Фотография за начинаещи - 6

• 28 175
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Малко бях заета тези дни и само прелитах през Фликър. Но да се включа по темата с критиките. И аз си купих DSLR с идеята да правя добри снимки на детето си. И страшно си ги харесвах в началото. Намерих ви вас и, не помня кой, ме ошамари още на старта  Laughing Обаче това толкова стимулиращо ми подейства. Не казвам, че съм добра в момента, но съм определено по-добра отколкото в началото. Затова, макар и рядко, пускам снимки на хлапето, като много се надявам, да получа критика.
Постоянно чета, гледам чужди снимки, но все пак има неща, които другите очи виждат, а аз пропускам (вероятно и заради емоционалната привързаност към снимката). Безкрайно сте ми полезни и се надявам да съм доказала колко съм дебелокожа, за да продължите да ме критикувате  Wink
Да не говорим, че снимането на хора страшно ме влече по принцип. Та ми трябват много насоки.

По седмичната тема, май единственото нещо, без което не мога, са очилата ми. Ако ги няма тях, трябва да минавам на бастуни, или в най-добрия случай на куче-водач Laughing Обаче не ми е останало време да снимам. Надявам се да се вместя в срока.

Да ви разкажа за моите одисеи с календара, да се посмеете малко. За април месец бях решила, че ще снимам Василена в рапицата. И нали съм първа гражданка, като съм я гледала от прозореца на колата, ми е изглеждала 40-50 см висока. Затова си викам дай да взема едно детско столче, като я кача на него да се вижда добре (около 85 см е висока). Отиваме в неделя на полето. И кво да видя. Рапицата стига до и над 150 см #Crazy Качих я на раменете на кандидат зетя, който ми беше асистенката Ненка, обаче се вижда на снимките. Та ще видя дали ще мога да омажа нещо, което да става като кадър за принтване.

И, след като изписах света, да взема да сложа една снимка, макар и не нова. И да обработвам не ми е останало време.

IMG_0396-1 by веселка, on Flickr

ПП Не можах да се сдържа: 32 Tips For Taking The Perfect Wedding Photo

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 10:34 от веселка

# 571
Нямам много време тези дни за писане, снимам почти всеки ден, но не остава време за обработка и така си ги трупам, трупам Simple Smile
Един бърз запис от мен с два кадъра, върху които си правих разни експерименти с обработката

Untitled by Imprevedibile., on Flickr

DSC_46541 by Imprevedibile., on Flickr

# 572

Клепсиела, къде се изгуби? Надявам се да не сте от наводнените.

И аз се чудех къде изчезна!  Simple Smile  Hug

От както съм започнала да снимам по-темите, не съм пропускала, но от 3 дни снимам очилата си, без който не виждам, но не ми се получава интересна снимка. Явно, като ги махна и не виждам, какво снимам  
Ти само пусни снимки, а ние ще ти помогнем да избереш подходящата.  Wink Hug

Та ще видя дали ще мога да омажа нещо, което да става като кадър за принтване.

След като го "омажеш", сподели, за да го видим и ние.  Simple Smile Heart Eyes

Диването, къде си губиш?  Simple Smile До къде стигна с проекта? Следя те редовно, но напоследък ти изгубих дирите.  Wink

Вчера реших да снимам и за годишния ми проект, накрая прецених, че снимката от седмичното предизвикателсто може да бъде част от този проект, та "с един куршум - два заека".  Mr. Green
Продължавам на пролетна вълна.  Simple Smile

Untitled by Colorful Place, on Flickr

Untitled by Colorful Place, on Flickr

# 573

Диването, къде си губиш?  Simple Smile До къде стигна с проекта? Следя те редовно, но напоследък ти изгубих дирите.  Wink

И аз от няколко дни го мисля Диването. С новото фото е постнала само една снимка и се попиля. Да се явява веднага в изповедалнята!

# 574
Тук съм, чета ви.
Проекта го зарязах, не ми се снима, а насила хубави снимки не стават.  Laughing Чакам да ми дойде музата.
Отделно ме тръшна някаква много зла ангина и не знам къде съм. Та съвсем не ми е до снимане.  Laughing

# 575
Добреее, тука сме всички само hope някаква никаква не я виждам от дълго време.
Отчитам се с една сутрешно росна снимка:

Untitled by jhony_79, on Flickr

И още щипково просторни находки:

So many... by jhony_79, on Flickr

Тук ми е шашкънясавия щипков сет, приемам идеи всякакви за щипко-снимане  Crazy
http://www.flickr.com/photos/65469217@N03/sets/72157633289720435/

# 576
  • София
Нели, задавих се с кафето на :"и от сега ви казвам няма как да преснимам защото вече са изядени " Joy Кадърът с купичката - сърце е су-пер!
Аз нещо нямам настроение да снимам, да не говорим, че не съм прегледала и обработила снимките си от събота от Копривщица ooooh!

Но днес забелязах, че  пак гледам на света в кадри и се надявам да се прибера по светло, за да пощракам по седмичната  Mr. Green

# 577
Лелеее, каква дискусия напоследък. Ще трябва да прочета всичко внимателно! Има отново много хубави снимки.
Мене седмичната тема малко ме затрудни - изпаднах в дълбок размисъл за живота  Joy Накрая стигнах до заключението, че най-важните за мене неща са жива вода, слънчеви дни, проста храна и ... парички Simple Smile ( по обясними причини не включвам любими същества Simple Smile)

Ето сборния образ:
Нещо, без което не мога by зиги, on Flickr

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 13:55 от зиги

# 578
  • София
Зиги харесва ми много колажа ти   bouquet
И аз нямам време защото съм хванал сто неща да правя едновременно. Организирам рожденият ден на малката, пролетно почистване на къщата и  помагам с организацията на благотворителен концерт на големия в детската градина. Между другото  готвене , пране, разходки на децата пазаруване и ...... вече не знам къде се намирам.
А имам да обработя толкова много снимки  ooooh!
Хубав следобед от мен  Hug

RумиK имах си помощ за ягодите  Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 14:15 от nellyli

# 579
...
Тук ми е шашкънясавия щипков сет, приемам идеи всякакви за щипко-снимане  Crazy
http://www.flickr.com/photos/65469217@N03/sets/72157633289720435/

Преди няколко дни попаднах на разни такива "щипкови" сетове. Ето ти например две идеи, които много ми допаднаха -  

И една изключително готина арт идея за бижута от щипки -

# 580

Да ви разкажа за моите одисеи с календара, да се посмеете малко. За април месец бях решила, че ще снимам Василена в рапицата. И нали съм първа гражданка, като съм я гледала от прозореца на колата, ми е изглеждала 40-50 см висока.
Същите мераци ги имах и аз  Mr. Green Ама бях без столче и на някои кадри детето не се вижда от рапицата:)Simple SmileSimple Smile А снимките са в апарата все още - не са свалени и обработени, защото ми се налага принудително гостуване далеч от дома...Моят лаптоп е кофти, на родителите ми компютъра е два пъти по-кофти, та нито текущи снимки, нито предизвикателства Crossing Arms Но ви следя вас и ви се радвам, де Heart Eyes

# 581
  • в Tara
Добреее, тука сме всички само hope някаква никаква не я виждам от дълго време.
да, и аз се чудих къде е...липсва!

зиги, много хубав колаж си направила Grinning
моите интерпретации по темата ви казах, че ще са малко...снобски и чисто женски:35: Joy
в този несесер се намират нещата, без които наистина не мога. говоря за кремовете най-вече и таблета. това са първите неща, които приготвям като тръгна на път, само ми липсва възглавницата на снимката.

Sin título por Radostina Dicheva, en Flickr

и още

Sin título por Radostina Dicheva, en Flickr

# 582
        Зиги, много ми харесва  идеята ти.
Аз пак ще си остана  без снимка и тази седмица Embarassed. Направих няколко опита, но нищо не си харесвам. Ако смятате ,че това може да мине по темата : моята градина, без която разбира се мога , но ми носи голямо удоволствие   .

DSC_00921 by Mary__Poppins, on Flickr

DSC_00201 by Mary__Poppins, on Flickr

# 583
  • в Tara
       Аз пак ще си остана  без снимка и тази седмица Embarassed. Направих няколко опита, но нищо не си харесвам. Ако смятате ,че това може да мине по темата : моята градина, без която разбира се мога , но ми носи голямо удоволствие   .
това е твоята градина? разбира се, че може!
аз утре смятам да сляза до плажа да снимам, без море не мога аз

момичета, набързо минах из ФР и станах #Crazy много красиви цветя/неща видях.

# 584
Прелитам оттук за да коментирам работата на сервиза на Канон (САЩ)

Преди седмица при опит да си включа камерата не се случи нищо, аз реших, че батерията е умряла - заредих, но още 2 пъти се повтори фала, след това си заработи нормално. Бясна в понеделник следобед (15,30ч) я нося при спедитор и я пращам в сервиза на Канон в Ню Джързи (през 2 щата в трети). Днес (сряда) в 9,30 сутринта на вратата ми звъни спедитор и ми връчва поправената ми камера. 42 (четиредесет и два часа)!!! Евала Канон!

ПС Сменен е main circuit board (да знаете, ако някой се сблъска с подобен проблем)

Общи условия

Активация на акаунт