Пости 2013 - 2 тема

• 68 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
И сега какво? Дяволът постигна целта си- за Великден ще бъдем скарани.

# 316
Цитат
Добре би било да се възприеме единно становище относно правилата за св. Причастие - по време на пост и извън поста, 

Много ме смутиха примерите за свещеници връщащи хора, защото не бил подходящ денят. Това е пълно неразбиране за същността на Литургията и живота в Църквата. Надявам се да си виждала такива примери само в малки села, недобрата подготовка на свещениците и суеверията там да са причината. Официалната позиция на Църквата, е че човек, може да се причасти във всеки ден в които се извършва Литургия, няма неподходящи дни. Литургията затова е създадена и се служи - за да се причастяват вярващите.
Относно подготовката за приемане на причастието също е казано много ясно и е официална позиция изразена от св. Йоан Златоуст :
Цитат
Сега търся не каква е трапезата, а станало ли е изменение на злия начин на мислене?

Официална позиция в смисъл това да не се яде толкова дни е крайно неуместно да има - всеки според силите си. Не е добро прекаленото вглеждане в хранителния пост - треперим да не изядем вафла в което има две капки мляко, а не се сещаме да помогнем на някого.

# 317
Цитат
Сега търся не каква е трапезата, а станало ли е изменение на злия начин на мислене?
надали си спомняте, защото рядко пиша, но за мен това сега е първият ми пост в живота.
   От гледна точка на хранителен режим и сексуален живот всичко съм спазвала, но... в началото наистина се молех често, когато избухна по нещо, веднага се сещах за поста и смирението и се смирявах, но сега към края на поста усетих, че това някак си ми убягва... и се замислих дали аз постя или пазя диета? По принцип не съм конфликтна личност, като цяло съм с лек характер, но си имам и моите макар и рядки моменти когато света ми е крив.
  Оказа се, че хранителния режим е най-лесното в един пост за мен, оказа се, че е много по-трудно да се спра да избухвам (докато карам колата например), оказа се, че ми е много по-трудно да се моля всеки ден.... И в крайна сметка поради тези причини имам чувството, че поста ми се провали ...

Едно гълъбче докато летеше невероятно силно и със страшна скорост се удари във витрината. Уплаших се, подскочих, но.... до там. Колежкта ми излезе и започна да го търси. Аз определено нямах такова намерение ... и изведнъж тя ме застреля с думите "А уж постиш, никакво състрадание не изпита към горкото животно"!
Ето това ми даде сметка, че аз май наистина не си спазвам поста както трябва...

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 08:03 от Evjeni

# 318
И сега какво? Дяволът постигна целта си- за Великден ще бъдем скарани.
Няма да успее!!!

# 319
Моля ви, нека си простим един на друг каквото сме се обидили и според Божиите думи да продължим да носим един на друг немощите. Моля ви! Аз рядко пиша в тази тема, но винаги я чета и всички сте ми толкова мили и сговорчиви, че ми е тъжно да чета такива постове на дядо хаджия и на царицата майка. Наистина се надявам и двамата да сте били под емоция и да продължите да ни радвате, защото всеки със своята различност допринася.

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 08:48 от liese

# 320
Здравейте на всички.За втори път постя и пак само последната седмица.Проблеми с храната имам, само заради млечните изделия.Много ми е трудно без тях.Искам да попитам, маслини могат ли да се ядат?

# 321
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

Цитат
надали си спомняте, защото рядко пиша, но за мен това сега е първият ми пост в живота.
   От гледна точка на хранителен режим и сексуален живот всичко съм спазвала, но... в началото наистина се молех често, когато избухна по нещо, веднага се сещах за поста и смирението и се смирявах, но сега към края на поста усетих, че това някак си ми убягва... и се замислих дали аз постя или пазя диета? По принцип не съм конфликтна личност, като цяло съм с лек характер, но си имам и моите макар и рядки моменти когато света ми е крив.
  Оказа се, че хранителния режим е най-лесното в един пост за мен, оказа се, че е много по-трудно да се спра да избухвам (докато карам колата например), оказа се, че ми е много по-трудно да се моля всеки ден.... И в крайна сметка поради тези причини имам чувството, че поста ми се провали ...

Едно гълъбче докато летеше невероятно силно и със страшна скорост се удари във витрината. Уплаших се, подскочих, но.... до там. Колежкта ми излезе и започна да го търси. Аз определено нямах такова намерение ... и изведнъж тя ме застреля с думите "А уж постиш, никакво състрадание не изпита към горкото животно"!
Ето това ми даде сметка, че аз май наистина не си спазвам поста както трябва...
Evjeni, самият факт, че говориш за това означава, че постът ти не е провален.  И това, че си се постарала да се молиш и да се бориш с гнева е правилният път. Моят първи пост далеч не беше толкова осъзнат Simple Smile Освен това на всички ни се случва да сгрешим, да избухнем, включително и по време на пост. Но вглеждайки се в грешките си, се борим с тях. Самото осъзнаване на греха също е част от борбата. Тези, които се мислят за безгрешни са много по- далеч от християнството от каещите се грешници. Ето сега, през идващата седмица имаме време да помислим, да се покаем и да се помолим Господ да ни даде да видим всичките си грешки. Пожелавам на всички душеспасителна седмица1

# 322
  • Стара Загора
да маслини може.

# 323
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИМЕННИЦИТЕ И НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА!

Наистина не трябва да оставяме злото да победи Peace

Весел празник! Hug

# 324
  • Sofia
simpatikonia, това твое ли е?
Напълни ми душата!

Честит празник на всички с цветни и не дотам имена!

Днес за празника приготвям морски костур на фурна, родопските картофки и за втори път за деня медената торта на Steisi (от първа страничка). Първият сладкиш го хапнахме на една красива поляна на Витоша, а вторият изстива за десерта. Между другото е подходящ и за строгия пост - няма грам мазнина вътре.

# 325
simpatikonia, това твое ли е?
Напълни ми душата!

Не. Снимката беше публикувана в тази тема и реших да я споделя с вас.
Радвам се, че се харесва Hug.

# 326
  • В царството на игрите:)
Не е хубаво нито по време на пост, нито извън него тази тема да заприличва на много други в този форум...
Знам, че е неизбежно, знам, че сме хора и, че емоциите ни са нормални, но сте ми много симпатични и всеки едни допринася с нещо хубаво за темата..
Размислите и страстите са ми много близки до вашите и това, че можем да споделим ме прави щастлива Hug
На мен поста винаги ме се изплъзва по отношение на голямата ми уста и прекалената ми емоционалност и всеки път съжалявам. Вече ми е неудобно, че но моя отец му говоря все едни и същи неща Embarassed

# 327
Здравейте,
аз постя в момента за първи път в живота си. Но ми хареса и хранителния режим, начина на мислене и новите усещанията, който изпитах и за това няма да бъде последен. 
От вас и тази тема научих толкова много полезни неща и информация и за това съм ви, много благодарна за всичко   bouquet  bouquet  bouquet.
Имам питане към всички по запознати с режима на постене. Може ли да се пие кока кола при необходимост? Питането ми е свързано с това, че имам по принцип ниско кръвно и до сега като съм чувствала, че ми пада кръвното пиех кафе и кола и хапвах шоколад. Но днес за първи път откакто постя усетих, че кръвното ми е ниско. Стана ми лошо докато пътувах а и жегата си оказа влияние в резултата на което цял ден ходя замаена и ми е много отмаляло. Като се прибрахме и примерих кръвното наистина беше ниско. Пих кафе, но явно имам нужда от още нещо допълнително, защото и до сега не съм се оправила. И понеже шоколад не мога да хапвам питането ми е за кола, която да пия в такива моменти. Искрено се надявам утре да не ми отмаляло като днес, че ще съм на работа а това изисква концентрация и внимание.
Благодаря предварително на всички, който ще ми отговорят!

# 328
Разбира се, че можеш да пиеш кока-кола.
Дори мога да ти кажа едно "желязно" средство за вдигане на ниско кръвно - "фрапе" от кока-кола и нес кафе Laughing. Рецептата не е моя, но съм я пробвала - имаше отличен ефект.

# 329
  • В царството на игрите:)
Има и няколко марки постни черни шоколади, които могат да ти свършат работа Peace

Общи условия

Активация на акаунт