През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 26 899
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз пък давам "боклучета": и сокчета, зрънчо, барни, киндерчета.  Grinning Всяко нещо в граници! Хубавото е, че яде плодове. Месо не поглежда за разлика от майка си и баща си. Simple Smile Аз обожавам джънк фуд и съм му предлагала, но нито пържените картофи го изкушават, нито хамбургерите.
Много обичам да правя тестени неща: палачинки, мекици, пържени филии. Също не ги обича. Яде ми само кексовете.  Grinning
И аз давам.
Захраних на 7 месеца, купувах био зеленчуци и правех на пара,  кърмена е до годинка.  И сега какво - като всички останали деца си е. Ако има сополи в градината и моето дете има сополи. Ако има скарлатина в градината и моето дете има. и т.н. Плодове и зеленчуци не вкусва и не мога да се преборя, но пък за тестени умира.
Живи и здрави да си ни децата, пък сърцето насочва майките си кое е правилно и кое не.

# 676
  • София
В живота си не съм яла плодове-рядко и мн насила. Сега пия леко фрешове,но никак не ги тача-като лекарство. Цялото си детство съм изкаралас тесто,бухти мекици и шоколад...и сега съм така. Всичко е ген.виж зеленчуци мога да ям,но никога не бих ги избрала пред шоколада.

# 677
... Колко хубаво би било ако детето знае,че се яде торта на рожден ден само и например лятото сладолед чат пат.  Mr. Green
защо сладолед  чат пат. Взимаш едни формички за сладолед или кофичка от данонино с една клечка, пасираш банан или друг плод , слагаш във формите, замразяваш и сладоледа готов  Twisted Evil  Mr. Green
Тортите също не смятам, че е проблем да ядат, ако са приготвени в къщи с мярка в захарта и т.н. не виждам проблем. По-скоро предпочитам домашна торта или кекс или мъфин пред готови такива от магазина.
В тази връзка имаме едно магазинче до градината
Скрит текст:
като взимахме съседчето с майка му имали традиция да минават от там всяка вечер и да му купуват по нещо. Тео и той се научи, ей какъв проблем беше докато отвикне, голям зор но успяхме. Там пълно с някакви боклуци, ама истински. Харибо е най-здравословното там, което може да се намери. Имам чувството, че са китайско производство всички неща. Топъл сладолед и не знам си какви гадни бонбони. Надявам се скоро да не се сети за магазина.

# 678
shmoksi много се радвам за бебко,че всичко е в норма Hug ние в понеделник сме на ФМ и се надявам всичко да е ок с бебка.

Ииии сега с риск да ме "изядете с парцалите"както се казва да се включа в хранителната тема и да кажа,че оня ден си взех прясно мляко от една ферма и направих кисело и стана страхотно,ползвах за закваска кисело мляко ЕЛБИ(само за протокола казвам,че те държат бацилите в БГ Mr. Green) и днес като ме прихвана лудостта и реших да забъркам един козунак,че много ми се дояде,ама тия в магазина не ми харесаха и...сега втасва Simple SmileСъжалявам че не го скрих,но така и не разбрах как да слагат и снимки и такива екстри  cook

# 679
petrohanka може да ми дадеш рецептата и аз да се пробвам  Simple Smile

# 680
За храненето...не бих забранявала лакомствата на детето си първо защото на мен не са ми били забранявани и второ, защото всяка забрана после се връща като бумеранг, когато порасне! Аз и бъдещия татко ядем всичко, което ни е вкусно, няма причина да ограничаваме децата си. Важно е да има хранителен режим, според мен- закуска, обяд и вечеря. Важно е да има и някои забрани, свързани с поведението и същинското възпитание...но не и горкото дете да гледа друго как яде лакомство и да преглъща жадно...но всеки си решава! Whistling

# 681
petrohanka може да ми дадеш рецептата и аз да се пробвам  Simple Smile

Нели за първи път я правя тази от нета е: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BD%D1%86%D0%B8

ако се получи ще се похваля Mr. Green

# 682
хихихи тогава ще чакам отзиви  Laughing

# 683
  • София
Петроханче, абе тези козунаци като ги правиш на ръка ли ги правиш или имаш автомат за хляб? Че аз като си помисля миналата година правихме козунаци с майка, ама то трябва да е супер топло, да втасва два пъти, да се бие 100 пъти тестото - абе голяма играчка, тази година няма да мога. Иначе после вкуса на домашния козунак е уникален - дори козуначени мъфини правих, станаха супер (само идейка ако ти остане тесто, салагш го във формички за мъфини и поръсваш със захар и става яко).
Оф аз от тея тестени май качих толкова много кг, ама пусто как обичам домашната баница на мама, кус кус и палачинки.....

# 684
... Колко хубаво би било ако детето знае,че се яде торта на рожден ден само и например лятото сладолед чат пат.  Mr. Green
защо сладолед  чат пат. Взимаш едни формички за сладолед или кофичка от данонино с една клечка, пасираш банан или друг плод , слагаш във формите, замразяваш и сладоледа готов  Twisted Evil  Mr. Green
Тортите също не смятам, че е проблем да ядат, ако са приготвени в къщи с мярка в захарта и т.н. не виждам проблем. По-скоро предпочитам домашна торта или кекс или мъфин пред готови такива от магазина.
В тази връзка имаме едно магазинче до градината
Скрит текст:
като взимахме съседчето с майка му имали традиция да минават от там всяка вечер и да му купуват по нещо. Тео и той се научи, ей какъв проблем беше докато отвикне, голям зор но успяхме. Там пълно с някакви боклуци, ама истински. Харибо е най-здравословното там, което може да се намери. Имам чувството, че са китайско производство всички неща. Топъл сладолед и не знам си какви гадни бонбони. Надявам се скоро да не се сети за магазина.

Иска ми се да не се сеща или  по-скоро да се сеща рядко,иначе алтернативи много естествено.Ама въпроса е в навика дето не искам да го изгражда и не искам да давам "за награда" или за десерт нещо сладко.Има си хиляди начини да поощряваш и награждаваш детето си различни от даване на "награда" калорийна бомба.

# 685
Аделина да на ръка,нямам машина,но тая рецепта ми хареса за това че не се бие 100 пъти(миналата година с една друга рецепта хванах мускулна треска,:mrgreen: без да преувеличавам).Е,ударих го 10-20 пъти против уроки Laughing ама се изморих.Иначе го започнах в 18 и сега чак го сложих да се пече,дълго е малко,но не чак толкова,дано стане Praynigче от много приказки.... ooooh! MM ми се бъзика че бил много диетичен Laughing понеже е с кафява захар

# 686
  • София
Лелее ама ти си герой направо....аз не бих се хванала тази година.

# 687
Ооо да ще пробвам и това с мъфините Peace сигурно става хубаво,а иначе за тестото... преди за 5-6 години бях си купила точно 2 хляба и то франзели,а сега само сладко и тесто са ми в главата,простооооо дано се оправя после след раждането,че няма да се разберем така Mr. Green

# 688
shmoksi, Ivvangeline, радвам се, че изследванията ви са добри.

neli_d, с мъж-готвач, ето кой е ударил джакпота Simple Smile

petrohanka, аз тая година май също ще се опитам да омеся козунак, но знам, че си е голямо усилие, та ще видим дали мързелът няма да надвие Simple Smile

За храните и помадите - зз като малка съм яла много сладко, спомням си, че нашите едвам опазваха бонбоните от мене, но после, някак естествено, спрях. Сега съм повече по месцето и зеленчуците. Това, сега разбирам, е истинско щастие, защото откакто съм бременна, само сладки работи и боклучета ми се ядат, заради което качих много кила, а и няма как това да е особено полезно. Много трудно се преодолявам и се надявам тоя период да приключи, след като малката се роди.

Аз съм решила да не я "запознавам" със сладкото твърде рано. В крайна сметка захарта (като изключим тая в плодовете) е сигурно единственото нещо, от което организмът ни няма нужда, но пък от друга страна таткото, а и всички около мен обичат сладко и не виждам как ще успея да го скрия съвсем. Ще гледам да не се прекалява, защото мисля, че на малката би й било по-лесно после, ако не умира толкова за сладко, но в никакъв случай не мисля да стигам до крайности.

Аз иначе мисля да й правя пюренца, супички, аз много ги обичам и си ги правя и за себе си Simple Smile Ние си имаме домашни домати и си квасим мляко, което вземаме прясно от една жена, също имаме и плодове. Не се заблуждавам, че всичко, което малката ще яде, ще е здравословно, но каквото ми е по силите, ще направя. Иначе за алергиите аз мисля, че нещата, които ядем (само прочетете съдържанието на някой продукт вкъщи) и пием, са в основата на това да има повече алергии сега. Да не забравяме, че на село все още може да се живее добре. За меда и ботулизма нищо не знам, ще прочета за какво говорите, но аз обичам мед страшно много, ще видим как ще процедирам с бебето. Аз съм чувала, че майки не дават на децата си и кисело мляко до определена възраст, пак заради алергии, което ми се струва прекалено.

С мас не бих намазала никого освен ако не ми е много неприятен Simple Smile Едни приятели мажеха бебето със зехтин в началото и то се обрина страшно. Изписаха им козметика, която успокои кожата. Аз ще гледам да не къпя бебето твърде често и да не го излагам прекалено на слънце, когато това е възможно, за да не се налага да го мажа с много работи. Иначе съществува хубава козметика, която може да е и природосъобразна.

За финал - аз пак си докарах някакъв цистит явно. Днес си взех Уринал, че в началото на бременността страдах от същото нещо, тогава ми го изписаха, понеже е билково. Надявам се пак да помогне, за да не се стига до антибиотици. Пийте повече вода и не отлагайте, като ви се пишка, за да не се похвалите със същото и вие Simple Smile

# 689
veniva като каза алтернативи много , се сетих как на 2 години и 3-4 месеца ходихме на море на Ал-ин и ние като ядяхме сладолед и Тео искаше, и баща му за да не яде във вафличката му сложи картофено пюре и 2 моркова за украса ... и не му хареса сладоледа.  Mr. Green чак миналото лято яде повечко и много домашен правен с банан Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт