През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 26 915
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
А забравих да кажа, че аз също съм за натуралните методи за гледане. Козметиката, която съм взела е доста натурална, но ако имам проблеми с нея по скоро бих мазала с кокосово масло, бадемово масло или зехтин - някак си ми се струват по-подходящи от маста, но това пак е въпрос на избор...

# 646
  • София
Основната причина да не се дава мед на децата под 2-3 години е не толкова че е алерген, а че има опастност да се разболеят от ботулизъм http://dete.bg/n/med-i-botulizum.900.html
Аз лично на 1.5г му дадох за първи път да опита манов мед.

KutcoPile според мен децата страдат много повече от алергии защото живеят в мръсна среда и се хранят с храни пълни с ГМО, а не защото са хранени по еди какви си книги и правила. Не можеш да сравянваш живот който ние сме водили преди 30 години с този сега  Peace

# 647
Естествено , че не мога да го сравнявам! Та по наше време думата "стрес" не се използваше изобщо , имахме само бананова каша по магазините , или детски пюрета ако си с връзки , не ни тъпчеха с антибиотици, препоръчваха компрес с ракия при настинка и т.н. Simple Smile
Е, аз съм сигурно по-старичка от вас де.. Simple Smile

# 648
Относно меда спор няма- връзката му с ботулизма е доказана и аз лично не бих рискувала да дам мед на дете под 1 година. Соковете и ранното захранване също са ми непонятни.

Чиста мас няма от къде да взема за съжаление, иначе е много добър натурален продукт.

Активна гимнастика ще ми подарят. Ивайло се занимаваше, ще видим на девойката дали ще ѝ хареса.

# 649
Мен също са ме мазали с мас...ама сега познайте тая мас колко е чиста и от какви прасета е.  Sick аз не бих се намазала с такова чудо пък какво остава за детето.Мисля,че преди са мазали бебетата с мас и зехтин,поради липса на друго,не че е кой знае колко хубаво.Но всеки си решава за себе си разбира се  Simple Smile
На мен прабаба ми ми е слагала вързан с конец памук на врата,напоен с камфоров спирт и чесън,тва за да не ме хващат вируси  Grinning и между другото аз през живота си съм пила само веднъж антибиотик и въобще лекарства не съм пила много много и до ден днешен най-силното,което пия е панадол. Ама съвсем други времена са били...тъй че сега не бих рискувала с тия методи.
А и аз не съм кърмена и 1 ден дори, и на 2 месеца са ми давани плодови сокове, и на 4 м съм била захранена,въобще нямам алергии и не съм боледувала както казах....тъй че са много относителни тия неща.

# 650
Shmoksi,Ivangeline,браво за хубавите резултати.Радвам се че всички притеснения покрай вас вече ги няма  Hug
Kölsches Mädel,много,много ми харесаха детските мебели,които показа....толкова прекрасно белички,а и такъв повивалник-шкаф ми се вижда много идеен.
Отностно съвременните методи.....аз например с мас съм се мазала през първата си бременност.Сега редувам с кокосово масло.Никакви проблеми не съм имала.Като цяло маста е най-близо до човешката кожа,затова и малкия отначало го мазах с мас. Някой беше писал по напред,че не желае бебето му да мирише на прасе.....това е меко казано несериозно и че без опит не мисля,че подобно нещо може да се твърди.(говоря за домашна,истинска мас) С кое например Мустелата е по-хубава от маста?    Дали някой се е замисля,че маста и етеричните масла са в основата на всички дълбоко овлажняващи съставки???  Само където им добавят и тоооолкова много химии,за да е "марково"  Mr. Green Sick.  Както и да е. Наистина всеки си решава сам,но не мога да не се включа.    
Ще се включа и за меда... ,по специално към  KutcoPile,защото виждам,че тя го коментира. Запозната ли си,че меда предизвиква ботулизъм в толкова ранен период на употребата му при изключително незрелия организъм в храносмилателно отношение???   Вероятно не си.  Покрай мен имам близки приятелки,които ей така,не лишаваха децата си от нищо....това да си опита,онова да си опита....захранване на 3 месеца.....медче,това онова,малко шоколадче.....не било вредно.   Сега,децата ни са по на 5 г. и всички ,които практикуваха подобно хранене сега се влачат по доктори за всевъзможни алергии....нон стоп децата са на лекрства,защото са алергични към толкова много неща...именно защото в толкова ранна незряла детска възраст са опитали от всичко.   Е,мисля,че твърде много съм чела по въпроса и съм намерила педиатър,който ужасно ме подкрепя и всичко твърдено е подплатено с факти.  Колкото и безумно да им се струваше на мнооого хора покрай мен как така детето ми на 1г. още сок не е пило...как така вече на почти 5 г. зрънчо не е хапвало.....Ами както казах,храненето се възпитава. А гледката на майка,която упорито тъпче зрънчо в устата на 5 месечното си бебе,направо ме шокирва все по често..... Много се паля на тази тема,но имам железни принципи за много неща и знам,че това е най-доброто за детето.....а и се убеждавам в това  всеки път.   Моето дете например шоколад не беше опитвало до 3г....за него "десерт" е всякакъв вид плод и го консумира с голямо удоволствие.  Излишно е да казвам разбирасе,че сега си му харесва да хапва и сладко,но всичко става плавно и вече той расте и не мога да го ограничавам толкова много.    Това ми е коствало толкова много главоболие,толкова упорство от към почти всичките ми роднини и приятели.....е,удържах фронта,както казва педиатъра ни и съм много доволна от себе си.   Мисля по абсолютно същият начин да процедирам и с беба.     За протокола само да кажа,че аз самата съм захранена с боб на 40 дена. Колкото и да е безумно,така е било.Бибероната ми също е била топена в мед.  Не ми се е отразило това по никакъв начин,но дали трябва да обсъждаме в какви времене сме били отглеждани и в какви времена сега отглеждаме ние децата си??? Мисля,че не....и без това станах многословна,извинете ме.

# 651
За антибиотиците не е така - аз като съм била бебе са ги раздавали като тик-так. Мен още от бебе са ме почнали - за всяко най-дребно нещо са ме тъпкали. Да ви кажа, че доста болести съм изкарала именно заради тия антибиотици, а които никакъв имунитет нямах. И ми се струва, че оттогава до сега не се е променило много положението, или поне не на повечето места в България. Слава богу тук не давата за щяло и нещяло...

# 652
  • София
Момичета,
аз се включвам набързо да помоля за съвет.От снощи съм с ужасна хрема,днес вече е непоносимо,освен носа и очите течат,голям теч ви казвам:( и едни серии от кихане,като почнат няма спиране:(май към гърлото отиват нещата Sadнякакъв вирус съм пипнала явно.Ей удържах цяла зима и сега да се изложа ooooh!
Дайте идеи какво да взимам,аз се сетих за инфлуцид и това смуча в момента.
Благодаря предварително и  Hug на тумбачетата,да се пазите Naughty

# 653
demi_m, пробвай инхалации с физиологичен разтвор! Peace

Чиста мас няма лошо, въпросът е да се намери наистина такава. Иначе, кой каквото му харесва, с това ще си маже детето.  Peace
С това няма как да се навреди на детето, но има доста остарели практики, които са си направо подсъдни- осоляване, пускане на кръчица, ужас!

Аз имам чувството, че днешните деца боледуват много повече и то от много по-странни болести отколкото ние. Аз антибиотик не бях пила до преди 2 години. Малкият вече е изпил няколко. Предразположен е към бронхит. Педиатърката ми вика, представяш ли си, какво щеше да бъде, ако не го беше кърмила. Един, два пъти се разминахме с антибиотика с инхалации и вентолин, но много сериозно ми писна и ще се насоча към някой хомеопат. И като се почне по седмица боледува! ooooh!
Мен са ме лекували с компреси с ракийка и черен пипер. За два дена съм била здрава!

# 654
  • София
Деми,къде я хвана тая хрема?за нея най-добре пиши на шмокси-тя е експерт...хомеопатиите са вятър работа за силнА хрема. Вчера си говорехме с нея за капки-можеш да ползваш виброцил,ако се затъкне нещо носа.дано ти се размине

# 655
demi_m, кофти работа...
Аз сега си пръскам в носа Еуфорбиум композитум и ми помага, но аз пък съм със запушен нос, не течащ  newsm78
По-добре отиди до близката аптека и обясни проблема, ще ти дадат нещо хомеопатично. Ако те заболи гърлото си вземи Хомеожен, тестван при мен вече 2 пъти - работи.

# 656
С храненето съм почти като milisa : Ивайло опита много неща доста късно: шоколад към 2 г и нещо, сокове към 1г и половина. Без да съм налагала прекалено строги ограничения, детето в момента се храни много разнообразно. Не пропуска  и junk foods, но не прекалява. Обожава плодове и зеленчуци, наред със зрънчото и Макдоналдс-а, като вторите са по-рядко консумирани от първите.Млечните продукти са пред месните в списъка му с любими.
Относно антибиотиците- и мен са ме тъпкали като побъркани, бяха ми разширили черния дроб от АБ като дете. 80те години беше много модерно за всичко да се изписва антибиотик.

demi_m - Осцилококцинум също може. За хремата-промивки с физ. разтвор, капки не мога да ти препоръчам...Бързо оздравяване.

# 657
Мелиса, само не ми се карай! Запозната съм с доста неща..и аз чета статийки.

Факт е обаче ,че съм на 37 години и едно 90% от моите приятели ,познати и семейство са давали и са приемали мед и няма нито един болен от ботулизъм.

Пак казвам - всеки си преценява и не задължавам никой с мнението си , само няма да приема някой да ми се кара за това , че имам свое виждане за нещата!

Имам си и пресен пример в семейството - племеницата ми сега стана на 4 год. Гледа се по всички съвременни схващания, без мед, без шоколадчета , супер скъпи адаптирани млека, само с купешки мазилца и т.н. Това дете е нон стоп болно! Педиатърката изписва прахчета ,сиропчета и антибиотик след антибиотик...Аз лично се хващам за главата, щото майка й не ще и да чуе за бабиното лекуване и блъска ли блъска..съвременните методи..а детето вече направи и астма...

Така ,че монетата винаги има две страни. От нас се иска да намерим баланса и да мислим разумно, не да вярваме сляпо ,щото животът напоследък показва ,че никой не го вълнуват децата ни, важното е да си направят паричките по сметките.

# 658
KutcoPile,не,не се карам и съжалявам ако така си ме разбрала...но всички онези методи за гледане на деца с вклю1ване на всякакви храни още в ранни месеци,даване на мед на новородени ми идват малко в повече.   Това с ботулизма е доказано,не е мое твърдение. За гледането на племеницата ти-аз също не съм привърженик на това гледане.Моите племенници ги гледат по същият начин  Stop.    Определено всяко дете си има родители,които решават кое е най-доброто за него. Важното е наистина да намерят това "най-добро".   Аз не казвам,че съм го намерила,но не спирам да търся и да сверявам.  Не се карам,не искам да бъда разбирана така!!!

# 659
Съжалявам ако не съм те разбрала правилно, но така ми се стори.

Общи условия

Активация на акаунт