Лична карта: Относно изписването на името на латиница?

• 30 487
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
То хубаво, какво ти се полага по закон, но в крайна сметка служителят е този,
в чиито ръце е компютъра и като казва, не може! е просто някакъв кошмар.
На мен точно шефа на районното крещейки ми обясняваше, че само Bulgaria
може да бъде изписано с -ia, всички други имена трябва да са с - iya,
къде съм се слагала аз!! Спорът беше страшен, в крайна сметка ме написа с -ia.
Толкова ми беше грозно името с това 'у', радвам се, че приеха и другото изписване.

# 31
И дело може да се заведе... Ако не са ни сменили началника на районното уж е разбран...  Confused

# 32
  • Vienna
Аз преди години тук имах ОГРООООМНИ проблеми, 4е съм писана по паспост Ludmila, а по акт за раждане е преведено на латиница Ljudmila.
Просто се бях побъркала тогава и тук в Австрия не искаха да ми издадат никакви документи (а ве4е имах гражданството на хартия). Ходих по нотариуси да заявявам, 4е съм едно и също лице, превода4 ми писа удостоверение, 4е е само въпрос на разли4на транслитерация. В 4удо се бях видяла, така 4е е доста важно вси4ките документи да са еднакви... Просто тук го има като име Ludmilla и е много тъпо да обясняваш всеки път, 4е ти се пишеш по друг на4ин...   #Crazy

# 33
  • Milano
На мен също преводача на акта за раждане се беше опитал да ''импровизира'', добавяйки едно ''л'' в повече към името ми, въпреки че бяха си записали как трябва да бъде изписано....върнах им документа и го преправиха.

Делфина фон Ю., предполагам че детето ти е само с име и фамилия по другото гражданство. Освен неправилно изписване на името й, да не би да й добавиха и бащино в Бг?

# 34
  • Costa Rica
Делфина фон Ю., предполагам че детето ти е само с име и фамилия по другото гражданство. Освен неправилно изписване на името й, да не би да й добавиха и бащино в Бг?
Реално е с две собствени имена плюс фамилията на баща си плюс моята фамилия. Тук второто и собствено име стана бащино, а моята фамилия съвсем изчезнА ooooh! Сладичко... Тогава бях млада и зелена, не си знаех правата и се оставих да ме забълбукат.
Както и да е, исках поне собственото и име да се изписва правилно - при нас не е въпрос на каприз.

# 35
Да бе, за мъж - аз да не съм рапър hahaha
На английски женските имена завършват на i или ie а мъжките на y:-)
Да, затова Cindy, Stacy, Molly, Holly, Amy и т.н. са все мъже, а пък Charlie Sheen е жена  hahaha А, и Nelly Furtado разбира се е мъж.

# 36
Да бе, за мъж - аз да не съм рапър hahaha
На английски женските имена завършват на i или ie а мъжките на y:-)
Да, затова Cindy, Stacy, Molly, Holly, Amy и т.н. са все мъже, а пък Charlie Sheen е жена  hahaha А, и Nelly Furtado разбира се е мъж.

Cindy, Stacy, Molly, Holly, Amy са само женски имена, така че за тях не важи. Важи когато има и мъжко име.
Чарли е предимно мъжко име и в случаите когато е женско в повечето случаи е просто никнейм Wink

# 37
В предния ти коментар при липсата на такива пояснения прозвуча като че говориш за имената по принцип, а не конкретно за имената ползвани и от двата пола. Което е подвеждащо, защото за имената по принцип няма такова правило и Nelly си е напълно нормално за жена. Neli, от друга страна, на английски изглежда странно и чуждо (или просто по "модата" спомената от Делфи).

# 38
В англоговорящите страни именно по спелуването се познава дали е мъж или жена Wink
В много редки случаи ще видиш женско име да завършва на У Simple Smile
И дали ще напишеш Stephany, Mellany, Naomy  ??  Mr. Green

# 39
  • София
Nelly не се пише Neli за жена в англоговорящите страни, екскюз ми. За другите не знам и не ме интересува

# 40
Nelly не се пише Neli за жена в англоговорящите страни, екскюз ми. За другите не знам и не ме интересува

Написала съм ти вече , женските имена завършващи на и се пишат с  i или ie Wink
Нели се пише Nellie.

# 41
  • Costa Rica
Обикновено е Nellie, но при тяхното презрение към правописните норми няма причина да не го пишеш с у. Изобщо няма правила за женско и мъжко окончание. Щерката винаги я пиша Jessy, а не Jessie, както е по правилото - никой не е изпищял.

# 42
А името Валерия - Valeria или Valerie?

# 43
Джеси е типично женско име за това и не важи правилото Simple Smile
Както не важи за Cindy, Stacy, Molly, Holly, Amy Wink Забележи че това са имена които са само женски  Peace

# 44
А името Валерия - Valeria или Valerie?

Зависи как искаш да ти го произнасят Simple Smile Валерия или Валъри Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт