Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №4

• 182 097
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Не знам дали е за тук въпросът ми но моля за помощ -тези дни ще поръчвам гардероби за двете спални, но досега не сме имали големи хубави "истински" гардероби поради липса на място,и сега хем се радвам и хем се притеснявам как да направя разпределението вътре така че да е функционално и да побира възможно най много дрехи и багаж. Дали можете да ми дадете някакви съвети или да ме ориентирате къде да прочета.Благодаря ви предварително!

# 556
Не знам дали е за тук въпросът ми но моля за помощ -тези дни ще поръчвам гардероби за двете спални, но досега не сме имали големи хубави "истински" гардероби поради липса на място,и сега хем се радвам и хем се притеснявам как да направя разпределението вътре така че да е функционално и да побира възможно най много дрехи и багаж. Дали можете да ми дадете някакви съвети или да ме ориентирате къде да прочета.Благодаря ви предварително!
    Можеш да прочетеш тук, както и в старите теми. Още на първа страница на 1-ва тема има интересни идеи. Жалко, че някои от снимките не се виждат, но пък коментарите биха ти дали някаква насока.  Какво искаш да прибираш в тези гардероби? От колко човека ще се ползват? Размери?  Какви дрехи носите повече /за да определиш колко място ще ти е необходимо за закачалки и колко за рафтове/, завивки ще прибираш ли там... и т.н.
      ПП - Докато преглеждах началните страници на старите теми, попаднах на готиното клипче /качено на 26.10.2011 г. / Laughing  Практичното винаги е актуално!

# 557
Тези, висящите рафтове ми се струва, че ще са стабилни, ако се сложат кутии. Бях решила и за нашия гардероб, че ще е решение и гледах това http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82190 в комбинация с http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81786 Така и не прередихме гардероба, защото докато не направим стая на децата, техните дрехи са в нашия гардероб, съответно ми трябват повече големи рафтове.

# 558
Мога да ти помогна с някоя идея Simple SmileАко ще са ти по-високи гардеробите може да си сложиш от тези лостове за дрехи които се дърпат надолу а след това да има рафтове или пък рафт и отдолу пак лост но обикновен.Така може да си слагаш по-малко ползваните дрехи на лоста горе а другите долу.Аз казах на моят мебелист какво искам горе-долу,той ми предложи някои идеи начерта  ми как  ще ми изглежда гардероба и готово. Simple Smile

# 559
deni_g  и аз ги гледах тези лостове, принципно аз много слагам дрехи на закачалки и искам да има повече лостове за закачалки, но се двоумя дали няма да се мачкат при сваляне и дигане, защото аз като си ги закача малко си ги пооправям да не се подгъват, а като ги качиш горе не можеш това да го направиш. Та ако имаш такъв механизъм би ли споделила дали е удобно и запазват ли се изгладени дрехите. Simple Smile
Моят гардероб ще е вграден до тавана и се чудя на високото дали такъв механизъм да сложа или да сложа рафтове и да слагам кутии с по-неупотребявани дрехи

# 560
Момичета,помагаите Simple Smile
Взехме си гардероб с плъзгащи врати.От едната страна е с лост за закачалки,а от другата е с рафтове,но вътре няма чекмеджета Sad та... сега се чудя,дали да не сложа 2 кутии и вътре да слагам бельото.Просто не виждам друг начин?Идеи приемам всякакви..

Ето в такива кутии:

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82191
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81990

# 561
  • о`майна лунна нощ е
Първата кутия ми се струва по-практична, заради това, че има капак. За мен е добро решение. Ще можеш да си я слагаш, където ти е удобно и да разместваш лесно, ако се наложи. Не се кахъри за липсата на чекмеджета. Сегашното положение ти дава свобода, която фиксираните обеми не могат да ти осигурят.

# 562
deni_g  и аз ги гледах тези лостове, принципно аз много слагам дрехи на закачалки и искам да има повече лостове за закачалки, но се двоумя дали няма да се мачкат при сваляне и дигане, защото аз като си ги закача малко си ги пооправям да не се подгъват, а като ги качиш горе не можеш това да го направиш. Та ако имаш такъв механизъм би ли споделила дали е удобно и запазват ли се изгладени дрехите. Simple Smile
Моят гардероб ще е вграден до тавана и се чудя на високото дали такъв механизъм да сложа или да сложа рафтове и да слагам кутии с по-неупотребявани дрехи
[/quot
Аз имам два вградени гардероба и двата са ми с такива лостове и съм много доволна изобщо не се мачкат.Когато го дръпнеш надолу и го пуснеш те дрехите си висят във въздуха и няма как да се измачкат.Моите лостове са на по-високо и дрехите ми не се опират в рафта ,който разделя гардероба. Simple SmileПо този начин с този лост можеш да си използваш целия гардероб от долу до горе.Надолу можеш да си сложиш чекмеджета, нещо като вграден скрин. Simple Smile

# 563
Момичета,помагаите Simple Smile
Взехме си гардероб с плъзгащи врати.От едната страна е с лост за закачалки,а от другата е с рафтове,но вътре няма чекмеджета Sad та... сега се чудя,дали да не сложа 2 кутии и вътре да слагам бельото.Просто не виждам друг начин?Идеи приемам всякакви..
Моите любими "чекмеджета" са тези:
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=85690
В тези органайзери могат да се добавят кутии,които стават като чекмеджета.Аз редя в тях чорапи,колани,бельо,шалове,сешоари и куп други неща.Много са ми удобни и практични.В гардеробът в антрето имам също,но без допълнителни кутии, и там поставям обувки,пантофи...

# 564
# 565
  • Велико Търново
Това, което не мога да измисля все още е, къде да си държа зеленчуците, които не се прибират в хладилника newsm78
Свободен ми е шкафа под мивката и умувам да си взема от някъде две плъзгащи се метални кошници и там да редя лук, чесън, картофи. Другия вариант е на някаква свободностояща пластмасова етажерка (малко са ми грознички Simple Smile)..... Вие къде си държите зеленчуците?

Ето какво съм си сложила в шкафа под мивката - само смалих кафявите тръби, че бяха по-дълги и се получи много добре

# 566
  • София

Ето какво съм си сложила в шкафа под мивката - само смалих кафявите тръби, че бяха по-дълги и се получи много добре

Ехааа, dannyny, получило се е много прибрано и подредено. Можеш ли да ми кажеш какви са ти горе-долу размерите на шкафа и от къде си си купила етажерката   bouquet

# 567
  • Велико Търново
Шкафа ми е с нормални размери - ширина 80 см - дълбочина трябва да е 60 см, отзад зад етажерката има място и съм си наредила бутилки примерно или неща които рядко ползвам. Етажерката е купувана от магазин за домашни потреби. Най-отгоре държах ябълки, но понеже е в близост до коритото на мивката и се топли и не траят дълго та затова в тези рула от домакинска хартия съм си сложила найлонови торбички, по идея от този форум  Wink

# 568
Благодаря ви момичета за идеите,които сте предложили   bouquet

# 569
Привет!
Започнала съм пролетно-лятно почистване и пренареждане на гардеробите. Жилището ни е малко и всякакви идеи за пестене на място са добре дошли. Поразгледах темите назад, но ако някой има да сподели нещо ново и интересно, да слага снимки направо.Wink

Общи условия

Активация на акаунт