Фотография за начинаещи - 6

• 28 125
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Привет,
аз основно ви чета. Понякога снимам на по теми от седмичните ви предизвикателства, но със закъснение и все още не съм се включвала. Simple Smile
Пуснах една снимка в групата за критика и ще съм благодарна ако я погледнете и получа такава. Благодаря! Simple Smile
http://www.flickr.com/photos/72903353@N06/8613702823/in/pool-2118558@N21/

# 91
Упражнението ми за днес, не съвсем успешно, но няма време за повече. Исках фокус на трите цвята, но не би...  Laughing:

Untitled by yagodka Simple Smile, on Flickr

# 92
Страхотни шоколадови кадри сте сътворили  bouquet
Аз на няколко пъти купувам и аха да се наканя да снимам..шоколадите изядени  Mr. Green
Тези дни нищо ново не ми ражда камерата,затова със стар кадър се включвам:

DSC_0251 by Val_Sto, on Flickr

# 93
момичета, моята камера угасна. седя и рева, все едно човек е умрял. утре ще я пращам в сервиза. не знам какво, кога, колко. много ми е мъчно.

Разбра ли вече какво и е на камерата, стискам палци да е нещо дребно и бързо да оздравее.

Развихрих се в коментарите си във фликър, само да не стана някаква досадница, която се вре навсякъде  Embarassed

# 94
  • в Tara
снощния ми 'шоколад':

Sin título por Radostina Dicheva, en Flickr

Sin título por Radostina Dicheva, en Flickr

mira, стискам палци всичко да е едно недоразумение относно фотото ти и дано всичко да е ок Praynig Praynig

# 95
Аз, като видна буквалистка, ви направих тортЪ  Laughing

IMG_0350 by веселка, on Flickr

Нищо не съм обработвала, бясна съм. След снимките на тортата ми изчезна капачката на единия обектив. Е, тва как е възможно... newsm78 Прередих цялата къща и я няма.
Обмислях някакъв триптих, обаче сега не ми се занимава...

# 96
Момичета, имам въпрос относно скалата на експонациятап при Никон-а, и по-точно как може да се обърне. В по-първите теми Райън беше споменал, че това може да се направи от менюто, но не мога да намеря как точно. По-долу е текста от постинга на Райън:

"цитат
Това, което виждате е скалата на експонацията. Нулата в средата е точно равна на 18% сиво. В ляво от нея се увеличава 'черното' - т.е. приближаваме се към сенките, в дясно от нулата се приближаваме към слънцето... При Никон скалата е обърната обратно, в ляво са светлите, в дясно са тъмните зони. От менюто в камерите може да се обърне показанието на камерата. "

# 97
Момичета, имам въпрос относно скалата на експонациятап при Никон-а, и по-точно как може да се обърне.
При мен е в gustom setting menu - картинката с моливче Simple Smile
От там f-controls и f5-reverse indicators (Това е за D5000, но и на другите модели предполагам, че ще е някъде там)

Сега видях - за D7000 смяната е от f9 в същото меню.

веселка, да не е в тортата?  Laughing

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 17:51 от Stillness

# 98
Аз да се включа с един от редките си опити за Ч/Б
При конверсиите винаги остава една загадка - дали не сивее прекалено, дали не е прекалено тъмно/светло? Дали контраста е в повече или пък е недостатъчен... За мен тази обработка сякаш най-отговаря на усещането ми, въпреки че мога да си я представя и една идея по-светла/бяла  Whistling

Look right through you by Simona Ray, on Flickr

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 23:56 от A_vagabоnd

# 99

Второ предположение за тортата  Laughing Обаче капачката зачезна докато я снимах, а не докато я правих.

# 100
  • Варна

Второ предположение за тортата  Laughing Обаче капачката зачезна докато я снимах, а не докато я правих.

Да не си си я тикнала в някой джоб (редовно го правя този номер)?!

# 101

Да не си си я тикнала в някой джоб (редовно го правя този номер)?!

Не, проверих. Аз съм ужасно подреден и организиран, рядко неразсеян човек. Затова в момента полудявам. Тази година пролетната умора просто ме съсипа. Вече не знам за кой път проверявам наред. Даже и кофата прерових  Rolling Eyes

# 102
Последни шоко-опити

IMG_9177 por Katya Ninova, en Flickr

IMG_9185 por Katya Ninova, en Flickr
Еди, как качваш снимките без текст отдолу?
Мира 70, надявам се, че не е сериозен проблема с камерата. Ще чакаме добри новини.
Веселка, няма къде да изчезне, не се ядосвай, ще се появи след ден- два.

# 103
Копирам кода и изтривам долните два реда Wink

# 104
Момичета, т.к много обичам да снимам ако може лко да се натрапя в темичката ви  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт