Фотография за начинаещи - 6

• 28 103
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За критиката - аз понякога се притеснявам, че давам идеи кое би било по-добро, според мен.
Моля, ако някой смята, че не ми е работа да ми подскаже и ще се въздържам.
Опитвам се да пиша нещо за всяка снимка, която ми е въздействала. Избягвам и кадри, които толкова не ми харесват, че не знам и какво да предложа, за да са по-добри.
Това май не съм го пускала (така не съм си доспала днес, че даже не помня ooooh!):

Narcissus by rumburak, on Flickr

# 76
RумиK, незнам от какво е провокиран този пост, но моето мнение е че всяка критика и коментар са полезни.
Аз снимам от 3-4г. и бях свидетел на много отказали/обидили се момичета в другата тема, на които коментарите или липсата на такива не понесоха, но и много други, които успяха и се развиха до международно ниво...

Някой имаха талант, други като мен са зубрачи и макар и без капка такъв успяват да изкарат по нещо не за кофата  Mr. Green
Мисълта ми е, че и простото "Харесва ми или не ми харесва" вършат работа. Ако човек успее и да се обоснове защо...още по-добре.
Аз също съм доста критична. И понеже и нямам много дар слово, да се опитвам да не засегна някой, карам през просото и пиша каквото мисля.
На който не понасям е свободен да ме блокира Wink
Все пак държа да отбележа, че отношението ми не е лично към никой и е продиктувано от най-добри намерения.  Peace

# 77
  • София
Няма повод, малко самокритика беше Laughing Не съм особено добра (още Wink ) и си помислих, че може да прекалявам. Както и да е-продължавам да пиша каквото мисля и аз.
Днес пътувах извън града и толкова се бях се наточила, че ще снимам, и толкова хубави неща видях, а валеше толкова проливно, че беше невъзможно. Развали ми се тотално настроението, въпреки много ползотворния и успешен ден Sad
Много ми се снима навън.

# 78
  • Варна
Реално, почти под всяка снимка може да се напише критика - дали заради явни дефекти, дали заради стил, който ние самите не възприемаме, дали заради неподходяща обработка и какво ли още не. Аз май не следвам определена схема под какво да пиша и под какво не. Понякога фейвам кадри с явни несъвършенства, друг път пиша хвалебствие под също такива кадри, а често правя някакви забележки под изпипани кадри. И бога ми, никога не правя нито едно от изброените с определен умисъл. Просто не знам - нещо ме кара да действам първосигнално. Старая се да обърна достатъчно внимание на всичко, което минава през стрийма ми, но съм добавила толкова много хора, че понякога наистина ми липсва физическо време да се вгледам както трябва. Да не говорим, че често се чудя какво хората толкова харесват на някой мой кадър  Laughing
Уважавам работата и старанието на всяка една от нас и знам, че всяка публикувана снимка е скъпа на човека, който я е направил и като такава заслужава уважение   bouquet

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 22:58 от Mims*

# 79
Момичета, благодаря на всички за пожеланията, дано се сбъднат поне половината. Нямам портрети с новия обектив и шоколадче нямам, но пък имам стрийт от миналата седмица.
Мимс, казала си нещата по-добре, отколкото ще си ги помисля:)
Критикувайте на воля, моля

street by di4kadi4kova, on Flickr

street by di4kadi4kova, on Flickr

sofia-polvdiv1 by di4kadi4kova, on Flickr

# 80
Направо ви изпуснах.  Confused

ЧРД на Емилчето и на фокус!  Hug

Вили, честито и тук за снимката в 1х. Страхотна!

За обективи говорихте, аз имам и зум, и твърди, снимам само с твърдите, по-малки, по-леки.
Руми, 24-70 е доста скъп. Аз съм в притежание на 28-79 (the beast), купен втора ръка и това ни беше основен обектив за старото боди (ФФ), но след като взех 85 и 50, не съм го слагала изобщо.
Темата отиде назад и няма да се впускам в подробности.

Критиката - Мим  добре е синтезирала и моето виждане.  Peace И няма лошо да си напише човек мнението, пък ако и да е начинаещ. Това съвсем не значи, че няма око.

