Фотография за начинаещи - 6

• 28 093
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
chockolina, четох че си поръчала удължителна тръба, изпробва ли я вече? Друго за фотоапарата поръчвала ли си от китайски сайт?

Не съм я пробвала още, защото междувременно си купих конвектор, който идеално ми върши работа и, като пристигна тръбата, така и не стигнах до нея, дори не съм пробвала дали пасва на обективите ми. Embarassed Друго не съм купувала за фотоапарата от китайски сайтове. Peace

# 31
Здравейте момичета  Hug! Записвам се да следя прекрасната ви темичка! Ще се постарая да прочета всичко изписано в предишните теми, защото имам голямо желание да си купя  DSLR фотоапарат Simple Smile.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 17:08 от Mariposa maravillosa

# 32
  • София
Като заговорихте за обективи, да питам какъв втори ще ми препоръчате за Никон Д7000, при положение че имам 35мм. Искам да е бърз (добра светлосила) и да става за снимане навън - пейзажи, туризъм. Искам дължина, с която не се налага да се завирам в обекта, за да ми е в кадър.
Лошо обяснение, ама толкова мога.
Питам за идеален вариант - ако не е ограничен бюджета.
Чета, че от най-добрите са:
 - AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED
 - Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6 G ED VR

# 33
            Не мога да реша с коя снимка да участвам  newsm78
Ще се радвам, ако ви се разглежда , да помогнете със съвет. Praynig

chocolate by Mary__Poppins, on Flickr

# 34
Момичета как ги купувате тези апарати..аз имам чувството, че трябва да събирам цяла година парички... 
Ми, събираме пари, даже някои (в това число и ние) събират по-дълго от една година Wink Но при нас плюс беше, че един познат ни го купи на промоция от Америка и ни го донесе. Излезе ни близо 1000 лв по-евтин. У дома по снимането беше запален мъжът ми, даже той настояваше за ДСЛР, аз дълго време го ползвах като сапунерка и в един момент реших че трябва да се науча и аз и..кацнах тук. Сега ММ от работа и ангажименти апарата даже няма време да го помирише снимам си само аз  Mr. Green.
Опитах се поседмичната тема да се включа, много, много изтъркано, но за момента не се сещам друго. дребната шоколад не яде, че да я снимам  Thinking Ще го мисля, ако не - ще остана с това 

Chocolate by SheHadz, on Flickr

И още една от вчера:

Is's Sofia, baby Simple Smile by SheHadz, on Flickr

Дискусията за обективите ми е много полезна, аз обмислям купуването на 50 мм/1,4. Първоначално беше за есента/зимата, но ми се отвори една възможност и може и по-рано да стане Whistling

# 35
Брат ми има РД и иска камера...олимпус....аз обаче нямам никаква представа от тях...иска със в шах. сменяема оптика....направо съм шах. Някакви предложения?
Хибрид или ДСЛР?

IsabellHug

miraluba, в една от предишните теми обсъждахме чанти. Имаше много линкове с предложения. (погледни последните страници на 4та тема).

За обективите - освен 14-42 mm f/3.5-5.6, имам един 20mm f/1.7 - засега са ми напълно достатъчни.

# 36
цъфна и прасковата на двора, но по-готиното е, че днес си получих макро лещата Grinning още не мога да схвана как точно се снима с нея, но опитите продължават...

peach tree by mira-70, on Flickr

за обективите, имам два варио и изобщо не снимам с тях. снимам наред с 35-цата. следващият в списъка ми е 85 мм и после 105 макро. захванала съм вече писмото до дядо коледа Simple Smile

# 37
Има ли някой с рибешко око?  Grinning

# 38
На диета съм или по точно на житен режим и засега не искам да рискувам да снимам по седмичната задача Laughing
Благодаря за новата тема и запис с кадър от днес Simple Smile

Beauty of Spring by m0n14ca, on Flickr

# 39
Благодаря на всички за мненията. Така и аз ги подредих покупките, първо обективче, после камерка, а поооооо нататъка не е лошо и едно по-добро лаптопче  Whistling
Никой нищо не каза за тая 105-ца, ама то май и не съм срещала съфорумки да го ползват много. Но тоя ще е вероятно. Ще помисля докато се занеса към столицата тия дни.
Тялото ще е Д7000 може би... По-новия не го превъзхожда с кой знае какво впечатляващо, пък е с около 400 € по-скъп, та знам ли...  newsm78
Относно събирането на пари за техника мисля обектива на изплащане да го взема за половин година, че не се усеща почти. А сега точно не съм за никакви покупки от такъв характер, ама ще използвам, че съм си тук и ще ми отпуснат веднага лизинг. По чужбинско още не съм взимала кредит, но за тялото може да опитам по нататък, че пък лихвити и условията са много по-добри.
Знам, че ще ме намразите, ама пак с китки ще се отчета.

Untitled by jhony_79, on Flickr

# 40
И нещо от днес Simple Smile:

Аеро Simple Smile by yagodka Simple Smile, on Flickr

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 14:09 от yagodka

# 41
снимам наред с 35-цата. следващият в списъка ми е 85 мм и после 105 макро. захванала съм вече писмото до дядо коледа Simple Smile

Мира, честита макро леща!
Моят списък за обективи е като твоя Simple Smile В момента съм с 35мм и съм много доволна. Заплюла съм си 85 мм и 105 мм като следващи Simple Smile

Много хубави снимки момичета - толкова свежест лъха от тези цветя!

# 42
И аз да се разпиша в новата тема с молба за критика. Защо я получавам толкова рядко нямам никакво обяснение.

Хаха, и аз така ама какво да се прави, не инспирираме хората за критика, не критикуват. Между другото, аз понякога нямам какво да кажа - не ми харесва снимката, но не нещо конкретно - просто не ми харесва. Та ако не мога да го направя конструктивно просто не казвам нищо, и подозирам че и други хора правят така.

Цитат
За вътре ми се ще нещо по-широко. 50 мм ми е леко притеснителен. За 35 мм чета твърде противоречиви мнения, а и не искам трети твърд обектив. MissNellie, ти с какво снимаш? Беше препоръчвала преди време един Тамрон 17-50. Притеснява ме, че е с обикновен мотор. Дали фокусира достатъчно бързо? Че аз снимам основно чавето, а то спирачки няма.

Веселка, с въпросния Тамрон(2.8  ) Уолк араунд ленс ми е, плюс за вътре на осветление ако се налага, замених китака с него. Ако бюджета е ограничен няма май много варианти за приличен зуум, не ми е прясно но когато аз търсих се бях спряла на този Тамрон и на Сигмата 17-70 в моя бюджет. Поблазни ме Сигмата с допълнителните 20мм и 'макрото', но променливата ф стъпка ме отказа. И така Тамрона на 2.8 понякога ми тъмнее, на 4 щеше да ми е неизползваема сигмата. И двата обектива имат рипорти за проблеми с фронт и бек фокус, които се оправят с калибрация от производителя доколктоо помня, но имаше проблеми с това в БГ така че провери и това евентуално.
Не ми е бавен фокуса, но аз и не снимам деца  Laughing Мисля че имам някакви случайни портрети снимани с него, кажи ако искаш да видиш.

Не знам дали съм най-подходящия човек за съвет по този въпрос, заради органичения бюджет и цели не съм поручвала наистина в дълбочина, дано и някой друг се включи.

# 43
  • Варна
За който е с Никон Д7000 - има ъпдейт на фърмуера.

# 44
  • в Tara
записвам се и аз, после ще ви чета

chocolate♥♥ por Radostina Dicheva, en Flickr

Общи условия

Активация на акаунт