния ден. Вчера даже бях със запушен канал.

Бюти, мисля да не се хвърлям в безразборно хранене, и ще се опитам да я спазвам, но ММ е категоричен, че няма да мога. Ей така като ми каже някой, направо се побърквам, значи че ще я направя. Той ми каза същото и за водния ден, и заради него го направих.

Белверде, имаше период, в който наистина ми беше много зле кърмата, аз тогава и дохранвах даже. Но не мога да кажа категорично, да от диетата е, може и да си беше период.

Лино, наистина ми беше много натоварено в началото на годината - от януари до средата на март незнаех на кой свят съм, плюс бебе, кака и диета ми идваше в повече, но вече много се успокоиха нещата.

Койчева, вярно много съм нервна и аз като съм гладна. Голямо викане падаше някои от дните. Но много исках да се откажа около 40-50 ден, но ММ пак  се произнесе с реплика, та не я спрях. Laughing

Фери, все едно за мен си писала. Разликата е, че на мен голямата ми беше точно бебе за пример - заспива си сама, не се буди, кротко човеченце, и имах настройка, че пак такова бебе ще имам. Всъщност и Снежка е много кротка и добричка засега, само със заспиването и спането имам проблеми.

Ивка, бих махнала плодовото пюре в 15.30. По-добре е сякаш плодово пюре с каша, по-късно, но не чак в 19. Явно я засищат количествата твърда храна, които и даваш в момента.

Блонди, каква зърнена диета - квото зърнеш-хапнеш?  Laughing

Абе тия Лидълските памперси - с 3-ката нямах проблем, но тая 4-ка много ми пропуска като е наакана. Сега през нощта слагам памперс, а през деня лидълски.

Тайра, да оздравявате!

Както се вижда от часа на поста, пак сме на крак от 5. Няма да се хваля повече, че спи. Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 07:13 от ~Галка~

# 367
  • До морето
Галка, не си сама в мъката си - ние станахме в 6:30, като преди това яде 4, повтарям 4 пъти  ooooh!

Моля, моля Мери Джейн съм я отразила даже съм й писала ЛС. Днес ще бришим заедно из Морската, ако не ни мине котка път (в моя случай буквално  Rolling Eyes ). Так че - Месечинке, Койчева, ВТД, Лу, Рая и другите, дето само четете и се скатавате - известени сте  Mr. Green Иначе за понеделник, аз съм навита, само дето сме на детски РД и ако може срещата да е поне към 16:00, че да мога да се разпиша и на двете места  Laughing

Ивка, аз понякога давам кашата на вън - приготвям си дозата, имам си вода - сядам в някое кафе и моля да ми стоплят водата! Чиста работа  Laughing

Тайра, радвам се, че сте по- добре  Hug

# 368
Аз да се похваля, че печелим състезанието по ранно ставане - 2.30 единия и 4 часа другия брат. И после не ми се спеше вече, станах да си преваря вода и да пусна стерилизатора да поработи малко.
И вече все едно ми е обяд.

Няма да мога да се включа в разходката, днес сме цялото семейство и няма как да ги оставя каката и мъжа ми, за през седмицата преди 16 часа имам възможност да се включа в мероприятия. Като цяло много трудно си съчетавам свободното време с други майки, дали поради липса на организация или поради многото челяд, или може би двете са взаимно свързани. Приятни разходки на всички.

Отивам да събудя и прахосмукачката и пералнята, че хубаво поспаха няколко дена. Днес имам настроение за работа, докато не ми е излетяло ще го използвам.

# 369
Ивка, защо не даваш кашата навън? Носи си топла вода в термос и си я прави. И ние след обед сме на разходка и за това изместих кашата сутрин, за да може после да суче, но вашата каша нали е млечна? Плодовото го давам навън, засища я докато се приберем и суче. Знам, че не е правилно така, защото в този случай плодовото не го давам между храненията, но..  Blush
Месечинке, аз отдавна дадох праскова  Blush

Снощи Ина се събуди в 12 да яде и ММ знаете ли какво ми вика... това бебе до кога ще се буди така, трябва да я отучваме и да сме купили АМ да и даваме да пробваме дали няма да спи повече. Ми аз вечер ако не кърмя, кърмата ми направо ще спре  ooooh! През деня пюре, каша, след тях суче по малко, най-много си суче сутрин и вечер.

