Фотография за начинаещи - 6

• 28 212
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
По новото седмично предизвикателство - едва ли има нещо, без което наистина не мога, но все пак, заради идеята и за да не пропусна трета поредна седмица да се разпиша по темите - май не мога без слънчевите ми очила. Нося почти нонстоп, без значение от метеорологичните условия. Почти толкова не мога и без парфюм (тук Солей ще ме разбере  Laughing)

My Sunglasses by Mim'sMadMoments, on Flickr

# 511
Да се разпиша с едни патоци и първия ми макро кадър с Raynox 150

# 512

Solley, честит експлор!  Simple Smile Много готина снимка!  Simple Smile

Коя е снимката?

Прасето. Simple Smile

[explored] the pig by Solley Eaton, on Flickr

И един стрийт.

street musician by Solley Eaton, on Flickr

# 513
  • София
Добро утро!
По въпроса за темата много ясно , че снимките на децата които пуснах няма  да участват  Wink
Просто ги пуснах защото бяха нови и исках да чуя от вас мнения, но уви всички си траете. Това мълчание не знам как да го тълкувам, че не ви харесват или моделите не са интересни или обработките не струват или......
Не мога да разбера толкова ли е трудно да се напишат няколко думи? "Харесва ми или не ,тази не става". Гледам да коментирам повечето снимки които пускате защото е полезно за мен, а надявам се и за вас като чуждо мнение и виждане. Както и да е  Peace
Вчера ходихме на разходка до Траянови врата, Костенските водопади  и Мальовица. Снимки в темата няма да сложа обаче. Мисля , че от това което написах ви е ясно защо.
Не смятайте за нужно да ми отговаряте, не се сърдя и не съм искала да обидя никого  Peace
Пожелавам ви страхотна седмица  Wink

# 514

nellyli, децата са ти страхотни, но кое точно да коментираме на снимки за спомен Simple Smile) Мисля, че сме се събрали тук, за да се учим и да минем на малко по-високо ниво.
Ако нямаш коментари, значи нещо не е  както трябва.

И не е въпросът да се фръцнеш с това "ходихме на разходка до Траянови врата, Костенските водопади  и Мальовица. Снимки в темата няма да сложа обаче.". А, да се опиташ да разбереш какво не ти е наред на портретите като цяло.

Водопадът ти е много е много приятен

# 515
  • София
Предполагам, че е временно лошо настроение това при Нели  Wink
Аз винаги се опитвам да напиша по нещо, когато имам предложение или просто ми харесва. Ако много не ми харесва и не според мен няма какво да оправи кадъра си мълча. Особено за снимки на деца. Там родителя си е пристрастен и си ги харесва по емоционални съображения. Защо се качват точно във Фликр, вместо да си стоят в лични папки е друг въпрос.
И на мен понякога ми е тесене като нямам грам коментар под снимка, но явно не е достатъчно въздействаща и не предава това, което аз съм видяла в кадъра на страничния наблюдател.
По седмичното не съм измислила какво да снимам, няма нещо, без което да не мога, ако се наложи (като изключим вода и храна, естествено), та да видим какво ще снимам.
ПП Мимс, аз дори и без парфюм мога  Mr. Green

Хубава седмица и много снимки на всички  Hug

# 516
  • София

nellyli, децата са ти страхотни, но кое точно да коментираме на снимки за спомен Simple Smile) Мисля, че сме се събрали тук, за да се учим и да минем на малко по-високо ниво.
Ако нямаш коментари, значи нещо не е  както трябва.

И не е въпросът да се фръцнеш с това "ходихме на разходка до Траянови врата, Костенските водопади  и Мальовица. Снимки в темата няма да сложа обаче.". А, да се опиташ да разбереш какво не ти е наред на портретите като цяло.

Водопадът ти е много е много приятен
Няма как да разбера какво не е наред като никой не ми казва къде бъркам.  Аз  за това ги качвам тук защото търся чуждо мнение. Не става въпрос само за последните ми 4 снимки които съм сложила , а по принцип .Разгледай да видиш   ако ти се занимава , почти никаква критика
И не съм се "фръцнала", просто ми се струва безсмислено да поставям линкове които се подминават без никакво внимание.

Снимки на децата си слагам във фликър защото искам да снимам портрети, но на този етап нямам други модели и  се уча на тях Mr. Green .   
Вижте ясно ми ,е че щом не се коментира дадена снимка нещо не е наред. Просто ми се иска някой да ми покаже нещата които аз не виждам. Пак  ви казвам не искам никой да обидя и не се сърдя, просто търся малко помощ от вас това е  Peace

# 517
Следя ви изкъсо и бях решила да се обознача в темата с първата що годе прилична снимка която направя, но явно ще си почакам повечко докато почна да правя "прилични" снимки  Mr. Green
И понеже мога само да гледам снимки ще си позволя и аз коментар за снимките на  nellyli
Аз лично много харесвам снимката на аватара ти. Там се е получило този цветови фокус към личицето на момиченцето. Фона и палтенцето са в еднакъв  ненатрапчив цвят и погледа се фокусира инстинктивно върху детето. Тъмните очички, цвета на устните и това преливане на цветовете по самото лице - розови бузки, светлосенките, всичко това те грабва някак.
На снимките от петък лицата им са само в един цвят а  всичко около тях като фон е в много ярки цветове и децата се губят някак. Третата снимка ми харесва - там се е получила тази игра с  фокуса в очите. Не мога да дам мнение обаче доколко е сполучливо самото кадриране и това отрязване в горната част. Четвъртата снимка за мен е много сполучлива като "улавяне на момента" но ми липсва контраста и играта с цветовете по лицето. Тук модела е по-добър от фотографа Simple Smile
Надявам се че не съм те обидила от начина по които се включвам в темата  Heart Eyes

# 518
Вижте ясно ми ,е че щом не се коментира дадена снимка нещо не е наред. Просто ми се иска някой да ми покаже нещата които аз не виждам. Пак  ви казвам не искам никой да обидя и не се сърдя, просто търся малко помощ от вас това е  Peace

Не е това начина да искаш критика. Ето, аз ти казах - снимките ти изглеждат все едно са за спомен. Имаме група за критика. Не че гаранция като я сложиш там, че ще се критикува, но... все пак.
Отивам във Фликр да ти напиша няколко коментара и да ти кажа какво на мен не ми харесва.

# 519
Почти толкова не мога и без парфюм (тук Солей ще ме разбере  Laughing)

ПП Мимс, аз дори и без парфюм мога  Mr. Green

Понеже се включих със снимка на парфюм  Mr. Green, та тази шега не я разбрах между Мимс и Солей. Ще ми е интересно да вдигнете малко завесата? Wink

Има много неща, без които мога (предметни), мога и без парфюм.  Grinning  Затова се чудех какво да снимам, след като някои от любимите теми вече минаха (шоколадовата например).  Simple Smile
Идеи много, но някои от тях вече осъществени, защото се участвали в една или друга тема.
Напоследък креативността ми е в дълбок сън, надявам се скоро да се събуди.  Simple Smile

Nellyli, постоянно разглеждам стрийма ти. Единствената причина поради която не пиша коментари под портретните ти снимки е, че все още от портетна фотография не разбирам достатъчно и има вероятност да направя неуместна забележка.  Peace

Имаше толкова желаещи темите да започват от петък, за да използвате уикенда, а вече поредна седмица няма много снимки...  Wink

# 520
И аз искам критика, но не се притеснявам, когато не я получа. Самата аз понякога коментирам, понякога - не. Понякога идеята на някоя снимка много ми харесва, но имам чувството, че ще стане по-добре ако се промени нещо и го казвам. Друг път виждам готина снимка на която ми харесва идеята, обработката и кадрирането, но все пак ми се струва някак обикновена и тогава няма какво да коментирам. На трети пък се влюбвам в идеята и светлината и си я добавям във фаворити. Не мисля, че трябва да пиша след всяка снимка "харесва ми" или "не ми харесва". Сякаш по-често коментирам по-лошите снимки, които според мен имат потенциал. Защото тогава мога да си кажа мнението, какво конкретно бих направила или променила аз самата.

По седмичната - нещото без което не мога е телефонът ми, но как ще се справя с предметната фотография... Нямам необходимото оборудване и май ще трябва да си направя такова с подръчни средства.

# 521
  • София
Isabell, закачката е, че и двете се интересуват от парфюми  Hug

Това, кога започват темите не е причина за броя снимки - ако нямаш идея и в сряда да е началото - все тая Wink Важното е, че накрая в темата има доста кадри и то добри  Hug

# 522
Nelyli, специално аз коментирам, когато имам време (напоследък ми остава малко време за мен) и когато снимката ми хареса. Твоите снимки ги видях само в темата, сега ги разгледах по-добре, ще напиша след малко във фликр.

По седмичната тема имам идея ( дано никой не се сети преди мен  Praynig   Mr. Green ), надявам се днес да я осъществя.

Забравих да си пусна снимките от Барселона, на който му е интерсно да заповяда:http://www.flickr.com/photos/75097232@N00/sets/72157633298685596/

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 12:18 от Катя

# 523

Не смятайте за нужно да ми отговаряте, не се сърдя и не съм искала да обидя никого  Peace
Пожелавам ви страхотна седмица  Wink

Нели, аз лично събота и неделя несъм се прибрала в къщи, на това хубаво време по цял ден бяхме на вън, несъм отваряла нито темата нито Фликара, сутринта набързо от работа хвърлих едно око, но за коментари се надявам да успея за следобяда. А инече, напълно те разбирам как си се почуствала, аз също щом кача нещо и с нетърпение очаквам машите коментари, а ти си един от хората които почти не подминава снимка и много креативно ги коментираш.

А несъм много съгласна, че нетрябва да се коментират снимките "за спомен" в другата тема за по-напредналите качват, почти всички снимки на децата си и коментарите са много и експлорерите също, нали все пак сме в БГМАМА, всички имаме деца и искаме да им правим хубави снимки дали за спомен или за изложба има ли значение. Много е хубаво снимането по седмичните теми, защото ни учи на различни техники, но реално повечето си снимаме децата.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 12:01 от Евелина Едрева

# 524
  • София

Не е това начина да искаш критика. Ето, аз ти казах - снимките ти изглеждат все едно са за спомен. Имаме група за критика. Не че гаранция като я сложиш там, че ще се критикува, но... все пак.
Отивам във Фликр да ти напиша няколко коментара и да ти кажа какво на мен не ми харесва.

Да , парва си че не е това  начина, но и аз вече не нам как да го направя защото почти всеки път моля за това , а резултати нямаааа  Mr. Green
Благодаря на всички които се включиха с полезни съвети и коментари. Наистина има неща които сама не мога да видя и е друго когато някой ти "отвори очите"   bouquet Hug
ani12544 изобщо не си ме обидила, напротив ценя мнението ти и ще ми бъде от полза  в бъдеще  Peace
Евелина Едрева много се радвам , че коментарите ми са полезни за теб   Peace

Общи условия

Активация на акаунт