През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 26 917
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
adelina_bg аз пък не бих казла, че си лоша майка. И въобще зашо мислиш, че някой би го казал. Чудесно е да имаш помощ, за през вечерта или за уикенда. Аз мога да разчитам повече на мама и татко, но за да го гледат трябва поне седмица да седи там, защото са в Сандански. Завиждам й на семействата с баби наблизо. Свекърите са в Перник, но те са доста заети и за съжаление не могат да го гледат много, въпреки, че и свекърва ми се е отзовавала не веднъж при това от днес за днес.
Според мен майката и таткото трябва да имат време да са сами заедно.
И един непоискан съвет: Момичета, не си мислете, че таткото, бабата или някой друг не може да гледа бебето. Давайте си малко почивка. И ако го давате някой друг да се грижи за него за час дори, не му се месете. Аз Тео не го бях давала на никой до 1г и 3м. И на ММ му се месех и бях като стара свекърва и дуднех за всяко малко нещо. И сега като се сетя, къде ми бил акъла ... гледай си спокойствието като имаш възможност някой да те отмени Simple Smile
Иначе от мама не мога да се оплача, никога не ми се е месила, може да изкаже мнение, но не натрапчиво. Свекърва ми също и тя ми помага. Не мога да се оплача. Сега жената подхвърли, че си пази отпуски може и болнични да си взима, което означава, че ако искаме може да я викнем. Но не е казала - Идвам за месец или нещо подобно. Дава инфо, че е на разположение пък ние да преценяваме.
Линеа негра започна чак от седмица две да ми се появява. Като гледам снимки от предишната брем. много по-рано ми се е появила, но не смятам, че е повод за притеснение.

az ti nie това е нашата активна гимнастика:

И съм много доволна от нея. Голямо е килимчето и може да се ползва и за други цели.

Ivvangeline, shmoksi чудесни новини Simple Smile
demi_m а сигурна ли си дали не е някаква алергия, че нос тече очи сълзят .. виброцила м/у другото и за алергични ринити помага, но не мога да кажа на бременните как се отразява. По спомен май УНГ с миналата бременност ми беше изписвал, но маз или гел не помня.
За гърлото и ангинхил-а май е хомеопатичен, но пак казвам лекар по време на бременност не ми го е изписвал. Докторката сега се сещам ми беше давала Салвигол да смуча за болки.

За храненето и Тео е захранен на 5м и 22 дни. В началото само пюрета Хип, в последствие започнах аз да му готвя и да меша с пюретата от чисто месо. Ползвахме и на Гербер май се казваха, имаше едни с копър имаха доста по-хубав вкус на манджиджка  Mr. Green Шоколади, мед и т.н. след около 2 годишен не помня точно. Сега яде от всичко. както каза Мечо Пух и макдоналдс, но по голямо изключение и май откакто съм бременна, че на мен ми се яде  Mr. Green но му взимам примерно детско меню със сандвич/тостер, със салатка и сок или вода. т.е. от около 3 и нещо е разбрал, че съществува чичото с брадата (КФС) и лелята с мустаците (Макдоналдс).
Сега по-трудно ще огранича София, т.к. все пак ще гледа от батко си, но съм абсолютно против крайните ограничения.  Peace

За бабешките методи на лекуване според мен има някои хубави и полезни, други не. Мазане с мед по гърба (компрес) помага, въпреки че много се дърпах. Мъжа ми го боляха гърдите и имаше тежест и какво ли не пи и какво ли прави, вкл. болници, намаза се и му мина. За детето малко ме беше страх, но имаше само кашлица и си я влачеше, е с това спря. Но зависи и колко е голямо и рабира се сме го консултирали с лекарката. Компреси и на нас са ни слагали. Мазане с ракия/спирт не бих практикувала за загрявка на дете, т.к. кожа много кила малко, после да ми залита като върви  Mr. Green няма нужда.
Но мазане на мишници, стъпалца, китки с водка, белтък и сода - да. Това ни спаси само при 39,8 темп миналата пролет, след като и хексалгина не му влияеше, бани с хладка вода също, а при Тео след изкаран менингоенцефаит не е препоръчително и 38,5 да вдига.
Та всичко е до лична преценка, стига да е направена след добро информиране. При някой деца вършат работа при други не.

е този път се улях ама много  Peace

# 661
demi_m, по-добре отиди на лекар, че в момента върлува вирус със силна хрема и сълзене. Много близки се оплакаха, че или те, или децата им са го пипнали. Дано да не е това и да мине с инхалации и чайчета, но за всеки случай.
Бързо оздравяване!

# 662
Shmoksi,Ivangeline,браво за хубавите резултати.Радвам се че всички притеснения покрай вас вече ги няма  Hug

Благодаря  Hug

demi_m, хомеопатичните лекарства са само за много начален стадий на настинката. Само хрема и течащ нос ли имаш? Ако е само това можеш да опиташ с ЦИНАБСИН - също е хомеопатично, но е специално насочено за носа. Ако вече имаш болки в гърлото го комбинирай с осцилокцинум или инфлуцид. Но ако са много сериозни нещата можеш да вземеш спрей за гърло и нос Биопарокс и таблетки за смучене Трахизан. На мен след цялата хомеопатия, която изпих само това ми помогна. Изписа ми ги УНГ и след това интернистката в Шейново ги потвърди. Действат локално и не стигат до плацентата и бебето изобщо. Капки за нос можеш да ползваш Виброцил. Не съдържат ефедрин, което е най-важното за капките за нос за бременни. Можеш да ги ползваш неограничено време. Еуфобриума са хомеопатични капки за нос, но не помагат за течащ нос. Надявам се да съм била полезна! Ако имаш въпроси питай. Бързо преборване на настинката ти желая  Hug

Линеа негра, имам много слаба едва видима, но и моите петна по лицето започнаха да се стват по-интензивни Sad Знам, че не трябва да третираме кожата с избелващи кремове през бременността и не ги третирам с нищо. А толкова много искам, защото тепърва от слънцето ще стават все по-тъмни. Някой знае ли някакви природни избелващи средства или друго нещо, подходящо за бременни?

# 663
  • София
KutcoPile всичко е много хубаво което го пишеш, но повярвай ми в някои случаи аз лично не бих рискувала с бабини рецепти - особено при заболявания като ларингит, бронхиолит и подобни, когато детето буквално за секунди може да се задуши. А това че племенницата ти е болна от астма не значи че е гледана зле или че новите методи и схващания не работят и не са добри - първо бронхиалната астма е заболяване на децата до 5г и се израства. Второ, според двамата ни педиатри около 50-60% о всички деца родени последните 5 години страдат от това. Просто живеем в много мръсна среда, това е. Не се заричай че твоите методи на гледане ще ти гарантират здраво дете - и аз така си мислех, че моето дете ще е здраво като мен, защотот аз като дете никога не съм боледувала и АБ никога не съм пила, но ето на - боледува си и някой път сама си искам АБ, когато виждам че нещата загрубяват много. Развила съм някаква интуиция кога какво да му се дава и в много от случаите метода на лечение, който ни изписват съвпада и с моето мнение. Използвам и бабини методи на лечение, но с мярка и само когато е уместно - никога на всяка цена!!!
За хомеопатията съм вече по-скоро против. След толкова много лечения, цяла зима лекуване по схема на астмата на малкия не съм убедена че нещо от това ни помага. Истината е че ни помага химията, и то много бързо. На мен лично нищо от хомеопатичните досега не ми е действало.
В тази връзка - за хрема препоръчвам Виброцил и Олинт. МНого са добри и според моя доктор и докторката в Токуда могат спокойно да се ползват от бременни.

milisa поста ти ми напълни душата както винаги  smile3501 И аз съм от лошите майки - до 2г никакъв шоколад, в макдоналдс не сме стъпвали (няма и да стъпим), Зрънчото е забранено в нас. Единствено солети разрешавам и то ако са от безсолните. Шоколадчета вече разрешавам, но само на Милка детските и то като награда занещо, а не просто ей така. Сина ми е възпитан да яде страшно много плодове и зеленчуци, обича месо, макар да е много злояд. Давам му много често Данонино, тъй като както казах след като се отби не пропи мляко, а за мен е важно да приема млечни продукти, имам приятел главен технолог в Данон и специално за Данониното знам че е хубаво. давам му и Фантазия - той много я обича, НО давам само тази с плодовете, тази с шоко топчетата не я купувам. Хапва много сиренце и кашкавал.
Моите родители се съобразяват с моите виждания за храненето. Виж свеки си прави каквото знае - брутален случай от тази събота. Малкия от превъзбуда не искаше нищо да яде и тя след като го гони 2ч с лъжицата из апартамента, накрая извади една кутия с шоколадови бонбони с лешници и запона да му предлага  ooooh! На въпроса ми защо му дава шоколад, при това с ядки, тя ми отговори: "Ами аз намоето дете му давах шоколад, като не искаше да яде, нали все пак е енергия някаква"  #2gunfire Е как искаш после да яде манджи като се е натъпкало с шоколад. Тъпа логика, нямам думи просто. После му даде фантазия с топчета предвид че имаше и такава с плодове и аз и казах изрично че не давам такава. Накрая ме застреля като извади някаква глуспост подобна на сладоледена фунийка, пълна с някаква гадост подобна на шоколад (ама по-гадна и от едновремешните марципани). Добре че беше твърдо и малкия не искаше да го яде. като я питах за какво си дава парите за такива боклуци, отговора беше "Ами тук са много модерни сред децата". Еми те и Зрънчо и чипс дават на децата си ама трябва ли и аз да давам  ooooh!

# 664

Ivvangeline, shmoksi чудесни новини Simple Smile

Благодаря много  за вниманието Hug

Забравих да спомена за мазането с мас: На лекциите казаха, че новите проучвания били, че маста запушва порите на бебчето и тя не може да диша. Ако искаме да ползваме натурални неща по-добре да наблегнем на зехтина. Единствения положителен ефект от маста е омазняването на сухата бебешка кожа, но в никакъв случай не я хидратира, което правят специалните сьздадени за това лосиони за бебчета за след баня. Аз не бих мазала бебето с мас при наличие на толкова голям избор с козметика.

# 665
Здравейте и благодаря за посрещането   bouquet

Мариана_м, някъде четох, че при втора и следваща бременност е по-вероятно да не се появи линеа негра. Забравих обаче къде го четох.

И аз бях от лошите майки, които не дават Зрънчо и шоколад. Но за да е успешна политиката трябва или сам да си гледаш детето, или помощниците да са съгласни с теб. При нас нещо не се получи така, защото много странно, но всеки път като излезе с баба си и намират някой, който задължително ги черпи с нещо  #2gunfire Интересно как мен никой не ме черпи по улиците.

Активната гимнастика беше едно от малкото неща, които сме ползвали месец-два. Наистина е добра идея да се вземе нещо от приятели да видите дали детето ще го одобри. Нашето бебе беше много активно, рано започна да се обръща, рано да пълзи и т.н. и полудяваше от всяко нещо, което й ограничава движението. Не е стояла и минута в бънджи, в проходилка. В количката само спеше и като се събуди веднага трябваше да я вадим, същото и с кошарката.

Не знам дали вярвате в хороскопи, но аз скоро намерих обяснение за това и поведение. И то след като четох за децата близнаци (какво ни чака  Whistling ) Laughing Тя е водолей, но асцедента и е близнаци. А това е част от статията за децата близнаци тук от бг мама:

Скрит текст:
Никога не съм одобрявала онези подобни на юзди каишки, които майките купуват, за да връзват току-що проходилите бебета, когато отиват с тях на пазар. Видя ли ги в магазина, все ми се струва, че тези жени разхождат на каишка кучетата си. И все пак бих посъветвала майката на детето Близнаци да се снабди с две-три от тези изобретения за всеки случай.

Може би най-напред ще си помислите, че ако това бебе е толкова енергично, на всяка цена трябва да му осигурите здрава кошарка. Разбирам логиката на разсъжденията ви, дори съм склонна да се съглася с вас, но не зная дали бебешката кошара е най-подходяща за детето Близнаци. Да го затворите в тясно пространство, означава просто да проявите жестокост към малкия, който жадува с цялото си същество да търси, да изследва, да изучава.

# 666
Аз пък давам "боклучета": и сокчета, зрънчо, барни, киндерчета.  Grinning Всяко нещо в граници! Хубавото е, че яде плодове. Месо не поглежда за разлика от майка си и баща си. Simple Smile Аз обожавам джънк фуд и съм му предлагала, но нито пържените картофи го изкушават, нито хамбургерите.
Много обичам да правя тестени неща: палачинки, мекици, пържени филии. Също не ги обича. Яде ми само кексовете.  Grinning

# 667
  • София
Barni и аз давам, ама не го смятам вак за боклучава храна. Той много си го харесва.
Иначе палачинки , банички, бухтички и аз правя и му давам, кога ги яде кога не, пържени филии не правя защото имам гастрид и избягвам много пърженото, но свеки само това предлага за закуска.
Иначе го научих да яде кисело мляко с бисквити или прясно мляко с тези шоколадови топчета за закуска на Нестле. Не съм им особен фен, но това е единствения начин да приеме прясно мляко, така че съм ОК с това.
Ние с моя мъж не сме любители на джънк фууд - мразим Мактоналдс и КФС, само понякога в Събуей хапваме, но пак сандвичите са или с черен или с овесен хляб. Абе стараем се да се храним (сравнително) здравословно и да научим малкия да цени това.

# 668
Ох, чета ви и така огладнях  Joy

# 669
Аз също от сега съм предупредила всички баби,дядовци,лели никога да не носят,да не подаряват и да не предлагат лакомства.Колко хубаво би било ако детето знае,че се яде торта на рожден ден само и например лятото сладолед чат пат.  Mr. Green  Така или иначе като тръгне на училище няма как да се избяга от джънки фуда,поне първите 7 години колкото е възможно някаква хигиена на хранене да се създаде и да се избягват тия гадости.
Иначе и аз огладнях и то за джънки фуд и шоколад  Laughing

# 670
Хубава тема сте захванали за лакомствата  Grinning  Аз давам киндерчета,домашен чипс и едни сладкишчета които са като вафли но са с фибри много са интересни(нямат Е, оцветители,емулгатори и др гадости) и са вкусни. Ял е и от боклучетата естествено  Rolling Eyes но се случва от време на време и то защото си мисля че не е хубаво да му се забранява и като види някое дете как яде да му текът лигите. А имам и един пример на майка, която нищо не даваше на малката полезни  но супер безвкусни зрънчовци,вафли и елате да видите това дете как яде шоколад сега и др гадости като отвързано е по простата причина че майка му го ограничаваше страшно много  Rolling Eyes
Мисля си ако се дава рядко по малкко е по-добре от колкото нищо и изведнъж да открие тези лакомства и да стане миш-маш  Laughing

# 671
shmoksi  много се радвам ,че всичко е наред с бъбречето  Hug
Ох и аз като ви чета какви ги пишете огладнях  smile3521  ММ е готвач и тези дни като се замисля нищо не ми е готвил ама сега няма да му се размине  smile3508  

# 672

Оф,нали  Mr. Green?   Най-много да им отидем на гости,че аз такива тестени тооолкова обичам   chef bowuu.

Ади,лоша лоша,колко да си лоша?   Винаги съм казвала,че мога и аз да си гледам спокойствието като го оставям да прави и яде каквото си иска...вместо да обяснявам по хиляди пъти някои неща,да давам примери и да се тормозя. Това добра майка ли ще ме направи?  Не мисля. Напротив. Така че споко,лошите майки ставаме 2  Mr. Green.    Ох,ако знаеш колко ми е мъчна и дъъълга тази тема,обаче леко рискувам да бъда линчувана,затова замълчавам понякога,макар да не ми е присъщо.    Макдоналдс и разни подобни за бързо хранене никога не съм посещавала. Направо ги мразя тези боклучави храни и направо ми се повръща от гледката на семеен обяд в Макдоналдс на моя приятелка например с малките си деца.Определено се стараем колкото е възможно да живеем здравословно,колкото и понякога да не ни се получава.  
Айде ставам....

# 673

Оф,нали  Mr. Green?   Най-много да им отидем на гости,че аз такива тестени тооолкова обичам   chef bowuu.

Ади,лоша лоша,колко да си лоша?   Винаги съм казвала,че мога и аз да си гледам спокойствието като го оставям да прави и яде каквото си иска...вместо да обяснявам по хиляди пъти някои неща,да давам примери и да се тормозя. Това добра майка ли ще ме направи?  Не мисля. Напротив. Така че споко,лошите майки ставаме 2  Mr. Green.    Ох,ако знаеш колко ми е мъчна и дъъълга тази тема,обаче леко рискувам да бъда линчувана,затова замълчавам понякога,макар да не ми е присъщо.    Макдоналдс и разни подобни за бързо хранене никога не съм посещавала. Направо ги мразя тези боклучави храни и направо ми се повръща от гледката на семеен обяд в Макдоналдс на моя приятелка например с малките си деца.Определено се стараем колкото е възможно да живеем здравословно,колкото и понякога да не ни се получава.  
Айде ставам....

Онзи ден видях потресаваща гледка  Shocked в тукашният мол има бъргър кинг,мак доналдс е няма такова угоение маса народ имаше и чак както казваш семейно децата нагъват картофи и бъргери.Малкият като видя и ми стана гадно и му взехме едно детски меню изхвърлихме храната оставихме водата и играчката всички гледаха мн странно че хвърляме, но да ви кажа специално за тая храна там и е мястото в боклука  Naughty

# 674
  • София
От толкова приказки-сега поръчах да ми донесат макдоналдс Peace лигите ми изтекоха и потърквам нетърпеливо ръце...мммм....
Смятам че всичко с мярка не е опасно. А и в Бг все още неса чак чак толкова боклучави продуктите.с които ги приготвят.

Общи условия

Активация на акаунт