Пости 2013 - 2 тема

• 68 776
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
simpatikonia, и аз готвих същото.  Simple Smile
Аз вчера също правих тилапия - печена на фурна с олио и вода. Дните на строгия пост мисля да изкарам на хляб, зеленчуци, мариновани гъби и плодове. И на постния гювеч, друго няма да готвя.

# 346
  • София
katelinka, честито християнче и от мен!
Steisi, благодаря за линка и информацията за книжката .Ще взема накрая и аз да я пробвам тази торта  Grinning

Сега вечерях гуакамоле и салата от айсберг с лимон и разни семки.

Най-важното е човек да удържи победа над самия себе си. А според мен последната седмица е най-трудна във всяко едно отношение. Физическите сили намаляват, умората си казва своето, а най-опасно е, когато човек реши, че нищо не е постигнал и по-добре да се предаде...

simpatikonia, добре си го казала.

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 23:04 от Надето :)

# 347
Момичета- няма да влизам тук, може би, до другата седмица. Искам да ви пожелая много сили до края на поста и светло посрещане на Възкресение .Простете   bouquet

И не забравяйте на Велика Събота- сега- 04.05 да гледате прякото предаване за слизането  на Благодатния Огън, по БНТ, по обяд.

# 348
  • На острова
Снощи си направих, а и днес си взех за офиса, зеленчуков "дюнер": ливанска питка с маруля, домат, краставица, маслина, чушка, авокадо, горчица. Вечерях и зелена салата със семена и лимон, но не ми харесва без мазнина. Скърца ми, както казва сестра ми.

Мисля, че се пристрастявам към авокадото  Rolling Eyes

# 349
  • София
 И двата дни изкарах онсовно на сурова храна - ядки, плодове, салата, пък за пръв път постя на работа. Нямам никакъв проблем.
 Както и в началото на поста, съм изправена пред огромно изпитание, синът ми и тогава и сега, кара много тежко вирус.  Praynig

# 350
Nil desperandum! хубави празници! И ти прощавай, ако има нещо.
И ти благодаря за точното указание относно предаването по БНТ.
Обикновено го гледам на запис, но този път ще се постарая да гледам пряко.

Днес бях на гости и опитвах чужди постни вкусотии Laughing
Няма нужда да давам рецепти - мамината манджа е винаги най-вкусната.

Тази вечер си доядох постния гювеч и си приготвих арменско ашуре, в много съкратен вариант (повече от половината продукти ги нямам в наличност Sad) - направих го само със захар, стафиди, лимонова кора и ромов аромат. Да видим какво ще стане.
За утре още нямам идея какво ще готвя, но салатата ми е осигурена - кисело зеле с червен пипер (имам още в буркани в хладилника).

# 351
  • София
 *Elle*, дано бързо и успешно да преминете през изпитанието и детенце да е здраво и весело за празниците.
 Nil desperandum, и от мен извинения  Hug Всички ви моля за прошка, със сигурност има за какво.
 Днес си направих нещо за мазане, което нарекох слънчогледова халва-  около 1 ч.ч. белени слънчогледови семки, няколко лъжици мед и малко водичка за получаване на хубава консистенция. Всичко това- в блендера до получаване на необходимата гъстота. Много ми хареса.

# 352
Късно го казваш... вече си приготвих десертче Laughing, а това явно ще го опитвам друг път.

# 353
Прощавайте, объркала съм се за детската книжка "Великден". След като я купих, видях, че всъщност не е нова, а много старо издание - от 1995 г. Вероятно е вече да я имате.

# 354
Утре е Велики Четвъртък...

Ще споделите ли някои техники за успешно боядистване на яйца? Имам предвид някои по-нетрадиционни.
Миналата година пробвах една, която много ми допадна и резултатите бяха много добри. Открих я случайно в един руски сайт. Иначе технологията не е нова Laughing

Ето ви линк - http://www.liveinternet.ru/users/sandra127/post212694437

# 355
Не знам дали въпроса ми е за тази тема, но тук ми се стори подходящо да попитам.За втори път постя и май съм на път да се проваля.Искам да попитам как тези от вас, които се изповядват и причестяват подтискат притеснението си.Не ми е проблем храната толкова, колкото това изповядване.Някак си не мога да се отпусна.Първия път като се изповядах  мина ей така между другото.Свещеника набързо ме попита и това беше.Аз друго си представях. Sad Чувствам се много неприятно, че не мога да се справя с това притеснение.Не ме е срам да призная грешките и не знам на какво се дължи това.Ще съм благодарна на всякакви насоки за да се справя.

# 356
  • планетата Земя
milimi ,изповядвам се от дете и това притеснение го има преди всяка изповед.Нормално е.Това също ни мотивира да не грешим толкова,за да не се червим на следващата изповед.Намери си свещеник и се изповядвай все при него.

simpatikonia ,аз ги боядисвам по стандартния начин.На някой слагам седефена боя и стават интересни.Начина,който си показала също е интересен.Това кафявото,в което се овалва яйцето какво е?

Скрит текст:
Мин год яйца

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 22:16 от Milena___

# 357
  • Бургас/Пз
Досега само съм надничала при вас, но изпробвах страхотна рецепта за Постни медени сладки и искам да я споделя с вас. /В оригиналната рецепта е масло, но аз го замених с олио и се получиха много добре/
Постни Медени Сладки

Весели празници  Hug

# 358
Milena___, яйцата се овалват в нарязани на парченца люспи от лук. Зелената боя е гранофурин, но се получава добър резултат и с обикновена боя за яйца.

milimi, за да бъде успешна изповедта е важно да намериш подходящия духовник, пред когото да можеш да споделиш всичко. Както някой беше писал преди време, добрият духовник за едни не винаги е добър за други. Ти сама ще усетиш кой е твоят духовник.

А Milena___ е права - притеснение има винаги преди изповед и това е неизбежно.
И все пак изповедта е нещо добро, защото ни освобождава от непосилния за душата ни товар - греховете. Ние се изповядваме пред милостивия Бог, Който иска да ни освободи от този товар, а свещеникът е само Негов служител. Трябва да вярваме, че Бог ще му внуши какво да ни каже и какво да ни посъветва за наше добро и спасение. Важното е да имаме вяра.

# 359
ох,и аз утре ще се изповядвам и тая нощ сигурно няма да спя от притеснене  Cry Embarassed Sad

Общи условия

Активация на акаунт