Фотография за начинаещи - 6

• 28 087
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
лина, за всички, които я пожелаха Simple Smile

л. by mira-70, on Flickr

л. by mira-70, on Flickr

л. by mira-70, on Flickr

шоколади няма, и вкъщи няма. отивам да гледам вашите Simple Smile

# 46
Пробвах няколко варианта, но засега само единият ми допада и го споделям с вас, ще пробвам отново тези дни ако и нещо друго усрея да сътворя, но момичета, летвата е вдигната много високо от вас, страхотни снимки и на цветя и на шоколади

DSC_0016 by evelinaedreva, on Flickr

# 47

Веселка, с въпросния Тамрон(2.8  ) Уолк араунд ленс ми е, плюс за вътре на осветление ако се налага, замених китака с него. Ако бюджета е ограничен няма май много варианти за приличен зуум, не ми е прясно но когато аз търсих се бях спряла на този Тамрон и на Сигмата 17-70 в моя бюджет. Поблазни ме Сигмата с допълнителните 20мм и 'макрото', но променливата ф стъпка ме отказа. И така Тамрона на 2.8 понякога ми тъмнее, на 4 щеше да ми е неизползваема сигмата. И двата обектива имат рипорти за проблеми с фронт и бек фокус, които се оправят с калибрация от производителя доколктоо помня, но имаше проблеми с това в БГ така че провери и това евентуално.
Не ми е бавен фокуса, но аз и не снимам деца  Laughing Мисля че имам някакви случайни портрети снимани с него, кажи ако искаш да видиш.

Не знам дали съм най-подходящия човек за съвет по този въпрос, заради органичения бюджет и цели не съм поручвала наистина в дълбочина, дано и някой друг се включи.

И мен бюджета ме притеснява. Аз още първия път като спомена тези обективи четох за тях и определено предпочитам Тамрон-а. Сега с тези проблеми с фокуса обаче ме хвърли в оркестъра. Аз го бях мяркала това основно за Сигмите, но явно го има при всички външни производители на обективи.
Освен това, ако го взимам, ще е от Германия, защото там цената му е много по-добра. И при проблем с фокуса... Нямам идея какви ще ги върша. С една дума ОФ...

# 48
  • в Tara
и на мен ми липсва едно макро
мисля си за 90мм tamron или sigma 105mm f/2.8
някой с въпросните?

Milk and chocolate por Radostina Dicheva, en Flickr

# 49
И аз да се разпиша в новата тема с молба за критика. Защо я получавам толкова рядко нямам никакво обяснение.

Хаха, и аз така ама какво да се прави, не инспирираме хората за критика, не критикуват. Между другото, аз понякога нямам какво да кажа - не ми харесва снимката, но не нещо конкретно - просто не ми харесва. Та ако не мога да го направя конструктивно просто не казвам нищо, и подозирам че и други хора правят така.

Аз съм много неуверена все още в себе си и в знанията си и затова много се въздържам от критики, виждам някои неща които бих изкументирала, но не го правя, защото съм новак. А повечето неща много ми харесват и за съжаление няма бутон "Харесвам" за да се отчета. Незнам как бихте приели критика от някои които снима по-зле от вас

# 50
Аз съм много неуверена все още в себе си и в знанията си и затова много се въздържам от критики, виждам някои неща които бих изкументирала, но не го правя, защото съм новак. А повечето неща много ми харесват и за съжаление няма бутон "Харесвам" за да се отчета. Незнам как бихте приели критика от някои които снима по-зле от вас

Критиката от всеки е добре дошла. Така и ти се учиш, и човекът, на когото е снимката разбира още чуждо мнение

Похвал с първата ми снимка тук: http://1x.com/photo/93998
Много съм щастлива  Grinning ( колко му трябва на човек )

# 51
  • софия
Запис без снимка, като се изкажа ще отида да се посрамувам в някой ъгъл. Embarassed
 ВИли, честито!
 По въпроса за това как съм си купила фото - след две годишни мъки и спестявания.
Супер весело предизвикателство тази седмица, усмихвам се докато разглеждам и обилно слюноотделям. Относно критиката, когато нещо ме грабне похвалвам, ако ме грабне, но има кусури си казвам. Някои само "озвездвам", но има снимки за които просто няма какво да кажа. Не че са лоши или посредствени, просто не са моите снимки и моето виждане и там не се чувствам сигурна да коментирам. От обективите имам китак и 50. Сега въобще не ми е момент да се оглеждам за друго, че тази година се поулях от към концерти и ще съм супер нагла даже и да си помисля.  Mr. Green

# 52
Villysweety, честито! Кадърът наистина е страхотен. Аз засега се подвизавам само във Фликър. Други сайтове не съм и поглеждала, но и ми е рано още  Simple Smile

Една снимка на моята мумуна, скоро не съм ви тормозила с нея  Grinning

Untitled by веселка, on Flickr

Не знам дали съм ви казвала, но съм решила да правя изненада на бабите за Коледа с многолистен календар. За целта всеки месец щракам щерката, като снимката ще е в съответния месец в календара. Кадърът по-горе е от мартенската сесия, все още не съм решила кой от всички ще е там, но докато стигна до печат има тооолкова време. Не че знам как се прави календар във Фотошоп, но се надявам някоя добра душа да сподели  Grinning
Снимките са дълбоко скрити, само на вас показвам. Бабите усещат, че готвя нещо, но засега мълча като партизанин на разпит  Wink

# 53
От мен запис само (със стрийт естествено  Sunglasses). Довечера ще се опитам да се включа в обектив(ната) дискусия. Като не сте писали с какво снимате и ми става каша.  Crazy Все още не мога да линкна коректно всички никове тук с имената във фликр.

untitled by Solley Eaton, on Flickr

# 54
Вили, красив, ама много красив ти е кадъра, относно критиката - ще се радвам на такава, наистина напоследък се галим с перце Simple Smile
Честит ми рожден ден, първи опити с 85-та

Untitled by di4kadi4kova, on Flickr

шоколад by di4kadi4kova, on Flickr

# 55
  • Варна
Похвал с първата ми снимка тук: http://1x.com/photo/93998
Много съм щастлива  Grinning ( колко му трябва на човек )

Поздравления! Помня я тази снимка, много ми харесва!

emil4eto, честит рожден ден!  Hug

Докато си редих моите шоколадови кадри, ето какво направи Симона:

Candy Love by chockolina, on Flickr

# 56
Записвам се и аз с шоколадови кадри

IMG_9026 por Katya Ninova, en Flickr

IMG_9040 por Katya Ninova, en Flickr

И една сръдла
IMG_9076 por Katya Ninova, en Flickr

# 57
Моля ви за много критика относно това

IMG_5513ASDFGH by stefinka21, on Flickr
От много време се мъча да направя нещо подобно, но съм на вие с текстури и т.н.
Дайте акъл какво да пипна, че да стане по - добре  Blush
По самите круши направих текстурата съвсем прозрачна, но пак ми изглежда прекалено.
Има ли нужда да светна или да стопля или каквото и да е? Помагайте  Hug

# 58
Вили, прекрасна снимка - усеща се ритъма направо Simple Smile

Емилче, честит рожден ден! Желая ти тази година да е изпълнена с много хубави кадри.  bouquet

С удоволствие бих коментирала по снимките, знам колко помага, но съм такъв новак  Embarassed моето мнение няма да има нито тежестта нито релевантността на мнението на много от вас, които се занимавате с фотография отдавна. Обратното обаче би имало невероятен ефект, за нас новаците...

# 59
  • Варна
С удоволствие бих коментирала по снимките, знам колко помага, но съм такъв новак  Embarassed моето мнение няма да има нито тежестта нито релевантността на мнението на много от вас, които се занимавате с фотография отдавна. Обратното обаче би имало невероятен ефект, за нас новаците...

Повечето тук сме начинаещи, благодарение на темата, на предизвикателствата и критиките във Фликр напредваме. Peace Всеки коментар е добре дошъл, независимо дали е критика или просто отбелязване на снимката - това означава, че е породила някакви емоции, а не е безразлична и скучна. Hug

Ето и моите шоколадови снимки, аз си имам фаворит, но ще ми е интересно за вашите мнения коя да включа в групата:

Some Chocolate, a Flower And a Perfume by chockolina, on Flickr

Rose & Chocolate 1 by chockolina, on Flickr

Sook Chocolate by chockolina, on Flickr

I Wish Chocolates Are Always This Huge by chockolina, on Flickr

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 12:35 от chockolina

Общи условия

Активация на акаунт