Пости 2013 - 2 тема

• 68 795
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
 Благодаря, simpatikonia и milmich!   Hug
Надявам се да не стигам до там, но ако се наложи ще прибегна до колата. Ще потърся тези постни шоколади на диетичния щанд утре и ще си взема за всеки случай. Определено не искам да имам още един ден, като днешния  ooooh!.

# 331
  • София
Аз харесвам шоколадът за готвене (шоколадов кувертюр) на ЛИДЛ. На щанда с маята, бакпулвера и разтворимите кремчета е. Даже зарибих и детето  Laughing

# 332
Аз харесвам шоколадът за готвене (шоколадов кувертюр) на ЛИДЛ. На щанда с маята, бакпулвера и разтворимите кремчета е. Даже зарибих и детето  Laughing

След една седмица ще дегустирам всички шоколади наред  Joy Joy Joy

Сега обаче е време да поговорим за поста през следващата седмица. Някакви идеи?

# 333
  • Sofia
Като ми се прияде шоколад си хапвам няколко истински какаови зърна,продават ги в био магазините,горчиви са,но вече свикнах с вкуса им и дори са ми приятни,а и са полезни

# 334
Няма нищо по-хубаво от истинското какао.
Последният шоколад, който опитах беше домашно приготвен - от хубаво какао, малко захар, масло и беше мноооооооооооооого вкусен. Смятам да повторя опита си пак Peace. За калориите няма да мисля изобщо  Laughing.
Както казват хората, когато става дума за шоколад, съпротивата е излишна.

# 335
  • София
През следващите три дни смятам да хапвам предимно домати и чушки и препечени филийки. Може да направя и цели, небелени картофи, оваляни със сол, на фурна. Идеята, мисля, че беше на дядо хаджия. Извинявам се, ако греша. На Велики четвъртък ще бъде нещо с олио (зехтин)- може би баба гануш или хумус и манджичка с коприва. На Разпети петък ще се опитам да не ям поне до 15- 16ч. Лошото е, че съм на работа от много рано, ставам в 3,30ч. и едва ли ще издържа повече. Но с Божията помощ, ще видим. Това е, но основно ще се опитам да обърна повече внимание на духовните работи. Ще почета повече и ще се помоля повече...

# 336
....Лошото е, че съм на работа от много рано, ставам в 3,30ч...

Какво е това ранно ставане? Да не работиш в сутрешния блок на бТВ Laughing?

# 337
  • София
Не, на БНТ  Simple Smile Вече съм на работа, добро утро!

# 338
Добро утро! И успешна седмица на всички работещи!

За тази сутрин си приготвих мюсли с малко ядки и едно кафе. За по-нататък ще видим. Предполагам ще го карам на домашен ръжено-пшеничен хляб и на туршия, толкова колкото ми е останала от зимните запаси Laughing. И със сигурност ще си предвидя нещо с нахут - убедих се, че няма храна, която да засища толкова добре и да се приготвя толкова лесно.

# 339
Няколко дни не бях влизала да ви чета и много неприятно се изненадах от това, че има обидени и напускащи темата.
Аз да се извиня, че вчера не поздравих именяците и специални поздрави за Бразилка - Цвети да си жива и здрава и Бог и Божията Майка да са с теб и близките ти, както и с всички празнуващи днес, но вчера Слава Богу имахме прекрасен празник у дома и не стигнах до компютъра, вчера Слава Богу кръстихме малката ни дъщеричка.
Успешна седмица на всички и Бог и Божията майка да са с всички нас!

# 340
Честито ти християнче!!  bouquet

# 341
Здравейте, не бях влизала отдавна в темата. Много новини има тук напоследък. Дано и двамата, които я напуснаха да размислят и да си подадат ръце поне на Празника.
Katelinka, честито ти християнче и от мен! Само радост да ви носи и да не се отклонява от Божиите пътища.
Tari Tasartir, много си наблюдателна! Самата аз не бях забелязала, че тортата е без мазнина.  Simple Smile
Постническото ми състоянието се приближава до това на Evjeni. С храната и съпружеските отношения всичко е под контрол, но другите страсти ме надвиват - кога в мислите, кога в думите, кога на дело. В момента се боря с привързаността си към фейсбук. През тази седмица мисля да прочета четирите Евангелия или поне повечето от тях.

Искам да споделя тази работа на Николай Бердяев: "За достойнството на Християнството и недостойнствата на християните"
http://humaig.blogspot.com/2011/02/blog-post_8710.html

Излязло е от печат чудесно четиво за деца "Великден" на арх. Серафим

# 342
Цитат
Nil desperandum!
Вмъкни Цитат
Честито ти християнче!!
Цитат
Steisi
Вмъкни Цитат
Katelinka, честито ти християнче и от мен! Само радост да ви носи и да не се отклонява от Божиите пътища.
Благодаря   bouquet

# 343
Дано и двамата, които я напуснаха да размислят и да си подадат ръце поне на Празника.

Убедена съм Peace. Понякога човек в огорчението си казва какво ли не, без да го мисли в действителност ...

Най-важното е човек да удържи победа над самия себе си. А според мен последната седмица е най-трудна във всяко едно отношение. Физическите сили намаляват, умората си казва своето, а най-опасно е, когато човек реши, че нищо не е постигнал и по-добре да се предаде...

За днес приготвих постен гювеч без олио. Отивам да го опитам Laughing.

# 344
  • Sofia
Ето ми и рибата от вчера:

Steisi, сладкишът е страхотен наистина, никой не може и да предположи с какво е!
Да споделя опит: Първият го направих точно по рецептата, но с 3 чаши брашно и стана нещо средно между кекс и бишкоти - много вкусно, но леко сух. Намазах го, докато беше топъл, с конфитюр от джанки и така леко компенсирах сухотата. (ако бях сложила 4 чаши брашно, щеше да стане тесто за разточване или точно за оформяне на бишкоти).
Вторият обаче го направих пак с 3 чаши брашно, но с доста повече течност (разредих кафето) и се получи доста по-мекичък и сочен. Намазан с киселичък конфитюр става още по-богат на вкус!

Общи условия

Активация на акаунт