Нямам грам желание да снимам по шоколадовата тема. А честно казано нямам и време. Чакат ме доста несортирани снимки (стрийт и на децата) и се опасявам, че ще се натрупат още, защото продължавам да снимам.  Whistling

Поредният стрийт от мен и отивам да ви гледам творенията във фликр.

untitled by Solley Eaton, on Flickr

# 81
  • пак на Рив Гош
Добро утро, момичета!

Аз изпуснах стрийта, но поне се насладих на вашия... особено на този на Солей  Hug
Определено не се престраших да снимам непознати. Сигурно е от глевета, понеже самата аз не бих искала да се окажа във фотострийма на някой случаен минувач  Laughing (не че не съм поне най-малко на стотина снимки на парижки туристи от всички краища на света  Mr. Green)

Вили, страхотна снимка! Честито за 1х!

Емилчето, честит рожден ден! Да си здрава и обичана!

Ето и моите 2 цента по седмичната задача:

Week Challenge_Chocolate by Mira D, on Flickr

Минах през част от Фликъра, да видя вашите, довечера след работа ще продължа  Laughing

# 82
# 83
Честит рожден ден на Емилчето! Здраве и любов желая!
Поздравления за публикацията на Вили!
Аз пак с експлор, трети за около седмица... Абонираха ли ме, пощуряха ли, какво им стана на тия хора като не са нищо особено снимките  newsm78. Последната беше с три коментара и три звезди. А предпоследната с 1-2 коментара и 2-3 звезди, та явно не е това критерия за експлор. Яд ме е защо пък точно тия смотани снимки ще ми експлорват  Thinking
Пускам сега едно дребно котараче:

Let,s go! by jhony_79, on Flickr

# 84
Яд ме е защо пък точно тия смотани снимки ще ми експлорват  Thinking
Пускам сега едно дребно котараче:

Ха-ха-ха...Не можах да се сдържа, извинявай Simple Smile Все пак - честит експлор.
Вили, честито и на теб!

# 85
  • Стара Загора

Ден 94 - Its a rainy day by anton.slavi -hera, on Flickr

Дъжд, дъжд...удави ни Tired Още съм пролетна обаче Mr. Green
За критиката - аз съм повече "Харесва ми", "Не ми харесва" а тези дето са ми много лайк...слагам във фейврътис и готово.
Темата шоколадовата..не искам да ви гледам - на диета съм Twisted Evil Joy

# 86
Здравейте! Толкова сте напред, че не успявам да ви следя Simple Smile Толкова много експлор - честито на всички!
Честит рожден ден на Emil4eto! Много здраве и готини кадри!
За шоколадовата тема няма много какво да покажа. Шоколада при нас се яде - не се снима  Joy
Но ето все пак един скромен опит - колкото да не е без хич.

chocolate 1 by зиги, on Flickr

Сега ще мина по снимките и ще пиша отделно.

# 87
  • Варна
Дъжд, дъжд...удави ни Tired Още съм пролетна обаче Mr. Green

И аз съм на пролетна вълна, при нас само вчера валя, последните дни е едно слънчево и хубаво Party Продължавам да досаждам с китки, но просто не мога да се спра, много ми е красиво навън!

IMG_6560ph by chockolina, on Flickr

jhony, честит нов експлор! Изобщо не съм съгласна с "тия смотани снимки", и тази с щипките, и тази с клонката са невероятни!

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 13:42 от chockolina

# 88
Какви красоти сте натворили, а аз нямам абсолютно никакво вдъхновение. Слагам снимка, само за да не пропусна и тази седмица.  Confused

Шоколад by s_stillness, on Flickr

Но пък цветето ми цъфна Simple Smile

Untitled by s_stillness, on Flickr

Открих, че ще ми трябват фонове, пропсове...

# 89
Jhony, честит ти пореден експлор!   bouquet
Не знам дали си абонирана, но ми пълниш душата. Нямаше те известно време и след това влезе в темата с гръм и трясък, направо ни скри шапките!  Wink

По въпроса за критиката, искам да получавам повече такава, но аз самата не критикувам достатъчно. Ако ми хареса нещо, го съобщавам под формата на коментар или с фейв, ако кадърът не ми направи силно впечатление, не ме грабне (независимо от художествената му стойност) или пък няма какво да кажа за него, просто поглеждам и не коментирам, а не би трябвало да е така. Трябва да се коментира всичко, по възможност обосновано.  Peace

Снимка по годишния ми проект!  Simple Smile

14/52 by Colorful Place, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт