Отговори
# 435
Ходи ли при хомеопата? Х.много помага при такива остри състояния Peace

Тя затова два дни се дръгне и стои така, щото чака на хомеопатията и не пие алергозан  Close

Joy Joy не че ми е смешно де  Mr. Green Калисто, пия си мойто хомеопатично. Да ви кажа днес съм много по-добре, ама вечер ми се възпаляват повече, та ще видим..иначе предишната вечер бях ужассс, никой нямаше да ме познае, от до червени петна, гушата ми се наду, ушите първо едното, после другото..абеее не се понасях и се чувствах ужасно  Cry
Ивка, аз днес дадох за сефте пуешко, хареса му на прасето  Mr. Green от цяла пуйка само бялото месо е 700 гр  Joy има да ядеее  Mr. Green ти сурово ли го замразяваш или варено?
И да питам все по 8 % ли се слага? и 3 дни дали стига за въвеждане на месо  newsm78
Ох, тия килограмиииииии, аз за първия месец свалих 9кг..много добре, ама сега само кантара играе плюсове  hahaha но както вика моя мъж по-добре да гледам за месец колко ще сваля, нищо че почти всеки ден качвам  Mr. Green
Дафи, изкефи ме поста ти  hahaha

# 436
Бюти, аз по 3 дни въвеждах месото, но не знам дали е правилно  Blush
А пшеницата вие колко дни я въвеждахте?

Сложих лидълския памперс, сега чакам да го напълни  Mr. Green

Тези от вас, които имате трансформиращи легла, като застопорите люлката скърцат ли? Нашето много скърца, супер дразнещо е, и ММ днес махна болтовете и сега си се люлее сама  hahaha Хайде отивам да я свалям на долното ниво на сгъваемата кошара, че много наднича и ме е страх да не реши да надникне малко повече.   Crazy

# 437
Бютка,сварих месото, пасирах го с част от бульона и го изсипах във формичките за лед.Утре ще видя колко грама излиза едно кубче,като се размрази.И аз въвеждах месото по-3-4 дни.

# 438
Таблицата е умопомрачителна  hahaha Надявам се, че по-голямата част от майките не я спазват  Crazy
защо?

Помня, че беше поствала някакви абсурдни статии, че ползите от кърменето били спорни. Изобщо - защо не пишеш нещо от ежедневието ви, разкажи нещо за теб  Hug Тия статии май по-добре да ни ги спестяваш  Wink
Това не съм го писала ! Постнах статия за синтетичното мляко.
Повечето от вас са доста любознателни за това реших да споделя с вас Simple Smile
Иначе не пиша за себе си понеже знам,че нередовните потребители ги триете.
Влизам изключително рядко,но с радост бих се присъединила към вашата групичка.
 Hug

Ами според мен на 5 месеца да могат да се предлагат всякакви видове плодове и зеленчуци е абсурдно. Освен това на 7 да се започва с четвърт яйце, а не жълтък - също. 6-ти месец за кисело мляко - също. Но, разбира се - всеки преценява  Hug

Добре дошла си  Hug Триехме потребителките, които само се записаха, за да са в списъка отпред с термините, но после не пишеха изобщо. Все пак темата е отчетна, а не статична с данни и списък  Simple Smile

Ивка, директно, няма нужда от водна баня. Искаш ли пак линка от Иглуб или си знаеш?  Hug

Бюти, ама и ти ли с тия изчисления  ooooh! Слагай там на око едно кубче, какво се взирате в тия грамчета, ще падна  smile3544

Дафи, аз още съм в депресия от сваленото ниво  Tired Laughing

Трансформиращо се легло бяхме взели на Криско. Подарихме го бързо и никога повече  Grinning

# 439
Ходи ли при хомеопата? Х.много помага при такива остри състояния Peace

Тя затова два дни се дръгне и стои така, щото чака на хомеопатията и не пие алергозан  Close

Блонди, мен не мож ме убеди в неефективност на Х.  Wink

# 440
Не, аз не се и опитвам  Hug Не споря, че е нещо чудесно (предполагам).  Simple Smile Но да седя с обриви отвън и отвътре ден след ден, уповавайки се, че все някога ще ми мине... не съм толкова смела просто  Embarassed

# 441
Бютка , аз ям само сирене или само яйца. А майонезата в разделното хранене я броят в мазнините- особено , ако е купешка.  Hug
Блонди, червената леща я обожавам, аз обаче на Вик му давах някъде 10 месец чак , сега нищо чудно и по- натам.  Кажи ми за карфиола как го е приела:hug:
Калисто, разбира се- щом така си преценила, аз и от към плодове съм ограничена от педи. Hug

# 442
Хелоу и от мен, прекрасни, да използвам дъъългата дъждовна следобедна дрямка на Мандарин - направо му завиждам, а лошото е, че не мога да направя като него, напоследък хич не ми се получава да спя докато той спи... Все гледам да свърша нещо, лоша идея, ама Blush

Иначе Мандарин (между другото, този прякор идва не от плода, а от романа на Симон дьо Бовоар - "Мандарините", който четях докато бебеправехме - тогава точно това си мислех, ако бебето стане, ще му казвам мандарин и само аз ще знам защо Heart Eyes) е ОК, расте си детето, здрав е (пу-пу!), вече усвоява нови начини да си изразява мнението, сумти много смешно ту като одобрение на нещо, ту като израз на недоволство Wink Вече стои прав като го подпираме или облегнат на облегалката на столчето за хранене и ми изглежда много различен така - нали все съм свикнала да го виждам я легнал, я седнал, т.е. по бебешки, а като стои си е като малко детенце вече. Той пък колко е горд от себе си в тия моменти - пъчи се като паун Laughing Друго какво? Крещи от радост като види любимото си филмче, пляска във ваната докато го къпем, лази назад (засега само в тая посока може), върви назад в проходилката, както седи на огромното ни легло (уточнявам, защото наистина е огромно и там спокойно мога да го оставя да си играе на спокойствие - е, да, ама не, отскоро не е сигурно и то) преди няколко дни баща му го намерил седнал на пода Shocked - оказа се, че както седи се обръща по корем, оттам лази назад и се изсулва на пода, дори не се и плаши в тия случаи Wink Но определено не е от най-подвижните деца, а и е някак предпазлив.
С яденето си вървим напред - въведох глутена без проблеми, вече яде овес и пшеница, другите глутенови още не съм ги давала, ще ги оставя за по-нататък като намеря подходяща каша Wink От зеленчуците този месец (2-ри месец захранване) въведох тиквички, батат и грах, от плодовете - праскова, маракуя, кайсия, манго и грозде, дълъг списък, бях планирала по-малко неща. Така или иначе не виждам реакция от нищо, така че нямам грижи. Следващият месец захранване ще му предложа месото, масло и сирене и още няколко зеленчука, и това ще е. Мисля тоя месец да му правя повече домашни пюренца, че и аз като Дафи съм с нов пасатор и ми е кеф всеки ден да бъркам нещо.
А понеже споменахте нова техника вкъщи - и ММ се отчете с нов някакъв DVD плейър с high definition, не знам си какво, виждате колко съм наясно и ме е интересува. Та пасаторът беше бонус за мен заради по-голямата покупка Wink Поне нещо хубаво да има в това тъпо пазаруване на всякаква техника - откровено казано, аз изобщо не си падам по подобни неща и малко дори се дразня от такива покупки, техничарски, в повечето случаи са излишни, а и ние уж се опитваме да спестяваме, мъжът ми определено има проблем с подобни харчове и не успявам да го превъзпитам (засега) Confused

О, щях да ви разказвам повече за българо-френската сватба, на която сме поканени следващата неделя Heart Eyes Накратко, омъжва се племенницата на ММ, тя вече към 1,5 години е с един французин, много симпатично момче, доскоро живяха заедно в ... Салвадор (Централна Америка) и преди 2 седмици дойдоха в България за кратко, след което тя остава тук временно, а той заминава за 1 година на работа в Саудитска Арабия. Та спонтанно решили да се женят хората, искали да е малко по-хипарско, по дънки и само с кумовете - решили, че след като се женят в България, роднините на момчето няма да изявят желание да дойдат насам - е, да, ама те казали, че идват Laughing И оттук става ясно, че трябва да поканят поне и българската рода, девойката да си купи рокля, да се запази ритуална, ресторант, ясно ви е. И всичко това трябва да се случи за 2 седмици Crazy За капак има 1001 формалност от страна на френската страна - разрешение за брак, отделно съобщение в родния град на момчето, че ще се женят и ако има някой против, да сигнализира - е, това ме уби просто, някаква странна практика. Та след тия 1001 перипетии, дано успеят да се оженят младите Laughing За нас също дойде изневиделица новината, много се радваме, разбира се, но е добре, че имахме някакъв финансов резерв настрани, защото знаете как е. Малкият, както споменах, ще е във фрак Joy - вчера пристигна и го облякохме, човекът като се наду hahaha - разбра, че е много готин явно. Ще бъде голямо приключение с този мъник на сватба, но понеже цялата рода ще сме там, ясно е, че няма на кого да го оставим... А на мен ми се очертава някакъв безумен уикенд - петък вечерта ще ходим с приятели в един ирландски пъб, в събота (дано е хубаво времето) ще сме набързо с майка ми в Белград, а в неделя на обед сме на сватба с малкия Мандарин. Ако оцелея след този уикенд, ще се разпиша Mr. Green
А за моята визия (Белверде, благодаря за окуражаването, мила Heart Eyes) - реших аз да съм максимално незабележима покрай моите впечатляващи мъже, щото и ММ е решил да бъде забележим с някакво винено сако и червена вратовръзка на точки ooooh! Така че за мен остава да се скрия в малка черна рокля и това е.

Та така с нашите преживелици... Crazy

По темата за хомеопатията да не пропусна - откровено казано, не съм запозната много, но ми се струва логично, ако не действа при определен човек изобщо или за определен период няма ефект, то да се прибегне към традиционна медицина... Така че Бютка, действай, направи нещо Hug, че много гадно от това, което описваш. Същото съветвам и Тефитка за Яворче! - знам, че нашата педиатърка е фен на хомеопатията (това е добре, поне при по-леки проблеми не изписва директно тежката артилерия), но понякога не помага.
Скрит текст:
Аз самата не вярвам особено на хомеопатия - действам малко по-различно, т.е. при леки проблеми (да кажем леки сополи при малкия и пр.) не се впечатлявам и не давам нищо, изчаквам, досега се е оправял без проблем. Ако се задълбочи (не дай Боже!), отивам при педи и искам да действа с традиционна медицина - за щастие, това не се е случвало досега. Мисълта ми е, че не се впечатлявам от по-дребни проблеми (които не карат малкия да се чувства по-малко жизнен и доволен Heart Eyes), изчаквам организмът сам да се справи с "проблема" и едва когато се наложи, давам лекарства. Но когато се налага, не се замислям и не се страхувам - просто заедно с лекаря бихме следили бебето и това е. Знам, че хомеопатията е модерна, но... не се влияя от такива неща.

М, щях да пиша също, че адски се кефя на всички ви, които успявате в борбата с килограмите - браво! Голямо упорство Wink Аз само мога да си мечтая да сваля 10 килограма и ми е малко криво, но каквото такова... И както искаме второ бебе, си представям Blush - трябва да се взема в ръце най-после Wink Между другото, има ли вече някои, които мислят и планират опити за второ скоро? Ние толкова се въодушевихме от това да имаме бебе Blush (пък и то е толкова безпроблемно, милото, пу-пу!), та много ни се иска на зима да започваме пак опити - в семейството на мъж ми са все мъже, искам и едно момиченце, пък. Даже сме му измислили и име - Аврора, сигурно е малко префърцунено, но е рядко срещане, а и на нас много ни харесва. Мечти Heart Eyes

О, щях да забравя - Блонд, мъж ми видя, че разглеждам снимките ти от 35-то училище и много се зарадва, явно сте завършили едно и също училище, но той е набор на твоя мъж, така че едва ли се познавате. Може обаче да познаваш майка му Laughing - моята "любима" свеки - тя е била учителка по химия, Алла, като нищо може да ти е преподавала.
Щях да ти пиша още, че май по политически пристрастия също имаме съвпадения, защото гледам, че пишеш хубави неща за И.Костов, а май той е единственият, който в момента има реална представа как може да излезем от блатото, в което сме цопнали. Поне никой друг не чух да каже нещо смислено, само предизборни популистки обещания, аман.

Малкият крещи "Уа-уа", сещате се вика ме, така че изчезвам - до скоро от нас! Hug[/color]

# 443
  • Пловдив
Само чета тези дни Embarassed
Гунди,сега видях че сте коментирали карфиола-аз го дадох вече -5 дена го яде,нямаше проблем откъм реакции,ноооо определено не и е любимо.Май с картофче най го приема.Яде го,но с отвращение Mr. Green.
Днес и правих пащърнак и го повърна-не и понесе нещо-ми гаден си беше.И преди съм и правила,ама тогава нямаше проблеми,ако давам ще е вече само на готово пюре.

Утре сме на консултация,не знам дали ще коментирам захранването ни,щото трябваше според педи една седмица след глутена да давам месо,пък аз естествено още се ослушвам.

Вече съм въвела 6 зеленчука и 4 плода.

# 444
Малко по диагонал изчтох последните страници, но исках да съм в крак.
Ние днес нашата 8 месечинка сутринта я прекарахме по болници, ходихме до Токуда и Полимед, пускахме и ПКК, защото снощи Яворче се влоши, аз също и въобще беше кошмар. Не сме мигнали цяла нощ, той се будеше на 20 минути с писъци и рев и само сешоара го успокояваше. Спреме ли го обаче пак почваха писъци. И сега се всеки път се пеиспива така иначе не става. Това не се беше случвало от началото с коликите. Както и да е - въпреки сополите, кашлицата и температурата, уж сме добре,  т.е кръвните изследвания са в норма, гърдите чисти, т.е хомеопатията все пак е подпомогнала, пак ни и изписаха такава и сега продължаваме. Но не бих се замислила да дам АБ вече, но ПКК каза, че не е необходим.  Аз лично съм толкова изморена, дори съм сигурна, че направих нервен срив тази нощ, така го усетих, абе усетих се и се държах като луда.
Петнистата красавица, я си връщай равния тен  Hug
Момичета, отдавна се каня да ви пиша за тези диети, които пазите, или по скоро хранителният режим по който се водите  Confused Нищо добро няма да излеза от това, този месец ще сте -9, след 6 месеца ще сте +15. Истината не е в диетите, а в осъзнаването, че на храната трябва да се гледа не като награда или ощетяване, а в необходимост в умерени количества. 3 до 4 хранения с порции, колкото шепата ви (каквото ви се яде, но не и повече) и ще изглеждате и ще се чувствате много по-добре и най-вече ще е дълготрайно и съвсем естествено.
Днес си мислех за Марли и за другите мами (Диди, Гунди, Елсънчето...) с малка разлика между децата. Как се справяте, когато едното дете се разболее. Викам си аз днес покрай едно дете рухнах като го гледам как се мъчи (при все че пу-пу не е нищо сериозно), камо ли ако и двете се разболеят  Rolling Eyes Силни сте, многооооо.
Връщам се да ви доизчета, че поста го пишч 2 час и има много нови отговора.

# 445
Вчера си направихме супер разходка в Морската, бяхме навън от 11:30 до 17:30, два пъти ядохме (кърма и пюре) и два пъти спахме в количката. Направихме си среща на варненски мами и последователно се видяхме със СамиМами, Месечинка и s.koycheva Hug Много сладки бебоците. За мен освен приятно, беше и полезно, научих доста неща. От много ходене не ни остана време една снимка да си направим обаче. Надявам се пак да се видим. За съжаление, днешният ден няма нищо общо със вчерашния. Не сме излизали навън, за сметка на това гледам да наваксам с уроците.

# 446
Може обаче да познаваш майка му Laughing - моята "любима" свеки - тя е била учителка по химия, Алла, като нищо може да ти е преподавала.

#Shocked #Shocked #Shocked

Алла Василиевна ли???  #Crazy Жива те ожалих, честно  ooooh! Казвахме й Алочка, дъртият вампир едвам ми остави тройка една година  Twisted Evil получавах сърцебиене в нейните часове от стрес (не казвай на ТМ как я наричам)  Hug

реших аз да съм максимално незабележима покрай моите впечатляващи мъже, щото и ММ е решил да бъде забележим с някакво винено сако и червена вратовръзка на точки ooooh! Така че за мен остава да се скрия в малка черна рокля и това е.

Joy Ще ме скъсаш  Joy ММ пък е решил да заложи на бяло, като почне от чорапите, та стигне до вратовръзката  ooooh! Аз пък съм в червено и най-много да ни се подиграват, че сме Пижо и Пенда на сватба  hahaha

Аз пък помислих, че Мандарин тръгна от снимката му с чаршафа  Mr. Green

ММ и Кики отидоха на цирк, Камелия откърти и отивам да се поглезя с една вана  Party

А, Тефски, голямо гуш  Hug И аз, когато Кики като малък боледуваше си казвах - второ ли? Никога  Stop Аз едва не умирам от стрес сега, та камо ли още едно. Но когато поотраснат е по-различно дори боледуването. Не, че по-малко ме боли за него, но е голям, казва си, разбира, по-различно е  Simple Smile

За диетите - съгласна съм. Нали има една приказка, че трябва да ядем, за да живеем, а не обратното, както е при повечето хора. Аз два дни стартирам с овесени ядки и желание и завършвам с гевреци и сладолед и обещание от утре Embarassed  Rolling Eyes

# 447
Еми какъв мислите, че е сливенският вятър?! Значи най-добрият принцип, по който можете да се водите, когато не знаете как да облечете децата е: точно толкова дрехи, с колкото сте облечени и вие! При мен специално е закон.  Peace

ММ пък много интересно, че никога не е коментирал нещата, с които храня дребния, дори и не ме е иронизирал, въпреки че често го прави ...  newsm78 Явно ми се доверява напълно за храненето!  Peace

Дафи, честито (и за пасатора, и за другото)!  hahaha Аз пък най-накрая се боядисах!

Моето чевръстото, моля ви се, дръпнало една торбичка с малки вафли и ги изсипало всичките отгоре си. Чувам аз шумоленето на торбичката, отивам и го виждам с една купчинка върху него и една вафличка в ръката ...  Shocked Е, бърках му в устата за провека!  #Crazy

Шех, чакат ви интересни дни! Благородно завиждам! После да се отчетеш!  Hug
Тефи, дано минават вече тези болести и тревоги при вас!  Hug

Браво на варненки и жалко, че нямате снимки!
Пижо и Пенда ...  hahaha Joy

# 448
  • Варна
Ами аз точно така го обличам моя, с някои изключения. Понякога го обличам една идея по-дебело, защото все пак аз вървя, а той седи в количката и това, че аз се затоплям от движението не означава, че и на него му е топло. Затова и се въздържах да го разсъблека вчера, защото едно е да пухтиш след 23 кила количка и да извървиш километри под слънцето, друго е да седиш на сянка под сенника Peace
Мери Джейн,
аз и следобед минах за малко през Морската, но транзит, защото Бобо пак се размрънкоти ooooh! Нещо му стана последните два дни, не знам защо. Дано е просто период, не ми се ще отново разходките ни да се превърнат в стрес и за двамата Confused

# 449
Значи най-добрият принцип, по който можете да се водите, когато не знаете как да облечете децата е: точно толкова дрехи, с колкото сте облечени и вие! При мен специално е закон.  Peace
И аз така правя, обаче понеже аз се движа, а Ина не е с една тънка дрешка в повече, а като заспи и мятам едно тънко одеалце. Може и да е малко множко, но все си мисля, че като заспи и се отпусне и седи на едно място може да и е хладно  Blush

Общи условия

Активация на акаунт