ММ може да кандидатства за карта за море в Китен, Созопол или Константин и Елена и сега се чудим дали да се пробваме. Никога не сме ходили с карта, защото все не го изтеглят и не я печели  Mr. Green Обаче нали сме и на сватба в Гоце Делчев и искахме да го комбинираме, а датите ни устройват само в Св. Константин и Елена, другия вариант е да не го комбинираме. Но сигурно пак няма да спечели  Mr. Green

Тук пак е облачно, мъгливо, дано да се оправи, че от 3 дни не сме излизали  Embarassed

# 370
Добро утро и от мен Mr. Green
Ние кукнахме в 07:00 часа,но виждам,че Галка е била още по-рано тук Crazy
Галка,браво за сантиметрите  Hug
Тайра,на малка сладка Емма дано скоро й няма нищо вече  Hug
Бобърче,аз съм харесала на Рош едно Макси Кози стол за кола.Цената е около 280лв и го  мъдрим с ММ newsm78
Марлииииии,приятно изкарване  Hug Hug Hug
Бюти,подкрепям мнението на Белверде.Изклюително много си личат килограмите,които си свалила.Продължавай в същия дух Hug Hug Hug Hug А Пандчиката колко е сладък...Наистина сте много симпатично семейство Heart Eyes
КиК,не го мисли за бабите.Аз знаеш ли колко добре се чувствам,като не им обръщам внимание.Като се опитат да ми дадат непоискан съвет,че и двете са много добри в тая насока забивам им директно въпроса защо си мислят,че ще се справят по-добре от мен #2gunfire А за кърменето-моя близка започна работа и пак продължи да си кърми-сутрин,вечер,нощем,през почивните дни Peace Успех ти желая Peace
Месечинка,Рош яде само круша и сливи,тъй че ние май сме сред най-изостаналите в захранването..Даже на моменти започвам да се притеснявам #Crazy
Ивка,честито ви пропълзяване Heart Eyes
Диди,бързо да му минава на Ивчо и честито второ зъбче на Матеа Heart Eyes

Аз да ви кажа не водя дневник на Рош.Записвам в уърдски документ кое кога как защо и после принт с хубава подвързия и туй то Mr. Green
Елвирка,на патерици честит празник!Пожелавам ти до следващия рожден ден да се е сбъднала поне една твоя голяма мечта  Hug
Коралче,успех с курса за подобряване на академичния ти ресурс  Peace
И аз уж трябва да залегна малко над учебниците,но ми липсва организация и все не ми стига времето  Crossing Arms
Тефита,как сте с Явор?

А Муки къде се загуби?Дали вече е на вражеска територия или?Муки,как са петната на Явор?
Докато приключа с поста си,хапнахме АМ,осра се,заспа,а аз съм гроги.Спала съм някакви 4-5 часа  Sick
До после Mr. Green

# 371
Дафи, не помага АМ. Аз нали я дохранвах вечер известно време, ами пак си се буди, не от глад, ей така да се убеди, че млекоцентралите не са изчезнали.

Кога сте на свата в Гоце Делчев? ММ е от там Simple Smile Да питаш него: Там е центъра на света...Да има начин всяка събота и неделя да сме там.

Мама на Рош, не си сама Simple Smile

# 372
ами пак си се буди, не от глад, ей така да се убеди, че млекоцентралите не са изчезнали.
hahaha hahaha hahaha
Офф, не знам и аз вече от глад ли, от какво се буди  ooooh! Понякога видимо е гладна, но понякога просто си цокне малко, хили ми се и ми се лигави насреща  ooooh!

В Гоце Делчев сме на 21 юли  Laughing

Аз уж водя дневник, но все забравям да записвам, та какво водя... май нищо не водя  Mr. Green

# 373
Предполагам ще успея да да дойда в понеделник- ако кажете и 16:00 ще съм там.

# 374
  • Варна
Добро утро Hug
Лино,
доколкото знам праскова на пюре може, аз я въведох отдавна, гледам, че и други са я въвели. А за Тьопфер нали бяха само с АМ??? Какво е това обикновено мляко сега? Пиши какво са ти отговорили, да я давам ли сега или не?
Марли,
ахххх, супер, завидях ти. Не че не съм до морето, ама друго си е да смениш обстановката. За понеделник - ще гледам да дойда Laughing
Бобърче,
и според мен няма проблем да въвеждаш нови храни Hug
Тайра,
радвам се, че Емма е добре Simple Smile
СамиМами,
и ние след малко може би ще тръгнем към Морската. Дано се засечем, че сме семейно и не смея да правя планове кога къде ще се озовем. За понеделник имам предвид, ако не вали проливно ще дойдем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт