Фотография за начинаещи - 6

• 28 286
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Всеки мъчи по нещо, кой цветя, кой уши, кой крака.  Mr. Green
Аз продължавам да се мъча да правя домашни снимки. Усещам, че ми е доста тясно, ама колкото толкова. Много отрязани крака и ръце  Whistling

DSC_08413 by klepsiela, on Flickr

DSC_12762 by klepsiela, on Flickr

# 286
  • София
Нов опит за седмичното предизвикателство. Моля за мнения Hug

Елена by .:nellyli:., on Flickr

И отново тревички

morning dew by .:nellyli:., on Flickr

П.П.: Още един опит за седмичното

Elena by .:nellyli:., on Flickr

П.П.2: Последен опит  Mr. Green

Elena by .:nellyli:., on Flickr

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 09:05 от nellyli

# 287
Здравейте, дами!

Не успях да си реализирам идеята по седмичния проект, защото трябваше да е селф, пък децата не ми дадоха възможност да се самоснимам. Както и да е, записвам се с един кадър от вчера в парка.

Hands by Jill on the go, on Flickr

Както и в пролетната вълна. Естествено. Laughing

Spring by Jill on the go, on Flickr

nellyli, ще ти драсна във фликър. Тревичките са чудесни.
klepsiela, nellyli - много са ви хубави децата.

# 288
  • София/Варна
Аз се записвам в темата без кадър, но пък мога да се похваля с нов модел за снимане. Само трябва да изчакам да му мине физиологичната жълтеница и започвам с експериментите по темата "Снимки на новородено" Simple Smile.

# 289
Момичета, бихте ли си купили фототехника от Техномаркет? Все съм си мислела, че бих се доверила само на Фотопавилиона. Сега обаче в Техномаркет цените били на 50 %, все още не знам дали на всичко, но ако е така дали си струва някоя оферта от тук:

Скрит текст:

Мисля си за 1100D , и на редовна цена много евтино ми се виждат 1000 лв за тяло и 2 обектива. Пък ако е на половин цена това са 500 лв. Моля ако някой може да отдели внимание, ориентирала съм се към Канон или Никон. Може би до 1500 лв, с подходящ обектив за портрети най-вече.
Бяхте обсъждали преди време за мотора на тялото или обектива, по-добре мотора да бъде на тялото ли? С оглед на цената на обективите Никон ли ще да е по-добрият избор?

Уф, колко месеца чета, чета за моделите, гледам ревюта и още не мога да избера...

Съжалявам за досадния въпрос, но цените май са само за днес и утре и ако има нещо изгодно да го грабвам.

# 290
Аз пък бързам първа да поздравя KayRenn за новия член на семейството. Каката и баткото доволни ли са? Плодотворни упражнения и чакам снимки. Hug

# 291
Момичета, бихте ли си купили фототехника от Техномаркет? Все съм си мислела, че бих се доверила само на Фотопавилиона. Сега обаче в Техномаркет цените били на 50 %, все още не знам дали на всичко, но ако е така дали си струва някоя оферта от тук:

Мисля си за 1100D , и на редовна цена много евтино ми се виждат 1000 лв за тяло и 2 обектива. Пък ако е на половин цена това са 500 лв. Моля ако някой може да отдели внимание, ориентирала съм се към Канон или Никон. Може би до 1500 лв, с подходящ обектив за портрети най-вече.
Бяхте обсъждали преди време за мотора на тялото или обектива, по-добре мотора да бъде на тялото ли? С оглед на цената на обективите Никон ли ще да е по-добрият избор?

Уф, колко месеца чета, чета за моделите, гледам ревюта и още не мога да избера...

Съжалявам за досадния въпрос, но цените май са само за днес и утре и ако има нещо изгодно да го грабвам.

Линка май не работи...  Sad и не мога да го оправя

Цените в техномаркет, доколкото аз разбрах, са намалени с до 50% за електрически уреди (разбирай, печки, перални, хладилници, абсорбатори и т.н.).
Канонските обективи са по-скъпи във високият клас. Но доколкото знам и оптиката им е много по-добра от никонската, като за мен лично тук вече иде реч за броене на пиксели и гледане на картинки на няколкостотин процента зум.

1100Д във фотопавильон се продава само тяло. Като можеш да си вземеш отделно и един светлосилен обектив в рамките на 1000лв (за тяло и обектив, например 50мм 1.8, струва около 220лв) и да си спестиш "мъките" с китовите. Всъщност ако държиш на китов, пак ще се вместиш в 1000лв със 1100д, 18-55 и 50 1.8.

Вече дали ще е Никон или Канон, трябва да идеш в някой магазин и да пробваш двата модела. На мен Никонът ми легна в ръката и по това го избрах.

KayRenn, честита радост! Да ви е живо и здраво бебенцето, ние чакаме снимки!

# 292
Аз се записвам в темата без кадър, но пък мога да се похваля с нов модел за снимане. Само трябва да изчакам да му мине физиологичната жълтеница и започвам с експериментите по темата "Снимки на новородено" Simple Smile.

Честит модел.  Simple Smile  Хич не чакай да мине жълтеницата, че докато мине може да спре да спи. До към 20 ден са много добри за снимане, после стават хитри. Важно е да има кадри пък жълтеницата после на фотошопа и те така...
Една пролет от мен. Много релаксиращо да снимаш китки. Не мислиш за фокус, тен на кожата, пози
peach tree by Nora Varna, on Flickr

# 293
  • София
KayRenn, честито ново попълнение Hug Сигурна съм, че ще е прекрасно, като другите Heart Eyes Чакаме снимки Wink

# 294

KayRenn, честит модел. Щастливка!  Simple Smile Захващай снимането, а ние ще чакаме снимки.

IMG_0230-1 by веселка, on Flickr

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 12:37 от веселка

# 295
Честит нов модел. Много здраве, успехи и късмет в живота.

Един залез от мен:

Залез от балкона ни by Veron4e, on Flickr

Личи ли си, че е много голям кроп?

# 296
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честити нови придобивки на всички щастливци  Grinning

Аз да си кажа нещо - уведомиха ме, че са сложили моя снимка в някакъв сайт, става дума са снимки от "талантливи художници, фотографи, артисти и мултимедийни дизайнери от цял свят", които са ги впечатлили тази седмица - http://konkursmultimedialny.pl/inspiracje-tygodnia-2/

Не знам да се радвам ли или да се сърдя? Вярно, че ми казват, че са ми публикували снимката, ама аз си мислех, че във фликър са защитени. А и е хубаво да ме попитат преди публикуването, а не да ми го кажат като свършен факт

# 297

Не знам да се радвам ли или да се сърдя? Вярно, че ми казват, че са ми публикували снимката, ама аз си мислех, че във фликър са защитени. А и е хубаво да ме попитат преди публикуването, а не да ми го кажат като свършен факт

Снимката ти е просто споделена от фликр. Като цъкнеш на нея, те закарва директно във фликърският ти профил. Никой не я е свалил и качил на този сайт. Все едно да се разсърдиш, че някой ти е споделил снимка от фликрският ти профил във фейсбук например. Технологията е същото като постваш снимката си тук - със споделяне на ББ кода.

От настройките във профила ти, можеш да премахнеш опцията други хора да "споделят" твои снимки.

# 298
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, супер тогава - значи ще се радвам. Добре, че сайтът е хубав и снимката ми е на цвете, а не на дете.

# 299
KayRenn, честит нов модел  Heart Eyes Да расте здрав и с широко отворени очи!
Аз нямам никакво време за снимки, за да не е без нищо - един стар кадър сниман по пътя към кратера на Везувий. Чудя се дали да не го затопля малко newsm78

near Vesuvius by SheHadz, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт